Nieuw huis, nieuwe tijden

20/04/2020

Even een kort berichtje tussendoor – ik heb een nieuw huis! Ik vertelde er al een beetje over in eerdere posts, maar het waren spannende tijden en eindelijk heb ik het verlossende antwoord gekregen: het nieuwe huis is van mij. Hoera voor dat!

Een paar mensen vroeg aan me waarom ik weg ga uit mijn fijne appartementje in de stad. Of dat mijn eigen keuze is of omdat ik weg moet? Dat is een goede vraag! Het is tweeledig: aan de ene kant is het huis te duur voor me geworden en dat is geen fijne positie. Aan de andere kant ben ik ook wel klaar met midden in het centrum wonen. Ik heb veel last van geluid buiten op straat, van de drukte om me heen en van het parkeren van mijn auto in een parkeergarage die standaard te vol is. Kortom: ik ben toe aan een beetje rust.

Ik was al bijna een jaar aan het zoeken naar een nieuw huis, maar ik wilde pas iets kopen als het helemaal perfect was. Natuurlijk. Ik keek bij een appartement dat te klein was voor mij en Jula maar wel op de perfecte plek stond, ik zag een huis waar Jula en ik precies in zouden passen maar waar ik gigantisch overboden werd, ik zag een heel karakteristiek huisje dat ik misliep door miscommunicatie met mijn makelaar (maar anders had ik het ook vast niet gekregen) en ik zag een appartement dat tegenover een park stond en waar ik mezelf heel gelukkig zag worden. Maar ook die laatste liep op niets uit omdat ik zwaar werd overboden.

En toen stelde mijn broer de vraag of ik niet in een dorpje buiten Arnhem wilde gaan wonen. Eerst dacht ik: nee, dat is te ver weg van de stad en daar wil ik júist wonen. Maar hoe langer ik er over nadacht, hoe meer ik me realiseerde dat het juist heel fijn zou zijn om de drukte van de stad te kunnen opzoeken wanneer ik dat wil, maar de rust van een dorp en natuur om me heen te hebben als ik daar behoefte aan heb. Toen zag ik dat mijn toekomstige huis te koop stond en besloot ik meteen mijn makelaar te bellen om te gaan kijken. Dat deed ik een paar dagen later en toen plaatste ik bovenstaande foto op mijn Instagram: ik zat in de tuin te wachten tot mijn makelaar zou komen en ik zag het al helemaal voor me. Hoe Jula hier rond zou gaan rennen door de tuin, hoe ik hier feestjes zou kunnen vieren in de tuin samen met vrienden, hoe knus de woonkamer eruit zou zien met mijn meubels er in en hoe fijn het zou zijn om al die rust om me heen te gaan hebben.

Vervolgens besloot ik een bod uit te brengen en boden we een week lang heen en weer, tot ik vanmiddag het verlossende antwoord kreeg van mijn makelaar: mijn bod werd geaccepteerd! Nu moet ik natuurlijk nog alles met de bank regelen, maar dat heb ik al in zoverre gedaan dat ik weet dat alles oké gaat zijn. Dus dat is heel fijn. Ik kan er pas in september in, dus ik heb nog een paar maanden te gaan waarin ik kan dromen over de inrichting, mijn huidige woning kan opruimen (al is dat niet eens zo heel erg nodig, gelukkig) en voorbereidingen kan treffen voor de verhuizing. Dat geduld kan ik zeker nog opbrengen omdat ik weet dat ik in een huisje terecht ga komen dat precies bij Jula en mij past en waar we zeker weten heel gelukkig gaan worden.

You Might Also Like

16 reacties

 • Reageer Angélica 20/04/2020 at 20:08

  Ah wat leuk, gefeliciteerd! 🙂

  • Reageer Anne 21/04/2020 at 16:36

   Dank u! <3

 • Reageer Karina 21/04/2020 at 06:39

  Wat een leuk nieuws, gefeliciteerd!

  • Reageer Anne 21/04/2020 at 16:36

   Ja hè? Het maakt mijn week nu al helemaal goed. Dankjewel!

 • Reageer Saskia 21/04/2020 at 06:55

  Yay, wat een fijn nieuws. Heeft mijn duimen voor je toch geholpen 😉 Gefeliciteerd, geniet ervan!

  • Reageer Anne 21/04/2020 at 16:37

   Lief van je! 🙂 Dankjewel!

 • Reageer Wendy 21/04/2020 at 08:03

  Gefeliciteerd, en alvast veel succes met verhuizen!

  • Reageer Anne 21/04/2020 at 16:37

   Dankjewel Wendy. En ja, dat gaat nog wat worden, dat verhuizen.. als ik er aan denk krijg ik al stress 😉

 • Reageer Irene 21/04/2020 at 09:54

  Joepie, zo’n leuk nieuws! Gefeliciteerd met je nieuwe plekje en al veel plezier met de voorpret 😀

  • Reageer Anne 21/04/2020 at 16:38

   Ah dankjewel lieve Irene! Dat komt helemaal goed!

 • Reageer Hester 21/04/2020 at 10:11

  Wat fijn!! Uit je vorige dagboekje dacht ik op te maken dat het zoeken van een huis even stil lag, maar blijkbaar dus het tegenovergestelde. Dat tuintje ziet er alvast heel mooi uit. Geniet van de voorpret!

  • Reageer Anne 21/04/2020 at 16:38

   Dankjewel! Misschien heb ik het verkeerd verwoord dan, maar de zoektocht was volop gaande. Waren hartstikke spannende weken met heen en weer bieden. Maar gelukkig is het gelukt!

 • Reageer Eline 21/04/2020 at 13:05

  Oh wat een fijn vooruitzicht zeg! Heel fijn om nu lekker bezig te kunnen zijn met alle voorpret 🙂

  • Reageer Anne 21/04/2020 at 16:38

   Ja, heel fijn!

 • Reageer Rianne 21/04/2020 at 13:41

  Wat een fijn nieuws, gefeliciteerd!

  • Reageer Anne 21/04/2020 at 16:38

   Dankjewel Rianne! 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.