READING

Wat me blij maakte deze maand

Wat me blij maakte deze maand

Ik had hier eerst een hele zware post gepland over leren omgaan met je mentale moeilijkheden, maar toen dacht ik ‘kom op, het is kerst’ en besloot ik die post voor een later moment te bewaren. Volgens mij is het met kerst juist tijd voor ietes luchtigers en dus wilde ik een post delen met alle dingen die me afgelopen maand blij maakten. Vooral ook omdat ik het de afgelopen dagen best moeilijk vind om die fijne dingen te zien, met het regenachtige weer en de korte dagen.

Jorn, Jula en ik maakten een kerstgroet inclusief lelijke kerstbrillen, mutsen én mijn gitaar. Het was echt een feestje om die kerstgroet op te nemen, maar het was nóg leuker om ‘m een paar dagen later terug te zien. Jorn is natuurlijk ontzettend goed in monteren en hij had er een prachtig geheel van gemaakt. Ik zou ‘m graag willen delen, maar dat doe ik niet in verband met de privacy van Jula. Denk in ieder geval aan Jula die een geweldige dans doet (maar echt: waanzinnig!), Jorn en ik die heel serieus Jingle Bells zingen en een speciale rol voor Fendi die even miauwt naar de camera.

Alle reacties op mijn blog! Ik vond het echt leuk om zoveel berichtjes te krijgen, zowel hier als via mijn Instagram. Het motiveerde me om te blijven schrijven (ook al had ik er, heel eerlijk, af en toe niet echt zin in) en steeds nieuwe onderwerpen te blijven verzinnen. Sowieso maakte al dat geschrijf me erg blij deze maand. Op de één of andere manier helpt het me altijd om mijn gedachten beter te ordenen en kan ik hier echt ‘van me af schrijven’. Problemen of zorgen worden dan stiekem iets minder groot.

De lijst van Spotify met je favoriete liedjes van het afgelopen jaar maakte me erg blij. Mijn favoriete liedje bleek the Great Escape van Patrick Watson te zijn (had ik niet echt verwacht) en in mijn lijst kwam verder veel the National, Matt Berninger (de zanger van the National, haha) en Arcade Fire voor. Een perfecte weerspiegeling van mijn muzieksmaak van het afgelopen jaar. Ondertussen ben ik stiekem ook weer veel klassieke muziek aan het luisteren dankzij the Crown. Ik word daar altijd heel rustig van, kan er perfect bij wegdromen en voel gewoon altijd heel veel bij klassieke muziek.

Ik ben begonnen met het bouwen van mijn eigen website voor mijn praktijk als muziektherapeut. Dat is een droom die ergens in de nabije toekomst hopelijk gerealiseerd kan worden, maar ik kon niet wachten met het bouwen van de website, haha. Ik vind dat zó leuk om te doen en wil het liefst dit plekje ook een make-over geven. Ik weet alleen nog niet precies hoe het er dan uit moet komen te zien, dus ik moet van mezelf nog even wachten.

Het proefsamenwonen met Jorn viel precies in deze maand en was nog fijner dan ik me had voorgesteld! Gelukkig kwamen we na het proefsamenwonen allebei tot dezelfde conclusie: dat Jorn vooralsnog heen en weer gaat pendelen tussen zijn en mijn huis, we in het voorjaar nog een keer wat langer gaan samenwonen en ondertussen aan de slag gaan met de kleine dingetjes in huis die gefixt moeten worden voor hij hier kan komen wonen. Wat een fijn vooruitzicht!

Het lukte me deze maand heel goed om goed voor mezelf te zorgen. Ik liep iedere week drie keer hard, wandelde daarnaast voldoende en lette op mijn voeding zonder daar al te spastisch over te doen. Helaas vindt de weegschaal niet dat ik het goed heb gedaan, maar dat maakt me de laatste tijd veel minder uit: ik wéét dat ik goed bezig ben en dat is het meest belangrijke. Ik hoop dat het me lukt om deze lijn in het nieuwe jaar ook vol te houden. Dat is wel mijn plan. Ik voel me heel gezond en fit en dat was precies mijn doel. Daar ben ik heel trots op!

Ik heb deze maand écht genoten van mijn vioollessen. Het lukte me goed om te oefenen (ik moet heel eerlijk bekennen dat dat nog wel eens misgaat bij mij: dan zijn de twee weken zo voorbij en heb ik de viool maar één keer aangeraakt, oeps!) en daardoor waren de lessen ook veel leuker, merkte ik. Mijn vioolleraar vindt dat ik echt vooruitgang aan het boeken ben (yes!) en ik merk zelf ook dat ik steeds zuiverder speel, het steeds soepeler gaat en mijn vingers een beetje vanzelf de weg beginnen te vinden. En dat is precies de bedoeling.

Waar ik ook echt blij van werd? Die leuke televisieprogramma’s die er waren. Ik kijk vrij weinig televisie, maar ik vind het wel altijd leuk om series te volgen en programma’s wekelijks terug te kijken. Zo genoot ik echt van het Perfecte Plaatje, Kamp van Koningsbrugge, Project Rembrandt en (eerlijk is eerlijk, ik moet het gewoon toegeven) Temptation Island. Haha. Daarnaast ben ik begonnen aan the Crown, die kijk ik ontzettend langzaam met ongeveer één aflevering per week, maar vind ik wel heel erg mooi en fijn om te kijken.

Zo, dat was mijn lijstje wel ongeveer. Ik kon ze zo opnoemen, dus ik mag nooit meer zeggen dat ik het moeilijk vind om de fijne dingen te zien. 😉

 


 1. Saskia

  25 december

  Wat fijn om deze blijmakers te lezen. Juist in deze periode zo belangrijk <3
  Fijne dagen!

  • Anne

   25 december

   Ja, dat klopt! Fijn om te kunnen zien 🙂

 2. Stella

  27 december

  Ah die mooie donkere houten tafel bij die warme roze muur; prachtig! Ik wist al wel dat je huis er zo uitzag, maar op de foto’s hierboven vind ik die fijne sfeer er zo uitspringen. Dacht ik zeg het toch maar even (: Wat een fijne dingen hebben je blij gemaakt deze maand. Zo’n kerstgroet opnemen lijkt me zo cute, hahaha, ook echt leuk om te doen! Jullie hebben er vast veel mensen een big smile mee bezorgd. Ik heb deze maand juist vrij slecht voor mezelf gezorgd, dus om dan te lezen dat het jou gelukt is motiveert mij dan weer een soort om dat ook echt weer te gaan doen. Liefs!

 3. Lesley

  27 december

  Ooh nog een The National-fan! Ik hoor die ook heel graag. Al moet ik wel zeggen dat ik ze twee keer live zag en dat telkens minder goed vond dan ik verwacht had omdat ze niet mijn favoriete nummers speelden haha.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.