Dagboekje 49 • 2021

14/12/2021

Maandag

Goedemorgen! Het is maandag en wij gaan vandaag zo min mogelijk uitvoeren. Jula’s juffen hebben een studiedag en dus is Jula een dagje vrij en het is, na het drukke Sinterklaas-weekend, echt tijd om even rustig aan te doen en bij te komen. In de ochtend zetten we de kerstboom op!

In de middag spelen we met het speelgoed dat ze van de Sint gekregen heeft. En verder? Ach, we kijken nog een paar afleveringen van de Regels van Floor, houden de héle dag onze pyjama aan en dat is echt even ontzettend fijn.

Dinsdag

In de ochtend breng ik Jula naar school. Het is heel koud! Ik ben er nog helemaal niet klaar voor. Nadat ik Jula heb uitgezwaaid, rij ik door naar Nijmegen. Ik ga koffie drinken bij een vriendin en ben blij dat ik haar nog even kan zien ondanks de drukke maand.

Ik heb ont-zet-tend slecht geslapen (wat een soort gevolg is, denk ik, van mijn nieuwe medicatie) en doe, als ik weer terugkom, een dutje. Het lukt niet echt, meh. Als ik wakker word, blijkt wel dat mijn haar ineens fantastisch zit! De rest van de dag doe ik nog wat nuttige dingen, werk ik een beetje en ben ik eigenlijk gewoon vooral heel erg moe.

Woensdag

Ik word wakker in de slaapkamer van Jula: Jorn is behoorlijk verkouden en ik slaap nog steeds slecht, dus leek ons dat geen goede combinatie en ben ik in Jula’s bed gaan liggen. Dat piept en kraakt een beetje, maar ruikt vooral ook lekker naar Jula en daar word ik dan wel weer gelukkig van. Helaas ben ik weer veel te vaak en lang wakker geweest vannacht en voel ik me nog steeds alleen maar heel erg moe.

Naarmate de ochtend vordert, voel ik me steeds energieker en als ik eenmaal aan het werk ben, zit ik er helemaal in. Als een malle ga ik in aan de slag en in de middag moet ik haasten om Jula op tijd van school te halen.

Nadat ik haar heb opgehaald, rijden we nog even naar mijn favoriete kringloopwinkel (die niet zo heel vaak open is, maar toevallig wél op woensdagmiddag) en hebben we de smaak helemaal te pakken. We vinden een leuk kastje voor op Jula’s kamer, een grote zak met knikkers, wat roze plastic onzin (haha) en het mag allemaal mee naar huis.

In de avond ben ik weer vooral heel erg moe. Ik merk dat ik, als ik dan even een beetje energie voel, dat allemaal opmaak in een paar uurtjes en daarna weer helemaal instort. Niet zo handig, maar ook wel moeilijk om te veranderen! Jula en ik gaan tegelijkertijd naar bed, dat is dan wel weer fijn.

Donderdag

Ik breng Jula naar school en dat is redelijk stressvol: het heeft behoorlijk gesneeuwd en er zit een dikke laag ijs op de autoruiten, maar ik kan natuurlijk nergens mijn krabber vinden en dus moeten we alles met onze handschoenen doen. Meh! Uiteindelijk vind ik een of ander plastic onderdeel van mijn auto in het dashboardkastje en gebruik ik dat, waardoor het iets sneller gaat, maar uiteindelijk zijn we alsnog te laat op school. Daarna rij ik door naar het dorpje naast dat waar we wonen om nog even te kijken naar een klein cadeautje voor mijn vader. Als ik thuis ben, ga ik aan het werk en pak ik onze spullen: Jula en ik gaan een nachtje slapen bij mijn ouders! Ik heb eigenlijk geen tijd om even rustig bij te komen en stap even later in de auto om Jula weer op te halen en door te rijden naar mijn ouders. Daar doen we dan gelukkig wel weer rustig aan. Fijn.

Jula en ik gaan weer tegelijkertijd naar bed en voordat we gaan slapen, wil ze heel graag in het boekje van Sylvanian Families kijken. Ik blijf het zo lief vinden: lezen in zo’n boekje en fantaseren over al het speelgoed, dat deed ik vroeger als klein meisje ook.

Vrijdag

Vandaag is mijn vader jarig en voordat ik Jula naar school breng, geven we hem een klein cadeautje. We vieren zijn verjaardag pas volgende week en dan krijgt hij het echte cadeau. Daarna rij ik naar huis, ruim snel de logeerspullen op en vervolgens vertrek ik naar Eefje. Er staat een kringloopdagje op de planning en we beginnen in deze geweldige schuur (of loods?) met állemaal vintage kleding. Ik vond dit adresje via Instagram en het is nog leuker dan ik dacht dat het zou zijn. De eigenaresse is ontzettend lief, alles is héél mooi, we krijgen heerlijke koffie en kunnen in alle rust passen. Ik neem – natuurlijk – veel te veel mee naar huis.

We bezoeken nog drie kringloopwinkels in de buurt en in één van de drie is een hele kast vol kattenbeeldjes. Dit is, denk ik, het allerlelijkste kattenbeeldje dat ik ooit in mijn leven heb gezien. Wat een ellende.

Rond half vier ben ik echt he-le-maal kapot. Gesloopt. Ook al heb ik een grote liefde voor kringloopwinkels, ik kan gewoon niet meer en dus besluiten we terug naar huis te rijden. Ik zet eerst Eefje af en als ik thuis ben, gooi ik alles op een stoel en ga ik op de bank liggen. De rest van de avond kom ik daar niet meer van af.

Zaterdag

Ook vandaag gaat mijn wekker weer vroeg: ik rij naar Meppel. Onderweg is het zó mooi, er ligt een flinke laag ijs, het zonnetje schijnt en ik luister naar Abba. Wat kan je nog meer willen? Als ik bij mijn vriendin ben aangekomen, drinken we snel een kopje thee en dan rijden we naar Assen. We gaan naar het Drents museum!

Er is een tentoonstelling over Frida Kahlo en het is fan-tas-tisch. Ik weet eigenlijk vrij weinig over haar, maar na het zien van haar kunstwerken en verhalen over haar leven horen, ben ik onder de indruk. Wat een bijzondere vrouw!

Naast haar eigen schilderijen, is er ook veel te zien over haar leven: foto’s gemaakt door haar geliefden, de jurken en sieraden die ze droeg en zelfs de korsetten die ze aan het einde van haar leven moest dragen. Na de tentoonstelling lunchen we – geheel in thema, dus ook Mexicaans – in het restaurant van het museum. Daarna wandelen we nog even door Assen.

Ik drink nog een warme chocolademelk bij mijn vriendin thuis en dan rij ik weer naar huis en zing onderweg uit volle borst mee met de meest dramatische liedjes die ik ken. Heerlijk.

Zondag

Ik word vrij vroeg wakker en heb ein-de-lijk een nacht weer goed door kunnen slapen. Wat een genot! Ik voel me best goed en besteed vrijwel de hele ochtend aan het schrijven van een jaaroverzicht voor op dit blog. En ik maak een foto van deze sleutelhanger die ik gisteren kocht in het museum en alles is wat ik mooi vind: de kleur, de bloemen, het borduurwerk. Zo mooi!

In de middag maken we het huis schoon en rond een uurtje of vijf komen vrienden van Jorn gezellig eten en een spelletje doen. Het spel, Sleeping Gods, spelen we voor het eerst en is echt heel erg leuk! Ik heb wel vaker spellen gespeeld waarbij je een karakter krijgt en bepaalde combats moet uitvoeren, maar vaak vind ik dat dan uiteindelijk maar routinematig en dus niet meer zo interessant. In dit spel blijft het verhaal maar veranderen en zijn er zoveel mogelijkheden dat het echt een verrassing is. Tof!

You Might Also Like

7 reacties

 • Reageer Angélica 14/12/2021 at 09:13

  Haaa wat een drukke week weer! Dat kattenbeelde, zoiets maakte ik vroeger ook altijd! Beeldjes van piepschuim die je dan moest bekleden met van die glimmende pailletjes haha, heerlijk wat een nostalgie!
  Die vintage kleren zien er heerlijk uit (sowieso wel jaloers op al jouw goede vondsten hoor, die paarse trui is ook heerlijk!) en die expo over Frida lijkt me ook mooi (alleen wat ver weg haha). Heb laatst een film over haar gezien, was wel interessant!

 • Reageer Audrey 14/12/2021 at 09:15

  Oef, dat kattenbeeldje is wel echt gruwelijk lelijk inderdaad! Balen dat je zoveel last had van vermoeidheid, maar je hebt wel veel leuke dingen gedaan.

 • Reageer Blog by Linda 14/12/2021 at 09:40

  Leuke week, maar wel jammer dat het begon met te weinig slaap. Wel bijzonder trouwens dat je haar heel goed zat toen je wakker werd, dat gebeurt mij nooit, haha. Het is juist altijd andersom: voordat ik naar bed ga zit het opeens super leuk, wat eigenlijk zonde is, en als ik wakker wordt is daar niets van over 😛

 • Reageer Siroon 14/12/2021 at 21:15

  Wat een goede week! Ook dapper dat je zoveel kringloop geduld heb, ik word bij de gedachte altijd al moe hihi. Je vindt er wel veel leuke dingen zeg! Okee behalve dat beeldje. Die zou niet mogen bestaan. Hopelijk kun je gauw weer bijslapen!

 • Reageer Luus 15/12/2021 at 09:08

  Ohhh een Frida tentoonstelling <3 En die kringlooploods ziet eruit als de hemel!
  Die blauwe auto van Jula trouwens, ik ben verliefd haha.

 • Reageer Hester 17/12/2021 at 19:00

  Hee wat leuk dat je naar de Frida Kahlo tentoonstelling bent geweest – ik kreeg in het kerstpakket van mijn werk een cadeaubon voor de Dutch Museum Webshop (blijkt een ding te zijn) en daar kon je dus vooral ‘merchandise’ van tentoonstellingen uit wat grote museau in Nederland kopen, waaronder het Drents Museum. Ik twijfelde even over het dagboek van Frida Kahlo maar ben uiteindelijk voor een etui gegaan met hetzelfde soort borduurwerk als op jouw sleutelhanger (en een box met 50 ansichtkaarten met botanische printen van het Rijks, ook onwijs mooi én praktisch 😌). Ik vind kringlopen ook altijd best vermoeiend, ik zie dan zoveel dat mijn ogen en hersenen echt overuren draaien, nog meer dan in een kledingwinkel lijkt ’t.

 • Reageer Irene 18/12/2021 at 21:59

  Ben zo benieuwd wat je allemaal gekocht hebt! Ga je dat eens delen? 😀 😀
  Ik ben vorig weekend ook nog eens gaan kringlopen met een vriendin. Heb al zin om weer terug te gaan, haha :p
  Jammer van je vermoeidheid en het slechte slapen. Ik hoop dat dat snel weer beter gaat.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.