Fijne feestdagen <3

24/12/2020

Goedemorgen! Het is vandaag vierentwintig december en dat betekent dat ik al vierentwintig dagen op rij aan het bloggen ben. Wow! Maar het betekent ook dat het vanavond toch echt kerstavond is. Ik herinner me nog dat ik ergens op Twitter zag ‘nog 100 dagen tot kerst’ en kan bijna niet geloven dat het dus al honderd dagen geleden is dat ik dat las, haha. Het voelt voor mij nog helemaal niet alsof het kerst is, ondanks de fijne boom die hier in huis staat en de kerstcadeautjes die eronder liggen. Het lijkt nog alsof de zomer net voorbij is, vind ik!

Het wordt mijn eerste kerst in het nieuwe huis en stiekem vind ik dat wel een beetje speciaal. Ik kan me nog herinneren hoe vurig ik vorig jaar hoopte dat dat zo zou zijn, dat ik de kerst van 2020 zou gaan doorbrengen in een nieuw, eigen huis. Dat is gelukt! Ik vind het ook heel fijn dat Jula de helft van de dagen bij me is: zulke tradities en rituelen zijn echt zoveel leuker met een klein meisje van vijf jaar oud erbij, merk ik. Zo was het optuigen van de kerstboom al één groot feest, haha. En het maken van onze kerstgroet natuurlijk ook!

Mijn plannen voor kerst zijn een beetje anders dan ze in eerste instantie zouden zijn. Kerstavond en eerste Kerstdag breng ik door met Jorn. We gaan waarschijnlijk ergens een fijne wandeling maken en niet teveel lekkers eten (ik ben namelijk een beetje vergeten om iets lekkers in huis te halen, haha). Tweede Kerstdag brengen we door met mijn familie, we zijn dan met drie volwassenen uit één gezin + Jorn, Jula en ik, dus dat mag gelukkig. En de dag na kerst bezoeken we mijn schoonfamilie. Wij moeten het toetje maken voor het kerstdiner en ik heb besloten om de goddelijk lekkere advocaattaart naar recept van mijn lieve oma te maken. Ik hoop dat ik ‘m net zo goed kan bakken als zij dat kon.

Ik wens jullie allemaal hele fijne kerstdagen! Ik hoop dat we ze allemaal goed & gezond gaan doorkomen 🙂

You Might Also Like

5 reacties

 • Reageer Shirley 24/12/2020 at 12:48

  Hele fijne feestdagen, mooi dat je ze in je nieuwe huis viert. Geniet ervan!

  • Reageer Anne 25/12/2020 at 19:12

   Lief Shirley, dankjewel!

 • Reageer Nikita 24/12/2020 at 13:44

  Ik wens jullie net hetzelfde toe. Het was al geen leuk jaar, dus ik hoop dat Kerst toch een warme tijd mag zijn en een lichtpuntje in deze tijden 🙂

  • Reageer Anne 25/12/2020 at 19:13

   Dankjewel! Hoop dat deze dagen hetzelfde zijn voor jou 🙂

 • Reageer Lesley 27/12/2020 at 18:28

  Ik woon nu bijna een jaar samen met mijn lief zijn appartement, dus dit was ook onze eerste kerst samen in een nieuw huis. Ik vond het ook superleuk om alles te versieren, blijft altijd speciaal en zeker ergens nieuw! Hopelijk heb je fijne kerstdagen achter de rug 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.