Dagboekje 5 • 2021

08/02/2021

Maandag

Goedemorgen! Het is maandagochtend en ik word wakker in Zandvoort. Het is de laatste dag dat we hier zijn, vanmiddag rijden we naar huis. Vet jammer! Ik heb niet zo goed geslapen en voel me de hele dag moe en zie een beetje op tegen het lange stuk rijden met mijn auto die raar doet. Die zorgen zijn echter helemaal niet terecht: de terugreis gaat hartstikke soepel en Jula en ik hebben het heel gezellig onderweg.

Dinsdag

Ik begin de dag met een overleg. Ik zie er tegenop, ik weet niet waarom. Ik merk dat ik een beetje klaar ben met al dat gevideobel, misschien heeft dat ermee te maken. Ik lunch met Jorn en in de middag komt Eefje langs en dat is heel fijn! We drinken koffie, brengen samen mijn auto naar de garage en praten bij. Zo fijn om zo’n leuk iemand zo dichtbij te hebben.

In de avond ren ik met iemand uit mijn hardloopgroepje. Ik ben niet vooruit te branden, echt, het schiet voor geen meter op. Het is niet dat het per se zwaar is, ik loop gewoon niet op mijn gebruikelijke tempo en iedere moeite die ik daarin steek, betaalt zich niet uit want ik zak steeds weer terug. Na drie kilometer besluit ik het maar te accepteren.

Woensdag

Ik zit weer op een station: dit keer ben ik onderweg naar mijn nieuwe psycholoog. Ik vind het niet per se spannend, maar ben wel erg benieuwd. Helaas valt de afspraak een beetje tegen. Ik voel me niet helemaal op mijn gemak bij haar, vind dat ze iets te analytisch is en voorbij lijkt te gaan aan gevoel. Dat is hoe ik niet ben, maar misschien kan ik daardoor juist wel heel veel van haar leren. Ik moet het nog maar even aankijken.

De rest van de middag ben ik aan het werk, weinig spannends. Aan het einde van de middag haal ik nog even mijn auto op, die is gerepareerd. De kosten vielen gelukkig héél erg mee en de reparatie was snel klaar, dus ik ben helemaal blij.

Donderdag

Jorn en ik slapen uit en daarna lunchen we samen. Hij gaat weg en ondertussen wordt Jula weer bij me gebracht. Yes! We gaan naar een vriendin van mij toe. Haar dochter is Jula’s vriendin, dus dat is héél fijn en gezellig. In de speeltuin gaan ze na elkaar van de kabelbaan af. Ik heb Jula nog nooit zo hard horen gillen, haha! Daarna gaan we nog even naar hun huis en kleuren we.

In de avond komt Jorn weer terug en eten we met z’n drietjes. Daarna plakken we nog voetbalplaatjes in (een hele serieuze activiteit waarbij iedereen een taak van Jula toebedeeld heeft gekregen).

Vrijdag

In de ochtend komt mijn SPV-er. Jula is er ook (die kijkt op de bank een filmpje) en Jorn ligt nog te slapen. Op de een of andere manier is die combinatie te heftig om me goed te concentreren op het gesprek en vrij uit te kunnen praten, dus het is vooral hard werken.

We hebben plannen vandaag: we gaan deze regenboogcupcakes maken! Helaas blijkt in de supermarkt dat de helft van de ingrediënten niet te krijgen is en het dus een onmogelijke missie wordt. In plaats daarvan kopen we maar gewone cupcakes-mix en wat versiering en is ons plan om in de middag te gaan bakken, maar dat loopt even anders..

We belanden op de bank met de Make Up Cup! Superleuk. Het is voor ons allebei leuk om te kijken, merk ik. Daarna raakt Jula helemaal geïnspireerd en wil ze een make up challenge doen, dus zo geschiedde. Ze maakt me prachtig op, met lippenstift op mijn ogen en oogschaduw op mijn mond, haha. Ik ben niet zo goed in make up, dus wat ik bij Jula doe ziet er ook niet al te best uit, maar we genieten er allebei van en dat is het belangrijkste.

In de avond eten we nog samen en doen we een spelletje en dan gaan we tegelijkertijd naar bed: ik ben vet moe en toe aan een goede nachtrust!

Zaterdag

Jula en ik doen in de ochtend lekker rustig aan. Heel fijn. Rond half elf stappen we in de auto naar mijn ouders: we gaan daar lunchen voordat ik Jula terugbreng naar haar andere moeder. Mijn moeder had gevraagd of ik mijn kappersschaar mee wilde nemen om haar even bij te knippen en ja, dat wil ik natuurlijk wel doen. Het knippen gaat prima (ik ben er best goed in, al zeg ik het zelf) en het is heel gezellig om ze weer even te zien na hun vakantie.

In de middag beland ik weer in een Youtube-gat, dit keer gaat mijn fascinatie over de gevangenen van death row in een gevangenis in Amerika. Ik zie een documentaire van drie uur en kan daarna niet ophouden met informatie erover opzoeken. Dat doe ik dan ook totdat Jorn thuiskomt, haha. Het voelt echt alsof ik bevrijd word uit mijn hyperfocus, heerlijk!

Zondag

Zondagochtend worden we wakker, kijken we naar buiten en ja hoor, er ligt een flink pak sneeuw. Ik heb écht een haat-liefdeverhouding met sneeuw: ik vind het heel fijn, mooi en gezellig aanvoelen om lekker binnen te zitten terwijl het buiten sneeuwt. Een wandeling in de sneeuw vind ik ook heel erg leuk, maar ik heb echt een gigantische hekel aan autorijden in de sneeuw en dus verruilt mijn gevoel van geluk zich al snel voor een gevoel van paniek met de afspraken van deze week die nog in het verschiet liggen. Hoe dan ook, Jorn en ik wandelen naar de Posbank om daar een lekker stuk te lopen. Het is er zó mooi!

Kijk dan, dit is toch echt prachtig!

Ik vind het nog best meevallen met de kou, we wandelen in een fijn tempo en ik ben echt aan het genieten. En heel erg m’n best aan het doen om niet onderuit te gaan, haha.

Als we weer terug in ons warme huis zijn, maak ik een heerlijke chai latte 🙂 . Precies waar ik aan toe was! Daarna spelen we Machi Koro Legacy, we zijn bij spel 3 aanbeland en er worden weer allemaal nieuwe elementen toegevoegd. Heel leuk! We doen drie spelletjes en daarna is het tijd voor soep en goede gesprekken. Wat een fijne dag!

 

You Might Also Like

16 reacties

 • Reageer Angélica 08/02/2021 at 09:57

  Die sneeuw was leuk he! Ik moet zeggen dat ik het nu wel weer beu ben, maar het is hier ondertussen al weeeeer gaan sneeuwen, jeetje zeg.
  Fijn dat de reparatie meeviel!
  En die cupcakes, dat vond ik vroeger zo leuk om te doen! Met fondant en van die plakplaatjes… wordt er weer nostalgisch van haha.

  • Reageer Anne 09/02/2021 at 10:21

   Ik vind sneeuw meestal één dag leuk en ben er daarna helemaal klaar mee, vooral als ik de weg op moet. Ik ben al niet zo’n held met autorijden, maar met sneeuw helemaal niet. En ja, Jula is ook echt gek op het bakken van cupcakes. Hopelijk kunnen we ze aankomend weekend bakken 🙂

 • Reageer Siroon 08/02/2021 at 11:44

  Klinkt als een leuke week! Wel lastig dat je moest wisselen van psycholoog, ik vind het zo moeilijk als het niet klikt en je dat dan moet zeggen. Alsof je ze iets verschuldigd bent (en je betaalt er nog wel voor). Maar hopelijk wordt het beter.

  • Reageer Anne 09/02/2021 at 10:21

   Yes, dat was het denk ik ook wel. Soms lastig om te zien omdat de weken zo op elkaar lijken. En ja, die wisseling is wel een groot ding. Ik krijg gelukkig alles vergoed, maar dan nog zou ik het wel fijn vinden als we een goede klik met elkaar hadden – dat heeft gewoon een heel groot effect op de therapie. Maar inderdaad: hopelijk komt dat nog!

 • Reageer Audrey 08/02/2021 at 11:54

  Jammer dat het bakken niet doorging, maar de middag samen make-uppen klinkt ook heel leuk! Ook echt tof trouwens om een vriendin te hebben van wie de dochter dan weer bevriend is met jouw dochter. Bij mij is het meer zo dat mijn moeder toevallig bevriend is geraakt met moeders van mijn vriendinnen dan dat dat andersom zo werkte.

  O, en ik vind sneeuw dus stom, al vind ik het er wel leuk uitzien, zolang ik zelf maar niet te lang in de kou hoef te verblijven. Sinds mijn vriend me erop wees dat gewoon niet de hele tijd roepen dat sneeuw stom is, maar accepteren dat het er gewoon IS misschien een strategie is die me blijer maakt, ben ik er wel al wat neutraler onder, haha.

  • Reageer Anne 09/02/2021 at 10:23

   Ja, dat make-uppen was wel een hoogtepuntje! Een vriendin van mij gaat zelfs een make-upchallenge organiseren en dan gaan we live via Zoom onszelf opmaken (Jula en ik, dus) en gaat zij ons tips geven. Dat gaat echt te leuk worden! En ja, ik ben heel bij met die vriendin en haar dochter. Het is zo fijn dat we het allemaal zo goed met elkaar kunnen vinden 🙂 En ik vind de sneeuw maar eventjes leuk, moet ik eerlijk zeggen. Ben er nu al wel weer klaar mee, haha. En ja, die strategie klinkt wel beter, fijn dat het al verschil maakt 😉

 • Reageer Evelyne - Gouden Momenten 08/02/2021 at 13:30

  Ik vind sneeuw mooi, maar ben blij dat ik er niet door moet met de wagen, want dat doe ik dan ook weer niet graag. Dan zit ik met een bang hartje achter het stuur. Ik heb wel geleerd hoe je het best in sneeuw rijd, maar ik haat het dan als anderen totaal verkeerd rijden. Zo had ik ooit eens iemand voor mij die opeens midden op de baan stopte om haar vooruit af te vegen. Daar stond ik dan.. Gelukkig is het gelukt om stilletjes terug koers te maken naar huis, maar ik was bang dat ik daar vast zou komen. Eind goed al goed 😉

  • Reageer Anne 09/02/2021 at 10:23

   Oh dat zou ik echt ontzettend spannend vinden! Ik vind het vooral zelf moeilijk omdat ik gewoon geen held ben als het op autorijden aankomt. Ik weet niet wat handig is om te doen in de sneeuw, ik vind het eng als ik m’n auto voel slippen en nouja, ik rij dus gewoon liever niet. 😉

 • Reageer Kelly 08/02/2021 at 16:18

  Ik herken je gevoel als het op de sneeuw aan komt! Het is geweldig voor een dag, als je gewoon thuis bent, maar niet als je nog weg moet. Nu ben ik gelukkig niet heel bang om te rijden, maar als ik het kan laten, dan doe ik dat met veel liefde en plezier haha. Je kunt in ieder geval wel nog gezellig cupcakes gaan bakken deze week 🙂 Maak er wat moois van!

  • Reageer Anne 09/02/2021 at 10:24

   Ah ja, precies dat! Als ik kan thuisblijven of mooie wandelingen kan maken vind ik een beetje sneeuw wel prima, maar morgen moet ik eropuit en daar zie ik ernstig tegenop. En yes, die cupcakes gaan er komen als Jula weer bij me is 😉 Jij ook een fijne week!

 • Reageer Shirley 08/02/2021 at 21:27

  Wat mooi de sneeuw op de Posbank, lijkt me een fijne plek om te wandelen. Ik heb net nog een rondje gemaakt – in een park – en zelfs in het donker viel de kou eigenlijk mee.

  • Reageer Anne 09/02/2021 at 10:24

   Ja, het is daar echt prachtig. Sowieso al, maar nu met de sneeuw was het bijna een beetje magisch 🙂

 • Reageer Charlotte 08/02/2021 at 21:54

  Wauw wat een mooie foto’s van de sneeuw heb je gemaakt! Dat spel lijkt me trouwens erg leuk!

  • Reageer Anne 09/02/2021 at 10:25

   Dankjewel! En ja, dat is het: echt een aanrader!

 • Reageer Irene 09/02/2021 at 12:28

  Ik kan ook echt mega gefascineerd raken door van die crime dingen die waargebeurd zijn. Vroeger keek ik om de haverklap van die docu’s over gevangenissen. Maar wel ook leuk he als je je er zo in kan verdiepen, vind ik toch 🙂
  Jammer dat die psychologe tegen viel. Ga je nog bij haar gaan of zoek je iemand nieuw?

  • Reageer Anne 09/02/2021 at 19:15

   Haha leuk dat jij dat ook hebt, ik ken echt niemand anders die daar ook last van heeft 😉 En ja, je ergens zo in kunnen verdiepen voelt ook wel echt heel fijn op de een of andere manier.
   En nee, ik ben gebonden aan de praktijk waar mijn regiebehandelaar zit en heb de keuze uit drie psychologen, waar zij er één van is en de meest geschikte. Ik kijk het dus nog even aan!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.