Dagboekje #48

30/11/2020

Maandag

Het is maandag en er hangt een sip gevoel over me. Ik mis Jorn heel erg en als ik Jula wegbreng naar school mis ik haar ook verschrikkelijk. Het is soms echt pijnlijk om te weten dat ik haar weer een paar dagen moet missen, zeker als we net zo’n gezellig weekend achter de rug hebben.

Ik haal de slingers weg, ben even klaar met alle prikkels en het feestweekend is ook voorbij, en doe daarna een reeks nuttige dingen achter elkaar tot ik een beetje instort en even in bed kruip. Daarna schrijf ik vijf blogposts (!) in het zonnetje, warm dus lekker op en verzamel moed om naar buiten te gaan. Want buiten is het koud! Daarna ga ik weer verder met de nuttige dingen totdat ik weer een beetje instort en me gewoon niet goed voel. Vet naar.

Dinsdag

Ik voel me nog steeds niet helemaal lekker. Ik weet niet precies waar ik last van heb, een soort algehele verdrietigheid lijkt het wel. Vervelend. Vandaag ben ik de hele dag op kantoor aan het werk en dat is goede afleiding. ’s Avonds staat er een rondje rennen met mijn hardloopgroepje op het programma. Dat gaat héél erg lekker! Ik loop bijna een PR op de vijf kilometer en klets ondertussen gezellig met m’n groepsgenoten. Heel fijn.

Woensdag

Ik start de dag met m’n favoriete ontbijtje: magere kwark met blauwe bessen en granola! Ik ben er echt gek op, eet dit vrijwel altijd en zou niets anders meer willen. Behalve pannenkoeken, dan. 😉

De rest van de dag werk ik. Aan het einde van de middag heb ik een heel leuk gesprek via Skype met iemand die doet wat ik op termijn ook graag zou willen doen (ja ik weet het, vaag verhaal, maar ik ga het nog vertellen hoor!) en dat is inspirerend en overweldigend tegelijkertijd. Hier is ze trouwens even een schriftje met aantekeningen halen, niet dat je denkt dat ik met mezelf aan het praten was, haha.

’s Avonds heb ik muziektheater. We mogen door nieuwe maatregelen niet meer samen zingen, maar nog wel samen toneel spelen. We lezen het stuk voor het eerst door!

Donderdag

In de ochtend rijd ik naar mijn psycholoog. Het is een heel fijn gesprek en komt precies op het juiste moment, want ik voel me nog steeds ellendig en heb het gevoel dat ik niets kan hebben. Dat is niet fijn. Samen met haar ontdek ik waar het vandaan komt en dat zorgt ervoor dat ik het gevoel heb dat ik er weer grip op heb.

Aan het einde van de sessie vertelt ze me slecht nieuws: ze heeft een nieuwe baan. Aiaiai, ik wist op de één of andere manier dat het een keer zou gebeuren maar vind het wel moeilijk. Met haar heb ik een héle goede klik, ze begrijpt me als geen ander en weet precies die dingen te zeggen die ik op dat moment nodig heb. En het is ook nog eens gewoon een heel fijn mens. Dus echt dubbel jammer.

Aan het einde van de middag haal ik Jula weer op. Zo fijn om haar weer te zien! We doen spelletjes (een kasteelspelletje van Djeco is favoriet hier) en bakken pepernoten en ondertussen pakt ze mijn telefoon voor wat selfies zoals deze hierboven ;-).

Vrijdag

Deze mooie wazige foto (haha) maak ik als ik samen met mijn moeder een rondje door Doetinchem ren. Ik heb net Jula naar school gebracht en moet zo naar de tandarts, dus even rennen paste er precies in.

De rest van de dag is heel fijn (op dat tandartsbezoekje na, dan): we gaan naar de kringloopwinkel! Ik kan wel een beetje afleiding gebruiken van mijn moeilijke hoofd en de kringloopwinkel is toch wel echt mijn favoriet, dus dat is een fijn uitje.

Zaterdag

Ik maak vandaag geen foto’s. We gaan naar de uitvaart van Jorn’s tante die plotseling is overleden en dat is erg verdrietig. Daarna wandelen we met het gezin en eten we samen.

Zondag

Ik ben blij dat ik vroeg ben gaan slapen gisteravond, want de wekker staat om half negen en als-ie afgaat voelt het toch nog een beetje als midden in de nacht. Ik ren samen met m’n hardloopgroepje zes kilometer door het bos en de hei en de route is écht prachtig, maar wel heel erg zwaar. Die heuveltrainingen zijn echt pittig, ik zit dan qua hartslag volop in m’n piek en moet echt hard werken om ze bij te houden en niet in te storten halverwege ;-). Gelukkig lukt het tot nu toe altijd nog!

In de middag komen mijn ouders om een stuk te wandelen. Ik laat ze de beruchte Hell Hill zien. Het is een prachtige route die ik soms ook met mijn hardloopgroepje loop, maar wel pittig – zeker met die kilometers van vanochtend al in mijn benen.

In de avond ga ik uitgebreid chillen, daar was ik wel aan toe. Ik kijk alle afleveringen van dingen die ik doordeweeks niet kon kijken én begin aan the Crown. Ik kijk meteen twee afleveringen, wat een mooie serie zeg! Het lukt me ook eindelijk weer om me er echt op te concentreren en niet honderdduizend andere dingen tegelijkertijd te doen. Superfijn!

You Might Also Like

6 reacties

 • Reageer Angélica 30/11/2020 at 16:38

  Ziet er wederom uit als een fijne week, wel een intense met al dat hardlopen en dan ook nog in dit druilerige weer. Goed bezig hoor! 😀

 • Reageer Angélica 30/11/2020 at 16:38

  Of ja je was natuurlijk ook een tijd sip, dus zo fijn was het ook weer niet… maar de dingen die je deed zagen er wel fijn uit, laat ik het zo zeggen 🙂

  • Reageer Anne 01/12/2020 at 10:40

   Yes, ik volg je! Het was ook een fijne week qua activiteiten, ja. Ik probeerde een beetje bezig te blijven 🙂

 • Reageer Audrey 01/12/2020 at 09:09

  Wat jammer dat je psycholoog weg gaat. Ook gecondoleerd met het verlies van Jorns tante. Ik hou heel erg van je eerlijke, authentieke weekoverzichtjes!

  • Reageer Anne 01/12/2020 at 10:41

   Ja, balen hè? Dat is echt heel jammer. En dankjewel! En ook dankjewel voor het mooie compliment, dat vind ik nou echt leuk om te horen! 🙂

 • Reageer Irene 02/12/2020 at 14:33

  Het lijkt wel alsof iedereen ineens The Crown aan het kijken, terwijl, is die serie al niet een tijdje te zien? Alleszins, aangezien iedereen er zo lyrisch over is heb ik ‘m ook op mijn lijst gezet om ooit te kijken 🙂
  Jammer dat je psycholoog een andere job heeft. Daar zou ik echt super hard van balen. Hopelijk kan je iemand anders vinden waar je je ook fijn bij voelt.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.