Dagboekje 52 • 2021

03/01/2022

Maandag

Goedemorgen! Jula slaapt een beetje langer dan normaal en dat is echt even fijn. De afgelopen dagen waren heel druk, zeker voor haar, dus alle extra slaap is mooi meegenomen. We doen rustig aan deze ochtend. Ze wil graag even proberen om viool te spelen! Mijn viool is natuurlijk veel te groot voor haar, maar ik moet me echt inhouden om niet meteen (maar echt meteen) een kinderviool voor haar te kopen, haha. Het lukt best om er geluid uit te krijgen en na eventjes oefenen klinkt het eigenlijk gewoon goed!

Dan is het tijd om te badderen. Sinds we dit badje hebben, heeft Jula hier geen enkele keer meer onder de douche gestaan. Beste aankoop van het jaar, dus! Na het badderen kleden we ons aan en krijg ik goed nieuws: ik kan mijn boosterprik inplannen! Omdat ik in de zorg werk, krijg ik voorrang. Ik twijfel even, want de eerste optie is op oudejaarsdag en ik lees toch wel veel dat mensen er wat last van hebben en wil zeker niet ziek zijn op die dag, maar: liever ook gewoon zo snel mogelijk die prik! Ik plan de afspraak dus gewoon in.

In de middag is Jorn thuis en gaan we met z’n drieën naar buiten. We gaan maar liefst drie speeltuintjes in ons dorp af! Voor de 1239872e keer besef ik dat het echt, maar dan ook echt heel fijn is dat we verhuisd zijn en nu zoveel speeltuintjes op loopafstand hebben. Onze tijd midden in de stad in Arnhem was heel fijn, maar het was ook tijd om te verhuizen en dit huisje kwam precies op het goede moment. Daar ben ik nog steeds erg blij mee.

In de avond breng ik Jula op tijd naar bed, maar vlak voordat we naar boven gaan, is het even teveel voor haar. Ik denk een combinatie van de drukte en vermoeidheid! Ze wordt heel erg boos en verdrietig omdat ze met allemaal inpakpapier wil spelen en van ons maar één stukje mee naar boven mag nemen. Het is echt niet fijn om te zien dat ze zichzelf even zo in de weg zit, maar tegelijkertijd bedenk ik me dat dat echt al zo lang niet gebeurd is! Na tien minuutjes is het over, knuffelen we intens en mag het ene stukje inpakpapier bij haar in bed liggen ;). Ze maakt er nog even een foto van met mijn telefoon en gooit het dan uit het bed, haha.

Dinsdag

Ik ben de volgorde van de dagen helemaal kwijt en heb geen idee welke dag het is, maar vandaag vieren we kerst met mijn schoonfamilie. In de ochtend doet Jorn even boodschappen en kleden Jula en ik ons rustig aan. Daarna rijden we naar Doetinchem!

We eten een lekkere kerstlunch en gaan daarna een stukje wandelen naar een stadsboerderij. Daar hangt deze schommel en stiekem zou ik willen dat dit onze achtertuin was, met zo’n hoge boom en dan een schommel er aan! Na het wandelen pakken we cadeautjes uit en daarna eten we nog pannenkoeken. Volgens Jula is het ‘de leukste dag ooit’.

Woensdag

Jula en ik gaan in de ochtend vrijwel meteen aan de slag met het maken van armbandjes en kettingen. Van de ouders van Jorn heeft ze een leuk pakketje gekregen om dat zelf te maken en ze kan eigenlijk niet wachten om het te proberen. Vervolgens gaat Fendi even voor ons poseren (kijk dat pootje, haha) en ik moet er zó om lachen. Hij blijft ook gewoon even zo zitten.

Jorn gaat klussen bij een vriend en Jula en ik gaan in bad. Met een filmpje. En witte chocolade. Het is echt heerlijk en als ik er na een uurtje uit ga, blijft Jula nog even zitten (zonder filmpje, maar met wat speelgoed). Uiteindelijk wil ze er helemaal niet meer uit en kost het al mijn overtuigingskracht om op tijd klaar te zijn voor ons vertrek.

Ik had bedacht om even wat bloemen neer te gaan leggen op de graven van mijn beide oma’s en opa’s samen met Jula. Mijn vader gaat ook mee en als we naar Doetinchem rijden om hem op te halen, blijkt dat mijn moeder ook met ons mee kan en dus rijden we met z’n vieren naar de begraafplaatsen. Ik ben er niet vaak geweest sinds ze overleden zijn, maar dat is vooral omdat ik zelf niet zo heel veel heb met zo’n plek. Ik heb wel van beide opa’s en oma’s foto’s in huis en denk best vaak aan ze. Maar op de een of andere manier denk ik al een paar weken dat het goed is om er even naartoe te gaan en dus doen we dat.

We rijden weer naar het huis van mijn ouders en drinken daar even koffie. Dan komt Jorn ook en ga ik samen met hem en mijn broer naar een dorpje verderop. De moeder van mijn oom (aangetrouwd, dus niet mijn oma) is overleden. Ik heb haar vaak gezien, ze kende mijn oma ook goed en ik ken de rest van de familie ook, dus willen we even gaan condoleren. Als we weer wegrijden, rijdt een andere auto tegen de auto van mijn broer aan! Gelukkig lijkt de schade mee te vallen. We eten bij mijn ouders en dan rijden we weer naar huis.

Donderdag

Mijn ochtend is rustig! Jula slaapt een beetje uit (hoera!), we spelen wat samen en ik ga zelfs nog even liggen omdat Jula graag alleen met Jorn wil spelen. Slapen lukt niet, maar chillen is ook heel fijn. Na het middageten rij ik met Jula naar Doetinchem en maak ik deze prachtige foto (haha) van de parkeerplaats bij het stadhuis. We moeten een nieuwe id-kaart voor Jula aanvragen en dan moeten beide ouders mee, dus we doen meteen de wissel. Ik drink nog even een kopje koffie bij Jula’s andere moeder en dan rij ik weer naar huis.

De rest van de dag is rustig. In de avond halen Jorn en ik een kastje op dat we hebben gekocht via Marktplaats. Ik vraag me af waar Fendi is en niet veel later vind ik hem boven, slapend op de slaapbank. Wel ongezellig, dus ik neem hem mee naar beneden zodat hij lekker bij ons kan zijn.

Vrijdag

Het is vrijdagochtend en tijd voor mijn boosterprik! Vanwege mijn werk in de zorg was ik net iets eerder aan de beurt. Het is echt gigantisch druk op de vaccinatielocatie en ik word geprikt door een knappe militair, helemaal prima. Ik hoop vooral dat ik er geen last van ga krijgen!

Ik haal, na de vaccinatie, wat pakketjes en hooikoortstabletten op en rij dan naar huis. Daar ga ik als een soort idioot ineens aan de slag met dingen opruimen en uitzoeken. Dit poppenhuis heeft Jula al eventjes, maar ze speelt er nu eigenlijk niet meer mee en dus zet ik het op Marktplaats. Ik zoek nog veel meer uit en kan bijna niet meer stoppen, haha!

In de middag komen de ouders van Jorn. We gaan samen wandelen en drinken halverwege een heerlijke latte! Het is gelukkig niet zo druk en het allerbeste nieuws van alles is nog wel dat ik vrijwel helemaal geen last heb van mijn longen tijdens de wandeling. Dat is echt al heel erg lang geleden! Ik loop met gemak de heuvels op en voel niet eens echt kortademigheid. Hoe ontzettend fijn! Het zou kunnen dat de medicatie nu echt begint te werken, het kan ook geluk zijn, het zou zelfs kunnen dat mijn long-issues gewoon ineens voorbij zijn, maar hoe dan ook: ik ben er heel blij om!

Na het wandelen ga ik even uitgebreid in bad. Ik heb er een soort badolie van Kneipp in gedaan, daarom is het water zo blauw. Ik zit echt zeker wel een uur in bad, heerlijk om even niets te doen.

Aan het begin van de avond komt een vriend van Jorn om met ons oudejaarsavond te vieren. We doen spelletjes, drinken champagne en om 12 uur kijken we naar het vuurwerk! Ik verbaas me erover dat er nog zoveel vuurwerk is ondanks het verbod. Fendi is eigenlijk al een paar dagen een beetje angstig door al het geknal en ligt ook vandaag alleen maar boven op de slaapbank. Uiteindelijk komt hij toch naar beneden en gaat, nadat ik hem uitgebreid knuffel, zelfs eventjes slapen door al het vuurwerk heen. Om 12 uur schrikt hij helaas weer zo dat hij een sprintje trekt naar boven en ik hem nergens kan vinden, meh. Ik laat hem even, maar let er wel op dat hij niet naar buiten kan.

Zaterdag

Gelukkig nieuwjaar! Ik begin 2022 met een oliebol met heel veel poedersuiker, haha. Ik ben redelijk op tijd wakker – de rest slaapt nog – en heb zin om het nieuwe seizoen van Emily in Paris te kijken, maar na twintig minuten word ik helemaal gek van a) het slechte acteerwerk en b) alle stereotyperingen. Ik word er gewoon een beetje chagrijnig van! Ik ben ook nog best moe én heb een beetje last van mijn lijf na de boosterprik, dus kruip weer even terug in bed en word pas veel later weer wakker.

De rest van de dag doe ik echt vrij weinig. Ik zit weer anderhalf uur in bad (liefde voor dat ding) en daarna eten Jorn en ik soep en kijken we Don’t Look Up. Echt wel een hele mooie film en ook eentje waar ik door aan het denken word gezet. We kijken na de film nog een aflevering van Clickbait, een nieuwe serie die we volgen, en dan is het toch echt tijd voor mij om te gaan slapen.

Zondag

Ik heb echt heerlijk geslapen en ga rond half tien in de ochtend uit bed. Lekker! Ik trek alvast mijn sportkleding aan, schrijf een beetje en aan het einde van de ochtend ga ik weer hardlopen samen met Bianca. Ze heeft een route van 3.5 kilometer uitgestippeld en ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan, zeker na mijn succeservaring van vrijdag! Het eerste gedeelte van de route is heuvelop (dat is wel een beetje een nadeel bij ons, je moet altijd eerst omhoog..) en dat vinden m’n longen echt niet fijn. Ik besluit af en toe dan ook maar even te wandelen en merk dat ik er steeds minder last van heb en als we, op dit paadje hierboven door de hei, weer wat naar beneden gaan, gaat het een stuk beter en kan ik echt weer genieten. Helaas moet ik tijdens het lopen toch echt wel vaak mijn pufje nemen en dat lijkt me niet helemaal de bedoeling, dus ik besluit om deze week toch maar weer even de huisarts te bellen om te overleggen of ik a) wel moet hardlopen als ik mijn pufje zo vaak nodig heb of b) een sterker / ander pufje kan krijgen voor tijdens het hardlopen. Ik hoop dat laatste!

Ben toch nog niet helemaal fit van dat boosterprikkie merk ik en dus ga ik weer lekker lang in bad weken. Helpt om de spierpijn tegen te gaan! Het is echt weer zo fijn, het enige probleem is dat ik het altijd heel moeilijk vind om er weer uit te gaan: niet fysiek, maar omdat ik het gewoon zo fijn vind en het liefst nog uren in het bad blijf.

In de middag komen mijn ouders een kopje koffie drinken en daarna begin ik met het opruimen van de kerstboom. Ik was de hele dag al wat licht allergisch, maar de kerstboom lijkt het toppunt te zijn en ik krijg een full on allergische reactie. Meh. Tabletten slikken helpt dan eigenlijk niet meer en het enige wat ik kan doen is wachten tot het voorbij is. Het is vooral intens vermoeiend. We doen rustig aan, kijken samen nog wat en ik ga op tijd slapen.

You Might Also Like

5 reacties

 • Reageer Luus 03/01/2022 at 14:05

  Heee een nieuwe layout, leuk 😀
  Wat vervelend dat je last had van de booster! Dan is een badje extra fijn. Elke keer als ik je badje zie, denk ik weer ohhh zou ik niet ook eentje kopen? Maar dan doe ik het toch maar niet omdat ik niet weet waar ik het moet laten haha. Maar ohhh zo verleidelijk! Het ziet er heerlijk uit elke keer.
  Don’t Look Up wilden we afgelopen weekend ook kijken, maar ik zag dat hij 2,5 uur was en zo lang hadden we niet. Hopelijk kan ik hem snel kijken. Nu ik er hier bij jou lees, ben ik wel benieuwd 🙂

 • Reageer Angélica 04/01/2022 at 15:07

  Ohhh ik heb hetzelfde als Luus als ik dat badje zie, maar ik zou het oprecht nergens anders kwijt kunnen dan onder de mijn minidouche en nou ja… dat is ook zo wat haha. Maar het lijkt me heerlijk 😀
  Wat vervelend dat je zoveel last had van je boosterprik.
  Ik keek ook Don’t Look Up maar ben denk ik 1 van de weinige die de film niet zo boeiend vond. Begrijp de boodschap zeker maar hij was me net iets te raar om het raar zijn. Ofzo? Haha. Een identiteitscrisis had het wel naar mijn idee. Maar zeker belangrijke boodschap natuurlijk!
  Emily In Paris heb ik echt in 2 dagen uitgekeken, zo dom maar zo heerlijk soms.

 • Reageer Ines 04/01/2022 at 20:34

  Amai dat badje is een groot succes bij jullie precies 😉 fijn nieuwjaar!

 • Reageer Irene 05/01/2022 at 19:55

  Ik lees vooral dat je veel in bad bent geweest, haha 😀
  Ben heel benieuwd naar Don’t look up maar ik moet er het goeie moment voor uitkiezen want ik vind 2,5 uur film kijken we lang om in 1 zitting te doen :p
  Het eerste seizoen van Emily in Paris heb ik gekeken toen D nog een kleine baby was en ik vond het toen best wel leuk maar ik ben in het nieuwe seizoen afgehaakt omdat ik het niet veel soeps vind.

 • Reageer Lesley 09/01/2022 at 21:46

  Ik had van alle prikken ook het meest last van mijn boosterprik! Naar ‘Don’t Look Up’ ben ik heel benieuwd, moet ‘m nog zien. Het eerste seizoen van ‘Emily in Paris’ vond ik eigenlijk al heel slecht en ik vind die Lily Collins ook niet zo’n goeie actrice, maar ik heb dan toch verder gekeken want zo ben ik dan haha.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.