Gewoon een paar leuke dingen – deel 2

05/12/2020

Ben ik weer met mijn meest inspirerende titel ooit. Maar ik wil graag schrijven over een paar dingen die ik leuk vind en dit is de plek daarvoor, dus ik doe het gewoon. Er waren best wel veel leuke dingen de afgelopen tijd, maar soms deel ik daar maar weinig van en eigenlijk is het gewoon fijn om een beetje positiviteit te verspreiden. Zeker als je – zoals ik – af en toe de wereld een beetje donkerder ziet dan ze daadwerkelijk is.

 • Van mijn nichtje kreeg ik deze geurkaars en sindsdien brandt-ie bijna dagelijks omdat het zó lekker ruikt in huis. En ik vind ‘m er ook nog eens heel mooi uitzien. Ik werk nu veel vanuit huis en heb gemerkt dat het me helpt om een soort van routine aan te houden, al hou ik me daar niet altijd aan. Maar goed ontbijten, een geurkaars aan, regelmatig even stoppen om koffie te drinken slepen me door de ellenlange dagen heen.
 • Jorn en ik zijn aan het proefsamenwonen. Dat klinkt net zo leuk als het is. Hij woont twee weken – misschien ietsje langer – bij mij om te kijken of we er al aan toe zijn of dat we allebei nog onze eigen ruimte heel erg nodig hebben. We zitten nu op dag zes en ik vind het heel erg gezellig om samen te eten, samen te slapen en altijd iemand te hebben om tegenaan te kletsen. En dat het dan ook nog mijn verkering is! Die gezelligheid had ik kennelijk nogal gemist. 🙂
 • De zanger van the National, Matt Berninger, bracht op mijn verjaardag (16 oktober) zijn eigen album uit en dat is fantastisch! Ik luister het meer dan ik zou moeten, hij stond ook hartstikke hoog in mijn top 5 van afgelopen jaar omdat ik het in zo’n korte tijd zoveel heb geluisterd en ik vind dat meer mensen zijn muziek zouden moeten leren kennen (maar je moet niks, hoor) dus deel ik het hier. Zo mooi!
 • Ik schrijf deze maand iedere dag een blogpost omdat ik het leuk vind om wat meer te schrijven en mezelf uit te dagen. Het betekent ook dat ik heel veel onderwerpen moet verzinnen om over te schrijven, maar tot nu toe laat mijn inspiratie me niet in de steek en lukt het me om elke dag iets te plaatsen waar ik ook daadwerkelijk blij mee ben. Ik ben benieuwd of het me de rest van de maand gaat blijven lukken om zo productief te zijn.
 • Jula kreeg voor haar verjaardag één van de leukste spelletjes voor kinderen die er bestaat, vind ik. Het heet Diamoniak en is precies goed voor kinderen van vijf jaar en ouder. Je bouwt je eigen kasteel, maar kan ondertussen ook per ongeluk een heks trekken (dat betekent dat je drie kaarten moet inleveren), een diamant (geld om kasteeldelen te kopen) of een fee (die beschermt je tegen de heks). Jula vindt het geweldig om te doen en ik vind het superleuk dat we een spelletje hebben dat we allebei zo leuk vinden.
 • Ik ben bezig met het bouwen van mijn eigen website omdat ik iets ga doen dat ik heel erg spannend, maar ook leuk vind. Ik ga er nog uitgebreid over vertellen in mijn 21for2021-lijstje en dus doe ik het hier nog niet en is dit een ontzettende cliffhanger natuurlijk (haha), maar het is iets waar ik eigenlijk al heel erg lang naar uitkijk en nooit stoer genoeg voor ben geweest om te gaan doen. En nu gaat het gewoon gebeuren! Dat prutsen aan mijn website maakt het ook meteen een stuk echter, maar oh, wat is het toch leuk om een website te bouwen. Ik word daar heel blij van!
 • Ik heb ein-de-lijk een serie gevonden waar ik gewoon lekker rustig naar kan kijken zonder dat ik duizend andere dingen wil doen, namelijk the Crown. Ik geloof dat iedereen die serie nu aan het kijken is omdat er net een nieuw seizoen van uit is gekomen, maar ik ben pas net begonnen en heb al die seizoenen nog te gaan. Hoera! Ik ben best wel fan van Olivia Colman, maar moet nog even wachten totdat ik haar zal zien schitteren want ik geloof dat ze pas in seizoen 3 de rol van Elizabeth op zich neemt.

You Might Also Like

4 reacties

 • Reageer Angélica 05/12/2020 at 10:08

  Leuk dat je elke dag blogt 🙂 Blogmas noemde iemand het al, haha. Dapper hoor!
  Ik vind je tafeltje zo leuk, met dat rotan en glas. En ben heel benieuwd naar je nieuwe website/project!

  • Reageer Anne 07/12/2020 at 13:40

   Haha ja, blogmas is wel een mooie benaming voor dit experiment 🙂 En jaa, mijn favoriete aankoop via Marktplaats! Ben zo blij met dat tafeltje!

 • Reageer Irene 06/12/2020 at 14:47

  Ik wou eigenlijk ook elke dag bloggen in december maar toen was het ineens al de 4de en ik kan er niet mee om om dan nu maar te starten :p ’t Zal voor een ander keertje zijn.
  Die geurkaars lijkt me lekker ruiken!

  • Reageer Anne 07/12/2020 at 13:40

   Haha, ohja, dat herken ik ook. Ik dacht er toevallig aan op de 30e van november en ben meteen als een malle gaan schrijven, dat hielp 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.