Mijn favoriete posts

Ik heb een nieuwe layout en dankzij die veranderingen kan ik ineens veel verder teruglezen op mijn blog. Dat is zó leuk! Mijn oudste post dateert van 15 maart 2018, maar ik heb natuurlijk een archief met berichten van vóór die tijd dat nog veel verder terug gaat. Die berichten ga ik hier nooit meer plaatsen – oké, misschien dat ik er één of twee ooit nog weer eens tussen zet – maar ondertussen ben ik genoeg aan het schrijven om weer een heel nieuw archief op te bouwen. Het bevalt me heel goed om elke dag te schrijven, het geeft een beetje kleur aan mijn dagen en het zorgt ervoor dat ik aan het denken gezet wordt over wat ik allemaal meemaak. Dat is vrij weinig in deze tijden, maar ik leer er veel van om die micro-avonturen te omschrijven en hier te plaatsen. Voorlopig stop ik dus ook nog niet met elke dag iets schrijven.

De laatste tijd heb ik er best wel wat nieuwe lezers bij gekregen en het leek me leuk om vandaag eens posts van vroeger in het zonnetje te zetten. Ik vind dat ik soms best wel mooie dingen heb geschreven en ik vind het zonde als die nooit teruggevonden worden, dus bij deze: mijn favoriete posts.

Kom terug
Dit was de eerste post die ik schreef na een hele lange blogstilte. Ik schreef eigenlijk over hoe thuis ik me voelde in Arnhem op dat moment, in mijn appartementje midden in de stad. Het is gek om terug te lezen omdat het niet lang daarna heel erg veranderde en ik niet kon wachten tot ik een nieuw huis zou vinden. Het omschrijft precies hoe ik me toen voelde: alsof alles weer goed zou komen. En het fijne is dat het dat uiteindelijk ook kwam.

Iemand die ik heb gekend
Dit verhaal ging over iemand die ik had leren kennen via mijn werk. Ik had hem met een aantal dingen geholpen (vooral praktische dingen), maar we spraken ook heel veel over zijn dromen. Toen ik al een tijd weg was bij die baan, hoorde ik via-via dat hij was komen te overlijden en dat hij door de gemeente begraven zou gaan worden. Dat raakte me zo, dat ik vond dat ik iets over hem moest schrijven, zodat er ergens nog een herinnering aan hem bestond.

Starry, starry night
Dit was mijn intakegesprek bij de psychiater. Ik weet nog precies hoe dat ging omdat ik er zo in detail over heb geschreven. Gek, dat ik me toen zo anders voelde dan ik me nu voel en vooral fijn dat er zoveel verbeterd is.

Voor R. 
Vorig jaar overleed een vriendin van mij redelijk plotseling na een kort ziekbed. Ik kende niemand die haar ook kende omdat we pas net bevriend waren en wilde graag mijn ervaringen met haar ergens delen. Dat deed ik hier. Als ik het teruglees, krijg ik tranen in mijn ogen omdat ze weer een beetje tot leven lijkt te komen. Ik ben blij dat ik zo over haar heb kunnen schrijven.

Mijn liefste,
Een post over Jula en – vooral – over hoe ze danst en hoe het is om zo onbevangen te kunnen leven zoals zij dat nog kan. Ik kan echt vol verwondering en geluk naar haar kijken als ze zo in haar eigen wereld zit dat ze vergeet dat er ook nog een ruimte om haar heen is. Ik zou willen dat ik dat ook nog wat meer had, dat ik ergens zo in kan opgaan.

Een jaar liefde
Ik had een jaar verkering met de leukste van de wereld en dat moest gevierd worden met een schrijfsel. Ik schreef het binnen drie minuten – denk ik – en drukte toen meteen op publiceren. Het fijne is dat ik er nog steeds precies zo over denk als ik toen deed en kan lezen hoe ik onze liefde koester. Dat is belangrijk denk ik, dat je de liefde koestert.

Over de heuvels in mijn hoofd
Ik trek graag de vergelijking tussen hardlopen en mijn mentale moeilijkheden, geloof ik. Ik leer vooral zo veel over mezelf tijdens het hardlopen en merk dat ik dezelfde dingen tegenkom waar ik ook gewoon, in mijn leven, tegenaan loop. Denken dat ik dingen niet kan, bijvoorbeeld, zeker nieuwe dingen niet. En de lat veel te hoog leggen: liefst zo hoog mogelijk.

Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden om dit weer terug te lezen als ik doe!


 1. Audrey

  19 januari

  Ooo, prachtig inderdaad! Ik kende ze nog niet allemaal, dus extra leuk om zo nog meer te ontdekken!

 2. Saskia

  19 januari

  Leuk overzichtje en vind je nieuwe layout zeker wel tof 🙂

 3. Lydia

  19 januari

  Mooi lijstje, en ik vind je lay-out erruug leuk!

  • Anne

   23 januari

   Dankjewel, Lydia! Ik ben er zelf ook heel blij mee!

 4. Laurine

  19 januari

  Fijn lijstje, ik volg je nog niet zo lang dus ik ga meteen even lezen.

  • Anne

   23 januari

   Ah tof! Dankjewel Laurine 🙂

 5. Tamara

  19 januari

  Ik volg niet altijd trouw alle posts (door tijdsgebrek) dus leuk dat je het even in een overzicht giet. Klinkt alsof je wel al wat meegemaakt hebt, fijn dat je er zo open over schrijft!

  • Anne

   23 januari

   Dat snap ik! Het zijn er ook behoorlijk wat 😉

 6. Irene

  20 januari

  Die post over iemand die je hebt gekend is me lang bijgebleven en dat vind ik inderdaad ook een mooie van je. De rest ga ik eens bekijken want ik denk niet dat ik al alles gelezen heb.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.