Dagboekje 45 • 2021

18/11/2021

Ja, ik weet het, ik ben te laat, maar: beter laat dan nooit! Ik had weer een bomvolle week en kwam er nu eindelijk aan toe om daar eens iets over te schrijven.

Maandag

Goedemorgen! We staan weer vroeg op, want vandaag breng ik Jula naar school. Fendi is in de ochtend altijd erg gebrand op mijn ontbijtje: hij is groot fan van kwark (maar dat is slecht voor katten, dus ik laat het hem natuurlijk niet eten) en doet zijn best om een paar hapjes te nemen van mijn ontbijt. Na deze foto haal ik ‘m meteen weg en kijkt hij me even boos aan, haha.

In de ochtend moet ik naar de huisarts voor het uitstrijkje naar aanleiding van het onderzoek naar baarmoederhalskanker. Ik had al eerder geschreven dat ik de brief met de uitnodiging daarvoor jarenlang had genegeerd, maar door een Instagram-post van iemand anders bedacht dat ik het toch écht eens moest doen. Uit de zelftest, die ik op moest sturen, bleek dat het hpv-virus werd gevonden en ik naar de huisarts moest voor een uitstrijkje om te kijken of er ook sprake is van afwijkende cellen. Nog geen enkele reden om me zorgen te maken, gelukkig. Het uitstrijkje viel alles mee, de assistente was fantastisch en het was eigenlijk heel gezellig.

Daarna werk ik een klein beetje, doe ik wat nuttige dingen en vervolgens plof ik neer op de bank met mijn borduurwerkje. Jorn haalt Jula van school – ze is een extra middag bij ons – omdat hij toch in de buurt een lunchafspraak had en dat betekent dat ik echt even rustig aan kan doen. Fijn!

Jula wordt al vrij snel weer opgehaald door haar andere moeder. Jorn en ik eten samen en daarna gaat hij werken en nestel ik mezelf op de bank. Fendi springt meteen op schoot om te knuffelen en legt zijn hoofd op mijn arm, haha. Hij is echt intens aanhankelijk en ik doe dan gewoon alsof hij me gemist heeft! Het gaat wel weer helemaal goed met hem: hij heeft geen last meer van zijn pootje en durft gewoon weer overal op te springen. Zo fijn, ik heb me echt wel zorgen gemaakt.

Dinsdag

Vandaag start ik met mijn nieuwe medicatie voor mijn ADHD. Ik zal er binnenkort wat uitgebreider over schrijven, maar ik stap nu over op een langwerkend middel in plaats van een kortwerkend middel zodat ik niet iedere vier uur hoef te denken aan mijn pilletje. Dat gaat namelijk nogal eens mis! Ik heb al vroeg een overleg voor mijn werk en krijg echt intense hoofdpijn, een veelvoorkomende bijwerking van dit medicijn. Het doet zoveel pijn dat ik na het overleg even in bed ga liggen en pas weer wakker word als ik mijn volgende overleg heb. Ondanks paracetamol voel ik me niet echt veel beter en besluit ik daarna even rustig aan te doen. Ik maak vast een fototaart voor Jula’s verjaardag en regel wat cadeautjes. Eigenlijk ben ik van plan om hard te gaan lopen in de middag, maar na lang twijfelen zeg ik toch af. Mijn hoofd doet echt pijn, ik voel me slap en ben bang dat ik me daarna alleen maar slechter zal voelen.

In de middag werk ik nog een beetje, kijken Jorn en ik Expeditie Robinson en ga ik vervolgens weer slapen. Mijn hoofdpijn wil niet overgaan en ik ben intens moe. Na het slapen voel ik me beter, kook ik voor ons en daarna vertrekken we naar een voorstelling waarvan ik vergeet een foto te maken. Het is een voorstellen van mensen met en zonder beperking en ik ken een aantal spelers die meedoen. Het is prachtig! Eén van de spelers is een jonge vrouw die ik tien jaar geleden begeleid heb in een woonvorm voor kinderen met een beperking en het is ontroerend om te zien hoe ze gegroeid is en volwassen is geworden. Na afloop van het stuk komt ze nog even kletsen en herkent ze me nog, ook leuk!

Woensdag

Ik begin mijn dag bij de apotheek. Twee weken geleden heb ik de apotheker een lange mail gestuurd om te vertellen dat ik niet tevreden ben over hun dienstverlening. Ik slik behoorlijk wat medicatie en er gaat, helaas, behoorlijk wat mis. Ik stuur de mail niet om te zeuren of boos te doen, maar vooral omdat ik merk dat ik mijn vertrouwen kwijt ben geraakt en dat het me onrust geeft. Het gesprek is eigenlijk – tegen mijn verwachting in – heel erg prettig. Hij legt uit hoe dingen zijn gelopen, waar het fout is gegaan en erkent dat het beter moet in de toekomst. We maken een aantal afspraken en met een gerust hart rij ik weer naar huis.

Eenmaal thuis werk ik nog een klein beetje, chill ik een klein beetje en rij ik vervolgens naar Doetinchem. Daar bezoek ik nog even mijn favoriete kringloopwinkel en vervolgens haal ik Jula op van school.

Jula is moe én helemaal in de Sinterklaasvibe, dus we eten pruimen (dit heeft niets met het voorgaande te maken, haha) en kijken een Sinterklaas-film. Ondertussen borduur ik ook nog een beetje. Het is wel fijn om even rustig aan te doen, merk ik. Voor ons allebei!

In de avond, als Jula op bed ligt, nestel ik mezelf op de bank en wil ik borduren, maar iemand in dit huis heeft daar andere ideeën over. Haha!

Donderdag

We beginnen de dag met mijn favoriete ochtendritueel: Fendi die Jula wakker maakt. Zo lief! Vaak slaapt Jula doordeweeks wat langer uit dan ik en kan ik eerst nog even douchen en Fendi eten geven. Vervolgen maken we dan Jula wakker.

Ik breng Jula weer naar school, heb vervolgens een gesprek bij haar andere moeder en rij dan weer naar huis. Jorn en ik gaan verder met het spelletje hierboven, maar hebben eigenlijk niet genoeg tijd en dat terwijl we er helemaal in zitten. Best jammer.

In de middag haal ik Jula weer op en ze heeft een plan voor de rest van de dag: ze wil haar kamer schoonmaken. Lijkt me prima. We sjouwen alles eruit en schuiven een beetje met de meubels. Daarna pakt Jula een kinderdweil en begint ze de vloer te dweilen, haha. Het ziet er heel schattig uit, maar is niet per se heel handig, want het wordt nogal een zwembadje.

We schuiven een wit kastje (leuk feitje over deze kast: die heb ik echt al vanaf dat ik op kamers ging zo’n beetje en verhuist elke keer weer met me mee) voor haar hoogslaper. Daaronder zit nog een bureautje dat je kunt uitschuiven, maar de laatste tijd gebruikt Jula die niet. Door het kastje daar neer te zetten, wordt het een hoekje onder haar bed. Daar legt ze een groot grijs speelkussen neer, ik hang kleedjes voor de openingen onder het bed en alle knuffels mogen er vervolgens bij.

En zo ziet dat er dan uit! Ook leuk: de glow in the darksterren boven haar bed vond ik een keer bij de kringloop en heeft ze zelf opgeplakt, haha. Allemaal zo schattig bij elkaar. Ze is heel blij met het eindresultaat en heeft echt goed geholpen met alles.

Vrijdag

De dag begint weer vroeg: om zes uur vindt Jula dat het al ochtend is. Ik breng haar naar school en vervolgens rij ik door naar mijn vriendin Eefje. Vandaag gaan we een dagje kringlopen in ’t Gooi, woehoe! De avond van tevoren doen we een klein onderzoekje en maken we een plan en onze eerste stop is de Kringloper in Naarden.

Het is echt een gi-gan-tische kringloop en we brengen er zo’n twee uur door. Heerlijk! Maar ook zo groot dat het wel moeilijk is om er een soort van structuur in aan te brengen, zeker omdat de kleding allemaal door elkaar hangt. Ik pas deze fantastische schoenen (die zilveren), maar ze zijn helaas te groot en ik besluit ze te laten liggen. Meh.

We bezoeken zo’n zes kringloopwinkels in totaal. Wat een genot! Tussendoor rijden we steeds zo’n vijftien tot twintig minuten, wat dan weer perfect is om even op te laden en nieuwe zin te kweken voor de volgende winkel. In één van de laatste winkels (zo’n grote loods die vooral heel rommelig is, echt mijn lievelingssoort kringloopwinkel) vind ik heel veel boeken die ik vroeger als kind echt heb verslonden. Vooral deze, van Manege Picadero, waren mijn allerlievelings. Ik neem een paar boekjes mee, ook van Romana & Ragebol en Balletclub de Zwaantjes en hoop dat Jula ze over een paar jaar ook leuk vindt om te gaan lezen.

Ik ben echt intens blij met de aankopen die ik doe (en ik beloof bij deze heilig dat ik binnenkort een blogpost ga schrijven over mijn kringloopvondsten). Aan het einde van ons tripje, rijden we nog even naar Veenendaal. Via Marktplaats heb ik een poppenhuis van Sylvanian Families gekocht bij een vrouw en zij blijkt een kelder vól poppenhuizen te hebben waar we even een kijkje mogen nemen. Het is best intens en ze is ook nogal van het kletsen, dus we moeten behoorlijk ons best doen om er weer weg te komen. We sluiten de dag af met een vegetarische burger en rond half acht ben ik weer thuis en chill ik nog even met Jorn.

Zaterdag

Helaas gaat ook vandaag mijn wekker weer vroeg. Om kwart over acht sta ik op het station, onderweg naar Amsterdam.

Samen met een collega reis ik naar het conservatorium van Amsterdam voor een conferentie over muziek maken met mensen met een beperking. Supertof! Er zijn hele mooie dingen te zien, soms ook wel wat langdradig of voor de hand liggen, maar soms ook echt vernieuwend. Rond vijf uur pak ik de trein naar Utrecht, maar wanneer ik moet overstappen blijkt mijn volgende trein niet te rijden en moet ik wachten. Jorn en ik gaan naar een verjaardag van een vriend van hem en hij en een andere vriend pikken me op bij het station. Daarna maak ik geen foto’s meer.

Zondag

En ook op zondagochtend moet ik helaas weer vroeg op. Of nou ja, ik moet niets, maar ik wil graag weer hardlopen met de groep. Het is al eventjes geleden – zo’n week of drie – en ik ben een Prednison-kuur verder en heel benieuwd hoe het zal gaan. Helaas doet het vooral echt heel veel pijn. Het voelt alsof mijn longen echt samentrekken en ik door een heel smal rietje adem moet halen en het is vooral niet fijn en heel vervelend. Eén van mijn favoriete mede-runners loopt gelukkig met me mee en helpt me een beetje rustig aan te doen. Ben wel echt zwaar teleurgesteld en een beetje chagrijnig na het rennen, helaas.

De rest van de dag voel ik me matig en doen we dus heel rustig aan. Eigenlijk zijn we gewoon bejaarden, want Jorn puzzelt wat, ik borduur wat, Fendi chillt een beetje in de doos en het is goed om even bij te komen.

You Might Also Like

6 reacties

 • Reageer Blog by Linda 18/11/2021 at 12:08

  Klinkt als een drukke week, maar wel met een aantal leuke momenten. Vooral de kringloopdag lijkt me wel wat 🙂

 • Reageer Angélica 18/11/2021 at 12:51

  Ahh wat jammer dat hardlopen nog zo slecht gaat 🙁 Hopelijk gaat het snel wat beter!
  En die kringlopenhaul, heerlijk haha.
  Fendi die Jula wakker komt maken is zo schattig!

 • Reageer Audrey 19/11/2021 at 10:02

  ADHD-medicatie die je elke 4 uur moet innemen, wie verzint dat, zeg! Heel goed ook dat je het gesprek bent aangegaan bij de apotheek. Ik denk niet dat ze vaak feedback krijgen, dus voor hun is het ook nuttig denk ik.

 • Reageer Irene 20/11/2021 at 20:23

  Zo tof, zo’n hele dag kringlopen! Ik ben heel benieuwd naar al je aankoopjes 🙂 Mooi dat je een gesprek had met je apotheek. Wel super belangrijk natuurlijk dat je er een goed gevoel bij hebt aangezien het wel om een belangrijk iets gaat.

 • Reageer Siroon 21/11/2021 at 19:07

  Wat een drukke week! Balen van je medicatie maar hopelijk trekken de bijwerkingen van de nieuwe snel weer weg (kan dat?). Ben ook heeeel benieuwd naar je kringloopvondsten! Love kringloop! Ik zou willen dat ik er meer tijd voor had…

 • Reageer Luus 23/11/2021 at 11:44

  Verheug me al op je kringloopvondstpost! Ze zien er elke keer zo vol en knus uit, daar verwacht je wel goede vondsten ja… love it 🙂 En helemaal fijn om het te zien de kringloop foto’s want ik heb hier maar één kringloop dichtbij en die is op de dagen dat ik vrij ben altijd precies dicht, meh. Zo wordt mijn honger toch nog een beetje gestild haha 😉
  Goed dat je wat meer rust hebt kunnen pakken deze week. Ik hoop dat je snel went aan de nieuwe medicatie. Ben ook wel erg benieuwd naar het verschil (uiteindelijk).
  En heerlijk, als twee bejaarden zitten freubelen en puzzelen!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.