READING

Wat er allemaal anders moet in huis

Wat er allemaal anders moet in huis

Misschien heb je het gelezen, misschien ook niet: in december hebben mijn lief en ik drie weken op proef samengewoond. Dat beviel goed, zo goed zelfs dat we van plan zijn om in de loop van dit jaar daadwerkelijk samen te gaan wonen. Omdat ik net een huis gekocht heb en zijn huis iets minder geschikt is voor ons drieën, was het heel logisch dat we dat in mijn huis gaan doen. Wat dus ons huis wordt. En voordat dat zover is, moet er wel het één en ander veranderen.

De muur krijgt een andere kleur
In de woonkamer én in mijn slaapkamer prijkt deze roze lambrisering: een kleur die ik koos omdat ik het gewoon leuk vond, wat meer roze in huis en het Jula net zo enthousiast maakte als ik. Maar, als Jorn bij ons komt wonen, zou hij het wel fijn vinden als we in ieder geval de woonkamer een nieuw kleurtje geven. Dat vind ik helemaal prima. Ik heb al een beetje rondgekeken naar wat ik mooi zou vinden en ik kwam uit op een soort donkerblauw (zoals dit bijvoorbeeld). Jorn vond het gelukkig ook mooi. Ik vond het okergele in mijn vorige huis ook heel mooi, maar ben bang dat het dan zo’n Lego-woonkamer wordt met alleen maar primaire kleuren.

De werkkamer wordt een beetje gezelliger
De werkkamer is een kleine ruimte, ik denk zo’n twee bij drie vierkante meter. Er staat nu een bureautje, mijn oude mooie bruine vintage kast (waar ik eigenlijk nog geen afscheid van wil nemen), een badkamerkastje en vooral veel troep die ik uit ga zoeken als ik mee ga doen met the Minimalism Game 😉 . We willen er een fijne ruimte van maken waar je ook graag gaat zitten als de ander beneden vrienden over heeft. Dat betekent dat er een fijne stoel moet komen, we gordijnen op gaan hangen en mijn kleine televisie daarnaartoe verhuizen. Het wordt dus een soort mini-woonkamer, eigenlijk.

Er komt een nieuw tv-meubel
Jorn’s televisie is twee keer zo groot als die van mij, als het niet meer is. We willen graag deze televisie naar boven verhuizen en zijn televisie hier neer zetten, maar daarvoor hebben we een groter tv-meubel nodig. Op Marktplaats vond ik al wat mooie vintage kasten die een stuk breder zijn en waar misschien ook mijn platenspeler weer bij kan. Dat zou tof zijn! De plant en de mand met kleden verhuizen we dan gewoon ergens anders naartoe, dat is niet zo’n ramp. Ik denk dat het er een stuk rustiger uit zal zien dat lijkt me fijn!

Er moet een kledingkast bij of door de helft of iets in die richting
Dit kan ik nog niet zo goed voor me zien, maar we moeten íets met Jorn’s kleding en vooral met die van mij. Ik heb nu 2,5 kledingkast vol met kleding en dat kan ik daar niet zo laten liggen als Jorn hier komt wonen. Ik ga tijdens the Minialism Game in ieder geval een begin maken daarmee, hopelijk lukt het me om één hele kledingkast leeg te maken en het in één te verzamelen. Dat zou al een boel schelen. Ik denk dat ik de kleding die overblijft ga verkopen via Vinted. We moeten dan nog even kijken of we genoeg ruimte hebben. Dat is moeilijk inschatten!

We hebben beter internet nodig
Tijdens het proefsamenwonen kwamen we erachter dat het bereik van mijn router niet ver genoeg komt en je dus op de werkkamer maar een slecht signaal hebt. Dat is onhandig werken, maar kan ook een probleem vormen als je daar wil gaan televisie kijken. We moeten daar dus iets aan doen! Ik weet niet precies hoe dat werkt, hoe je dat signaal kunt verbeteren (of eigenlijk: versterken), maar daar komen we wel uit. Misschien is het een kwestie van een extra router plaatsen, als dat kan.

Dat valt best mee hè? We hebben gelukkig de tijd om alles te fixen, want we hebben absoluut nog geen haast om daadwerkelijk samen te gaan wonen. Maar ik vind het wel leuk om er al mee bezig te zijn en er een beetje over te dromen, merk ik 🙂 .


 1. Audrey

  24 januari

  Het is inderdaad een overzichtelijk lijstje dat goed te doen is! Het opruimen is natuurlijk wat minder leuk, maar de andere plannen klinken sowieso heel tof! Hou je wel lambrisering aan in de woonkamer, of wordt de hele muur blauw?

  • Anne

   24 januari

   Ja hè? Ben blij dat het zo in een lijstje te vatten is. Maar dat opruimen vind ik wel een drama, ik hoop dat the Minimalism Game me daarbij gaat helpen. 😉 De lambrisering blijft, wordt dus alleen donkerblauw (of een andere kleur, mochten we nog iets anders vinden..). Heb er zin in!

 2. Annelies

  24 januari

  Ik was volop een huis aan het bouwen toen ik mijn vriend leerde kennen. Het was dus vooral op mijn maat ontworpen maar gelukkig past hij er nog goed bij en kunnen we samen nog veel dingen kiezen. Want je wil toch dat een thuis is voor jullie 2.

  • Anne

   24 januari

   Ah, dat is fijn. En ja, dat is dus precies wat ik wil. En nu is alles naar mijn smaak en mijn comfort ingericht. Ik denk dat het goed is als we ook nog wat dingen samen aanschaffen en veranderen 🙂

 3. Lydia

  24 januari

  Wat leuk dat jullie nu serieuze plannen hebben om te gaan samenwonen! Ik vind je woonkamer persoonlijk al erg gezellig, ben benieuwd hoe het staat met een blauw kleurtje op de muur. 🙂

  • Anne

   24 januari

   Ja, een heel fijn vooruitzicht! En dankjewel, ik ben ook heel benieuwd. Ik denk dat het er heel mooi uit gaat zien met blauw op de muur. Dat hoop ik althans, haha.

 4. Angélica

  24 januari

  Oehh ik houd van die kleur blauw! Mijn blauw is iets lichter maar vind ik nog steeds mooi 🙂 Altijd een goede kleur!
  En heb je niet genoeg aan zoiets simpels als een wifi-versterker? Ik hoop het!

  • Anne

   24 januari

   Ja hè? Ik vind het ook echt een mooie kleur. En prima om het roze te vervangen. En ja, ik hoop dat een wifi-versterker voldoende gaat zijn. Dat zou echt een heleboel gedoe voorkomen!

 5. Zie ik daar een oude Nintendo Wii op de eerste foto? 😍 Top!! I.v.m. je Wi-Fi: er bestaan extenders inderdaad, die steek je zo in het stopcontact & versterken je signaal in ruimtes waar het nodig is 🙂 Hier in België met Telenet komen ze dat gratis doen voor één extender & komen ze ook meten op welk stopcontact je dat het best aansluit! Weet alleen niet zo goed hoe het zit met de internetproviders in Nederland…

  • Anne

   24 januari

   Ja dat zie je heel erg goed! Ik heb die voor de 5e verjaardag van m’n dochter gekocht, leek me leuk om samen met haar op te spelen. Tot nu toe is het een succes! En hm, ik zal eens uitzoeken of dat bij mijn aanbieder ook zo werkt. Dank je voor de tip!

 6. Ik heb precies hetzelfde probleem met 2,5 kledingkast en een vriend die bij me intrekt!

  • Anne

   29 januari

   Oh, gelukkig ben ik niet de enige! 😉 Ik ben wel benieuwd hoe jij dat gaat oplossen?

 7. Lesley

  27 januari

  Zo leuk! Ik woon in het appartement van mijn vriend en volgende keer komen ze hier schilderen. Ben al zo benieuwd hoe het er dan gaat uitzien! Mooie kleur blauw trouwens. Wij gaan ook voor blauw. Dat is de enige kleur die mijn lief mooi vindt, dus zowel de living, slaapkamer als wc krijgen blauwe accenten haha!

  • Anne

   29 januari

   Oh wat spannend! Ik ben ook heel benieuwd hoe het gaat staan, denk dat het een hele andere vibe gaat geven 🙂 Haha al dat blauw is wel leuk, denk ik!

 8. Irene

  28 januari

  Please deel je Vintedshopje als je daar kleren gaat verkopen! 😀
  Voor dat internet kan je vrij goedkoop een versterker kopen die een stopcontact kan. Dat hebben wij gedaan en werkt goed (zie nu ook dat het al een paar keer gezegd is). Jammer dat de roze lambrisering weg gaat maar ik snap het wel :p Ik zou ook heel graag een nieuw tv meubel hebben maar het is nogal een zoektocht naar een leuk vintage exemplaar!

  • Anne

   29 januari

   Ga ik doen! En ja, dat ga ik fixen, dankjewel voor de tip 🙂 En ja, dat is zeker een zoektocht. Bij ons in de buurt bleek een vintage loods te zijn met héél veel dressoirs en andere meubels en dat was een waar paradijsje, haha.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.