Fijne dingen

12/01/2021

Joehoe, ben ik weer met een lijstje met fijne dingen: soms weet ik niet waar ik over wil schrijven omdat dingen zo snel negatief klinken en dan is een lijstje met fijne dingen eigenlijk de beste oplossing! Het helpt me er zelf ook aan denken wat fijn is en wat goed gaat.

♥ Ik moest weer presentaties geven (vier stuks dit keer) en het ging heel erg goed! Ik was van tevoren vrijwel niet zenuwachtig en kon ontspannen blijven. Dat is echt een hele grote ontwikkeling en daar ben ik vet trots op! Het is nu niet zo dat ik denk ‘kom maar op met die presentaties, ik doe er nog wel tien’, maar ik heb in ieder geval niet meer zo’n vreselijke angst als ik had. Zo fijn!

♥ Ik maakte een wandeling met mijn collega’s en na heel veel regen (en geen paraplu) begon eindelijk de zon te schijnen en reed ik in het zonnetje naar huis.

♥ Ik was mijn motivatie om gezond te eten een klein beetje kwijt, wat niet betekende dat ik helemaal losging, maar wel dat ik er chagrijnig over werd als ik er aan dacht. Gelukkig heb ik gehoord van mijn behandelaar dat ik mag stoppen met het medicijn dat er waarschijnlijk voor zorgt dat afvallen zo moeilijk is! Jippie! Dat betekent dat ik dus echt resultaat moet gaan zien over een paar weken en dat zorgt er dan weer voor dat mijn motivatie langzaam een beetje terugkomt.

♥ Jorn installeerde een apparaatje in mijn auto waarmee ik via Spotify gewoon muziek kan luisteren in de auto. Zo fijn! Ik zette vandaag meteen mijn afspeellijstje met allemaal meezingers op (in de categorie: Britney Spears en Nelly Furtado, bijvoorbeeld) en heb echt héérlijk gezongen in de auto.

♥ Ik slaap de laatste tijd echt heel erg goed. Ik val meteen in slaap en word ’s nachts niet meer wakker (behalve als Fendi besluit dat hij om zes uur voor onze deur lawaai moet staan maken) en dat is zo’n groot verschil met hoe het een tijd geleden was dat ik daar heel dankbaar voor ben.

♥ Ik kocht in december nog dit fijne vintage jurkje en heb ‘m meteen al drie keer gedragen. Ben er zo blij mee! En ja, door deze aankoop heb ik wel meer zin om weer wat nieuws te winkelen (zo werkt dat helaas in mijn hoofd: iets nieuws zorgt voor meer nieuws willen), maar dat doe ik niet want ik ga me braaf aan m’n No Buy Challenge houden.

♥ Jorn blijft deze week van maandag tot en met vrijdag bij mij en dat is heel fijn! Na ons proefsamenwoon-avontuur hebben we besloten dat hij de komende tijd heen en weer gaat pendelen tussen zijn en mijn huis en we dan langzaam mijn huis in orde gaan maken om hier samen te gaan wonen aankomend jaar. Echt een heel fijn idee :).

♥ Een voordeel voor mij tijdens deze lockdown is dat die kleine hierboven wat langer bij mij kan blijven. En dat thuisonderwijs? Daar kan ik tijd voor vrijmaken, dus dat is ontzettend fijn. Op die manier kan ik haar met mijn volle aandacht lesgeven.

♥ Het hardlopen gaat echt heel erg goed, ook al gaan we tegenwoordig maar in groepjes van twee. Ik was bang dat ik dan steeds ingedeeld zou worden met iemand die veel harder loopt dan ik (dat is ook zo), maar telkens is er wel een manier waarop we toch hetzelfde tempo kunnen lopen en dat is fijn. Dan klets je onderweg nog een beetje met elkaar en dat is een fijne afleiding voor het afzien wat ik doe. 😉

♥ Daarop voortbordurend ben ik zó blij met de Posbank als mijn achtertuin en dat ik daarin kan hardlopen! De laatste tijd is het er soms wel wat druk doordat veel mensen natuurlijk de natuur in gaan nu er niets anders te doen is, maar ik laat me daar niet door tegenhouden. En op zondagochtend om tien uur (als ik moet hardlopen) valt het héél erg mee met de drukte, gelukkig.

♥ Ik heb nog een mini-vakantie voor de boeg samen met Jula! Eind januari gaan we samen met mijn ouders een paar dagen naar een vakantiehuisje in Zandvoort. Daar kijk ik echt naar uit, denk dat het heerlijk is om even weg te zijn en een andere omgeving te hebben. Ik merk dat mijn hoofd wel toe is aan nieuwe prikkels en dat alles een beetje eentonig en saai begint te worden, maar daar zal ik vast niet de enige in zijn. Even er tussenuit is dan echt perfect!

 

You Might Also Like

6 reacties

 • Reageer Tea 12/01/2021 at 23:00

  Mooie lijst! Ik word er ook blij van. Ook hele fijne dingen om naar uit te kijken.

  En zoveel liefde voor de jurk. Mocht het ooit zover zijn dat je Londen kan bezoeken dan kan ik een paar plekken aanraden waar ze kilo sale doen en heel veel van dit soort jurken (en blouses en rokken) verkopen <3

  • Reageer Anne 14/01/2021 at 21:52

   Leuk! Oh dan weet ik je zeker te vinden, dat klinkt als een hemel op aarde!

 • Reageer Audrey 13/01/2021 at 09:24

  Wat fijn allemaal! Dat vooruitzicht van even weg in eigen land is inderdaad wel extra leuk nu.

  • Reageer Anne 14/01/2021 at 21:52

   Ja klopt, dat is heel fijn. Daar zie ik echt naar uit 🙂

 • Reageer Saskia 24/01/2021 at 13:57

  Vaker doen dit soort blije lijstjes, daar kan ik nou blij van worden 😉

  • Reageer Anne 24/01/2021 at 15:20

   Leuk, ga ik doen!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.