Een dag in mijn leven: oud & nieuw

02/01/2021

Oudjaarsdag

Goedemorgen! Dit keer een dag in mijn leven maar dan op de laatste dag van het oude jaar én de eerste dag van het nieuwe jaar. Het beloven niet per se spannende dagen te worden, maar ik ga mijn best doen om er leuke van te maken. 🙂

Ik word om half elf wakker. Prima tijd, heb ik toch mooi twaalf uur geslapen vannacht 😉 en loop naar beneden om Fendi eten te geven. Eenmaal beneden aangekomen is het kattenluikje nogal heftige geluiden aan het maken en constateer ik dat de batterij leeg is. Shit. Ik ben absoluut niet technisch en heb natuurlijk geen idee hoe ik dat moet vervangen. Ik begin wat te prutsen met een schroevendraaier, maar even later zie ik gewoon een klepje wat ik open kan maken en waar ik de batterij kan vervangen. Haha!

Daarna ga ik even bloggen. Ik heb zin om te schrijven, weet nog niet waarover, maar dat komt altijd wel goed. Ondertussen zie ik hoe op straat iemand nogal worstelt met inparkeren en ben dan blij dat ik niet de enige ben die daar soms last van heeft!

Ook al vieren we oud & nieuw maar met z’n tweeën, ik vind het toch leuk om een beetje mijn best te doen voor mijn uiterlijk :). Ik draag een nieuw (oeps!)vintage vestje van wol. Heerlijk warm!

Ik heb nog een half uurtje totdat Jorn bij me komt, dus ga even oefenen voor vioolles en wat liedjes zingen. Ik ben matig bij stem vandaag, dus hou er al snel mee op.

Daar is-ie! We lunchen samen en daarna doet hij allerlei testjes bij mij uit het Psychologie Magazine, haha. We ontdekken dat ik geen gespannen introvert ben (gelukkig), sowieso niet echt een introvert ben (dat wisten we al) en nog één dingetje dat ik vergeten ben. Wel grappig, maar voor mijn gevoel zegt het maar weinig.

Daarna doen we spelletjes. We spelen eerst Magic Maze, dat we van zijn ouders hebben gekregen met kerst. Het is echt een leuk spel, we vliegen er doorheen en spelen de eerste vier scenario’s in een uurtje uit. Ik vind het wel fijn als spellen zo snel gaan, al doen we daarna een heel traag spel (en dat vind ik ook leuk!):

T.I.M.E. Stories! 🙂 Echt een heel leuk spel dat we leerden kennen dankzij vrienden en sindsdien ook wel eens met z’n tweeën spelen. Het duurt echt lang, zeker als je vaak het scenario opnieuw moet spelen, maar het gaat vanavond best goed en ik geloof dat we er maar twee uurtjes over doen. Prima!

De rest van de avond vergeet ik een beetje om foto’s te maken. Het is een fijne avond: we doen nog wat spelletjes, eten lekkere dingen, drinken om twaalf uur champagne en dansen daarna nog tot half drie in de woonkamer. Van dat laatste heb ik de volgende ochtend wel een klein beetje spijt, want ik moet enigszins op tijd op staan. Mweh.

Nieuwjaarsdag

Deze foto nomineer ik voor slechtste foto van dit dagboekje, haha. Sorry dat-ie zo vaag is, ik was duidelijk net wakker en het was een beetje donker. 😉 Het is half elf en tijd om op te staan. Nu denk je misschien: maar Anne, dat is toch helemaal niet zo vroeg? Maar ik heb echt VEEL slaap nodig. Twaalf uur is gebruikelijk. Dus een nachtje van acht uur is voor mij echt véél te kort.

Het is tijd voor koffie. Heel. Veel. Koffie.

Dan rij ik naar mijn ex en haal Jula daar op. Die is ook ontzettend moe: ze was ’s nachts wakker geworden van de knallen bij hen in de buurt en had dus niet zo’n best nachtje gehad. Daarna rijden we naar mijn ouders’ huis: mijn oom en tante komen daar lunchen en wij sluiten ook aan. Het is heel gezellig eventjes!

Maar als zij weg zijn, stort ik toch een beetje in. Ik ben zó ontzettend moe dat ik even een dutje ga doen terwijl Jula met mijn ouders gaat skeeleren. Ik slaap ongeveer een uurtje en heb daarna het gevoel dat ik er weer ben. Heel fijn!

Jula komt me wakker maken, daarna knuffelen we even in bed en vervolgens doen we dit: (hele onscherpe, zie ik nu, haha) oliebollen eten! Na de oliebol en de thee rijden we naar huis: Jula wil graag thuis eten en ik wil graag voor het donker thuis zijn, anders vind ik het zo ongezellig. Als we thuis zijn mag Jula even een filmpje kijken en maak ik het eten.

Na het eten spelen we nog even met de Lego die Jula voor kerst heeft gekregen (mijn oude Lego, zo leuk om weer terug te zien – komen allemaal herinneringen van boven) en daarna gaan we allebei slapen. We zijn zó moe!

 

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Audrey 02/01/2021 at 08:49

  Altijd goed: spelletjes spelen en lekkere dingen eten! En ik herken het helemaal van genoeg slaap moeten krijgen…

  • Reageer Anne 03/01/2021 at 08:00

   Ja 🙂 Was fijn! En ja, vannacht weer zo’n kort nachtje gehad.. daar heb ik meteen last van 🙁

 • Reageer Evelyne - Gouden Momenten 02/01/2021 at 16:31

  Slaap is heel belangrijk. Ook hier is het soms een issue. Fijn 2021 toegewenst!

  • Reageer Anne 03/01/2021 at 08:00

   Het is gelukkig niet half zo erg als het was, dus ik mag eigenlijk niet klagen. Jij ook een fijn 2021!

 • Reageer Liesbethblogt 02/01/2021 at 20:31

  Wat een leuek plog en lego dat is het wel he.

  • Reageer Anne 03/01/2021 at 08:00

   Dankjewel! Ja, Lego is het helemaal!

 • Reageer Lesley 03/01/2021 at 16:41

  Gezellig! Ik krijg altijd instant heimwee naar die dagen, ook al zijn ze nog maar net voorbij haha. Ik heb zo’n tien uur slaap nodig, en nu ik vooral thuiswerk, kom ik meestal aan een uur of negen. Eens ik terug naar kantoor moet, ga ik de eerste weken zooooo moe zijn denk ik!

  • Reageer Anne 04/01/2021 at 08:35

   Ik ook! Ik heb echt heimwee 🙂 En oh, tien uur slaap is ook best wel wat! Lastig als je daar niet altijd helemaal aan komt, toch? Ik voel me echt gesloopt met maar acht uur slaap 🙁

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.