De antwoorden

11/11/2020

Joehoe, wat een leuke vragen kreeg ik op mijn oproepje! Genoeg om een hele blogpost aan te wijden, leek me zo.

Wat is je favoriete stukje gebak / taart?

Oeh, dat vind ik best een moeilijke vraag! Ik ben niet zo’n taart-eter, al vind ik een cheesecake of een stukje red velvet altijd wel heel lekker. Het punt is dat ik me vaak gewoon schuldig voel als ik taart eet omdat ik denk dat het ongezond is en ‘niet mag’, maar ik ben ermee bezig om die gedachten uit mijn hoofd te krijgen!

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Dan maak ik het liefst muziek, denk ik. Of schrijf ik. Ik word van allebei heel gelukkig, heb het gevoel dat ik dan iets moois aan het maken ben en ik heb inmiddels geleerd dat dat is wat ik graag doe. Iets moois maken. Het leukst is dan ook nog om dat samen met anderen te doen, maar dat kan natuurlijk niet altijd. Ik ga ook wel graag naar buiten om een mooie wandeling te maken, ergens een stuk te lopen en in de natuur te zijn. Dat is voor mij nog meer ontspanning dan bezig zijn met iets te ‘maken’.

Hoe zie je de toekomst voor je?

Hm! Daar moet ik even over nadenken. Ik kan geen precies plaatje omschrijven van wat ik dan voor me zie, geloof ik. Ik hoop dat ik dan nog steeds gelukkig ben met Jorn en dat het goed gaat met Jula, dat is het meest belangrijk. Ik zou willen dat ik nog meer kan doen van wat ik leuk vind, dat ik helemaal gewend ben aan mijn nu nog nieuwe baan en misschien zou ik nog wel meer kinderen willen. Misschien. Ik weet het allemaal nog niet. Ik ben er wel veel mee bezig in mijn hoofd de laatste tijd en het maakt me een beetje onrustig, omdat het me het gevoel geeft dat het dan nu nog niet ‘goed genoeg’ is. En dat is natuurlijk onzin, want nu is nu en helemaal prima. Als ik merk dat ik er zoveel mee bezig ben, moet ik mezelf ook echt een halt toeroepen en aan andere dingen denken!

Als je alles kon zijn wat je wilde, wat kies je dan?

Dan zou ik wel fulltime blogjes willen tikken, denk ik. Al lijkt het me best een uitdaging om steeds met nieuwe content te komen, ik bedoel, nu schrijf ik gewoon wanneer ik daar zin in heb en heeft niemand er last van als er eens niets online komt. Maar dan heb je toch te maken met bepaalde verwachtingen, denk ik. Desalniettemin lijkt het me een fijne baan. Ik zat ook nog even te denken over schrijver zijn, maar ik heb inmiddels geleerd dat een boek schrijven (een roman, althans) niet helemaal mijn ding is helaas. En mijn huidige baan (muziekcoach bij een grote zorginstelling) is ook wel een beetje mijn droombaan en ik zou ook nog best wel graag als muziektherapeut willen werken, denk ik. Dus nouja: meerdere dromen!

Puur, melk of witte chocolade?

Zeker weten wit! Vind ik heel lekker, maar eet ik ook bijna nooit vanwege hetzelfde punt als de taart 😉 Meh, zo zonde eigenlijk dat ik mezelf zoveel ontzeg.

Komen je oude blogjes ooit weer online? Ik las ze vroeger graag 🙂

Hmm! Dat denk ik niet. Veel van de blogs die ik heb geschreven gingen ook over mijn ex en in verband met haar privacy vind ik het niet zo netjes om die online te laten staan. Op een gegeven moment was ik een keuze aan het maken tussen al die posts die online stonden en bedacht ik me dat ik beter, voor de zekerheid, maar alles offline kon halen en dat heb ik dus gedaan. Het is wel een goed idee om eens door mijn oude posts te spitten en te kijken welke toch nog weer hun weg terug naar dit plekje kunnen vinden.

Wat is je lievelingseten?

Ah, weer zo’n eet-vraag waar ik maar moeilijke een antwoord op kan bedenken. Ik heb eigenlijk geen idee! Ik hou erg van Italiaans eten en heb eens op Sicilië de beste pasta met pistache ooit gegeten, dus ik denk dat dat wel kwalificeert als mijn lievelingseten, maar het jammere is dat ik het niet na kan maken. Maar van een goede pasta kan ik eigenlijk altijd wel genieten, dus laten we zeggen dat dat het is! Oh wacht nee! Ik vergeet sushi! Sushi is mijn lievelingseten. Dat kan ik áltijd wel eten, vind het zo lekker.

Hoe sta jij in de opvoeding van Jula? Ben je een strenge mama of wat losser? Wat vind je belangrijke waarden?

Oh, wat een leuke vraag om eens over na te denken. Ik ben een losse moeder, dat weet ik zeker. Jula mag van mij heel veel, ik luister veel naar wat zij aangeeft en probeer haar te volgen. Maar tegelijkertijd heb ik natuurlijk wel regels en vind ik het belangrijk dat ze ook leert om zich daaraan te houden. Dus laten we zeggen dat er bepaalde marges zijn waarin zij heel veel mag, ja. Ik voel me heel comfortabel als ouder, heb het gevoel dat ik het goed aanpak en dat mijn opvoedingsstijl ook past bij het meisje dat Jula is. Ik vind het belangrijk dat zij leert om zichzelf te zijn en haar eigen keuzes te maken.

Van waar kennen Jorn en jij elkaar?

We kennen elkaar via Tinder. Niet zo spannend, dus. Wat wel leuk is: voor ons 1-jarig jubileum heeft Jorn opnieuw Tinder geïnstalleerd en een screenshot gemaakt van de eerste zinnen die we met elkaar uitwisselden en die op een kopje laten drukken. Echt een briljant cadeau vond ik en zó leuk om terug te lezen. We hebben ook wel eens ons oude gesprek ‘live’ aan elkaar voorgelezen, haha. Dat was vooral erg grappig.

Heb je tattoos?

Yes, ik heb er drie! Mijn eerste tattoo staat voor één van mijn grootste angsten: vogels. Ik heb vijf vogeltjes op mijn borst laten tatoeëren als herinnering aan mezelf om niet bang te zijn voor alles wat op mijn pad komt. Ik ging toen door een wat moeilijkere periode in mijn leven en had veel last van angsten. Mijn tweede tattoo (die zie je hierboven, op mijn rechteronderarm) is geïnspireerd op een quote van Leonard Cohen: ’there is a crack in everything, that’s how the light gets in’ en staat voor mij voor mijn perfectionisme en dat dus niet alles perfect hoeft te zijn, want dat maakt het juist mooi. Dat betrek ik dan een beetje op mezelf, zo van, ik hoef niet altijd te streven naar perfectie, ik ben goed genoeg zoals ik ben. En mijn derde tattoo is ‘kom terug’ op mijn linkeronderarm, naar een quote uit een liedje van Spinvis en heeft betrekking op mijn diagnose. Het representeert voor mij het altijd terug komen uit een bepaalde fase naar een weer ‘normale staat van zijn’. Dat vond ik een fijne, troostende gedachte.

Heb je zoiets wat je superleuk vindt en wat andere mensen totaal niet van je verwachten?

Ja, maar daar schaam ik me wel een beetje voor. 😉 Naast dat ik vooral van mooie documentaires en langzame speelfilms houd, ben ik ook nogal gek op echte trash tv zoals Temptation Island en Love Island. Ik wéét dat het verschrikkelijk is, maar ik hou van het drama en ook wel van de zoetsappigheid. Ik probeer m’n trash-inname te beperken en ben bijvoorbeeld bij het laatste seizoen van Love Island echt afgehaakt omdat ik alleen nog maar kon denken ‘waar zit ik in godsnaam naar te kijken?’, maar ik zou zo een hele zondag met slechte tv op de bank kunnen doorbrengen. Haha!

Dat waren de vragen! Zo leuk om te lezen waar jullie nieuwsgierig naar zijn en natuurlijk ook heel leuk om dan te beantwoorden. Dit ga ik zeker nog een keer doen!

You Might Also Like

5 reacties

 • Reageer Saskia 12/11/2020 at 08:04

  Leuk om je antwoorden te lezen (ook op m’n eigen vragen) en je hebt erg leuke vragen gekregen! Tof ook meer te lezen over je tatoeages…

  • Reageer Anne 17/11/2020 at 12:00

   Ja hè! Jij bedankt voor je vragen, superleuk 🙂

 • Reageer Angélica 12/11/2020 at 08:16

  Ahh wat leuk om te lezen 😀 En sommigen zijn ook wel herkenbaar: zoals het maken van iets moois. Dat is ook iets wat ik heel graag doe, en daarom vind ik het ook zo leuk om te bloggen (met mooie foto’s er bij) en te fotograferen. Dan komt dat zo lekker bij elkaar haha, zo bevredigend!
  Dat van dat trash tv herken ik dan weer totaal niet, maar gek genoeg ken ik heel veel mensen die het kijken. Bizar haha, het is denk ik voor iedereen een guilty pleasure.

  • Reageer Anne 17/11/2020 at 12:01

   Ja precies, dat is ook wat mij aanspreekt in bloggen. Al zijn mijn foto’s een stuk minder mooi dan die van jou ;). Maar mooie tekst en een fijne foto maakt me erg gelukkig. En ja, een guilty pleasure is het zeker.. ik ken in m’n directe omgeving ook maar weinig mensen die er zo gek op zijn als ik, jammer genoeg. Anders kon ik er ook nog mooi over roddelen 😉

 • Reageer Irene 26/11/2020 at 16:35

  Ik had deze gemist! Tof om je antwoorden te lezen ^^ Ik hoop wel een beetje een mama voor Dallas te zijn zoals jij een mama voor Jula bent 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.