Een jaar liefde

18/06/2020

Soms zie ik je weer voor het eerst. Dat zijn de fijnste momenten. Dan kan ik denk ik wel uren naar je kijken, naar je gezicht en hoe je met je handen beweegt als je praat. Alsof alles nieuw is, alsof we elkaar nog niet echt kennen en zeker niet al een jaar. Soms droom ik over je als je er niet bent. Dan fantaseer ik over de toekomst en alle opties die daarvoor zijn en vooral: hoe fijn het is dat er zoveel opties zijn. Het ligt niet vast, we zien het allemaal wel. Soms droom ik en zie ik je voor me met haar, hoe fijn dat is en hoe liefdevol je bent. Hoe je precies datgene bij mij laat wat bij mij hoort te zijn en hoe je met haar kunt rennen door het water bij het strandje, hoe ze je hand vastpakt als ze iets spannend vindt en bij je op schoot kruipt om samen een boek te lezen. Hoe ik je hand vastpak als ik iets spannend vind. Dat ook.

Het jaar is voorbij gevlogen en we hebben samen zoveel fijns gedaan. Ik zou het allemaal nog wel eens over willen doen, gewoon nog een keer kunnen beleven. Omdat ik er zo van genoot en even weg kon zijn van alles wat er toen was. De momenten waarop ik even kon vergeten waren schaars, misschien wel op één hand te tellen. Zoenen en dansen bij je favoriete dj, veel te warm (toen nog) en veel te veel mensen (voor mijn hoofd), maar vooral met jou daar samen zijn was bijna magisch. Al die films die we samen hebben gezien – de filmmarathon in jouw huis, ook – en alle muziek die we samen hebben geluisterd en al het fijns dat nog gaat komen. Daar heb ik vooral heel veel zin in. Niet alleen in alles wat afgesproken is, maar in alles wat nog niet uitgesproken is en nog staat te gebeuren.

De toekomst is fijner met jou erin, dat is iets wat ik zeker weet. En het nu ook. Hoe we kunnen genieten van samen een spelletje doen (en dat jij dan altijd wint, ook al zeg je dat dat niet zo is, geloof me – dat is echt zo) met fijne muziek op de achtergrond en wasabi-nootjes. Hoe mooi je eruit ziet als we net wakker zijn, met je haar los en je ogen nog een beetje slaperig. Hoe fijn het is om hand in hand met jou door de stad te lopen en hoe trots ik dan eigenlijk ben, want dat ben ik. Hoe we samen kunnen werken (en jij tussendoor gaat darten, en ik tussendoor filmpjes ga kijken) en hoe fijn het is om gewoon in je buurt te zijn, ook al praten we niet eens met elkaar. Soms zou ik willen dat we al onze tijd met elkaar konden spenderen, gewoon, omdat het zo fijn is. Maar ik weet ook heus wel dat dat voor niemand goed is en dat dat eigenlijk helemaal niet is wat ik wil. Maar ik kan je zo missen, soms. Als je er niet bent, of net bent geweest of er bijna gaat zijn. Of als het nog heel lang duurt voor we elkaar gaan zien.

Als we later groot zijn, hoop ik dat we nog net zo verwonderd kunnen zijn door elkaar als nu. Dat we iedere dag nog iets nieuws leren, dat we nog net zoveel kunnen lachen, dat we nog net zoveel nieuwe dingen uitproberen en bedenken. Dat we onze dromen werkelijkheid kunnen maken, of soms gewoon net zo kunnen dromen als we nu kunnen, omdat dat zo fijn is en dat onze fantasieën niet alleen bij fantaseren blijven. Dat we zo kunnen praten zoals we kunnen praten, zeker als we wandelen door het bos, en tegen elkaar kunnen blijven zeggen wat we denken, voelen en vinden.

Ik hou van je. Zoveel dat er soms geen woorden meer voor zijn.

You Might Also Like

3 reacties

 • Reageer Irene 18/06/2020 at 09:50

  Wat mooi om te lezen dit ♡ En eigenlijk ook heel herkenbaar. Mijn vriend en ik zijn volgende week tien jaar bij elkaar en ik betrap mezelf er soms op dat ik ook gewoon naar zijn gezicht kan kijken als hij tv kijkt, en dat ik het fijn vind om gewoon in zijn buurt te zijn maar wel elk ons eigen ding te doen, of hoe knap ik hem vind als ik eerder wakker ben en hij nog slaapt. Bijzonder dat je dat met een ander persoon hebt hé, die liefde en al die fijne gevoelens die er bij komen kijken? Ik vind het soms overweldigend dat m’n hart zo van hem over loopt.

  Ik wens jullie alleszins nog veel meer van die mooie momenten en herinneringen en liefde!

 • Reageer Saskia 20/06/2020 at 13:25

  wat prachtig <3 Nog vele jaren samen!

 • Reageer Louise 22/06/2020 at 11:12

  Wat mooi <3

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.