Dagboekje #5

03/02/2020

Maandag

’s Ochtends word ik wakker bij mijn ouders. Ik heb een moeizame nacht achter de rug, Jula sliep bij mij op de kamer en was veel wakker. Samen met Jula en mijn moeder loop ik naar de winkel om boodschappen te doen: Jula wil per se drie knuffels meenemen in haar tas, héél handig (maar niet heus).

’s Middags ga ik weer naar huis toe en begin ik eerst met puinruimen. Daarna krijg ik een onweerstaanbare drang om te winkelen en loop even de stad in. Heel gevaarlijk om zo midden in het centrum te wonen, eigenlijk. Ik kan niets vinden wat ik leuk vind en dat is maar goed ook.

Dinsdag

Op dinsdag heb ik therapie en daarna ga ik werken. Als ik thuiskom, wachten er twee pakketjes op me: ik ben in de grote United Wardrobe val getrapt en er niet meer uitgekomen en heb dus een paar dingetjes besteld. Oeps! Dat betekent dat ik een beetje moet gaan schuiven in mijn budget. In deze pakketjes zitten een nieuwe vintage bloemetjesjurk (die perfect past, aah ♥) en een vintage blouseje. Had ik écht niet nodig.

Woensdag

Ik wil eigenlijk gaan hardlopen, maar het regent de hele tijd veel te hard (ik vind een beetje regen niet erg, maar stortregen wel) dus ik besluit een rondje te gaan lopen langs het water mét m’n paraplu en een fijne podcast in mijn oren.

Ik draag m’n nieuwe vintage jurkje! Hij past precies, ben er superblij mee. Heb alleen nog niet een mooi vestje dat er bij past, heel vervelend.. moet ik daar weer naar op zoek. 😉

Donderdag

Mijn donderdag begint niet zo denderend. Er is een lekkage bij de winkel onder mij en mijn verhuurder denkt dat het ergens in mijn huis zit, dus alles moet op de kop. Ik haat het als mijn huis zo overhoop wordt gehaald, maar gelukkig zijn de mannen die de lekkage komen verhelpen wel heel erg gezellig!

In de loop van de ochtend komt een vriendin van me om samen aan onze blogs te werken. Zij is bezig met een nieuwe blog over (onder andere) haar dysthyme stoornis. Je vindt ‘m hier (al weet ik niet of er nu al wat opstaat). Als de werklui even weg zijn, gaan we samen lunchen en verder praten.. daar eet ik dit goddelijke broodje met iets teveel gesmolten kaas ;-).

De rest van de dag blijven de mannen nog in mijn huis bezig (en ze komen volgende week nog twee keer terug, meh!), dus ik kan niet zoveel doen behalve dan een beetje opruimen en wat nuttige dingen. Saai.

Vrijdag

Ik word wakker bij mijn vriend en ga daarna naar de bedrijfsarts, dus vandaar de lelijke wachtkamerfoto. De afspraak gaat prima, vind ik zelf, maar toch zie ik er altijd tegenop en word ik er ook altijd heel erg moe van. ’s Middags doe ik dus een heel erg lang dutje, want ’s avonds ga ik naar..

Vroegzat! Een feestje dat al om half acht begint en duurt tot twaalf uur. Heel fijn voor mensen zoals ik die een beetje op hun ritme moeten letten ;-). Ik ben met Jorn en twee vrienden en dat is superfijn.

De volgende dag zit ik samen met Jorn in deze vieze trein naar Utrecht. We gaan eten met vrienden en daarna naar een voorstelling van Circus Treurdier. Voor mij helemaal nieuw dus ik ben erg benieuwd wat me staat te wachten.


De voorstelling is echt briljant. Ik moet echt veel lachen, het is heel absurdistisch en daar hou ik wel van. De voorstelling is nog te zien tot en met 9 februari in Utrecht en echt een aanrader. Kaartjes koop je via de Stadsschouwburg.

Zondag

Op zondag slaap ik heel lekker lang uit. Ik wil eigenlijk hardlopen maar heb geen goede hardloopbroek, daarvoor moet ik eerst een pakketje ophalen. Dat doe ik pas aan het eind van de middag. De rest van de middag kijk ik the Voice of Holland terug met een dekentje op de bank. Héél relaxed. 😉

‘s Avonds ga ik met een vriendin naar het concert van Devendra Banhart in Doornroosje. Heel mooi, maar wel te kort: hij speelt geen toegift dus voordat we het in de gaten hebben is het concert voorbij. Helaas.

Afgelopen weekend was leuk maar ook wel erg druk, ik zal er een paar dagen van moeten bijkomen denk ik. Maar daar is eigenlijk geen tijd voor..

You Might Also Like

10 reacties

 • Reageer Tineke 03/02/2020 at 07:04

  Dat printje van het jurkje is ontzettend leuk,! Je kunt beter een bestelling via United wardrobe plaatsen, dan iets nieuws in de stad kopen..

  • Reageer Anne 04/02/2020 at 09:24

   Dat is zeker waar! 🙂

 • Reageer Annelies 03/02/2020 at 08:39

  Veel uitjes op een week, daar zou ik ook van moeten bijkomen. Zal ik je maar een rustige week wensen dan?

  • Reageer Anne 04/02/2020 at 09:24

   Haha ja, dat lijkt me goed. 😉 Al belooft deze week ook wel redelijk druk te worden..

 • Reageer Saskia 03/02/2020 at 10:51

  Leuk dat jurkje! En juist tijd voor jezelf maken als je er geen tijd voor hebt 😉

  • Reageer Anne 04/02/2020 at 09:24

   Ja, ik moet echt leren om ook rusttijd in te plannen in plaats van altijd maar door te stuiteren. Mooi doel voor deze maand 😉

 • Reageer Emmy 03/02/2020 at 13:30

  Ja super je jurkje! En ik snap dat van het vestje 😉
  Oh je hebt echt de rommelfoto erop gezet… wat naar zeg dat ze nog weer terug moeten in je huis. Gelukkig heb je inmiddels je goede broek, kun je weer lekker de rondte in.

  Liefs, Emmy
  PS: super dank voor de link naar mijn blog. Ik ben online inderdaad <3

  • Reageer Anne 04/02/2020 at 09:25

   Haha ja, ik dacht: ik laat alle rommel maar gewoon zien 😉 Het staat er nu nog steeds zo, morgenvroeg komen ze pas terug.. Hoop dat het dan snel klaar is. Veel succes met je blog!

 • Reageer Angélica 03/02/2020 at 16:08

  Fijn weer, dit overzicht 🙂 Heb een weekje vrij en inspiratie dus ga denk ik ook eens een weekoverzicht schrijven – vind het zo leuk om ze te lezen 😀

  • Reageer Anne 04/02/2020 at 09:26

   Ik ben altijd bang dat zo’n overzicht snel saai wordt, maar gelukkig vinden mensen het toch leuk om te lezen 😉 Ik ook altijd bij anderen, dus jaa, schrijf er vooral eentje <3

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.