Dit was april

April was een rare maand. De dagen leken soms voorbij te vliegen en de nachten leken trager dan ooit. Misschien ook omdat ik meer dan eens naar het plafond lag te staren, om uiteindelijk maar uit bed te gaan en allerlei nuttige dingen te doen. Mijn huis was nog nooit zo schoon, mijn lichaam nog nooit zo moe. Er hangt iets in de lucht denk ik, in die lentemaanden. Natuurlijk – de bloesem en de geluiden van de natuur en al die dingen, maar bij mij verandert er ook iets. Alsof ik ineens in een andere modus ga en niets meer wil missen en dus maar gewoon wakker blijf.

Al die vroege ochtenden (of late nachten, het is maar net hoe je het ziet) zorgden ervoor dat ik vaker dan ooit al in de vroegte buiten was, wanneer de wereld nog wakker moest worden. De geur van de lente in de lucht, het geluid van de vogels. Ik denk dat dat goed doet, zeker als je niet slaapt en behoefte hebt aan rust op een andere manier. Ik deed zelfs een yoga-les, sportte en wandelde meer dan ik ooit deed en het deed me goed. En putte me vervolgens uit.

Pasen bracht ik door met het leukste meisje dat er bestaat. Er is niets fijners dan het gevoel hebben dat je alle tijd van de wereld hebt met elkaar, ook al is daar altijd het pijnlijke besef dat dat niet zo is en dat alles gesplitst moet en altijd maar door de helft en altijd maar halen en brengen en alles wat daarbij komt kijken. Maar op zulke momenten, wij met z’n tweetjes, heb ik het gevoel dat dat allemaal verdwijnt. En dat koester ik.

Ik droeg rode lippenstift – best vaak, zelfs – en dat was al even geleden. Ik knipte m’n pony en ook m’n haar (mogelijk wat scheef, dat wel) en besloot dat ik genoeg troep had gegeten en begon weer voor mezelf te zorgen.

Er werd gehoepeld en opgetreden en koffie gedronken en soms leken de dagen wel lang te duren, omdat ik zo graag een dutje wilde doen.

Ik begon met het slikken van medicatie, dat werd een beetje opgehoogd. Ik kocht een nieuwe telefoon, die foto’s maakt zoals deze hierboven en ik had één van de leukste dates ooit. Ook dat. Ik schreef liedjes die ik nooit eerder had kunnen bedenken, bracht uren door achter mijn piano met een geluidsrecorder en een hoofd vol ideeën en ik besloot om minstens vijf nieuwe hobby’s uit te proberen. Ik was in de sportschool, ik wandelde, ik rende. Geen wonder dat ik zo uitgeput ben aan het einde van deze maand.

In mei hoop ik vooral te gaan slapen. Verder niet zoveel.

8 Reacties
 • Louise
  Geplaatst op 10:03h, 01 mei Beantwoorden

  Wat een prachtige foto van die bloesem! Veel wakker geweest lees ik, tijd voor veel dutjes in mei :) Staat je ook goed, die rode lippenstift.

  • Anne
   Geplaatst op 06:19h, 02 mei Beantwoorden

   Haha ja, veel dutjes in mei! Daar teken ik voor! En dankjewel :)

 • Ines
  Geplaatst op 11:26h, 01 mei Beantwoorden

  Op de foto lijkt het alsof het echt een heel fijne pasen was, en je rode lippenstift staat je heel erg leuk! Ik wens je in mei minder staren naar het plafond en kwalitatieve slaap toe xx

  • Anne
   Geplaatst op 06:19h, 02 mei Beantwoorden

   Dankjewel Ines! Ik hoop dat het gaat lukken ;)

 • Zina
  Geplaatst op 09:35h, 03 mei Beantwoorden

  Omdat ik weet hoe kut niet slapen is hoop ik vooral dat je komende maand beter slaapt <3

  • Anne
   Geplaatst op 17:14h, 05 mei Beantwoorden

   Nou! Ik ben spontaan ineens beter gaan slapen, dus godzijdank, eindelijk! En meh, slaap is gewoon zo belangrijk.. Hoop dat jij ook goed gaat slapen. X!

 • Angélica
  Geplaatst op 07:44h, 04 mei Beantwoorden

  Mooi lippenstift! Het klinkt als een bewogen maand, stiekem toch wel. Dates zijn altijd spannend ;) En wat heb je een leuk huisje!! Ik wil jouw meubels! En planten! Alles…

  • Anne
   Geplaatst op 17:14h, 05 mei Beantwoorden

   Dankjewel!! Ja, het was wel een bewogen maandje. Mei mag van mij wel iets rustiger worden… ;) En wat lief, dankjewel! Ik ben ook heel blij met m’n huisje.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.