Elke dag een andere outfit

05/01/2022

Dit is één van de punten uit mijn 21for2021-lijstje: een maand lang elke dag een andere outfit dragen. In de zomer niet zo leuk, want dan draag ik gewoon jurkjes en verder niet zoveel, maar in de winter ben ik nogal van de laagjes en dus leek het me leuk om dit dan ook te proberen in de maand december. En dat deed ik! Ik vergat nog wel eens een foto te maken van wat ik droeg en, ook niet zo handig, heb vrijwel nooit een lange spiegel tot mijn beschikking om een foto te maken van het geheel, maar ik heb toch een poging gedaan om het vast te leggen.

 1. Eén van de meest chille outfits die ik heb (en die ik eigenlijk ook alleen draag als ik gewoon thuis blijf en verder niet zoveel hoef): een legging met wijde pijpen en een panterprintje én de meest zachte, roze trui die er bestaat.
 2. Deze jurk is wel één van mijn meest favoriete jurken. Rood met kleine witte bloemetjes, katoen en een mooie wijd-uitlopende rok. Ik hou ervan! Ik combineerde ‘m met een lang, wit gebreid vest en vast ook oorbellen, maar die had ik op deze foto al uit gedaan!
 3. Op deze foto draag ik een geplooide rok met, niet zo goed te zien op de foto, donkergroene, lichtroze en witte figuurtjes. Daar boven een roze vintage trui met witte knoopjes én weer het witte vest.
 4. Drie dagen achter elkaar hetzelfde vest, haha! Dat doe ik echt vrijwel nooit. Hoe dan ook: hier draag ik een heerlijk vintage jurkje tot net boven de knie, een wit vest en gouden oorbellen.
 5. En weer een vintage jurkje, ook ongeveer hetzelfde model als zo’n beetje elke jurk in mijn kast. Knoopjes bovenaan, getailleerd en een rok die uitloopt. Ik draag het met een blauw vintage vestje.

6. Vandaag is een pyjama-dag: we hebben net een druk Sinterklaas-weekend gehad en ik heb helemaal geen zin om kleren aan te doen vandaag.
7. Tijd voor mijn lievelingstrui. Ik draag ‘m met een simpele zwarte plooirok en gouden oorbellen (die ik op de foto denk ik al uit had gedaan?). Ook even een kleine shout out naar dit haar: ik had even een dutje gedaan en ineens zat het zo en ik ben er verliefd op geloof ik.
8. Ha, die staat er niet op. Kennelijk heb ik van deze dag geen foto gemaakt.
9. Een vrij hysterisch blauwe rok met een jaren ’80 printje. Ik draag ‘m met een simpel zwart shirtje met een col en een zwart glittervestje erover.
10. En nog een keer die fantastische rok, maar dit keer met gewoon een simpele zwarte trui en mijn grote, bruine oorbellen. Oh en ook nog het glittermondkapje waar ik echt al 1000 complimenten over heb gekregen, haha!
11. Tijd om naar de Frida Kahlo-expositie te gaan! Ik heb m’n glitterjurk aan met daaroverheen een vintage grijs vestje met donkergroene, zwarte en grijze vlakken. En weer die bruine oorbellen.

12. Er is even een ruimte in ons kleine kamertje, dus ik maak een foto voor de spiegel. Woehoe! Ik draag een trui van de kringloop en een rokje van een vintage-kilosale en ik voel me helemaal content in deze outfit.
13. Zelfde rokje, maar nu met een donkergroen shirtje en een lang bruin vest.
14. Ik heb op deze dag geen foto gemaakt, maar ik heb heus iets anders gedragen dan de dagen daarvoor! 😉
15. Ik draag een lange zwarte jurk die aan de bovenkant een coltruitje heeft en aan de onderkant een zwarte plooirok, maar dan dus aan elkaar. Daaroverheen: een doorzichtig zilveren gebloemd vestje. Lekker hoor!
16. Geen fatsoenlijke foto, maar wat ik draag is toch wel zichtbaar: een lichtgrijze oversized trui en een roze jaren ’80 legging. Niet per se een outfit die ik zou dragen naar mijn werk, wel eentje om lekker thuis te hangen of naar een vriendin te gaan.
17. Geen foto gemaakt, maar: ik draag het jurkje van 18 met een ander vestje erover!
18. Het bruine vest, de bruine oorbellen en een vintage jurkje.

19. Geen foto en aan de andere foto’s van deze dag te zien, was het een heerlijke pyjamadag.
20. Ik draag een lange gebloemde jurk met een strik in de taille. Daaroverheen een wit gebreid vest én gouden oorbellen. Voel me eigenlijk echt fijn in deze outfit!
21. Ah, mijn lievelingstrui uit Kopenhagen! Best intens, met geborduurde kraaltjes en heftige bloemen, maar ik hou ervan. Ik droeg er een zwart rokje onder. En gouden oorbellen. En een vreemd hoofd, haha!
22. Ik vergat een foto te maken en dacht eraan toen ik nét mijn pyjama aandeed, dus nog snel even een foto op bed: weer die oversized grijze trui maar dit keer met een andere jaren ’80 legging, haha.
23. Ik hou echt van deze combinatie! Mijn lievelingstrui met mijn lievelingsrok. ♥

24. Tijd voor een relaxte outfit: een legging en een trui. Ik dacht héél even: oh nee, dit heb ik eerder ook gedragen, maar dat was een andere trui. Wel zelfde kleur. Gelukkig.
25. Het is kerst! Ik draag een soort glimmend oranje shirtje met een zwarte rok met kleine figuurtjes erop. En vast ook nog oorbellen!
26. Vandaag is het tweede kerstdag, maar ik maak geen foto van wat ik draag. Ik heb mijn glitterjurk aan, zonder vestje (en dat terwijl het best koud is, meh).
27. Weer even iets gemakkelijks en dus een andere legging met diezelfde trui als een paar dagen eerder.
28. Vandaag vieren we kerst met mijn schoonfamilie en dus draag ik mijn kerstige vest! Daaronder de lange zwarte jurk. En ook nog: mijn nieuwe favoriete oorbellen!

29. Vooral heel charmant met die sloffen, deze outfit, haha! Ik zie nu dat alles op de foto een beetje raar zit, maar in het echt zag het er echt dikke prima uit, al zeg ik het zelf.
30. Ah, dit is wel mijn lievelingsoutfit denk ik! De print en pasvorm van deze jurk zijn echt fantastisch en dit witte vest (of nou, gebroken wit) is één van mijn beste aankoopjes van het afgelopen jaar
31. Dit vest kocht ik een tijdje terug bij een kringloopwinkel en ik had ‘m nog geen één keer gedragen omdat ik ineens begon te twijfelen of het wel bij me paste, maar nu ik het zo terug zie ben ik er echt wel blij mee! Later op de avond wisselde ik nog voor een glitterjurkje trouwens, want iedere gelegenheid om glitters te dragen grijp ik met beide handen aan!

Ik vond het veel leuker om dit te doen dat ik had gedacht en zou er best nog wel een maandje mee door willen gaan, behalve dan dat mijn hoofd het wel moeilijk vond om er telkens aan te denken om even een foto te maken. Vooral het ontdekken van de nieuwe combinaties vond ik heel tof en ja, ik heb me ook wel gerealiseerd dat ik écht heel veel kleren heb. En schoenen. En oorbellen. Ik heb er niets over geschreven in mijn 22 for 2022-lijstje, maar ik ga dit jaar zeker nog eens zoiets doen. Nu al zin in!

You Might Also Like

16 reacties

 • Reageer Luus 05/01/2022 at 09:24

  Zo leuk je outfits! Ik vind het gevoel dat ik krijg van kledingkasten opruimen en zo’n challenges als deze zo fijn. Ik voel me gelijk een stuk beter altijd als ik blij ben met wat ik aan heb. En dat ik niet het gevoel heb dat ik maar snel iets uit de kast trek en het daar mee moet doen (zoals het nu gaat). Een beetje een net van vakantie terug gevoel in light 😉
  Als Lotte iets ouders is ga ik dit ook eens doen. Nu is daar geen beginnen aan haha. Maar ik verheug me al door je post!

  • Reageer Anne 09/01/2022 at 09:34

   Ah, dankjewel! Ik hou dus echt niet van het opruimen van mijn kledingkast, maar ik vond dit wel heel leuk om te doen. Het daagt je toch uit om eens iets creatiever naar je outfits te kijken en niet altijd te kiezen voor de combinaties die voor de hand liggen!

 • Reageer Blog by Linda 05/01/2022 at 09:59

  Je trui bij nummer 7 is zo leuk! Net nadat ik dat dacht, las ik dat het je lievelingstrui is. En ik wist niet dat Fendi ook onderdeel van de outfit kon (wilde) zijn, haha 😛

  • Reageer Anne 09/01/2022 at 09:35

   Haha ja hè? Ik vind ‘m ook echt fantastisch en ik vind het nu al jammer dat ik de trui niet gewoon door kan blijven dragen in de zomer. Haha!

 • Reageer Hester 05/01/2022 at 13:00

  Ah wat heb je een vrolijke, unieke en comfortabele kledingsmaak! Leuk om te zien ☺️

  • Reageer Anne 09/01/2022 at 09:35

   Wat lief zeg! Dankjewel!

 • Reageer Nikki 05/01/2022 at 13:33

  Wat een goed idee! Ik ben dol op jouw stijltje! Hoe groot is het percentage vintage/tweedehands in jouw kast?

  • Reageer Anne 09/01/2022 at 09:35

   Ah dankjewel! Ik denk zo’n 60% vintage en 40% nieuw. Ik ben vooral de laatste jaren veel vintage gaan kopen en koop echt bij uitzondering weer eens wat nieuws!

 • Reageer Angélica 05/01/2022 at 16:56

  Heel leuk! 😀 Leuke stijl heb je en zoveel vintage, heerlijk. Die paarse trui is echt te gek!

  • Reageer Anne 09/01/2022 at 09:36

   Dankjewel! En ja, liefde voor die paarse trui. Fantastisch ding!

 • Reageer Irene 05/01/2022 at 20:38

  Zo leuk, Anne! Echt! Outfit nummer 23 is mijn favoriet, zo mooi. En je kerstvest ook <3

  • Reageer Anne 09/01/2022 at 09:36

   Thanks Irene! Outfit 23 is ook wel mijn favoriet en ook leuk, want dat is een combinatie die ik anders nooit gemaakt zou hebben.

 • Reageer Ilona Wielinga 06/01/2022 at 14:45

  Leuk om te zien! Ik probeer sowieso elke dag wat anders aan te trekken. Niet elke dag wat nieuws maar wel veel nieuwe combinaties en geen twee dagen dezelfde outfit. Gewoon omdat ik best veel heb en hou van combineren vind ik het ook altijd een leuke uitdaging. Dus ook leuk om jouw outfits te zien!

  • Reageer Anne 09/01/2022 at 09:37

   Ja, tof! Ik zou er moe van worden als ik het elke dag zou doen (gewoon omdat ik dan zoveel moet nadenken haha), maar zo af en toe een maandje is helemaal prima!

 • Reageer Suzanne 06/01/2022 at 15:11

  Oh super leuk om te zien!| Ik zou dit ook gemakkelijk kunnen gezien de hoeveelheid kleding in mijn kledingkast.. Shame on me!

  • Reageer Anne 09/01/2022 at 09:37

   Haha nee hoor, ik vind niet dat je je hoeft te schamen! Ik denk inmiddels maar gewoon zo dat kleding ook wel echt mijn hobby is en ik het heel leuk vind om daar mee bezig te zijn, dus waarom is het dan erg dat ik er veel van heb? Misschien helpt die gedachte jou ook wel 😉

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.