Dagboekje #53

04/01/2021

Ik twijfelde een beetje of ik dit dagboekje nou #1 of #53 moest noemen. Het werd het laatste, want voor mij voelt het écht als de laatste week van het jaar. Met dit weekoverzicht bezegel ik ook mijn doel uit mijn 20 for 2020-lijst, namelijk elke week een dagboekje publiceren. Het is gelukt, hoor! Soms wel eentje van twee weken, omdat er bijvoorbeeld weinig gebeurde in die week of omdat ik geen tijd had, maar over het algemeen heb ik me er keurig aan gehouden en is het steeds gelukt om iets te schrijven over mijn week. Ben ik best trots op!

Maandag

Ik vergeet overdag om foto’s te maken. Jorn is nog bij mij, we staan een beetje op tijd op en ik ruim nog even het huis op als hij weg is. Daarna komt één van mijn liefste vriendinnen een nachtje bij me logeren, heel fijn. We praten vooral veel :). Ik ben wel erg moe van de afgelopen dagen merk ik, had eigenlijk even een dutje moeten doen, maar het lukt me om wakker te blijven. En aan het begin van de avond realiseer ik me dat ik hier heel erg veel zin in heb: advocaat! Haha! Mijn vriendin noemt me een oude vrouw, ik vind het wel meevallen ;).

Daarna doen we spelletjes: we spelen Codenames en Magic Maze. Die laatste kregen we met kerst van de ouders van Jorn en ben ik erg benieuwd naar. Het is een heel raar spel (je mag bijvoorbeeld tijdens het spelen niet communiceren met elkaar), maar daardoor ook heel erg leuk. We moeten er erg om lachen in ieder geval!

Dinsdag

We slapen behoorlijk uit en na een rustig ontbijt besluiten we een stuk te gaan wandelen. Dat doen we op de Posbank, dat is voor mij tien minuutjes lopen vanaf mijn huis en dus heerlijk om even uit te waaien. Het is behoorlijk koud, maar wél heel erg mooi. We lopen uiteindelijk zeven kilometer! Daarna wandelen we weer naar huis en vertrekt m’n vriendin en stort ik een beetje in op de bank.

’s Avonds ren ik weer met m’n hardloopgroepje een omgekeerde kerstboom. Het lopen gaat best lekker, ik loop wat sneller dan gewoonlijk en heb een gezellig iemand om mee te rennen dus dat is fijn.

Woensdag

Het is tijd om even bij te komen van alle druktes. Ik slaap tot twee (!) uur, verplaats daarna naar de bank waar ik the Crown bingewatch en verder niet zoveel doe.

’s Avonds wandel ik zeven kilometer met Eefje door het dorp. We zien deze maan: een volle maan! Ik krijg ‘m natuurlijk niet mooi op de foto, maar toch. 🙂

Donderdag

Het is Oudejaarsavond! Deze dag deelde ik ook al in mijn ‘een dag in het leven’, maar komt natuurlijk ook hier voorbij. We hebben een heel fijn oud & nieuw: rustig thuis, met spelletjes en lekker eten en elkaar en goede champagne. Ik zou het niet anders hebben gewild dit jaar.

Vrijdag

Op vrijdag ben ik vooral moe. Ik heb maar een kort nachtje gehad en haal Jula rond de middag weer op bij mijn ex, daarna rijden we naar mijn ouders en spelen daar in de middag. Ik mag even een dutje tussendoor doen (erg welkom!) terwijl Jula met mijn ouders gaat skeeleren.

In de middag rijden we weer terug naar huis en daar spelen we nog even met de Lego, kijken we filmpjes en doen we vooral heel rustig aan. Ook Jula heeft een kort nachtje gehad, dus we zijn allebei erg moe en gaan op tijd naar bed. Vet lekker!

Zaterdag

Goedemorgen! Het is zaterdagochtend we zijn even flink aan het chillen geslagen. Allebei aan toe: Jula met een filmpje op de bank, ik even aan het bloggen.

Daarna gaan we spelen op Jula’s kamer. Hier ziet het er nog opgeruimd uit, maar alle knuffels moeten uit hun manden en onder haar (nieuwe!) bed maken we een tweede bedje voor mij. Ze vindt het zo leuk om grote zus & grote zus te spelen, dus dat doen we dan ook.

Fendi maakt er ondertussen beneden een zooitje van, dus we gaan even kijken: hij zit bovenop de schouw, heeft net het stoeltje omgegooid en is nu één voor één alle kaartjes naar beneden aan het tikken. Hij wordt er zelf erg gelukkig van, zo te zien ;).

In de middag gaan we naar een vriendin van mij toe. Jula speelt daar heerlijk met haar zoontje, met een schep en een schop (ik wist het verschil niet, maar soit) graven ze samen naar de schat en klimmen ze over de heuvels in het park. Het is een hele fijne middag!

Ik voel me de afgelopen dagen even wat minder en dan is het extra fijn als Jorn ’s avonds langskomt. We kijken samen vier afleveringen van de serie (de Ridder) die we aan het kijken zijn op Netflix. Dat is de perfecte afleiding die ik nodig heb voor mijn moeilijke hoofdje.

Zondag

Er wordt weer gespeeld op Jula’s kamer. Dit keer moeten alle knuffels op het bed moet Jula ze vervolgens naar mij toe gooien.

Daarna vullen Jula en ik haar vriendenboekje in: eerst voor mij en dan voor Fendi. Jula verzint de antwoorden die Fendi zou geven (op een paar na, dan) en heeft de grootste lol dat Fendi in haar vriendenboekje staat!

Daarna gaan we aan de slag met mijn bulletjournal. Jula maakt blaadjes met daarop ‘mama oma fendi jula’ en ik maak een indeling voor mijn week én een blogplanning. Ik kom alleen niet zo heel ver met dat laatste, haha, ik geloof dat de inspiratie toch vanzelf moet komen.

In de middag komen mijn ouders. We drinken thee, mijn vader repareert het kattenluikje en daarna gaan we nog even naar buiten. Maar het is echt héél erg koud, dus we lopen naar twee speeltuintjes en gaan dan weer snel naar binnen.

In de avond doen Jula en ik nog een spelletje en dan gaan we allebei op tijd slapen: morgen belooft een drukke dag te worden.

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Audrey 04/01/2021 at 09:39

  Ha, ik liet vroeger ook de hond in mijn vriendenboekje schrijven 🙂 En het verschil tussen een schep en schop ken ik ook niet!

  • Reageer Anne 04/01/2021 at 12:57

   Hahaha leuk! Ik geloof dat het verchil is dat de één een punt heeft en de ander niet 😉

 • Reageer Annelies 04/01/2021 at 10:59

  Ok vertel, wat is het verschil tussen een schep en een schop?

  • Reageer Anne 04/01/2021 at 12:57

   Als ik het goed heb begrepen, heeft de één een punt en de ander niet!

 • Reageer Eefje 04/01/2021 at 17:44

  Hahaha car-gifs.com? Ben heel erg benieuwd naar het verhaal hier achter 😂.

  • Reageer Anne 04/01/2021 at 17:47

   Haha ja daar staat cat-gifs :p Het leek Jula en mij dat Fendi wel houdt van kattenfilmpjes, haha.

 • Reageer Angélica 05/01/2021 at 10:47

  Haha advocaat, dat eet (drinkt?? lepelt?) mijn oma ook altijd graag. Ik weet nog wel dat ik als kind zijnde dacht dat het vanillevla was… viel dat even tegen!

  En zo leuk hoe Fendi een plekje in jullie gezin heeft gekregen 🙂 Vet schattig dat vriendschapsboekje 😀

  • Reageer Anne 05/01/2021 at 16:26

   Haha, ik liet Jula ook een beetje proeven en die schudde echt door elkaar van walging :p En jaa, Fendi hoort er helemaal bij. Zo fijn!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.