Twee maanden

08/10/2020

Ik had niet gedacht me zo snel ergens anders thuis te kunnen voelen. Waar weggaan uit Arnhem bijna als een vlucht voelde, kon ik alleen maar hopen dat ik op een fijne plek zou landen. Dat weet je niet van tevoren. Je maakt je wel voorstellingen van hoe je denkt dat het leven op een nieuwe plek gaat zijn, maar echt voelen doe je pas als je er woont. Weten hoe het is om de deur achter je dicht te trekken, of juist in te stappen na een lange dag werken, weten hoe het is om avonden in je eentje door te brengen op de bank.

Ik voel me hier het meest thuis als het avond is. Als de jaloezieën dicht zijn, de lamp aan is en de kaarsen branden op tafel. Het liefst kijk ik een serie die nergens over gaat (óf juist heel spannend is). Als ik net heb hardgelopen en met natte haren op de bank zit, met een dekentje om me heen en zware benen. Of in de ochtend, als ik een zacht muziekje op zet terwijl ik wakker word en met mijn eerste kop koffie begin aan de dag. Als Fendi de trap op komt gesprint zodra hij hoort dat mijn slaapkamerdeur open gaat, ja, dan is dit huis echt van mij en kan ik me niet voorstellen dat ik hier ooit weg zou willen.

Als Jula er is en vol trots haar kamer laat zien aan mensen die voor het eerst naar ons huis komen kijken, voel ik dat ik ook een beetje glunder. En als we samen in mijn bed liggen om de dag door te nemen, realiseer ik me dat het thuis zijn pas echt compleet is als zij er ook is. Het is niet dat het huis anders leeg voelt, of kil, maar zonder haar is de glans er wel een beetje af. Het liefst tref ik overal in huis kleine rommeltjes aan die zij daar heeft achter gelaten, vind ik haar pyjama verstopt onder haar bed en haar knuffels verspreid door het huis: eentje wilde spelen in de woonkamer, de anderen in mijn slaapkamer en de meesten in de kamer van Jula, zo zegt ze dan.

Een fijn thuis is niet vanzelfsprekend. Meestal moet je dat bouwen, soms voel je het meteen en vaak duurt het even. Ik realiseer me dat ik geluk heb gehad door me zo snel fijn te voelen op deze plek.

You Might Also Like

6 reacties

 • Reageer Angélica 08/10/2020 at 15:44

  Wat fijn! Het klinkt en ziet er ook uit als een heel fijn huis 🙂 En die bank, heerlijk!

  • Reageer Anne 09/10/2020 at 08:08

   Ja, dat is het ook echt! En die bank is fantastisch <3

 • Reageer Angélica 08/10/2020 at 15:45

  Oh ja: ik ben zelf dus ook iemand die zich ergens wel kan thuis voelen, maar dat dat niet altijd snel gaat en ik er ook gewoon echt heel veel waarde aan hecht. Ben nou ook op zoek naar een ander huisje, maar tegelijkertijd heel huiverig om te vertrekken… dus ben heeeeel kieskeurig haha!

  • Reageer Anne 09/10/2020 at 08:08

   Oh dat snap ik! Als je het fijn hebt in je oude huis, is het extra belangrijk dat je volgende huis goed bij je past ofzo 🙂 Ik vond mijn vorige huis niet meer fijn door de overlast en de locatie en daarom wist ik ook dat ik best naar een nieuw dorp kon verhuizen omdat ik dat sowieso fijner zou gaan vinden 😉

 • Reageer Ilona Wielinga 09/10/2020 at 08:49

  Wat ontzettend fijn om te lezen dat je je plekje gevonden hebt!

 • Reageer Saskia 15/10/2020 at 11:41

  Wat super fijn dat het allemaal zo bevalt en je je plekje hebt gevonden <3

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.