Dagboekje #50

14/12/2020

Maandag

Ik heb een drukke dag voor de boeg: eerst breng ik Jula naar mijn ouders, daarna rij ik door naar vioolles en dan heb ik een telefonische afspraak over mijn werk en hoe dat gaat. Dat gesprek is best intens, degene die ik spreek lijkt me iemand die alles zegt wat in haar opkomt en daardoor ben ik even van de wijs. Gelukkig kan ik er even met Jorn over praten en dan is het weer goed. Dit doe ik overigens allemaal in bovenstaand blouseje met geborduurde kraag (liefde voor dat). Jorn noemt het een scheidsrechtersshirt en Jula zegt wel drie keer ‘wat een mooie kleren heb je aan, mama’, dus de reacties zijn wisselend, haha.

In de middag heb ik een afspraak bij mijn leefstijlcoach. Dat gaat supergoed! We doen allerlei metingen (bloeddruk bijvoorbeeld en een vragenlijst over je gezondheid) en eigenlijk is bijna alles beter dan vorig jaar rond deze tijd, dus dat is positief. Als Jorn weer thuis is, chillen we even op de bank met Fendi en maak ik deze ontzettend charmante foto van ‘m ;).

Aan het einde van de avond spelen Jorn en ik nog Machi Koro Legacy, een variant op Machi Koro. Dat spel heb ik van hem gekregen, maar we kwamen er maar steeds niet aan toe om het te spelen. Nu dus eindelijk wel :-)! Het eerste spel gaat héél snel, dus we doen er nog een tweede achteraan en dat is heel leuk. Wat een tof spel!

Dinsdag

Vandaag wordt een spannende dag. Ik heb een evaluatiegesprek op mijn werk en neem daarna afscheid van mijn psycholoog. Het evaluatiegesprek gaat ontzettend goed: mijn teamleider is heel tevreden over me, ik ben zelf ook tevreden met hoe het gaat en weet wat mijn ontwikkelpunten zijn (m’n thuiswerkdagen beter structureren, bijvoorbeeld) dus dat is fijn.

Dan rij ik door naar mijn psycholoog. Wat is het toch naar om afscheid te nemen van mensen die je zo dichtbij hebt laten komen! Ik had echt een hele fijne band met haar en ga haar ontzettend missen, maar gun haar tegelijkertijd ook een nieuwe stap in haar carrière en hoop dat alles goed zal gaan. Ze heeft me zó veel geleerd over mezelf, daar zal ik haar altijd dankbaar voor blijven. Aan het einde van de sessie ging het gesprek over het vervolg: zij vraagt zich af of het nog wel nodig is om een therapeut te blijven zien. Ik heb nog een psychiater en een SPV-er en misschien is dat wel voldoende. Mijn eerste reactie was ‘nee, help!’, maar nu ik er even over nagedacht heb denk ik dat ze misschien wel gelijk heeft. Ik ga het met mijn regiebehandelaar bespreken en ik ben benieuwd wat daar uit gaat komen.

Aan het einde van de dag staat er nog een hardlooprondje op de planning. Ik loop maar liefst 2,5 minuut sneller op de vijf kilometer dan ik ooit heb gedaan! Ik ben vet trots op mezelf. Het kostte me wel wat, maar ja, dan heb je ook wat ;).

Woensdag

Vandaag ga ik met Eefje naar de kringloop. Dat is supergezellig! We rijden naar Doetinchem, daar waar Jula met haar andere moeder woont én waar mijn ouders wonen en ik dus vaak te vinden ben, want daar zitten twee fijne kringlopen. Vooral de eerste, Dorcas, is een groot succes. Ik koop er nieuwe schoenen, een ketting, een vestje en een opbergblik. Daarna rijden we door naar Aktief en daar koop ik vier fotolijstjes met schattige bloementekeningen erin.

Daarna heb ik muziektheater. Die repetitie loopt anders dan verwacht, maar dat is een te lang verhaal om hier te typen. Ik ben blij met de uitkomst, in ieder geval, en heb er vertrouwen in dat we dit jaar een mooi stuk neer kunnen zetten.

Donderdag

Ik heb een rustige dag: ik hoef alleen maar Jula op te halen van school. Daarna rijden we door naar mijn vader: hij is jarig en ik had hem woensdag gevraagd of het leuk zou zijn als we even langs zouden komen. Dat vond hij heel leuk, gelukkig, dus we kopen een bos bloemen en gaan op bezoek.

Als we voor het eten weer thuis zijn, zijn we allebei moe en als Jula op bed ligt doe ik fijn de kaarsen aan en ga uitgebreid chillen, haha. Ik ben zo blij met hoe gezellig mijn huisje eruit ziet, zeker met de kerstboom!

Vrijdag

In de ochtend breng ik Jula naar school. Daarna ren ik samen met mijn moeder een rondje van zeven (!) kilometer in Doetinchem. Het is een héérlijk rondje. Ik geniet écht tijdens het lopen, we lopen op een laag tempo en daardoor is er voldoende ruimte om te kletsen en om ons heen te kijken. Zo fijn.

Daarna moet ik naar de tandarts, vervolgens rij ik weer naar mijn ouders en daarna rij ik samen met mijn moeder naar mijn dorp. Ik moet even naar de huisarts! Het is een gek dagje, zo. Ik moet mijn mondkapje de hele tijd omhouden, zelfs tijdens het gesprek, en dat voelt heel erg raar. De uitkomst van het gesprek is prima: ik moet volgende week bloedprikken naar aanleiding van een aantal klachten.

Na het doktersbezoekje rij ik met mijn moeder naar de kringloop in Doesburg en daar koop ik een geweldige zilveren rok. Ik ben er helemaal verliefd op! ’s Avonds ben ik alleen thuis want Jorn is bij vrienden en ga ik dus lekker op tijd naar bed. Groetjes van deze oma 😉

Zaterdag

Ik slaap héél lang uit en als Jorn ’s middags van vrienden terugkomt en vraagt wat ik gedaan heb, is mijn antwoord: vegeteren. Ik heb een paar afleveringen van the Crown gekeken en weinig nuttigs gedaan en dat voelde even heel erg goed na zo’n drukke dag.

Zondag

Deze dag begint een stuk actiever dan gisteren. Ik ren samen met mijn clubje zes kilometer door de modder en de heuvels. Vooral dat eerste is behoorlijk onhandig: steeds als je lekker in je tempo zit komt er weer zo’n modderpoel aan en dat maakt het een pittige run. Maar het lukt me en als ik thuis ben heb ik weer een voldaan gevoel :)!

In de middag wil ik vooral chillen, m’n benen voelen zwaar en ik vind dat ik genoeg gedaan heb. Ik loop nog naar de supermarkt voor wat boodschappen en stort daarna weer lekker in met een dekentje op de bank, haha. ’s Avonds gaan we spelletjes doen bij Tom en Eefje, dat is gezellig!

You Might Also Like

4 reacties

 • Reageer Stella 14/12/2020 at 08:39

  Wat fijn dat je over zoveel tevreden was deze week, en dat je na zoveel gesprekken zo trots kon zijn op wat je allemaal hebt bereikt. Dat is echt knap en fijn om te lezen (: Ik hoop dat er niks heel vervelend uit de bloedtests komt. Nogmaals heel veel succes komende donderdag en een fijne week gewenst natuurlijk! Liefs, Stella.

  • Reageer Anne 15/12/2020 at 17:09

   Dankjewel, lief van je! En ja, ik hoop het ook.. is toch altijd spannend, zo’n algehele check. Jij ook een fijne week <3

 • Reageer Audrey 14/12/2020 at 10:27

  Wat een geluk met al die leuke kringloopkoopjes! Enne: echt goed hoor, dat nieuwe hardlooprecord.

  • Reageer Anne 15/12/2020 at 17:09

   Jaa, dat maakt me allebei zó blij!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.