Dit was januari

31/01/2019

Ik begon mijn jaar (en deze maand) met een energie die ik al een paar weken niet meer had gevoeld. Ook al wil ik het niet, zo’n nieuw jaar voelt toch altijd als de kans om opnieuw te beginnen of dingen anders te doen. Ik roep dan heel hard dat ik niet aan goede voornemens doe, maar iedereen die mij kent weet dat ik vrijwel iedere week aan goede voornemens doe. En dan ook iedere week oprecht weer teleurgesteld ben als het niet gelukt is.

Op 1 januari werd ik wakker in een klein huisje in de Ardennen. Ik wilde geen vuurwerk en gedoe tijdens oud & nieuw, maar liever champagne en oesters en Lord of the Rings. En een dutje. Dat lukte allemaal!

De dagen daarna voelde ik me heel goed. Ik sliep voor het eerst sinds honderd jaar weer een paar nachten achter elkaar goed en dat gaf me zoveel energie dat ik dacht dat ik niet meer te stoppen was. Dat gebeurt me wel vaker. En dus begon ik weer met hardlopen (de foto hierboven was van mijn eerste rondje door het Sonsbeekpark) en sportte ik ondertussen nog gewoon door in de sportschool.

Ik ging met mijn ouders en Jula naar het Openluchtmuseum. Dat was koud en regenachtig, maar wel veel leuker dan we hadden verwacht.

Daarna kwam er een abrupt einde aan deze positiviteit. Ik kreeg voor de tweede keer in korte tijd heel veel kiespijn. En dan van het soort dat je alleen maar wil dat iemand je heel hard op je gezicht slaat. Dat liet ik niet uitvoeren overigens, maar de pijn zorgde er wel voor dat ik een hels bezoekje aan de tandarts mocht brengen en vervolgens een paar dagen als een dood vogeltje op de bank doorbracht. Ja. Dat was niet fijn.

Na een paar dagen voelde ik me godzijdank weer wat beter en bracht ik een fijn weekend door met deze kleine. We gingen er veel op uit deze maand – naar de kinderboerderij, naar de dierentuin, naar de bibliotheek, rondjes door de stad fietsen. En dat was fijn! Er was ook een sneeuwballengevecht, maar toen ik per ongeluk (echt, per ongeluk) een sneeuwbal vol in haar gezicht gooide was ze boos en wilde ze niet meer. Ha.

Ik luisterde héél veel platen deze maand. Als Jula bij me is, mag zij ’s ochtends altijd een plaat uitkiezen die we gaan luisteren. Op de dagen dat ik alleen was, luisterde ik heel veel Antony & the Johnsons. En op de valreep van deze maand kocht ik een plaat van Nick Drake waarvoor duizendmaal liefde.

Ik keel veel meer televisie dan normaal (want kiespijn en een flink dipje). Zo zag ik onder andere Safe, the Rain en the Affair. En ik volgde voor het eerst in mijn leven Heel Holland Bakt en werd er best een gelukkiger mens van. In de bioscoop ben ik deze maand maar één keer geweest, maar daar zag ik wel een fantastische film: Beautiful Boy.

En op de allermooiste dag van deze maand liep ik door het park. Kijk nou!

Voor februari heb ik geen goede voornemens, hoor. Behalve dan dat ik elke dag wil mediteren en sporten en lezen en muziek maken en naar buiten moet en gezond moet eten en geen alcohol ga drinken.

Grapje. 😉

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Irene 01/02/2019 at 09:47

  Fijn hé plaatjes luisteren! Ik kan het nu ook eindelijk doen ^^ Leuk om te lezen ook dat het slapen weer beter ging. Ik moet volgende week naar de tandarts (gelukkig alleen maar op controle) maar ik kijk er ook niet naar uit. Vind het altijd verschrikkelijk!

  • Reageer Anne 04/02/2019 at 10:57

   Ja, heerlijk he? Jula en ik hebben er ook echt een ritueel van gemaakt en dat is zo leuk om samen te doen :). En meh. Ik mag volgende week ook weer voor een behandeling.. 🙁 Sterkte alvast!

 • Reageer Angélica 01/02/2019 at 19:36

  Jaaaa fijn dat je weer blogt! <3 (of misschien deed je dat al maar heb ik het gemist?) Hopelijk is je gebit een beetje opgeknapt (dit klinkt raar, maar je snapt me wel).

  • Reageer Anne 04/02/2019 at 10:58

   Lief! Nee, een beetje half ben ik weer begonnen. 😉 Vooralsnog is m’n gebit weer oké, volgende week moet ik voor een lange behandeling naar de tandarts en dan hoop ik dat de ellende definitief voorbij is!

 • Reageer Anneleen 02/02/2019 at 19:52

  Zo’n gezellige foto’s! Die foto van jou en Jula met de pinguïns is zo lief! <3 Ik hoop dat de maand februari je veel moois brengt! X

  • Reageer Anne 04/02/2019 at 10:58

   Dankjewel Anneleen! Jij ook 🙂

 • Reageer Rianca 04/02/2019 at 18:23

  Soms loop je ineens weer tegen ‘oude bekende’ blogs aan. Zo ook die van jou. Fijne tijd in februari en dat de kiespijn nu voor eeuwig weg mag blijven.

 • Reageer Maudy 07/02/2019 at 12:36

  Ahh Anne ik heb jou “vroeger” super lang gevolgd, tot ik dacht dat je écht gestopt was met bloggen. Nu kwam ik via via weer op je blog terecht en zie ik dat je weer stukjes schrijft. Zo fijn! Ik ben blij dat ik je weer tegenkwam. Liefs!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.