Dagboekje #8

24/02/2020

Maandag

Ik begin mijn maandag ziek op de bank bij mijn ouders thuis. Jula is ook nog ziek, dus we voelen ons samen ellendig. Gelukkig schijnt de zon en kan ik daar fijn in liggen en een beetje dutten. Ik zeg al mijn afspraken – en dat zijn er nogal wat – voor de dag af in de hoop dat ik echt even uit kan zieken en het dan eindelijk klaar is: inmiddels voel ik me al langer dan een week niet goed.

Bij mijn ouders ligt ook nog het fotoboek met foto’s van mij erin. Ik vind mezelf zo schattig, haha! Kijk hierboven nou :-)! Jula vindt het ook heel interessant om mij te zien op de foto’s, ze snapt nog niet helemaal dat ik ook een klein kindje ben geweest lijkt het wel. Ze denkt steeds dat zij het is op de foto’s.

Dinsdag

Dinsdagochtend ben ik nog steeds ziek. Klinkt wel dramatisch met deze foto hierboven, maar dat is van iets anders. Ik meld me ziek op mijn werk en moet daarna naar het ziekenhuis voor iets anders dan voor mijn griepje, maar het is nogal een onderneming. Ik moet naar het ziekenhuis waar ik precies vijf jaar geleden een nogal traumatische ervaring heb meegemaakt en sindsdien vind ik het heel moeilijk om een ziekenhuis binnen te gaan. Laat staan het ziekenhuis waar het gebeurd is. Mijn vriend gaat met me mee en omdat ik toch ziek ben, krijg ik niet alles mee en dat blijkt perfect te zijn want ik loop er rond zonder angst-, huil- en paniekaanvallen. Godzijdank! De afspraak die ik heb gaat goed, maar daarna voel ik me ontzettend ellendig en wil ik vooral weer in bed liggen.

Dat doe ik dus ook de rest van de dag.

Woensdag

Op woensdag maak ik geen foto’s, maar ik doe ook niets bijzonders: ik lig eigenlijk de hele dag in bed uit te zieken.

Donderdag

Op donderdag komt Jula weer bij me. Die zou eigenlijk woensdag komen, maar omdat ik nog niet beter was hebben we dat een dagje uitgesteld. Op donderdag zijn we allebei nog niet echt lekker in orde dus we doen héél erg rustig aan. Dat betekent veel filmpjes en knuffels.

In de middag gaan we nog druk knutselen voor mijn moeder: die is zondag jarig en ik vind het altijd leuk om dan iets zelfgemaakts te kunnen geven. Jula neemt haar taak héél erg serieus!

Vrijdag

Het is alweer vrijdag! Ik voel me eindelijk weer écht een beetje beter. ’s Ochtends wordt Jula opgehaald en doe ik daarna allemaal nuttige dingen. Dat vind ik altijd fijn om in de ochtend al gedaan te hebben, dan hoeft dat in ieder geval de rest van de dag niet meer. Rond lunchtijd heb ik afgesproken met mijn vriend (♥) bij Bonnie. Hij gaat een weekend weg, dus we proppen er nog even een momentje in om elkaar te kunnen zien. Dat is zo fijn dat ik de rest van de dag een beetje sip ben omdat het niet langer kan duren.

Jorn en ik zoeken tickets en een appartementje voor onze vakantie naar Madrid in september (yes!) en dat inspireert me om de rest van de middag te lezen in dit boekje dat ik van Jorn kreeg. Ik heb er al zoveel zin in en het duurt nog zo lang!

Zaterdag

Zaterdag heb ik echt een chill dagje, zo fijn! Ik voel me, op wat verkoudheid na, echt wel weer prima en geniet daar de hele dag van in mijn pyjama. Goddelijk ;-)! Ik ga aan de slag met de film die Jorn en ik gemaakt hebben van onze paar dagen weg in oktober, maar ik raak weer helemaal gefrustreerd van het programma dat ik daarvoor gebruik. Heel irritant, hij hapert steeds als ik wil bewerken en daardoor kan ik dingen niet goed timen. Ik ben er al snel helemaal klaar mee! ’s Avonds ga ik eten bij vrienden en dat is heel gezellig, ik ben zo blij met de vrienden die ik heb. ♥

Zondag

Mijn zondagochtend is best productief: ik pak de cadeautjes voor mijn moeder in (ze is vandaag jarig!), doe een wasje en schrijf een blogpost over mijn ziekenhuisbezoekje van afgelopen dinsdag.

In de middag ga ik pas douchen en kleed ik me aan. Ik draag een nieuw oud blouseje :-). Ik mag van mezelf niet meer winkelen, maar probeer juist allerlei oude combinaties uit mijn kast weer te dragen. Dat is eigenlijk heel erg leuk en zo komen er ook nog eens kledingstukken voorbij die ik al vergeten was. Ik stap in de auto en ga naar de verjaardag van mijn moeder, ik blijf vannacht weer een keertje slapen bij mijn ouders. Gezellig!

You Might Also Like

6 reacties

 • Reageer Annelies 24/02/2020 at 10:55

  Ik belandde vorige week ook in het ziekenhuis, al mocht ik gelukkig na 1 nachtje al naar huis. Nu thuis nog wat tot rust komen.
  En die Time to Momo gidsjes zijn echt leuk!

  • Reageer Anne 26/02/2020 at 19:50

   Wat heftig zeg! Hoop dat het niets ernstigs is gebleken, doe rustig aan!

 • Reageer Rachel Kromdijk 24/02/2020 at 11:03

  Wat leuk dat je dat eventjes zo samen doen! En ik hoop dat je weer helemaal bent opgeknapt, leuk dat je dit overzicht met ons hebt gedeeld.

  • Reageer Anne 26/02/2020 at 19:50

   Ja, ik ben gelukkig weer helemaal beter! Heeft te lang geduurd, dat griepje..

 • Reageer Irene 25/02/2020 at 14:32

  Jeeej blij dat je weer beter bent! Leuk om uit te kijken naar jullie reisje, al is het inderdaad nog wel eventjes maar das extra lange voorpret hé 🙂 En dat bloesje is super mooi! <3

  • Reageer Anne 26/02/2020 at 19:51

   Dankjewel! <3 En ja, ik ben ook blij dat ik weer beter ben. Helpt ook niet voor je state of mind als je met de griep in bed ligt, heb ik gemerkt. Dus nu weer volle kracht vooruit!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.