The Minimalism Game

23/01/2021

Het is weer tijd voor een punt uit mijn 21 for 2021-lijstje en dit keer is het er één waar ik een klein beetje tegenop zie: meedoen met the Minimalism Game. Wat dat precies is? Het is bedacht door de Minimalists (als je dit woord heel vaak achter elkaar schrijft ziet het er steeds raarder uit, kan ik je vertellen) en betekent dat je een maand lang iedere dag spullen gaat uitzoeken & wegdoet. Ah! Ik vind dat best heftig!

Maar waarom staat het dan op je lijstje?
Nou, om meerdere redenen. Het lijkt me goed om mijn spullen eens uit te zoeken: ik heb bijvoorbeeld wel vijftig fotolijstjes, waarvan er een paar zijn die kapot zijn, een paar die ik niet meer zo mooi vind en ga zo maar door. Het is echt onzin dat ik dat allemaal bewaar, dus de moeite waard om eens te kijken naar wat weg kan. Daarnaast zijn Jorn en ik van plan om ergens in de loop van dit jaar samen te gaan wonen en moet ik natuurlijk ruimte maken voor zijn spullen. Tenslotte geloof ik echt in de gedachte dat veel spullen ook zorgen voor veel ‘gedoe’ in je hoofd: het neemt ruimte in. Ik geloof oprecht dat ik me nog beter ga voelen als ik wat van mijn grote verzameling weg ga doen.

Hoe werkt het precies?
Op dag één begin je met één ding, op dag twee doe je twee dingen weg en zo werk je uiteindelijk de hele maand door tot je uiteindelijk 465 (!) dingen hebt uitgezocht en weggegooid. Nu vind ik weggooien meteen een beetje drastisch, maar ik denk dat het verstandiger is om spullen die nog goed zijn naar de kringloop te brengen, te verkopen of weg te geven. Het vraagt dus, zeker aan het einde van de maand, wel even een tijdsinvestering, maar die ruimte heb ik wel. Ik wil immers minder met mijn telefoon bezig zijn en dat moet me toch prima een half uurtje per dag opleveren 😉 . Je mag in iedere categorie aan de slag gaan, dus ik kan óok eens kritisch naar mijn kleding kijken (al is dat wel lastig met mijn veranderende maat), maar dat is wel goed voor me. En voor de ruimte in mijn kledingkast.

Wat hoop ik te bereiken?
Ik hoop vooral dat ik straks weet wat ik allemaal heb. Dat klinkt misschien een beetje gek als je dingen weg gaat doen, maar geloof me, ik heb echt veel spullen en weet van de helft niet eens meer dat het in mijn huis ligt. Ik zou het heel fijn vinden om over een maandje weer te weten wat waar ligt (ook belangrijk) en dat ik iets niet hoef te kopen omdat ik het gewoon al heb (dat is me al een paar keer gebeurd, namelijk..). Ik hoop ook dat ik een paar dagen samen met Jula spullen gaan uitzoeken, om ook haar bewust te maken van hoeveel speelgoed er al in huis is en ik hoop dat ze dan weer wat oud speelgoed opnieuw ontdekt. Dat zou leuk zijn.

Ik ga beginnen op 1 februari en geef mezelf dus de tijd tot 29 februari om iedere dag iets uit te zoeken / weg te doen / weg te geven /  te verkopen. Ik heb er écht geen zin in, ben benieuwd hoe ver ik ga komen, en verheug me nu al wel op het eindresultaat. Dus zolang ik dat maar voor ogen houd, komt het vast goed!

You Might Also Like

12 reacties

 • Reageer Lydia 23/01/2021 at 10:50

  Dat is een leuk en goed idee! Ik heb altijd wat minder moeite met spullen weggooien dus dat scheelt voor mij weer, haha. Succes!

  • Reageer Anne 24/01/2021 at 08:49

   Ah, daar ben ik jaloers op 😉 Ik vind het een flinke uitdaging, maar het gaat goed komen!

 • Reageer Angélica 23/01/2021 at 14:03

  Zo dat is een pittige inderdaad! Ik ken het wel, maar het lijkt me zo heftig, vooral omdat je op het einde zoveel spullen per dag moet weg doen. Maar voor mij zou het ook goed zijn, dus wellicht komt deze challenge ook nog wel op mijn lijstje… Ben benieuwd 😀

  • Reageer Anne 24/01/2021 at 08:49

   Ja, op het einde gaat het wel echt hard. Ik moet eens goed nadenken waar ik mee ga beginnen en waar ik dan mee ga eindigen, dat lijkt me wel verstandig. Ik ben benieuwd of het me lukt om zoveel spullen weg te doen 😉

 • Reageer Annelies 23/01/2021 at 17:24

  Ik heb, zeker na mijn verhuis, helemaal geen 400 spullen meer die weg kunnen denk ik. Veel succes er mee!

  • Reageer Anne 24/01/2021 at 08:50

   Ik zou willen dat ik dat kon zeggen, haha! Dankjewel! 🙂

 • Reageer Tea 24/01/2021 at 15:47

  Ik zit na vandaag op 300 dingen – nog 197 te gaan! Ik heb best veel bakjes en doosjes met rommel waar veel dingen uit weg mogen en heb helemaal geen moeite moeten doen om dingen te vinden. Ben idd ook dingen tegengekomen waarvan ik was vergeten dat ik het had en die ik dan op kan gebruiken.

  Wil als dingen weer een beetje minder streng zijn hier een tweede ronde doen voor kleding en andere dingen die ik op de Olio app kan zetten.

  Succes met de challenge.

  • Reageer Anne 25/01/2021 at 10:38

   Oh wat goed zeg! Je bent dus echt al ver! Zag jij er ook een beetje tegenop of viel dat wel mee? Ik ben heel benieuwd hoe het mij zal vergaan.. dankjewel!

 • Reageer Lesley 27/01/2021 at 21:23

  Ik ben tot dag 23 of zo geraakt, maar het was ook niet per se mijn doel het helemaal uit te ‘spelen’. Ik vond het wel makkelijker dan ik op voorhand gedacht had, ben benieuwd hoe jij het gaat vinden!

  • Reageer Anne 29/01/2021 at 09:52

   Ah, dat vind ik al echt heel knap! Ik ben ook benieuwd hoe ver ik ga komen 😉

 • Reageer Irene 28/01/2021 at 16:27

  Jaa leuk! Ik heb het vorig jaar gedaan. Heb het wel niet volledig volgehouden maar het deed toch deugd om zoveel dingen weg te doen. Ik ga het denk ik dit jaar nog eens doen.

  • Reageer Anne 29/01/2021 at 09:52

   Ja, het lijkt me ook echt fijn! Ik ben heel benieuwd hoe het mij zal vergaan 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.