Dagboekje 5 • 2022

08/02/2022

Een dag later dan mijn bedoeling was, maar ik had eigenlijk gewoon nog niet zoveel zin om dit te maken. Dat gebeurt soms! Wat ook niet helpt: mijn laptop begint wel echt af te takelen en soms duurt het héél lang voor ik ook maar iets op heb kunnen starten, dus dat motiveert ook niet per se. Maar goed: mijn week. Het was druk (maar dat zal niemand verbazen), maar wel fijn. Halverwege de week realiseerde ik me dat ik mijn hoge tempo echt niet vol ging houden en dus schakelde ik naar een iets lagere versnelling. Dat was een goed plan!

Maandag

Mijn ochtend begint rustig. Ik word wakker en realiseer me dat ik niet hoef te douchen, maak Jula rustig wakker. We kleden ons aan, ontbijten samen en dan breng ik haar naar school. Daarna was ik eigenlijk van plan om wat te gaan werken, maar ik moet een klus doen die ik lastig vind en steeds uitstel. Ik heb al wel een paar pogingen gedaan, maar op de één of andere manier loop ik er steeds een beetje in vast omdat ik het helemaal perfect wil doen en dat niet kan. En dus ga ik heel veel andere dingen doen in plaats van werken, haha. Ik maak foto’s van nog wat kleding die ik op mijn Vinted-account zet (zoals een roze trui met fantastische roosjes, kijk nou hierboven!), breng wat pakketjes weg en haal weer wat op.

In de middag heb ik een werkafspraak in Ede. Het is een gesprek met cliënt en gaat heel anders dan ik had verwacht, maar het is vooral erg leuk en ik sta na twintig minuten alweer buiten. Beetje zonde van al dat heen-en-weer-gerij en dus besluit ik dat ik nog even naar een kringloop ga, haha. Ik kom in een grote, rare kringloop die heel erg slordig is (maar dus wel mijn lievelingssoort) en vind er een verkleedjurkje voor Jula, een rokje voor mij, een klein zwart tasje én drie van deze lieve onderzetters met een ‘geborduurde’ print voor in totaal maar €5. Even later bezoek ik nog een andere kringloop en daar koop ik een mandoline, waa!

Ik zie daar ook weer zo’n rugzak om je kat in mee te nemen, haha. Ik vind het echt bizar dat ik er al twee gezien heb bij een kringloopwinkel! Maar ik vind dat vooral omdat ik me niet kan voorstellen dat iemand het een goed idee vindt om zoiets te gebruiken voor zijn of haar kat, denk ik.

Die tweede kringloopwinkel is echt gigantisch groot en precies het tegenovergestelde van die daarvoor: hier is alles netjes georganiseerd en staan alle spullen bij elkaar. Ik ben ook stiekem wel een beetje moe en een beetje klaar met de dag en dus loop ik er redelijk snel doorheen (totdat ik de mandoline spot, die moet ik natuurlijk zorgvuldig bekijken).

Eenmaal thuis ontdek ik dat ik echt teveel gedaan heb. Ik ben gesloopt! Ik wil eigenlijk alleen nog maar op de bank hangen en niets doen en dus is dat precies wat ik doe. Het is tegelijkertijd ook wel datgene dat lastig is met mijn nieuwe medicatie en de ADHD: door de medicatie heb ik veel meer overzicht, kan ik beter dingen plannen én ben ik productiever. Maar ik voel nog steeds niet zo goed waar mijn grens nou precies ligt (qua energie, maar zeker ook wel qua prikkels) en ga er dus met grote regelmaat overheen. Dat is nog een zoektocht.

Dinsdag

Ik ben redelijk op tijd wakker en ga aan het werk. De vervelende klus stel ik nog steeds uit, haha, en dus doe ik allemaal andere leuke dingen. Daarna rij ik naar mijn psychiater (en pas op deze foto zie ik hoe intens scheef die televisie hangt, wow!). Ik zie een klein beetje op tegen het gesprek en dat komt vooral omdat ik hem wil vertellen dat ik rond aan het kijken ben voor een andere behandelaar. Op de één of andere manier voelt dat toch rot om te zeggen. Maar, als we praten over de reden (niet uit negativiteit, maar vooral omdat ik denk dat ik iets anders nodig heb), geeft hij aan dat zij wel kunnen bieden wat ik nodig heb en dat het een andere therapievorm is. Ik begin toch weer te twijfelen en loop pas na anderhalf uur weer de deur uit met een intens vol hoofd.

Ik besluit om even afleiding te zoeken en rij langs een kringloopwinkel (ja, ik weet het, het is wel erg veel). Jorn en ik willen de kleine kamer op de bovenverdieping wat veranderen en daarvoor zijn we op zoek naar een kast. In de kringloopwinkel zie ik dit exemplaar en als ik het nader bestudeer, vind ik het eigenlijk een perfecte kast! Ik maak deze foto om naar Jorn te sturen, maar voordat ik dat doe valt mijn oog nog op wat anders en loop ik even weg. Precies in die tijd komt er een vrouw naar de kast gelopen, roept een medewerker om naar de prijs te vragen (die stond er niet op), hoort dat ‘ie maar 20 euro kost en besluit de kast te reserveren. MEH!

Daarna ben ik chagrijnig, wat ik eigenlijk echt bijna nooit ben. Ik moet nog een paar dingen doen (medicatie ophalen, pakketje ophalen, kaartje kopen) en ik doe het met zware tegenzin.

In de avond kruip ik achter de piano en zing ik de longen uit mijn lijf en dat is heerlijk. Ik heb het veel te lang niet gedaan omdat ik steeds te moe was denk ik, maar ik vergeet nog wel eens dat het me ook heel veel energie geeft. Ik kan er bijna niet meer mee ophouden, haha.

Woensdag

In de ochtend ben ik weer aan het werk: ik heb al vroeg een online vergadering. Daarna doe ik weer allerlei nuttige dingen, breng een pakketje weg, haal er eentje op, heb weer een werkafspraak om vervolgens naar Jula’s school te racen en haar op te halen.

In de avond eten we samen. Soms gaat dat wat moeizaam: Jula vindt veel niet lekker, maar dit keer heeft ze er he-le-maal geen zin in. Onze normale afspraak (vier happen proeven, dan is het goed) werkt ook niet en dus bedenk ik een raar spel waardoor ze besluit om toch eerst die vier happen maar te eten. We blinddoeken elkaar en kiezen dan iets wat de andere twee moeten proeven en vervolgens moeten raden wat het is. Jula is helemaal enthousiast, haha. Ik maak zure matjes met speculoos en dat is echt verrassend lekker. Hoe dan?

Ik merk dat ik echt intens moe ben en na het eten besluit ik tegelijkertijd met Jula te gaan slapen.

Donderdag

Kijk nou! Kijk nou! In de ochtend breng ik Jula naar school en dan rij ik weer naar huis. Ik heb geen plannen deze ochtend en ben nog steeds ontzettend moe, dus ik besluit nog even te gaan slapen. Fendi heeft hetzelfde idee, haha! Ik slaap uiteindelijk heel lang, moet snel een broodje eten en haal dan Jula weer op.

Jula is ook best moe en dus doen we rustig aan. We kijken ‘Ainbo’, een film over een meisje dat woont in de jungle. Ik vind het altijd fijn om met een dekentje over me heen op de bank te zitten, Jula weet dat, en dus vraagt ze na vijf minuten: ‘heb je ook zin in een dekentje?’. Zo lief, haha.

Voordat we de film gingen kijken, kochten we nog wat snoepjes bij de supermarkt én we konden natuurlijk niet kiezen, dus dit is het resultaat. Te lekker!

Na het eten gaan we nog even samen tekenen. Jula wil dat ik al mijn lievelingsdieren teken en dus doe ik dat, maar ik heb niet echt een tekentalent, haha. Ik teken altijd heel simpel, ofzo. Hoe dan ook: voor het eerst in mijn leven teken ik een giraffe en ik moet zó hard lachen om hoe het eruit ziet. Ook het worsten-hondje vind ik fantastisch. Ik heb duidelijk wat moeite met de verhoudingen, haha!

Vrijdag

Jula heeft de smaak te pakken en tekent de volgende ochtend in de auto op weg naar school nog vrolijk door. Dit tekenbord vond ik een tijdje terug bij een supermarkt en is héél handig omdat er ook lichtjes in zitten én je kunt er werkbladen inschuiven om te oefenen met rekenen of taal. Jula tekent deze ochtend een meisje op een gevlekt paard. Als ik haar vraag waarom de mond een beetje lijkt op dat van een kat, zegt ze: ‘dat vind ik gewoon mooier’. Duidelijk! Ze is supertrots op haar tekening en dus moet ik er een foto van maken voordat we het bord weer schoon poetsen.

Nadat ik Jula naar school heb gebracht, drink ik nog even koffie bij haar andere moeder. Dan rij ik weer naar huis. Ik ben gelukkig niet zo moe als de afgelopen dagen, maar ik heb ook echt heel veel (en goed!) geslapen, dus kennelijk was het gewoon even nodig. Ik doe nog wat klusjes in huis en pak dan mijn spullen, want ik ga iets leuks doen!

Ik heb afgesproken met Amy. We zien elkaar voor het eerst in het echt en hebben allebei de wens om eens een keer in natuurwater te zwemmen. We spreken af onze zwemspullen mee te nemen en een duik te nemen als we dapper genoeg zijn. Het is best koud vandaag, er waait een koude wind, maar op de één of andere manier ben ik vastbesloten om het te gaan proberen. Ik heb al vaker voorbij zien komen dat mensen dit doen (bijvoorbeeld bij Nina, die er altijd erg van geniet) en ik ben gewoon erg benieuwd of ik het ook fijn vind, of ik het überhaupt durf en kan en hoe dat dan zal zijn.

Zonder twijfel trekken we onze kleding uit, badpak aan en wandelen we het water in. Het is best koud, maar ik merk ook dat ik best snel wen. Het begint zachtjes te miezeren en ergens is dat wel fijn. Helemaal onder water gaan is niet per se leuk en de eerste keer schrik ik ook van de kou, maar dan besluit ik om gewoon maar te gaan zwemmen en dan wordt het al heel snel warmer. Tot mijn eigen verbazing vind ik het heel fijn. Ik voel dat mijn ademhaling onder controle is, ik voel dat ik van binnen goed warm blijf en het rare tintelende gevoel in mijn ledematen is eigenlijk wel leuk. We zwemmen naar de overkant en weer terug en kleden ons dan snel om. Wel met blauwe lippen, haha. Daarna wandelen we nog een rondje om het meer (in de regen, wat dus wel echt veel kouder is dan dat zwemmen) en als we nog wat willen drinken, blijkt het restaurantje dicht te zijn. Snel naar huis met de verwarming hoog, dan maar.

Zaterdag

Deze ochtend doen Jorn en ik heel rustig aan en dat is exact wat ik nodig heb. Onder een dekentje, beetje borduren, slapende kat op me en schaatsen kijken. Ik ben, naast mijn kleinere zeemeermin-borduurwerk, ook nog bezig met een kruissteekkussen en hoef alleen nog maar de zwarte achtergrond te borduren. Dat is een behoorlijk repetitief klusje dat perfect is om te doen terwijl ik ook nog andere dingen doe of kijk.

In de middag heb ik afgesproken met vriendin Laura. We zouden elkaar eigenlijk twee weken geleden al zien, maar toen had ik Corona en moest ik thuis blijven. We wandelen door Arnhem, stoppen nog even bij een vintage winkeltje (waar ik een fijne trui koop, hoe kan het ook anders) en drinken daarna koffie. Rond een uurtje of vijf wandelen we naar een restaurant toe en daar blijven we een paar uur hangen. Heel fijn.

Zondag

Als ik de avond ervoor op de fiets van het station naar huis lichtelijk nat regen, bedenk ik me dat ik écht helemaal geen zin heb om de ochtend er na te gaan hardlopen. Toch doe ik het. Ik ben voor mijn wekker wakker, kleed me om en kijk naar buiten en zie alleen maar regen. Meh! Ik ben benieuwd hoe het zal gaan omdat ik nadat ik Corona heb gehad niet meer heb gerend. Het gaat beter dan verwacht! Het eerste stuk is een pittige klim die vooral heel lang duurt en ergens op driekwart moet ik echt even honderd meter wandelen, maar daarna gaat het weer goed. Ik ren zes kilometer, hoera voor mij!

In de middag komen vrienden om het spel Sleeping Gods te spelen. Het is de derde keer dat we elkaar zien en we hebben al zo’n uur of tien gespeeld, dus intensief is het wel. Maar ook echt leuk! Ze blijven nog gezellig eten en rond acht uur is het tijd voor ons om op de bank te hangen en niet zoveel meer te doen, haha.

You Might Also Like

5 reacties

 • Reageer Angélica 08/02/2022 at 09:33

  Vind het zo dapper dat jij tijdens dat heftige weer bent gaan hardlopen, wauw! En dat zwemmen ook. Ken meer mensen die dat doen inderdaad en vind het heel wat haha.
  Ik vind je tekeningen fantastisch trouwens, de giraffe met twee benen is mijn favoriet :’D Nou vraag ik me af of giraffes benen of poten hebben, mmm, even googlen.. ah het kan allebei.
  Okee!
  Jaloers op jouw kringloopavonturen, wij hebben er hier maar 3 waar ik dan maar steeds naartoe ga maar heel spannend is het niet haha.

 • Reageer Tineke 08/02/2022 at 20:14

  Zo leuk die dagboekjes van jouw altijd! Ik vind het echt onwijs knap van je dat je in de kou gaat zwemmen!
  Liefs

 • Reageer Luus 08/02/2022 at 20:20

  Haha dat zijn inderdaad nogal wat kringloop bezoekjes deze week! Maar ik snap je heel goed. Als ik er wat meer in de buurt had, zou ik ook elke week naar 2 of 3 gaan. Ik heb er hier in het dorp eentje, wat al heel fijn is. Maar die is altijd dicht op de dag dat ik vrij ben, balen…
  Wat goed trouwens, zwemmen in natuurwater! Ik vind dat ook echt heerlijk. Niet per se in de kou, al is dat soms ook juist lekker. En ook nog in dat vieze weer hardgelopen. Een goede week wat bewegen betreft 😀
  De tekening is trouwens helemaal te gek hahaha. Love it!

 • Reageer Irene 12/02/2022 at 10:53

  Oh brr dat zwemmen!
  Balen van die kast in de kringloop zeg! Ik wil binnenkort ook nog eens gaan, ben echt al lang niet meer geweest ondertussen. En ik je kan beter dieren teken dan ik, haha :p Zeker je paard vind ik echt goed gelukt!

 • Reageer Lesley 19/02/2022 at 18:24

  Brrr, dat zwemmen! En ik vind die dieren nog best goed getekend eigenlijk haha. Herkenbaar zijn ze sowieso!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.