Dagboekjes

Dagboekje 8

oktober 28, 2022

Nee! Ik was het dagboekje niet vergeten, of nou, niet vergeten om te schrijven maar wél vergeten om op ‘publiceren’ te drukken. Daarom dus een beetje later dan eigenlijk mijn bedoeling was.

Maandag

De dag begint met Flip en Fendi die gebroederlijk samen op een kussentje in de vensterbank liggen en natuurlijk kan ik niet anders daar dan een beetje van smelten. En terwijl ik dat schrijf, realiseer ik me dat ik echt, maar dan ook echt, een kattenvrouwtje ben geworden. Haha!

Ik kocht een dichtbundel van Rutger Kopland en ik vind alles, maar dan ook echt alles, prachtig. En, ook wel fijn: het kost me niet zoveel moeite om me daarop te concentreren. Even lezen, erover nadenken, dan weer verder.

Ik heb gelezen en wil eigenlijk ook meteen gaan schrijven, maar dit wordt geblokkeerd door deze kat die weigert ook maar een millimeter aan de kant te gaan.

Dinsdag

Ik maak geen één foto vandaag. Overdag ben ik aan het werk op ons kantoor in Amersfoort. Ik twijfel even of ik in de avond zal gaan hardlopen, maar ik kan me er nog niet toe zetten om een rondje door het dorp te rennen (over het asfalt, meh) en dus besluit ik mijn hardloopmaatje voor te stellen om vrijdag een kort rondje te lopen door het bos.

Woensdag

Er wordt gevoetbald! Maar voordat dat gebeurt, ben ik eerst bij de bibliotheek op Jula’s school en dat is weer écht heel erg leuk. Ik heb me ook aangemeld om mee te gaan als begeleider naar een voetbalclinic die leerjaar 4, 5 en 6 krijgen en dus heb ik een groepje kinderen onder mijn hoede. Het is weer vrij hysterisch, want binnen 5 minuten hebben ze (oké, we – oké, ik) een rare yell bedacht en heten we (en dit heb ik niet verzonnen) de ‘SuperAnneClub’. Na twee uur ben ik compleet uitgeteld en ik heb niet eens gevoetbald.

Jula wil graag bij een vriendinnetje spelen en ik twijfel even over wat ik zal doen: in Doetinchem blijven of heen en weer naar huis rijden. Ik kies voor het laatste (en dat was wel echt verstandig), doe even wat nuttige dingen en vooral ook even niets, zoals met Flip op de foto. 😉

Donderdag

Het is donderdag en Jula en ik zijn onderweg naar school en zien deze lucht. Jula pakt meteen mijn telefoon om er een foto van te maken, kijk nou hoe mooi! Ik ben trouwens ook echt minstens tien minuten aan het nadenken over hoe dat spreekwoord ook alweer gaat en kom niet verder dan ‘avondrood..’ (terwijl ik ook heus weet dat het geen avond is, hoor!).

De rest van mijn dag is vooral echt heel erg druk en dat heeft te maken met mijn time-management. Ik haal eerst Jula’s verjaardagscadeau op bij mijn ouders, drink daar koffie en rij dan naar Zutphen voor een afspraak met mijn psycholoog. Dan moet ik boodschappen doen, wat spullen halen voor het maken van de uitnodigingen van Jula’s kinderfeestje en voor ik het weet is het half één voor ik weer thuis ben en moet ik erg opschieten om het cadeautje te verstoppen en Jula weer op te halen.

Ik haal Jula op uit school en zodra we weer thuis zijn, belt mijn zwemles-moeder-vriendin. Of we zin hebben om langs te komen én na de zwemles samen te eten. Dat hebben we! En dus gaan we weer in de auto, rijden naar hen toe, gaan naar zwemles en blijven daarna nog gezellig eten.

En daarna heb ik nog afgesproken om een bureautje op te halen via Marktplaats. Niet per heel slim, maar deze man kon alleen in de avonden en nu was ik toch al in de buurt. Hoe dan ook: hij is twintig minuten aan het prutsen om mij te helpen met het bureau in mijn auto krijgen (en dat terwijl ik zeg dat het niet de manier is, maar mannen zijn eigenwijs, serieus). Na twintig minuten ben ik er écht klaar mee, doe ik het zelf en doet hij helemaal verbaasd over dat het toch wel paste. Ha.

Vrijdag

Ik breng Jula in de ochtend naar school en rij daarna door naar mijn hardloopmaatje. We zouden eigenlijk beginnen met het opschroeven van onze ren-frequentie (lees: vanaf nu drie keer per week hardlopen), maar zij is erg verkouden en dus gaan we wandelen. Ook fijn (en echt heel, heel mooi).

Daarna doe ik nog wat ‘nuttige’ dingen zoals pakketjes wegbrengen en boodschappen en vervolgens moet ik nog enigszins haasten om op tijd te zijn voor mijn vaccinatie. Dat gaat soepel. Daarna ben ik echt moe en probeer ik nog even te chillen voordat mijn ouders samen met Jula komen. Dan eten we samen een taartje én bestellen eten om mijn verjaardag te vieren. Hoera!

Zaterdag

Het is weekend! En herfstvakantie! We beginnen de dag heel langzaam (heerlijk) met een filmpje en koffie op de bank. Jula kijkt Kamp Koekieloekie, wat toch wel één van mijn lievelingsseries voor kinderen is. We hebben sinds een tijdje geen televisie meer in de woonkamer: ik kijk vrijwel geen tv, Jula ook niet per se heel veel. En dus, als we samen wat kijken, gebruiken we de laptop daarvoor.

Over iets minder dan een maand is Jula jarig en dus is het tijd om de uitnodigingen voor haar kinderfeestje te maken. Dit zie ik ergens op Pinterest en vind ik écht een leuk idee, dus maken we onze eigen versie.

Flip is niet de enige kat in huis die graag in dingen ligt. Zo tref ik Fendi aan: in de poef. Fendi is de laatste tijd weer meer zichzelf, komt weer vaker knuffelen en is weer wat meer aan het chillen in huis. Ik ben echt blij dat het zo met hem gaat!

Zondag

Ik was van plan om in de ochtend te gaan rennen, maar mijn lijf had er niet zoveel zin in. Pijn in mijn zij, koorts. Meh. Mijn moeder zou komen oppassen terwijl ik aan het hardlopen was en komt alsnog om even koffie te drinken.

In de middag gaan Jula en ik met een andere moeder en haar kindje naar een voorstelling. Deze foto is echt lelijk, ik weet het. Het grappige is ook nog dat er eigenlijk ‘stadstheater’ staat, maar door deze hoek lijkt het niet per se alsof er iets mist, toch? De voorstelling is prachtig. Ik vind voorstellingen voor kinderen vaak nog wel mooier dan die voor volwassenen en deze is geen uitzondering.

In de avond doen we weinig bijzonders, we zijn allebei moe. Vroeg naar bed. dus.

4 Comments

 • Reply Karin oktober 28, 2022 at 10:00 am

  Wat ben jij een leuke, lieve, betrokken en creatieve moeder! Dat denk ik altijd als ik in je dagboekjes lees over hoe je met Jula omgaat en nu dacht ik: laat ik het gewoon maar eens zeggen. Ik vind het heel inspirerend hoe jij het moederschap op je eigen manier invult en haal er ook inspiratie uit voor mijn eigen moederschap. (Ik hoop dat dit niet creepy klinkt, haha.)

  • Reply anne oktober 31, 2022 at 7:25 am

   Wat een lief bericht! Dankjewel! Ik vind het helemaal niet creepy, ik voel me helemaal vereerd dat je dit zegt (en wat aardig dat je dit ook gewoon zegt, dankjewel daarvoor). Superlief. Dank!

 • Reply Malu oktober 28, 2022 at 2:49 pm

  Rutger Kopland is inderdaad prachtig met woorden en zinnen. Ik heb er ook een dichtbundel van.
  wat een fijne foto’s van luchten, katten, bomen en Jula.

  Klinkt als een fijne week!

  • Reply anne oktober 31, 2022 at 7:26 am

   Tof!

  Leave a Reply