Hoe ik me vermaak tijdens de Corona-crisis

15/04/2020

Ik ben best wel de koningin in het mezelf vermaken (al vind ik zelf vaak van niet, maar een gevoel van verveling heb ik vrijwel helemaal nooit). Inmiddels zit ik al anderhalf jaar thuis en ben ik dus best goed geworden in altijd wel iets vinden om te gaan doen, zodat ik me niet hoef te vervelen. Al las ik laatst ergens dat verveling eigenlijk wel heel goed voor je is, maar goed, ik ben er niet zo dol op en dus mag ik het best vermijden. Vind ik zelf. Verveling betekent voor mij ook vaak dat ik hele onzinnige dingen ga doen, zoals eten (niet handig als je probeert af te vallen), de hele middag op de bank hangen met een serie (niet handig als je daar heel suf van wordt) of een dutje doen (wel handig als je altijd moe bent, maar niet altijd even handig als je ’s avonds ook op tijd wil slapen).

Nu zijn deze Corona-tijden wel anders dan hoe ik de afgelopen maanden thuis heb gezeten. Ik kan mijn vrienden niet zien (al kunnen we wel facetimen en dat is al heel fijn ♥), zijn de winkels niet open (en is het dus rustig in de stad én geef ik veel minder geld uit, ha), gaan alle leuke dingen die we gepland hadden natuurlijk niet door en zit vrijwel iedereen ineens thuis. Dat maakt het toch anders.

Met stip op nummer één staat toch wel wandelen. Dat doe ik iedere dag minstens een half uurtje. Het liefst met een fijne podcast op (zo luister ik graag naar de podcasts van de Correspondent of de BOOS AntiCoronaDepressiePodcast (wat een naam, trouwens) en dan het liefst eentje die net zo lang is als de wandeling die ik van plan ben om te maken. Bij een podcast van vijftig minuten wil ik dan ook graag alles horen en ga ik sowieso vijftig minuten wandelen en dat werkt op de één of andere manier heel motiverend voor me. En in de categorie naar-buiten-gaan-en-bewegen ga ik deze dagen ook erg graag hardlopen, al is het alleen maar zodat ik in beweging blijf en niet helemaal stil val. Ik was heel bang dat ik me in deze periode nog meer zou terugtrekken dan gewoonlijk en geen dingen meer zou gaan ondernemen, maar het hardlopen sleept me er echt een beetje doorheen. Door dat te doen maak ik mijn hoofd leeg, blijft mijn lichaam soepel en heb ik de neiging om mijn dagen wat productiever in te vullen.

Wat ik nog meer veel doe? Muziek maken. Ik zing, speel piano en gitaar (en een beetje ukelele) en sinds kort speel ik ook viool. Dat kan je vast niet gemist hebben als je mijn blog met enige regelmaat leest. Ik zoek akkoorden van, het liefst leuke oude, liedjes op en maak er mijn eigen versie van, ik speel kinderliedjes op mijn viool en ik pruts een beetje op mijn gitaar. En dat vind ik heerlijk! Ik kan dat uren doen zonder dat ik in de gaten heb dat de tijd voorbij vliegt. Soms kijk ik om me heen en is het ineens donker geworden terwijl ik begon toen het nog licht was.

Een oude hobby die ik weer helemaal heb hervonden, is lezen. Dat doe ik ineens heel erg veel. Van mijn moeder kreeg ik een e-reader, van de buurvrouw van mijn moeder leende ik twee boeken en zelf kocht ik de Hongerspelen-reeks en zat ik er helemaal in. Ik lees zeker wel een half uur per dag en het liefst ook nog voor ik naar bed ga, zodat ik echt helemaal ontspannen in slaap val. Maar soms ben ik al veel te moe om dat nog te doen en soms zit ik vastgeplakt aan mijn telefoon (helaas) en heb ik alleen daar oog voor. En wat ik ook probeer te doen? Schrijven. Voor mijn werk (ik heb wat kleine opdrachten om vanuit huis te kunnen blijven werken, gelukkig), maar ook voor mijn blog en voor mijn schrijfcursus. Het schrijven gaat vaak met ups en downs bij mij, de ene keer zit ik in een goede flow en kan ik niet meer ophouden en de andere keer weet ik niet waar ik de inspiratie vandaan moet halen. Nu zit ik in een goede flow. 😉

Dan zijn er natuurlijk ook nog de dagen dat Jula bij me is. Dan verveel ik me sowieso niet, al is het wel moeilijk om haar te blijven vermaken als je verder niet zoveel kunt. Normaal gesproken gaan we graag naar de dierentuin (we hadden een abonnement en de dierentuin is vijftien minuutjes met de bus), naar de bibliotheek of ergens koffie drinken. Nu kan dat allemaal niet meer. Gelukkig doen we heel veel spelletjes. Ik ben fan van de spelletjes van Haba (wij hebben Eenhoorn Flonkerglans en de Wiebelkoning, beiden favoriet) en koop vaak bij Prijsmepper goedkope puzzels en spelletjes die we samen kunnen doen. We spelen heel veel Memory en Wie is Het?. Wat we ook veel samen doen, is knutselen. We maken bijvoorbeeld gezichtjes van foampapier en plakken daar van die draaioogjes op, maken kaartjes (en sturen die naar mensen die we lief vinden) en verven hondjes, plantenbakken en fotolijsten. Allemaal favoriet om te doen!

Dat is zo ongeveer mijn lijstje, al zijn er nog een paar activiteiten die niet per se in een lijstje passen, zoals Rollercoaster Tycoon spelen (en dan de versie uit 2000!), een rondje fietsen met Jula, dromen over mijn hopelijk nieuwe huis, mijn planten verzorgen (al faal ik daar de laatste tijd een beetje in), spullen uitzoeken en het huis schoonmaken – maar daar word ik niet per se gelukkig van.

Al met al ben ik benieuwd hoe lang deze rare periode nog gaat duren (net zoals iedereen, eigenlijk) en hoe ik er doorheen ga komen. Vooralsnog gaat het ontzettend goed, vermaak ik me nog prima en doe ik genoeg nuttige dingen om me productief te blijven voelen. En dat is altijd belangrijk voor me, haha. Ik hoop dat het met jullie net zo goed gaat!

You Might Also Like

10 reacties

 • Reageer Tamara 15/04/2020 at 09:35

  Wat goed dat je je productief blijft voelen en je nog steeds goed kan bezighouden! Ikzelf heb ook het lezen herontdekt, zeker met dat zonnetje is het wel fijn! Leuk dat je met Jula ook altijd weet wat doen.

  • Reageer Anne 20/04/2020 at 18:27

   Ja hè? En de zon is er zoveel de laatste tijd, heerlijk 🙂

 • Reageer Eline 15/04/2020 at 11:09

  Hihi ik heb de Sims weer herontdekt, het is echt gevaarlijk leuk haha. En inderdaad lekker naar buiten gaan om niet helemaal gek te worden. Het helpt mij enorm qua inspiratie en energie!

  • Reageer Anne 20/04/2020 at 18:28

   Oja, de Sims heb ik ook! Maar daar ben ik tot nu toe nog vrij van gebleven, al denk ik dat ik vanavond wel eventjes ga spelen nu je het erover hebt.. haha. En ja, naar buiten gaan om niet gek te worden is ook precies wat ik nodig heb 😉

 • Reageer Tineke 15/04/2020 at 11:54

  Zo ongeveer alles uit dit lijstje is bij mij ook van toepassing. Ik speel eigenlijk altijd Roller coaster tycoon op mijn telefoon.

  • Reageer Anne 20/04/2020 at 18:28

   O echt? Ik wist niet eens dat dat ook kon 🙂

 • Reageer Angélica 15/04/2020 at 12:17

  Leuk om te lezen dit! Ik vermaak me ook nog wel prima, maar het wordt toch wel een beetje eenzaam zo… en gezien er elke keer weer eindeloos veel morgens zijn waarop je ook nog de hele dag de tijd hebt, voel ik nog niet zoveel motivatie haha.

  • Reageer Anne 20/04/2020 at 18:29

   Meh ja nee, die motivatie is bij mij op een uitzichtloze dag ook ver te zoeken. De dagen beginnen allemaal zo op elkaar te lijken, merk ik, al heb ik aardig wat trucjes verzonnen om een beetje variatie in mijn dagen aan te brengen. 😉

 • Reageer Saskia 16/04/2020 at 11:56

  Jij kan gewoon de versie uit 2000 spelen…. IK WIL DAT OOK! Ik heb Roller Coaster hier nog liggen maar op een 1 of andere manier slaat hij de spellen op mijn laptop niet meer op. Oh ik ga het van de week toch wel heerlijk proberen <3 Liefde voor dat spel.

  En fijn te lezen dat je zoveel wandelde en toch aan het genieten bent <3

  • Reageer Anne 20/04/2020 at 18:29

   Jaaa, dat is zo leuk, haha! Balen dat ‘ie het bij jou niet doet. Ik geniet er echt van, al realiseer ik me wel dat het echt een simpel spel is en ben ik er na een half uurtje ook wel weer klaar mee. Maar voor zo af en toe is het helemaal prima 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.