Dagboekje #52

28/12/2020

Maandag

Goedemorgen! Het is maandag, ik ben bij mijn ouders samen met Jula en heb lekker uitgeslapen terwijl mijn moeder voor Jula zorgde. Dat is af en toe zó fijn! Ik kamp nog steeds met wat energetische beperkingen – klinkt zo mooier dan het is – en heb gewoon veel slaap nodig. Dan is het heel fijn als ik op deze manier even wat bij kan tanken. In de ochtend gaan we appelflappen bakken! Jula neemt haar taak heel serieus, zoals met alles waarbij ze mag helpen <3

In de middag rijden we naar huis. Daar spelen we samen, wachten we tot de boodschappen bezorgd worden en totdat Jorn komt. Jula zegt: ‘ik heb hem zo gemist’ en dat is het liefste van de hele maandag. We eten met z’n drieën, daarna blijft Jorn nog even en breng ik Juul naar bed. ’s Avonds ligt Fendi, die net z’n gekke vijf minuten heeft gehad, half te slapen en te klooien bij Jorn, haha.

Dinsdag

We hebben een hele relaxte ochtend. Om tien uur komen Yuna en Eefje en vanaf kwart voor tien staat Jula zo voor het raam te wachten tot ze er aan komen. Ter afleiding besluit ik om samen met haar maar even te gaan kleuren, zodat het wachten niet zolang duurt.

De meisjes spelen de hele ochtend superlief met elkaar! Zo fijn is dat. Ondertussen probeert Fendi steeds op tafel te klimmen, maar dat mag niet van mij. Dit is de blik die ik vervolgens krijg, haha. In de middag wordt Jula opgehaald en ga ik even een dutje doen, want ik ben behoorlijk gesloopt. ’s Avonds ren ik weer een rondje met mijn hardloopgroepje, dit keer precies de vorm van een kerstboom. Heel leuk 🙂

Woensdag

Ik ben moe! Heel moe! Ik lig tot twee uur in bed. Dit gebeurt me wel vaker: als ik hele drukke dagen heb gehad, heb ik extra veel tijd nodig om bij te slapen. En bij te komen. Na een paar drukke dagen kan ik dan ook niets plannen, dan moet ik gewoon slapen en uitrusten. Lastig is dat wel, vind ik, want ik ga het liefste gewoon maar door.

Hier het bewijs dat het me wel gelukt is om op te staan: ik ga naar de supermarkt. Daar koop ik de laatste ingrediënten voor de taart die we gaan bakken en wat spulletjes die ik vergeten was te kopen. Het is héél druk in de supermarkt en ik wil het liefst zo snel mogelijk weer weg, dus ik vergeet om wat lekkers voor de kerstdagen te kopen.. oeps!

Donderdag

Vanavond is het al kerstavond en ik kan bijna niet geloven hoe de tijd voorbij vliegt. In de middag komt Jorn bij mij: we wandelen samen een stuk en doen wat nuttige dingen ;). Daarna gaan we documentaires kijken: mijn naam is Stefano Keizers, bijvoorbeeld, en de Villamoord. Vooral die laatste is heel spannend! Het is een reeks van drie afleveringen over een zaak die niet goed is aangepakt door de politie. Ik vond ‘m vet interessant. Tenslotte kijken we nog een documentaire over een pedofiel, allemaal erg gezellige thema’s voor kerstavond. Daarna doen we een spelletje: Codenames duet! Het gaat niet zo lekker dit keer, we verliezen snel en snappen elkaars gedachtegang niet helemaal (lees: ik ben vooral te ongeduldig..).

Vrijdag

Het is 1e Kerstdag. Ik kleed me mooi aan met een glittershirtje, een zwarte jurk en gouden oorbellen. Ook al zijn we maar met z’n tweetjes vandaag, ik vind het toch wel leuk om er iets feestelijks van te maken.

We maken een lange wandeling door Arnhem. Het is héérlijk om buiten te zijn. Echt. Ik geniet er zo van! We wandelen door bos en een stuk door de stad, ongeveer tien kilometer.

’s Avonds komt Jula, doen we nog een spelletje en daarna beginnen Jorn en ik aan een foute kerstfilm. Eerst lijkt the Holidate ons wel wat, maar we zijn allebei na twintig minuten al zwaar afgeleid en dus zetten we een andere film op.

Zaterdag

In de ochtend bakken Jula en ik een taart: ons toetje voor het kerstdiner op derde Kerstdag. Daarna pakken we de cadeautjes onder de boom uit. Jula krijgt mijn lego van vroeger: met allemaal paarden, poppetjes en een dokterssetje. Ze is er superblij mee en wil eigenlijk niet meer stoppen met spelen!

Daarna rijden we naar mijn ouders. We wandelen een stuk, Zoom-en met mijn familie, en eten heerlijk. ’s Avonds rijden we op tijd weer terug want Jula moet weer naar bed natuurlijk, maar wij gaan allebei ook al vroeg naar bed want we zijn helemaal gesloopt, haha!

Zondag

Ik vergeet foto’s te maken: ik breng Jula naar mijn ex en ga in de middag samen met Jorn naar zijn familie om kerst te vieren. Heel gezellig!

You Might Also Like

4 reacties

 • Reageer Angélica 29/12/2020 at 11:12

  Dat klinkt weer als een prima week 🙂 Had je een week vrij? Ik houd ook echt van wandelen, het is zo fijn om regelmatig een frisse neus te halen. Helemaal tijdens die suffe feestdagen haha. Heerlijk!

  • Reageer Anne 29/12/2020 at 15:55

   Yes, ik heb twee weken vakantie. Eigenlijk echt perfect om even op adem te komen. En ja, zo fijn om te wandelen nu 🙂 Zeker als het zo koud is vind ik dat echt heerlijk!

 • Reageer Lesley 29/12/2020 at 13:11

  Gezellige week! De kerstdagen bleven bij mij ook een hoogtepunt, ook al moesten we ze wat anders vieren dan anders. En ooh Codenames, da’s echt een van mijn favoriete spelletjes! Het duet heb ik wel nog nooit gespeeld.

  • Reageer Anne 29/12/2020 at 15:56

   Leuk! En ja, Codenames is echt een tof spel 🙂 Ik speelde het gisteren met een vriendin van me, die vond het wel erg moeilijk. Maar het kwam uiteindelijk goed!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.