Dagboekje 50 • 2021

20/12/2021

Je ziet het goed: het is me zowaar gelukt om dit op een maandagochtend te publiceren! Ik ben er zelf ook trots op. Deze week was ik vooral heel erg moe omdat ik eigenlijk niet echt meer kon slapen. Behoorlijk vervelend. Ik moest daardoor wat dingen afzeggen, deed rustig aan en aan het einde van de week ging het gelukkig al iets beter. Laten we hopen dat dat zo blijft!

Maandag

Goedemorgen! Het is alweer week vijftig en ik begin al behoorlijke kerstvibes te krijgen. Dat is dan wel weer leuk! Minder leuk is dat ik nog steeds ontzettend slecht slaap en dus vooral helemaal uitgeput ben. Jammer voor mij. Ik begin mijn dag bij de psycholoog en spreek mijn onvrede uit over een aantal zaken. Dat lucht op.

Daarna ben ik echt moe (verrassing) en ook wel een beetje teleurgesteld en doe ik de rest van de dag alleen maar dit. Borduren en een (iets te sensationele) documentaire over de mocro maffia kijken. Ik weet er nu wel alles over, dat dan weer wel. Ik probeer ook nog wel wat te slapen, maar ik kom niet veel verder dan korte dutjes van een half uur en dat is helaas niet echt wat ik nodig heb.

Dinsdag

Mijn dag begint weer vroeg: om 9 uur moet ik in Bunnik zijn voor een overleg. Daar blijf ik tot ongeveer twee uur en vergeet ik compleet om een foto te maken, dus trakteer ik jullie op deze prachtige foto die eigenlijk wel typeert hoe de dag eruit ziet. Grijs.

Op de terugweg rij ik langs Bennekom, daar heb ik nog een afspraak en om half 4 ben ik weer thuis. Mijn kerstpakket is er! We krijgen chocodrops en deze mini marshmallow om warme chocolademelk te maken, een filmpje van onze bestuurder om ons te bedanken én een bon om iets uit te zoeken. Dat doe ik dan ook maar meteen, want anders vergeet ik dat. Zo gaan die dingen! Ik kies voor vier keer het tijdschrift Flow. Ik ga weer heel vroeg naar bed, want morgen staat er weer een hele drukke dag op het programma.

Woensdag

Om 9 uur ben ik op een basisschool in Utrecht. Ik geef vandaag twee keer een voorlichting over het werk dat ik doe. De collega met wie ik dit altijd samen doe, heeft afgezegd en dus ben ik vandaag in mijn eentje. Ik heb een programma voorbereid, maar ben ook van plan om wat te improviseren. Helaas is de communicatie tussen de school en de organisatie die deze voorlichting organiseert niet helemaal optimaal geweest, waardoor de juf denkt dat ze er niet bij aanwezig hoeft te zijn. Dat is juist wel van belang en eigenlijk is het ook een voorwaarde dat ze actief meedoet. Uiteindelijk besluit ze om er een beetje bij te zitten en andere dingen te doen. Dat maakt het voor mij extra pittig! Tijdens de tweede ronde (elke ronde duurt vijf kwartier) is de juf veel buiten de klas en dan is het een stuk moeilijker om de rust te bewaren. Is ook niet echt mijn taak, natuurlijk. Ondanks dat het voelt alsof ik voor drie mensen tegelijk aan het werk ben, is het wel écht leuk en krijg ik vooral heel veel energie van het samen muziek maken.

Na deze stage race ik naar Doetinchem om Jula op tijd op te kunnen halen. Dat lukt! We drinken nog snel een kopje koffie bij mijn ouders, rijden naar huis en Jula heeft één grote wens: samen knutselen. Dat gaan we dus ook doen.

Omdat ik weer slecht heb geslapen en nog steeds heel erg moe ben, is de dag voor mij om kwart over zes eigenlijk al wel klaar. Ik besluit om bij Jula te gaan logeren zodat we tegelijkertijd naar bed kunnen (en vooral: zodat ik er niet steeds nog uit hoef) en ook omdat dat wel echt heel gezellig is. We schuiven een paar meubels aan de kant en leggen in het midden van de kamer twee matrassen tegen elkaar. Hoe gezellig!

Donderdag

Helaas, ik slaap weer bijna niet en ben officieel gesloopt. Ik sta vroeg op om Jula naar school te brengen, zeg mijn vioolles af en probeer nog wat te slapen. Dat lukt niet echt en dus nestel ik mezelf nog even op de bank met een fantastische documentaire over Jomanda en Fendi op mijn schoot. Dan is het tijd om Jula weer op te halen.

Gelukkig heeft Jula ook zin om te chillen. We pakken de vakjes uit van de adventskalender die we nog moeten tot aan vandaag (en dat zijn er een heleboel), kijken de Regels van Floor en spelen met de Sylvanian Families. Dan gaan we aan de slag met het schrijven van de kerstkaarten. Van onze lieve buurvrouw hebben we een hele mooie gekregen, dus ik vind echt dat we er eentje terug moeten sturen. Jula tekent er een prachtige bloem en hartjes op en morgen doen we ‘m in de bus. Prima!

Vrijdag

De dag begint vroeg, ik breng Jula naar school (die niet kan wachten, want vandaag is de kerstviering en ze mag óók nog in haar onesie naar school). Daarna rij ik even naar huis, stort ter aarde op de bank en raap mezelf een half uur later weer op voor de laatste afspraak bij de leefstijlcoach. Ik heb er wat gemixte gevoelens over merk ik. Misschien schrijf ik er nog eens over, misschien ook niet, maar wat voor nu wel even duidelijk is, is dat ik hier eigenlijk niet ben voor mezelf maar vooral om een ander tevreden te stellen. Gek is dat, dat ik er dan toch naartoe ga.

Als ik weer thuis ben, kruip ik meteen in bed en slaap ik zolang als ik kan, haha. Dat is helaas maar twintig minuten, maar toch. Vervolgens pak ik logeerspullen voor Jula en mij in, want we blijven een nachtje bij mijn ouders slapen. Maar eerst vieren we nog de verjaardag van mijn vader met deze veel te lekkere gebakjes. Gedurende de dag valt mijn vermoeidheid gelukkig wel mee, alleen aan het begin van de avond ben ik weer echt helemaal gesloopt en ga ik tegelijkertijd met Jula naar bed. Aan de ene kant heel fijn om een beetje extra te kunnen slapen, aan de andere kant ook echt wel vervelend dat ik daardoor helemaal geen tijd meer heb voor mijzelf.

Zaterdag

Ik slaap een klein beetje uit en ga daarna vanuit mijn ouders met Jula naar zwemles. Ik praat bij met mijn favoriete mede-zwemles-moeder en haal Jula drie kwartier later weer op. Ik lees dat we weer een harde lockdown tegemoet gaan en wil vanmiddag nog graag wat leuks doen met Jula. We besluiten naar de bioscoop te gaan!

Ik word normaal gesproken niet heel gelukkig van Disney-films, maar we zien Encanto (het plaatje op het scherm is van een reclame, haha) in 3D en het is écht een leuke film. Vooral de muziek vind ik best wel heel tof en het verhaal is ook leuk en gaat over een sterk vrouwelijk personage, dus tien punten voor Disney. Jula is helemaal gelukkig, gaat echt op in de film en als we aan het einde van de middag weer buiten staan, kan ze niet ophouden met lachen. Zo lief! We rijden naar huis, eten samen en dan is het tijd voor Jula om te slapen. Ik blijf iets te lang op, want ik wil nog graag de Jomanda-documentaire af kijken..

Zondag

Ik heb ein-de-lijk weer wat beter geslapen. Halleluja! Wel lastig aan slaap dat het nooit echt in te halen is, maar dat je gewoon weer een tijdje goed moet slapen om je ook weer uitgerust te voelen. Hoe dan ook: Jula en ik staan rond kwart over 7 op en doen echt heel erg rustig aan terwijl Jorn nog slaapt. Naast ons ligt Fendi te slapen op de stoel, hoe fijn is dat.

We installeren een nieuw spelletje om een dierentuin te bouwen. Ik ken het eigenlijk niet, maar het zag er echt leuk uit en Jula is behoorlijk enthousiast dus we gaan het proberen!

En dan gaan we.. pottenbakken! Dit fantastische apparaat kreeg Jula op haar kinderfeestje van een vriendinnetje en is echt briljant. Jula blijkt er ook nog eens heel goed in te zijn.

Jula en ik zitten vervolgens zo’n twee uur in bad (dat is echt mijn favoriete activiteit, met z’n tweeën in dat veel te kleine roze badje, hoe gezellig) en daarna spelen we de film waar we gisteren waren na. Jula is een prinses (in deze geweldige vintage bloemenjurk die ik voor een euro vond in een kringloopwinkel, wat een droomjurk) en ik vlecht haar haar. Daar zijn we wel even mee bezig!

Jorn bakt pannenkoeken, we doen nog een spelletje en dan is het tijd om te gaan slapen. Als verrassing heb ik lampjes onder Jula’s bed gehangen en ze wordt er meer dan gelukkig van. We kletsen nog even in het hutje en daarna is het toch echt tijd om te gaan slapen.

You Might Also Like

11 reacties

 • Reageer Angélica 20/12/2021 at 09:28

  Waaah dat mini pottenbakwiel, wil ik ook!! Wat heerlijk 😀 Wat leuk dat jullie nog snel naar de bioscoop zijn geweest 🙂 En ik ging vroeger ook altijd met mijn moeder in bad, weet nog wel dat ik dat het leukste vond omdat ze zoveel groter was en het water dan zoveel hoger was dan anders hahaha (heel specifieke herinnering sorry :’))

  Wat een leuke afwisselende week wat betreft werk zeg 🙂 Wel jammer dat je zo slecht sliep, dat is echt vervelend 🙁

  • Reageer Anne 24/12/2021 at 09:06

   Haha ja fantastisch hè? Jula kreeg het op haar kinderfeestje, ik heb geen idee waar het vandaan komt, maar het is zó leuk. Ik wil er stiekem ook mee spelen als Jula er niet is, haha. En ah, wat een leuke herinnering, haha! Ik ging geloof ik nooit met mijn ouders in bad, maar wel vaak met mijn broer. Ook leuk! 😉

 • Reageer Daenelia 20/12/2021 at 09:42

  Planet Zoo is zo leuk 🙂
  Ik heb ook de laatste tijd wat minder energie gehad, en gek genoeg slaap ik daardoor ook minder. Snap jij dat? Maar nu we weer vaker lekker actief zijn, slaap ik beter en voel ik me gewoon fitter. Dat lijkt heel tegenstrijdig en onlogisch, maar zo voel ik het wel. Dus vandaag maar weer tijd maken voor extra squats, situps en hamstringrekken.

  • Reageer Anne 24/12/2021 at 09:07

   Ja, dat snap ik heel goed! Ik slaap ook beter als ik gewoon kan hardlopen en veel beweeg op een dag, dus ik denk dat mijn long-ellende niet meehelpt bij het slapen. Maar gelukkig gaat het nu, een paar dagen later, echt al stukken beter!

 • Reageer Blog by Linda 20/12/2021 at 10:14

  Julie hebben echt veel gezellige dingen samen gedaan! Al lees ik ook wel terug dat het vermoeiend was af en toe, wat ik me goed kan voorstellen, aangezien kinderen altijd zó veel energie hebben dat je je afvraagt waar ze het vandaan halen 😛

  • Reageer Anne 24/12/2021 at 09:08

   Ja, dat klopt! En inderdaad, soms vraag ik me echt af of Jula een soort interne batterij heeft die, vaak na een broodje of iets anders te eten, weer helemaal op volle sterkte draait. 😉

 • Reageer Lesley 20/12/2021 at 11:04

  Haha ik vind dat ook altijd stom dat je slaap niet kan ‘inhalen’. Vroeger had ik altijd het idee van wel, maar toen was ik gewoon jong hahaha. Als ik nu eens een nachtje weinig slaap en daarna weer een goeie nacht heb, denk ik altijd: ja, zal wel gefikst zijn nu. Maar dat blijkt dan toch pas na een paar dagen zo te zijn 😀

  • Reageer Anne 24/12/2021 at 09:08

   Ja, heel flauw! En volgens mij werkt het ook nog zo dat, hoe ouder je bent, hoe langer het duurt om weer een beetje bij te trekken daarvan. Meh. Gelukkig heb ik nu al een paar nachten goed geslapen, dus ik heb er vertrouwen in dat ik me over een weekje wel weer de oude voel 😉

 • Reageer Irene 20/12/2021 at 21:40

  Rot van dat slechte slapen! Je moet daar ook altijd lang van bekomen, vind ik toch. We hadden een keer een paar heel slechte nachten na elkaar met de toen-nog-baby en na anderhalve week was ik nog altijd extreem moe. Maar ik hoop dat het beter gaat en je er snel een beetje door raakt.
  Zo gezellig, die lampjes onder Jula’s bed! Daar zou ik ook blij mee zijn, haha 😀

  • Reageer Anne 24/12/2021 at 09:09

   Ja, dat hakt er echt wel in! Het slapen gaat gelukkig beter, al merk ik wel dat mijn lijf nog echt moe is en dat ik, juist doordat ik beter slaap, ook meer behoefte lijk te hebben aan slaap. Raar hoe dat werkt. 😉 En die lampjes, ja. Ik word daar stiekem ook gewoon zelf heel erg blij van, hahaha!

 • Reageer Ines 26/12/2021 at 12:08

  oooh zeg wat groeit Jula toch snel! Zo tof dat pokkenbakken-dingetje dat ze kreeg, daar gaat ze (en jij ook vermoed ik? ;-)) veel plezier aan hebben! Hopelijk slaap je snel een beetje beter, fijne late Kerstmis!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.