Dagboekje 7 • 2021

22/02/2021

Maandag

Het is maandag én code rood. Ik moet eigenlijk Jula naar mijn ouders brengen, maar zie het niet zitten om te rijden en dus blijft ze wat langer bij mij. Vind ik helemaal niet erg, natuurlijk. Jula heeft een nieuw spelletje bedacht: ze zit op een denkbeeldig paard (genaamd Raven, Witje of Pedro) en springt over een hindernis heen (twee kussens + een speeltje van Fendi). Ze maakt er allerlei paarden-aanmoedigings-geluiden bij en wil het liefst dat Jorn haar wedstrijd becommentarieert. Haha. Het is al met al een bijzonder schouwspel!

Dinsdag

Dit is de enige foto die ik vandaag maak: mijn ontbijt. Ik ontbijt eigenlijk altijd met magere kwark, blauwe bessen en muesli en doe dat echt al heel veel jaren inmiddels. Iets anders vind ik ook gewoon niet meer lekker. Vandaag heb ik al vroeg een overleg met collega’s (ben ik helemaal niet meer gewend, als ik eerlijk ben) en daarna werk ik nog wat. Het is de zoveelste dag die er precies hetzelfde uitziet als alle anderen en ik merk op dat ik echt in een mineurstemming begin te komen. Niet fijn.

Woensdag

Het is woensdag, in de ochtend heb ik gewerkt en in de middag ga ik naar de psycholoog. Het is de tweede keer met mijn nieuwe psycholoog en ik zie er een beetje tegenop, merk ik. Dat komt voornamelijk omdat ik in de afgelopen dagen heb geconstateerd dat het écht niet goed gaat. Het voelt nog niet vertrouwd genoeg om met haar te bespreken, maar ik weet dat ik het wel moet doen. Het wordt uiteindelijk best een pittig gesprek, ook omdat ik merk dat ze me nog niet goed kent (logisch) en dus niet kan inschatten wat ik van haar nodig heb. Ik mis mijn oude psycholoog zo! Uiteindelijk besluit ik aan het einde van de dag ook nog een appje naar mijn spv’er te sturen. Hij onderneemt meteen actie: we spreken af dat we elkaar donderdag bellen en dan kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat ik me weer wat beter ga voelen.

’s Avonds komt één van mijn lieve vrienden bij ons logeren. We doen samen aan muziektheater en moeten via Zoom een liedje zingen. Dat gaat natuurlijk niet als je niet bij elkaar bent, maar omdat er een avondklok is, is het ook moeilijk te regelen. Toen kwam hij met het voorstel om gewoon te logeren: een supergoed idee! Het is een hele fijne avond, het zingen gaat prima en uiteindelijk blijven we de hele avond zingen. Hou ik van.

Donderdag

Ik doe rustig aan vanochtend. Rond de lunch spelen Jorn en ik nog even een spelletje Qwixx en daarna vertrek ik naar mijn ex om Jula op te halen. Ik heb zóveel zin om haar weer te zien.

Als we weer thuis zijn, gaan we cupcakes maken: één van Jula’s lievelingsactiviteiten. We hebben ook roze (!) glazuur gekocht en nog wat versieringen, dus dat is één groot feest. Het is echt heel leuk om samen met Jula dingen te maken, zoals deze cakejes. Ze vindt alles leuk om bij te helpen en kan al heel veel zelfstandig. Dat maakt me dan heel trots!

’s Avonds heeft ze geluk: ik ga bij haar op de kamer logeren. Vet gezellig! Omdat ik heel moe ben, ga ik tegelijkertijd met haar naar bed en kunnen we nog even nakletsen over de dag. Ze komt dan altijd met de leukste dingen.

Vrijdag

De dag begint al vroeg, maar gelukkig heeft Jula altijd een goed humeur en dus is het meteen gezellig. We kijken een filmpje (de Make Up Cup is nog steeds groot favoriet), doen een spelletje en maken ons dan klaar om te vertrekken naar mijn ouders.

Met hen gaan we naar een bos waar een grote natuurspeeltuin is aangelegd. Dit soort dingen vindt Jula echt geweldig, dus het is even heel fijn om haar zo te zien genieten. ♥

Zaterdag

Vandaag maak ik geen foto’s. Aan het einde van de ochtend komt mijn ex Jula ophalen, daarna ga ik even slapen en in de middag komt Jorn weer thuis. We wandelen samen nog een rondje door het dorp, het is zulk lekker weer en zo anders dan het vorige week was!

Zondag

Mijn vriend is superlief en haalt voor ons een lekkere lunch met broodjes, vers sap en fruit. Dat eten we buiten in de tuin op! Fendi weet niet wat hem overkomt dat wij nu ook ineens buiten zitten, haha. Hij kijkt steeds een beetje verdwaasd rond, wat ook wel weer heel erg schattig is.

Daarna doen we weer een spelletje: de Taveernen van de Oude Stad. Jorn heeft het dit weekend gekocht en we spelen het voor het eerst. Ik ben echt dankbaar voor een vriend die zo goed de uitleg leest en het vervolgens op mij kan overbrengen, zelf heb ik daar echt het geduld niet voor. 😉 Hoe dan ook, Jorn legt het supergoed uit en daarna kunnen we beginnen met spelen. Het blijkt heel leuk te zijn, maar ik merk wel dat ik het moeilijk vind om me te concentreren. Al ligt dat laatste vooral aan mijn huidige staat-van-zijn.

Deze week was écht niet mijn week. Het is vervelend om toe te moeten geven, maar ik merk dat ik weer in een depressie terechtkom. Waar ik de afgelopen maanden vooral last had van wat kleine dipjes, is dit er eentje die wat dieper gaat, helaas. Gelukkig kon ik na overleg met mijn psychiater meteen starten met een tweede antidepressivum. De opbouwperiode vind ik echt vervelend: de klachten worden dan erger, je hebt wat last van bijwerkingen. Ik hoop maar dat het snel voorbij is en vooral dat ik me snel weer beter ga voelen. Ik merk dat het me heel veel moeite kost om de dingen te doen die ik leuk vind. Ik kan me er niet toe zetten om muziek te maken of om te schrijven, daarom is het hier ook even wat stiller geweest. Ik hoop dat het me weer gaat lukken om te schrijven, want dat is altijd een fijne uitlaatklep voor me. Maar ik beloof niets en doe vooral mijn best om goed voor mezelf te zorgen, want dat is nu even het belangrijkste.

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Audrey 22/02/2021 at 08:59

  Aaah, wat balen dat het weer wat minder gaat. Wel echt supergoed dat je zelf aan de bel trok en ook nu goed voor jezelf zorgt. Liefs!

 • Reageer Johanna 22/02/2021 at 09:15

  Veel succes voor de aankomende tijd. Hopelijk helpt het voorjaarse weer je een beetje! Succes!

 • Reageer Nikki 22/02/2021 at 09:55

  Wat rot dat je merkt dat je weer in een depressie komt! Wel heel knap dat je het zo goed zelf kunt opmerken en daardoor ook actie kan ondernemen. <3

 • Reageer Robin Schrijvers 22/02/2021 at 14:43

  Hai Anne, het doet me pijn om dit zo te lezen 🙁 Hopelijk geraak je er snel uit met je psycholoog, ik kan me voorstellen dat dat heel vervelend is.

  Voel je alleszins niet schuldig naar je lezers toe. Blijf in de eerste plaats aan jezelf denken 🙂 Als schrijven daar de oplossing voor blijkt, graag natuurlijk! Ik lees nog steeds even graag mee 🙂 Blijf zo verder doen, je bent goed actie aan het ondernemen. Sowieso hoop ik dat je snel je rust weer vind.

 • Reageer Ismay 22/02/2021 at 16:26

  Wat vervelend dat het even niet zo lekker gaat, maar onthoud dat het straks ook weer beter gaat! Het gaat voorbij. Ik snap overigens echt helemaal waar je vandaan komt. Ik heb zelf in een traject van ong 2 jaar 5 keer een nieuwe psycholoog toegewezen gekregen en dat terwijl ik het al heel erg moeite vind om me open te stellen voor een vreemde. Dus ik begrijp helemaal wat je zegt. Geef het tijd. Heel veel sterkte. Het komt goed, echt waar! Veel liefs

 • Reageer Angélica 22/02/2021 at 23:14

  Ah 🙁 Heel veel sterkte deze tijd <3 Ik kan het me goed voorstellen (even afgezien van de originele achtergrond van je klachten) dat het in deze tijden terugkomt… ik merk zelf ook dat de laatste weken wel erg zwaar waren. Uitzichtloos, moedeloos, wanhoop, frustratie… dat zijn dingen die ik heb gevoeld. Ik kan me voorstellen dat de huidige situatie niet helpt, laat ik het zo zeggen (natuurlijk is dat niet de reden/wil ik het niet bagatelliseren). En dan ook nog eens een nieuwe psycholoog, dat lijkt me helemaal lastig!

  Hopelijk sla je je er deze week een beetje beter doorheen. Sterkte!

 • Reageer Tea 24/02/2021 at 22:16

  Wat vervelend Anne! Positieve is wel dat je het op voelde en actie ondernam. Hoop dat de opbouwperiode een beetje meevalt <3

 • Reageer Kelly 25/02/2021 at 21:51

  Wat vervelend dat het nu niet zo goed gaat. Ik vind het knap dat je gelijk om hulp hebt gevraagd, dat is zo’n grote stap. Ik hoop dat je snel door de opbouw periode heen bent. Achter de wolken schijnt de zon. Veel liefs!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.