Dagboekjes

Dagboekje 3

augustus 16, 2022

Maandag

Maandag! De eerste werkdag na mijn vakantie, maar ik smokkel een beetje: ik heb eerst nog een afspraak bij mijn psychiater. Ik krijg nog wel eens de vraag of de overstap van praktijk nog steeds een goed idee is geweest en ik kan niet anders dan volmondig ja daarop antwoorden. Mijn nieuwe psychiater is slim, begripvol, nauwkeurig en ook nog eens een leuk mens.

Na de afspraak ga ik aan het werk. Ik heb nog geen afspraken vandaag en begin dus maar eens met het lezen van alle mailtjes. Ik probeer meteen de dingen te beantwoorden waar ik al op kan reageren en laat de rest even liggen voor een later moment, want in de middag komt mijn vader.

We gaan aan de slag in de tuin en dit is ons publiek, haha. Mijn vader maakt een klein terrasje achter in de tuin (daar waar het vroegst in het voorjaar al zon is!) en ik begin met het maken van een border. Het is al best warm, maar we schieten goed op en het loopt allemaal soepel. In de border moeten nog planten komen, maar voor nu laat ik het even leeg omdat het niet zo slim is met de hitte die de komende week verwacht wordt.

In de avond ben ik echt he-le-maal op. Ik moet eigenlijk nog even werken om een training voor de volgende dag voor te bereiden, maar ik kan de energie niet meer vinden.

Dinsdag

Deze kat, haha! Flip houdt nog meer dan Fendi van in tassen / koffers / dozen / manden of wasmanden klimmen. Hij heeft ook een talent voor in de weg lopen (lees: mij achtervolgen en dan op zo’n 1 centimeter van mijn voeten vandaan blijven), waardoor het nog wel eens voorkomt dat we een kleine frontale botsing meemaken.

Ik begin mijn dag met een online overleg met collega’s en daarna geef ik een ‘muzikale activiteit’ op een teamdag van een locatie. Het begrip ‘muzikale activiteit’ is nog wel eens lastig: de één verwacht dan om daadwerkelijk muziek met elkaar te maken, terwijl de ander juist meer inhoudelijk geïnteresseerd is in hoe muziek ingezet kan worden in de zorg. Dit keer heb ik met de manager afgestemd hoe het er ongeveer uit moet zien en het loopt goed. Fijn.

Na mijn afspraak rij ik naar een andere locatie om iets op te halen en daarna sta ik in de file. Meh. Ik heb nog een videobel-afspraak met een collega, maar mijn moeder en broer komen ook even langs om de tuin te bewonderen en dus is het even druk. Maar gelukkig gaat ook dat uiteindelijk goed.

Ik ben eigenlijk heel moe en mijn dag was behoorlijk vol, maar ik besluit om wel gewoon te gaan hardlopen – ondanks mijn niet zo fijne run van zondag – en dat is een heel goed besluit. Ik loop hartstikke fijn.

Woensdag

Mijn dag is best druk en dus vergeet ik om foto’s te maken. In de ochtend ga ik op kraambezoek bij een vriendin. Het is zó gezellig dat ik natuurlijk de tijd vergeet, haha. Het betekent dat ik ongeveer tien minuten heb om thuis even iets te eten en daarna rij ik door naar een orthomoleculair voedingsdeskundige. Klinkt ingewikkeld, valt best mee. Mijn voornaamste vraag is hoe ik ga zorgen dat ik voldoende voedingsstoffen binnen krijg. Daar zitten, zoals dat dan gaat, natuurlijk allerlei andere vragen aan verbonden, maar ik wil graag weten hoe en wat ik het beste kan vervangen. Het gesprek is ontzettend fijn. Ik heb de indruk dat ze volledig begrijpt waar ik behoefte aan heb en ik merk dat ik tijdens ons gesprek meer dan geïnspireerd raak.

In de avond heb ik een date. Ik herhaal: in de avond heb ik een date. Hierover later vast nog wel eens meer, maar: we wandelen bij zonsondergang (per ongeluk dan, we begonnen toen het gewoon nog helemaal licht was) en dat is vet mooi.

Donderdag

Geen foto’s van deze dag. Ik slaap niet zo goed, ben ontzettend moe en moet eigenlijk gewoon even bijkomen.

Vrijdag

Ik heb in de ochtend afgesproken met mijn spv’er. We wandelen – natuurlijk – en de hei staat in bloei en dit is toch echt mooier dan mooi?

Onderweg stoppen we zo’n dertig keer omdat hij van alles weet over insecten en andere beestjes en er met enige regelmaat een kever omgedraaid moet worden. Fantastisch. Het is sowieso heel fijn om hem met enige regelmaat te zien: naast alles dat ik van hem leer over de natuur, kent hij mij inmiddels ook heel goed en kan hij me helpen met de dingen waar ik soms nog tegenaan loop.

Na de wandeling lunch ik thuis en dan vertrek ik naar Geesteren. Laura, een vriendin van me, weet daar een hele toffe kringloop en daar moeten we natuurlijk even naartoe. We drinken nog wat op een terrasje en bezoeken nog een andere kringloop in de buurt en daarna rij ik weer naar huis. Ik koop, zoals altijd: schoenen en een tas, haha.

In de avond ga ik aan de slag met wat muzikale activiteiten voor de bruiloft van mijn nichtje. Hartstikke geheim.

Zaterdag

Mijn dag begint wederom vroeg: om half negen word ik verwacht in Veenendaal. Vandaag is het vrijgezellenfeest van mijn nichtje en onze eerste stop is de Euromast. Hier gaat ze van af abseilen en ik ben onder de indruk van a) hoe stoer ze is en b) hoe stoer ze is. Had ik al gezegd dat ze stoer is?

Dit uitzicht is wel echt fantastisch. Gelukkig hoeft alleen mijn nichtje maar te abseilen en mogen wij gewoon beneden wachten tot ze er weer is (inclusief veel aanmoedigings-gejoel, dat wel).

Vanaf de Euromast rijden we naar de boot: hier gaan we lunchen en kan iedereen vast z’n spullen neerleggen, want we blijven hier slapen. Of nou, ik zeg wel ‘we’, maar ik heb besloten om na het avondeten weer naar huis te gaan. Ik heb er heel lang over getwijfeld, maar omdat ik niet zo goed slaap én een beetje aan het experimenteren ben met m’n medicatie, lijkt het me verstandiger om er geen wilde nacht van te maken.

Na de lunch is het tijd voor een salsa-workshop en tot mijn grote verbazing blijk ik er goed in te zijn. En ik vind het ook nog eens leuk! Normale dans is niet zo voor mij, vooral omdat ik het allemaal zo strak en recht vind. Maar nu komt mijn ‘losse’ ritme wel goed van pas. Na de workshop wandelen we weer terug (en heb ik inmiddels echt gigantische blaren, au) en drinken we cocktails in het zonnetje. Het is heel gezellig en fijn, maar ik ben ook wel blij dat ik thuis kan slapen.

Zondag

Om half acht ’s ochtends gaat mijn wekker: tijd om een rondje te rennen. Ik ben nog wel best moe en voel dat mijn voeten een beetje zwaar zijn, maar toch ga ik er voor. Het valt me ondanks de hitte nog best mee hoe het gaat. Ik ren zo’n zes kilometer.

In de middag merk ik wel dat ik toch eigenlijk wel echt moe ben. Ik heb best veel gedaan in de afgelopen dagen en het hardlopen in de warmte kost me steeds iets meer dan ik van tevoren denk. Dus doe ik nog maar even een dutje.

In de avond neemt de date me mee naar het theater. We zien het Nationaal Jeugd Orkest en ze spelen echt fantastisch mooi. Ik ben vooral onder de indruk van een violiste, Coraline Groen, die een vioolconcert van Britten speelt (dat ik nog niet kende, maar waar ik nu verliefd op ben denk ik) en me tot tranen toe roert. Te mooi.

En ja, ik denk nu wel: ik moet echt gewoon gaan oefenen voor mijn vioollessen, haha.

1 Comment

  • Reply hemelsgroen augustus 16, 2022 at 7:43 am

    Zo mooi, de heide. En een mooie date met orkest!

  • Leave a Reply