Dagboekjes

Dagboekje 7

oktober 17, 2022

Maandag

Zo, het is maandag en ik heb m’n mooiste jurk aangetrokken. Deze foto heb ik overigens gemaakt op mijn toilet, dat prachtig gedecoreerd is met tegeltjes met spreuken die nergens op slaan. Hoe dan ook: ja, ik ben nog best moe en dat is te zien aan de wallen onder m’n ogen, maar verder voel ik me eigenlijk best oké. Ik heb een lange werkdag voor de boeg, ben ook al intens intens intens vroeg wakker, maar uiteindelijk wordt het een fijne dag.

Dinsdag

Ook vandaag ben ik aan het werk, maar: ik heb wel mijn nieuwe rode laarsjes van Vinted aan! Ze zijn vrijwel een kopie van mijn favoriete witte exemplaren en zijn, net als die witte, ook een maat te groot (maar ik vond ze zo mooi dat ik besloot dat je die ene maat verschil wel op kon lossen met dikke sokken).

Mijn werkdag is lang en ik ben best moe.

Woensdag

De laatste weken ben ik best wel druk geweest met wat dingen in huis. Of nou, de laatste weken, de laatste maanden eigenlijk. Maar waar ik eerst misschien lichtelijk obsessief bezig was, had ik nu gewoon zin om wat dingen te veranderen die ik al heel lang wilde maar altijd door suffe omstandigheden niet deed. Dus: ik kocht ein-de-lijk een fatsoenlijke platenspeler met boxjes die ik ook gewoon via Bluetooth kan bedienen, verhuisde de televisie naar boven (en die gaat uiteindelijk naar zolder, want ik kijk toch vrijwel nooit) en hing nog maar wat foto’s op, want dat kunnen er nooit genoeg zijn.

Ik heb inmiddels minstens twintig foto’s van Flip die in één of ander mandvormig object zit. En er dan ook zo onschuldig bij kijkt. Dit is toch te lief? Hoe dan ook: ik heb Jula uit school opgehaald, het buurmeisje komt spelen en we gaan met z’n drieën knutselen voor Halloween. Jula is alleen ziek en voelt zich steeds minder goed, dus aan het einde van de middag gaat het buurmeisje naar huis en ligt Jula redelijk kapot op de bank.

Wat wel écht heel grappig is: Jula mag, omdat ze ziek is, bij mij slapen en ligt rond half 8 in bed. Ze dacht dat ze Flip in de slaapkamer had gezien, maar als ik kijk op de plekken waar hij vaak zit (onder het bed, achter het gordijn, in mijn kledingkast (!)), zie ik niets en dus verzeker ik haar ervan dat hij vast beneden is. Ik zie hem nergens beneden, maar denk: ach, hij is buiten of ligt ergens te slapen. Niet heel veel later, zo rond 9 uur, ga ik ook naar bed want ik ben heel erg moe. Zodra ik in bed stap, hoor ik ineens zacht gemiauw en getik in mijn kledingkast en ik moet zó hard lachen. Hij lag daar dus, achter mijn reistas, in een hoekje te slapen.

Donderdag

Haha, deze foto. Niet per se representatief voor de nacht die hier aan vooraf ging, want Jula was écht ziek en werd zo ongeveer ieder uur wakker (en ik dus ook) en we zijn allebei heel moe. In de ochtend is ze nog steeds ziek en ik had eigenlijk voor haar verjaardag alvast een nieuwe onesie gekocht, maar er is geen beter moment dan zo’n ding te dragen dan wanneer je ziek bent. Vind ik dan. En Jula ook.

We doen spelletjes, maken tekeningen, kijken filmpjes en Jula rust vooral heel veel uit. In de middag komt mijn moeder om boodschappen te brengen.

Vrijdag

Jula voelt zich gelukkig al veel beter, maar is nog niet helemaal de oude en dus nog een dagje thuis. Ze vraagt of we het ‘kermisspel’ mogen doen: dat is Rollercoaster Tycoon, staat op mijn oude laptop en dus vraagt het heel veel geduld voor alle 239473487384 updates zijn geïnstalleerd en we kunnen spelen. Maar dan gaan we ook los, natuurlijk. Aan het einde van de ochtend haalt Jula’s andere moeder haar op.

In de middag ben ik aan het werk en net als ik m’n laptop uitzet, komt een vriendin. We gaan samen naar een feestje en ze blijft slapen. Oh en, nog belangrijker: we gaan uit eten bij één van m’n lievelingsrestaurantjes in Arnhem en het is weer zó lekker. Hoera voor dat.

Zaterdag

Het is zaterdag en ik heb wat minder uren geslapen dan ik eigenlijk had gewild. Na de toch wel intensieve nachten met Jula dacht ik dat ik minstens in een soort van winterslaap terecht zou komen, maar door het feestje wordt het laat en in de ochtend zegt mijn biologische klok gewoon dat ik moet wakker worden. Hoe dan ook: ik besluit me niet aan te stellen en gewoon m’n kleding aan te doen en ga samen met de vriendin naar de kringloop. Daar koop ik deze fantastische klok. Kijk nou, beter kan toch niet?

We lunchen samen en halverwege de middag gaat ze naar huis. Ik probeer een beetje rustig aan te doen en in de avond ontstaat er een vrij spontaan plan dat eindigt in een heus voedselgevecht en dat kan ik iedereen aanraden. Geloof me, er is weinig leukers dan een taart in iemands gezicht duwen.

Zondag

Er hangen slingers, want ik ben jarig. Nu vond ik niet per se dat er slingers opgehangen moesten worden, maar Jula – die een paar dagen eerder niet kon wachten met mij haar cadeaus te geven – vond dat er zeker één slinger moest komen. Ik ben weer een stuk vroeger wakker dan ik eigenlijk had gewild en dus besluit ik om na mijn ontbijt gewoon nog maar even verder te slapen.

Ik doe écht rustig aan en alleen maar waar ik zin in heb en daar was ik écht aan toe. De dag ervoor kocht ik deze armband als cadeautje voor mezelf, trouwens. Ik ben er verliefd op.

In de middag komen mijn vriendinnen (die echt de meest fantastische mensen ooit zijn, laat dat duidelijk zijn). We eten taart, praten heel, maar dan ook heel veel en in de avond eten we sushi in Arnhem. Even iets zoetsappigs, maar toch: ik voel me zó ontzettend bevoorrecht dat ik zulke fijne mensen om me heen heb en vooral dat gevoel overheerst.

We drinken nog wat bij mij thuis en daarna rijden zij weer naar hun huis. Ik twijfel of ik wil slapen (maar het is nog best vroeg) en besluit om nog even te gaan zingen en voor ik het weet is het 2 uur later. Heerlijk. Deze foto maak ik terwijl ik denk dat ik een filmpje opneem, trouwens. Het is eigenlijk wel één van de fijnste verjaardagen die ik ooit heb gehad, vooral omdat ik echt alleen maar deed waar ik zin in had. Ik leer het wel, ooit.

5 Comments

 • Reply Blog by Linda oktober 17, 2022 at 7:37 am

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik zat echt lang naar die foto van de klok te kijken, want ik vond het eigenlijk lijken op een taart met wijzers. Maar ik snapte niet helemaal waarom een taart wijzers zou hebben, maar het leek echt veel op een AH winkelkarretje met een taart erin. Even lezen later: het is toch een echte klok 😛

  • Reply anne oktober 19, 2022 at 8:25 pm

   Haha, ik vind dit heel grappig! Ik snap echt he-le-maal dat je dat dacht. Ik was later ook verbaasd over die foto en de rechte lijnen, terwijl ik daar niet eens mijn best voor heb gedaan 😉

 • Reply Luus oktober 18, 2022 at 11:44 am

  Nog gefeliciteerd! En wat ziet de woonkamer er gezellig uit 🙂
  Leuke klok ook en jaaa Rollercoaster Tycoon, dat heb ik vroeger ook uuuuuren gedaan.

  • Reply anne oktober 19, 2022 at 8:26 pm

   Dankjewel! 🙂 Ja, ik dus ook. Vond het echt zó leuk! Nu merk ik wel dat het toch wel heel beperkt is (en ik hou gewoon niet meer zo van computerspelletjes doen, denk ik). 😉

 • Reply Malu oktober 19, 2022 at 8:56 am

  Nog gefeliciteerd!
  Wat een leuke vondsten, de armband én de klok.
  Ook vind ik je tattoo echt prachtig en lief

 • Leave a Reply