Waar ik naar uitkijk

07/02/2021

Ik probeer mezelf een beetje uit de sleur te praten die ik hier beschreef. Hoe ik dat doe? Nou, door bijvoorbeeld te kijken naar alle micro-hoogtepunten die er wél zijn in een week. En door vooruit te kijken, naar wat hopelijk over een tijdje weer kan en waar ik me écht op verheug. Dat is namelijk best een flinke lijst met dingen!

Op vakantie naar het buitenland
Hier heb ik écht zin in! Lekker opgepropt in een vliegtuig, zoeken op een plattegrondje als je eenmaal op je plek van bestemming bent aangekomen en een nieuwe omgeving die na een paar dagen een beetje als thuis gaat voelen. Heerlijk! Ik mis het echt om nieuwe routes te leren kennen, uit eten te gaan in nieuwe restaurantjes of zelfs boodschappen te doen in een andere supermarkt. Lange wandelingen maken door een stad, of door de natuur, slapen in een ander bed. Ik kijk er zó naar uit! Ik heb geen specifieke plekken die ik graag zou willen bezoeken, al staat Londen met de trein samen met mijn moeder hoog bovenaan mijn lijstje. Ik zou ook best graag weer terug willen naar Kopenhagen of Berlijn en dan dit keer samen met mijn vriend. Of een nieuwe plek bezoeken, zoals we gepland hadden om naar Madrid te gaan in 2020.

Naar een concert of festival
Dit mis ik zo! Het laatste concert dat ik zag was ook nog eens een hele goede, namelijk van Patrick Watson in Tivoli. Het was hemels! Sindsdien heb ik wel kaartjes gehad voor concerten (bijvoorbeeld voor Spinvis eind december), maar dat kon natuurlijk niet doorgaan. We hebben ook kaartjes voor Best Kept Secret en dan ook nog eens voor de dag dat the National komt, maar ik ga er van uit dat dat niet door kan gaan. Het lijkt me ook leuk om naar zo’n klein concert te gaan, waarbij iemand dus speelt voor maar dertig man. Laat ik gewoon dit zeggen: ik zou heel erg blij worden als ik gewoon überhaupt weer iemand live muziek kan horen maken, wie het ook is.

Een dagje winkelen
Misschien heeft dit te maken met mijn No Buy Challenge, misschien ook niet, maar waar ik ook echt naar verlang is een dagje winkelen. Samen met Jula of met mijn moeder of met een vriendin. En dan heel sloom alle winkels afgaan, passen tot je erbij neervalt en gedurende de dag ergens lunchen (!) en koffie drinken (!). Dat is echt heel erg lang geleden en voelt bijna als een ander leven. Ik bestel wel het een en ander online, zeker voor dat ik die challenge deed, maar het voelt toch anders als er zo’n pakketje bij je thuis bezorgd wordt. Ik vind het hele idee van winkelen gewoon heel gezellig: zo’n dagje samen doorbrengen, praten over van alles en nog wat. Ja, daar ben ik wel aan toe!

Kringlopen
Ik heb er een werkwoord van gemaakt: we gaan even kringlopen. Ik hou daar zo van, zeker als ik ook echt iets nodig heb of op zoek ben naar een specifiek item. Hier in de buurt zitten een paar hele fijne kringloopwinkels en ik kan niet wachten tot ze weer open mogen. Soms ontdek je dan per ongeluk iets geweldigs tussen allemaal oude meuk en daar kan ik dan zó gelukkig van worden. Ik hou van het zoeken, het aanraken, de – soms – muffige geur en het rustig in zo’n winkel rondlopen.

Geen mondkapjes meer
Als ik het dan heb over winkelen of naar de kringloopwinkel gaan, dan denk ik ook meteen aan hoe fijn het gaat zijn als we al die dingen weer kunnen doen zonder mondkapje. Ik word zo moe van dat ding! Ik ben het inmiddels al wel gewend, vergeet ‘m bijna nooit meer, maar ik vind het zo naar zitten en zo vervelend dat je niemands’ gezicht helemaal kunt zien. Ik krijg er zo’n afstandelijk gevoel van.

Hardlopen met de hele groep
Sinds we maar met z’n tweeën buiten mogen rondlopen, rennen we in groepjes van twee. We starten dan een paar minuten na elkaar en zo kun je afstand houden van elkaar. Ik was gewend om met de hele groep (zo’n veertien man) te lopen en dat zorgt voor net wat meer motivatie en afleiding. Met z’n tweeën ben je zo afhankelijk van de ander: ik heb wel eens gelopen met iemand waar ik écht niet fijn mee kon hardlopen (ze bleef maar zeggen dat ik zo langzaam was, niet echt motiverend) en daar heb ik de hele veertig minuten van gebaald. Rennen met de groep gaf me zo’n machtig gevoel, zo van: ‘zie ons hier eens gaan’. Daarnaast was het ook heel fijn dat iedereen luste, dus naar me toe kwam rennen (ik ren altijd achteraan want ja, ik ben wel een beetje langzaam) en dan even met me kletste. Dat mis ik ook!

Mijn vriendinnen knuffelen
Ik mis mijn vriendinnen, zeker diegene die het verst weg wonen en eentje specifiek die ik al een hele tijd niet heb kunnen zien door alle maatregelen. Ik kan niet wachten tot we weer met z’n drieën kunnen afspreken voor een logeerpartijtje, kunnen bijpraten over alles wat ons bezighoudt (en dan live, want dat is toch anders dan via een beeldscherm) en gewoon samen kunnen zijn. Ik wil ze knuffelen. En ik wil ook heel graag weer een weekendje weg met ze dit jaar, zoals we in 2019 naar Porto gingen. Dan zijn we op ons best!

Mijn werk gewoon kunnen doen
Sinds september 2020 heb ik een nieuwe baan, maar die heb ik nog helemaal niet zo kunnen uitvoeren als de bedoeling is door alle maatregelen. Dat is best een gek idee en het levert ook een vertekend beeld op: al dat thuiswerken en beeldbellen maakt dat ik het af en toe heel erg saai vind. En dat terwijl het het tegenovergestelde is van een saaie baan! Ik ben benieuwd hoe mijn functie is als ik kan doen wat de bedoeling is en weer mensen mag ontmoeten en naar locaties toe mag.

Uitstapjes maken met Jula
Ik ga heel graag met Jula naar het Openlucht Museum of de dierentuin of een ander soort park. Ik vind het leuk om haar nieuwe dingen te laten meemaken, iets nieuws te proberen. We gaan ook graag naar het bos of naar de speeltuin – en dat is natuurlijk wat wél kan – maar ik mis die grote uitstapjes echt wel. Ook dat gevoel daarna: dat je dan allebei heel moe bent en vroeg naar bed gaat met zo’n fijn, verzadigd gevoel van de dag. We hebben al zoveel leuke dingen gedaan samen en ik kan niet wachten tot we weer op avontuur kunnen.

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Stella 07/02/2021 at 10:19

  Oooooh ik snap ze stuk voor stuk ZO goed! Vooral gewoon dat gevoel van vrijheid weer hebben; en spontaniteit. En kunnen ontdekken zonder je als het ware opgesloten te voelen in allerlei regeltjes. Niet stom bedoeld, want ik begrijp heel goed waarom de maatregelen er zijn. Maar.. Oef.. Het is gewoon zwaar! Ik wilde dus laatst ook zo’n lijstje maken, maar toen ik begon werd ik echt een beetje verdrietig. En toen dacht ik: “Oke, nu toch maar eventjes niet”. Maar als ik dan jouw lijstje zo lees, kan het juist ook wel weer hoop en een goed gevoel geven (: Dus misschien ga ik het toch maar weer een kans geven. En als ik dan verdrietig word, dan hoort dat er misschien ook maar even bij. Liefs! PS: Ik hoop dat je dit alles (relatief) snel weer lekker kunt doen!!!

  • Reageer Anne 07/02/2021 at 21:45

   Ah dat is vervelend, dat je er juist verdrietig van werd. Ik snap het wel hoor, het geeft ook een soort gevoel van heimwee als je denkt aan alle dingen die nu even niet kunnen. Maar ik probeer mezelf dan maar voor te houden dat het maar tijdelijk is en ik denk dat het echt heel erg fijn gaat zijn als straks alles weer kan. Daar verheug ik me nu al op! 🙂

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 07/02/2021 at 18:16

  Fijn om even te dagdromen waar je naar uitkijkt.
  Het lijkt mij ook heerlijk om weer eens een concert te kunnen bezoeken of de zon op te zoeken in een warm land!

  • Reageer Anne 07/02/2021 at 21:46

   Ja, vond het helemaal niet vervelend om deze post te schrijven. 😉 En ja, daar verlang ik ook zo naar! Hopelijk over een tijdje weer!

 • Reageer Lesley 07/02/2021 at 19:22

  Jep, ik ben dat mondmasker ook ZO beu. Ik mis het reizen ook vooral. Ik wil graag terug naar Rome en Berlijn en ook één strandvakantie, het liefst in Kroatië. Ik hoop zo dat dat kan deze zomer/herfst. Verder mis ik het ook om wat spontane dingen te doen. Op café, gaan zwemmen zonder rekening te houden met die stomme tijdssloten, iets lekkers gaan eten, … Hopelijk kan dat allemaal snel weer!

  • Reageer Anne 07/02/2021 at 21:46

   Ugh ja, ik herken je gevoel helemaal. Gewoon weer spontaan er even op uit, dat lijkt me heerlijk! Nu is alles zo georganiseerd en gepland, meh. Dat is helemaal niets voor mij. Ik kan niet wachten tot het weer zover is!

 • Reageer Tamara 08/02/2021 at 14:26

  Eigenlijk echt wel een leuk lijstje, bij alle dingen heb ik iets van JA, DIT WIL IK NU. Ik mis het echt om nog eens onder de vrienden te kunnen zijn, het is al zo lang geleden. Of eens een koffie te kunnen gaan drinken.

 • Reageer Tea 09/02/2021 at 21:55

  Ik voel deze allemaal! Zelfs het hardlopen.

  Ik moet zeggen dat ik hoop dat er straks niet word omgekeken als je mondkapjes in OV draagt, ik zou het helemaal niet erg vinden tijdens mijn drukke treinritten van en naar werk.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.