Waar ik me het meest op verheug in mijn nieuwe huis

15/07/2020

× De tuin
Een tuin, eindelijk! Ik weet nog dat ik in het huis met mijn ex een eigen tuintje had en daar heel blij mee was. Ik vond het heerlijk om ’s avonds buiten te eten of ’s middags lekker een boekje te lezen in de zon. Ik was niet per se de beste in tuinieren, maar had toen nog een partner om dat mee te delen. Nu moet ik het allemaal in mijn eentje doen óf samen met Jula. Ik hoop – en vermoed – dat ik van mijn beste vriendinnen een moestuinpakketje krijg en dus kan beginnen aan mijn eigen moestuin. Ik ben benieuwd of dat me een beetje gaat lukken.

Daarnaast gaat het ook zó fijn zijn om met Jula in de tuin te kunnen spelen. Nu vervloek ik de dagen waarop het boven de vijfentwintig graden wordt omdat ik hier niet naar buiten kan en mijn appartement een soort van sauna wordt, maar als ik in het nieuwe huis woon kunnen we gewoon lekker de deuren en ramen openzetten en buiten een badje opblazen en daar heerlijk de hele dag in gaan zitten. Ja, ik zie het echt wel voor me!

× Een kleinere woonkamer
Dit is misschien een beetje gek, maar ik verheug me er op dat mijn woonkamer een beetje gezelliger gaat worden. Nu is het een behoorlijke balzaal en is het ook snel een zooitje, juist omdat er zoveel spullen staan. In het nieuwe huis krijgt Jula een grotere slaapkamer en gaat dus veel van haar speelgoed naar boven (en dan heb ik eindelijk een boven, ook heel fijn!) en hoop ik dat het me lukt om de woonkamer een beetje opgeruimd te houden. Ik denk dat hij ongeveer tweederde is van de ruimte die ik nu heb, dus dat is best een groot verschil. Niet al mijn meubels gaan er in passen, maar gelukkig heb ik nog een derde kamertje die ik kan gebruiken om mijn hele mooie boekenkast neer te zetten.

× De stilte
Hier heb ik zoveel zin in! Ik kreeg laatst van vriendin Eefje (die in het verlengde van mijn nieuwe straat woont, supersuperfijn is dat) een opname doorgestuurd van de stilte in haar achtertuin en ik hoorde alleen maar fluitende vogeltjes en dacht ja! Daar verheug ik me dus écht op. Ik denk dat ik er heel erg aan zal moeten wennen want nu ben ik continu achtergrondgeluid gewend (is het niet van de winkelende mensen dan is het wel van de Haphoek).

En hopelijk slaap ik ook een heel stuk beter als het om me heen lekker stil is. Daar ga ik wel een beetje van uit.

× De buurt
Niet meer de deur uit lopen en tegen willekeurige mensen aanbotsen die niet om zich heen kijken lijkt me goddelijk! Maar dan ook echt! Ik ben helemaal vergeten hoe dat is na twee jaar lang midden in de stad gewoond te hebben. Daarnaast ben ik ook heel blij met de speeltuintjes in de buurt, wat misschien heel burgerlijk klinkt, maar vooral echt ontzettend fijn voor Jula gaat zijn. Nu is er niets in de buurt en is de dichtsbijzijnde speeltuin een hele grote op tien minuten fietsen, maar het lijkt me zo heerlijk als we gewoon even naar een speeltuintje toe kunnen lopen.

En de Posbank in mijn achtertuin! Hoe fijn is dat? Ik heb al uitgezocht dat het ongeveer twintig minuten lopen is vanaf mijn huis naar het begin van het natuurgebied. Dat vind ik echt een heerlijk vooruitzicht. Ik zie supermooie hardlooprondjes voor me en lange wandelingen met vrienden. Ja, heel fijn.

 

You Might Also Like

13 reacties

 • Reageer Hester 15/07/2020 at 11:07

  Oooh dit vind ik altijd het leukste, de voorpret en je op dingen verheugen en die al helemaal voor je zien. Van geen tuin naar wel een tuin lijkt me ook zo’n zegen!

  • Reageer Anne 02/08/2020 at 08:00

   Ja, zeker als het zo warm is als de afgelopen dagen! Dan is het hier in huis niet uit te houden en verlang ik zó naar een tuintje 🙂

 • Reageer Madelon 15/07/2020 at 11:13

  Ooh wat een fijne dingen om naar uit te kijken! En jaloers op de Posbank in je achtertuin, het is daar zo mooi inderdaad!

  • Reageer Anne 02/08/2020 at 08:01

   Ja, daar verheug ik me misschien nog wel het allermeest op 😮

 • Reageer Irene 15/07/2020 at 15:54

  Superleuk om je op die dingen te verheugen. Ik ben héél blij dat wij een tuin hebben, ook al zouden we er wel meer tijd in kunnen doorbrengen. Maar gewoon het feit dat je de mogelijkheid hebt om even onder de boom in de schaduw te gaan lezen is heel fijn.

  • Reageer Anne 02/08/2020 at 08:01

   Ah ja, toen ik een tuin had zat ik er ook minder in dan ik had verwacht. Maar met Jula is het wel écht heel fijn om naar buiten te kunnen 🙂

 • Reageer Angélica 16/07/2020 at 05:21

  Ahh heerlijk he! Een tuin lijkt me ook zo fijn, ik kijk nu elke week/dag op de website van de woningbouwvereniging in de hoop een huisje te vinden met tuin! Ik mis dat ook echt. En ik woon al 8 jaar midden in de stad en die rust? Ja, die mis ik ook! Ik voel je ect helemaal haha!

  Je nieuwe huis klinkt als een droom 😀

  • Reageer Anne 02/08/2020 at 08:02

   Hahaha fijn! En ja, ik snap je zoektocht dus ook helemaal! Na een tijdje is het gewoon klaar met de pret van de binnenstad 😉

 • Reageer Evelyne - Gouden Momenten 18/07/2020 at 15:02

  Fijne dingen om naar uit te kijken als je in je nieuwe huis gaat wonen.

 • Reageer Saskia 24/07/2020 at 11:35

  Kan me voorstellen dat dit super fijne dingen zijn om naar uit te kijken! Zo benieuwd naar je nieuwe stekkie.

  • Reageer Anne 02/08/2020 at 08:02

   Ik zal zeker wat laten zien hier 🙂

 • Reageer Barbara 24/07/2020 at 18:02

  Klinkt fantastisch zeg!
  Ikzelf vind het zoooo belangrijk waar en hoe ik woon! Dat werkt enorm op mijn gemoed alleszins 😊
  Enjoy als het zover is!

  • Reageer Anne 02/08/2020 at 08:02

   Ja klopt, op mij heeft dat ook heel veel invloed. En nu gaan we er een heleboel op vooruit <3

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.