En toen ging het niet door (en wat ik daarvan leerde)

06/05/2020

Opgelucht en blij. Dat was ik toen ik hoorde dat het nieuwe huis van mij zou worden. Ik zag mezelf al samen met Jula door de straten van ons nieuwe dorp fietsen, wandelen op de Posbank (mijn nieuwe achtertuin) en samen met mijn lief in de tuin zitten op een zwoele zomeravond. In mijn hoofd was het huis al ingericht, ik wist al wat waar zou komen te hangen en hoe het bankje in de voortuin eruit moest komen te zien.

Niets van dat alles gaat gebeuren. Voorlopig dan, althans.

Een grote scheur in de achtergevel gooide roet in het eten. Tel daarbij op dat de verkopers nogal vijandig deden én mij onder druk probeerden te zetten en toen was ik er wel klaar mee. Ik besloot om de koop niet voort te zetten, ook al was alles al bijna helemaal rond. Dat doet wel een klein beetje pijn. Natuurlijk. Daar gaan mijn visioenen van het bankje in de voortuin en de zwoele zomeravonden, maar tegelijkertijd voelt het ook heel krachtig. Ik kies ervoor om er niet mee door te gaan, het is uiteindelijk mijn beslissing. Omdat ik geen groot risico wil lopen en geen huis wil kopen waar van alles mis mee blijkt te zijn. Dan is het namelijk niet mijn huis en was het nooit voor mij bedoeld. Zo denk ik dan.

Mijn psycholoog zei tegen me: ‘nu heb je wel even mogen proeven van het gevoel van een nieuw huis hebben’. En des te meer ik erover nadacht, des te meer ik dacht: ja, zo is het ook. Dat is een mooie gedachte en het haalt de bittere nasmaak een beetje weg. Want natuurlijk is mijn vertrouwen nu een beetje beschadigd, maar tegelijkertijd gebeurt zo’n rare situatie als deze (geloof me, het was echt een rare situatie) me waarschijnlijk nooit meer en wacht er ergens een nog veel beter huisje op me. Nu weet ik weer hoe het is om ’s nachts niet te kunnen slapen omdat je aan het fantaseren bent over hoe je huis eruit komt te zien, nu weet ik weer hoe fijn het idee is om op een goede plek voor Jula te wonen, nu weet ik weer hoeveel rust het me geeft als ik uit de drukte ben. En hoeveel geluk ik heb dat ik een huis heb nu, dat ik hier niet weg hoef en dat ik in alle rust verder kan zoeken naar een huisje dat nog beter bij me past.

You Might Also Like

10 reacties

 • Reageer Esther 06/05/2020 at 18:59

  Wat knap dat je al zo snel deze prachtige inzichten hebt mogen krijgen. Op naar een heel fijn nieuw huis :-*

  • Reageer Anne 11/05/2020 at 20:42

   Dankjewel! Ik heb hoop, was vandaag bij een huis dat écht weer heel tof was. <3

 • Reageer Hester 06/05/2020 at 20:17

  Balen, maar soms kan nee zeggen tegen een situatie die anders sowieso problemen was gaan geven inderdaad ook heel goed voelen – je loopt er veel mee mis, maar spaart jezelf voor nog meer.

  • Reageer Anne 11/05/2020 at 20:42

   Precies dat!

 • Reageer Annelies 07/05/2020 at 08:27

  Kan me voorstellen dat het enerzijds balen is, maar mooi dat je al zo snel ook de lessen er van ziet. Hopelijk komt er snel weer een tof huisje op je pad!

  • Reageer Anne 11/05/2020 at 20:42

   Ja, het is een beetje dubbel. Maar nu, achteraf gezien, is het maar goed geweest dat het niet door is gegaan. Het was niet het huis voor mij.

 • Reageer Sas 07/05/2020 at 13:47

  Och dat is zeker even balen… Maar soms lopen dingen hoe ze lopen. Alles gebeurd met een reden; dit was vast niet voor je bestemd en er ligt wat mooiers in het verschiet 🙂

  • Reageer Anne 11/05/2020 at 20:43

   Ja! En toevallig ben ik vandaag bij dat huisje gaan kijken! 😉 Hopen dat dit succesvoller zal verlopen..

 • Reageer Rianne 07/05/2020 at 20:41

  Flink balen zeg.. Kan me helemaal voorstellen hoe je je voelt. Maar knap dat je de teleurstelling kan omzetten naar een leermoment! Er komt gegarandeerd binnenkort iets nóg mooiers op je pad! 🙂

  • Reageer Anne 11/05/2020 at 20:43

   Yes, dat geloof ik dus ook! Dankjewel voor je reactie!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.