Dagboekje #44

01/11/2020

Maandag

Ik maak vandaag geen foto’s, mijn dag is niet zo boeiend: ik werk een beetje, heb vioolles per telefoon (wat niet echt lekker werkt, natuurlijk) en in de avond ga ik naar Jorn. Dat is superfijn, we doen een spelletje (Chronicles of Crime) en kijken First Dates.

Dinsdag

Ik word wakker bij Jorn en rij dan door naar Amersfoort. Daar heb ik een lunchafspraak met mijn teamleider en een collega om te overleggen hoe we ons werk kunnen voortzetten in deze Corona-tijden. Dat is heel fijn, want ik merkte dat ik daar al een beetje over aan het dubben was en niet helemaal goed wist hoe nu verder. Daarna loop ik nog even naar Sostrene Grene en koop ik nieuwe kerstballen (ik ben helemaal in to kerst dit jaar, ik heb allemaal nieuwe kerstballen gekocht en zie het al helemaal voor me, haha). Als ik thuis ben, ga ik verder met de tijdelijke klus die ik heb: het maken van een medley van oude liedjes, in dit geval oude kinderliedjes. Ik moet de akkoorden uitzoeken, ze transponeren naar dezelfde toonsoort en vervolgens in een Word-bestandje plakken. Echt. Heel. Veel. Werk.

’s Avonds moet ik weer hardlopen met mijn groepje. Ik zit al de halve avond in sportkleren klaar op de bank, maar heb he-le-maal geen zin om te gaan omdat het buiten hard waait en ik zo lekker warm binnen zit. Ik ga toch (zoals altijd) en het is hartstikke fijn (zoals altijd).

Woensdag

Het is woensdag en ik heb de hele dag een taak van mijn werk om te doen: het transponeren van kinderliedjes. Echt een klotewerkje, vooral heel veel werk, maar het lukt me om af te krijgen. Gelukkig! Daarna heb ik pas heel erg laat muziektheater: om 21.00 uur rij ik richting Arnhem. Volgens de maatregelen mogen we nog gewoon met z’n allen in een ruimte zingen, maar dat voelt een beetje verkeerd: daarom werken we nu in kleine groepjes aan de solo’s. Het gaat gelukkig heel goed (beter dan de vorige keer) en ik ben toch blij dat ik gegaan ben voor tien minuutjes zingen.

Na muziektheater voel ik me een beetje sip en allenig, maar ik heb geluk want Jorn komt bij mij. Dat is superfijn!

Donderdag

Jorn en ik slapen uit en in de middag is het tijd om deze kleine op te halen: ze is ziek, een beetje dan, en heeft vooral heel veel zin om samen te spelen. Dat doen we dus ook! We doen een spelletje waarbij ik een speurtocht voor Jula moet uitzetten met allerlei opdrachtjes. Hier is de opdracht ‘doe alsof je slaapt’ en die doet ze dus in het mandje van Fendi. 😉

Vrijdag

Vrijdagochtend zegt Jula dat ze zich nog steeds niet lekker voelt, dus besluit ik om haar thuis te houden van school. Een uurtje later denk ik dat ik een beetje voor de gek ben gehouden: ze springt en danst rond op de bank, haha. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het helemaal niet erg vind om nog zo’n dagje samen te hebben.

Er wordt even later ook nog gedanst op tafel en dan weet ik het zeker: ik ben voor de gek gehouden. 😉 Jula en ik maken een vet lekkere Thom Kha Kai en daarna spelen we nog even samen tot ze wordt op gehaald door haar andere moeder.

Daarna is het tijd voor mij om (in de regen) een rondje te gaan hardlopen. Dat kon in de ochtend niet omdat Jula er was en dus moet ik nu nog. Dat is wel balen, maar uiteindelijk is het zoals altijd heel erg fijn, loop ik hartstikke lekker en is de douche en een grote kom soep de grootste beloning daarna. Heerlijk!

In de avond ga ik aan de slag met muziekjes voor het alternatieve 48h film project dat vrienden van mij georganiseerd hebben. De bedoeling is dat ik allemaal muziek maak die doet denken aan vakantie, bijvoorbeeld Hawaiaanse muziek, maar ook een chique restaurantmuziekje en een Spaanstalig liedje. Het is best een klus en ik heb weinig tijd, dus dat betekent hard werken.

Zaterdag

In de ochtend ga ik meteen weer verder met de muziek. Ik maak een klassiek restaurantmuziekje en speel iets Aziatisch in op mijn melodica, haha.

In de middag komt mama bij me en gaan we naar Zutphen. Wat een mooie, fijne stad is dat toch. Niet zo groot, maar wel perfect voor een korte wandeling en een paar winkelbezoekjes. We kopen er vooral sinterklaascadeautjes voor Jula, haha.

We lopen (in de zon!!) langs de IJssel weer terug naar de auto. Wat een heerlijke middag was het!

Als we weer thuis zijn, kijken we de eerste aflevering van Friends, doen een spelletje en eten een goddelijk lekkere pokebowl! De rest van de avond doe ik niet zoveel bijzonders meer, ik ga op tijd slapen want de volgende ochtend staat er weer een heuveltraining op het programma.

Zondag

En het is maar goed ook dat ik vroeg ben gaan slapen, want de training is LOEIZWAAR. Echt. We rennen de hell hill op, vervolgens omhoog naar een trap met minstens vijftig treden om daarna heuvel op en heuvel af terug naar huis te rennen. Ik ga dood onderweg en roep letterlijk vijf keer dat ik niet meer kan (om uiteindelijk wel vrolijk verder te rennen). Op deze foto had ik net de trap overleefd en ren ik naar beneden, dus iemand uit mijn hardloopgroepje besloot dit glorieuze moment vast te leggen ;-).

Daarna doen Fendi en ik allebei een dutje. Ik ben kapot, haha. Ik kan echt niets meer, wil gewoon op de bank liggen en warm worden. Na het hardlopen heb ik het altijd intens koud. Maar echt, intens koud. Zo koud dat mijn lippen paars worden en ik niet meer op warm, totdat ik even wat gegeten en gerust heb.

In de middag wandel ik een uurtje met mijn ouders in het kader van ‘even goed uitlopen na vanochtend’. Het is vooral gezellig, het wandelen niet echt prettig want zware benen, maar ik doe het toch mooi. Daarna blijf ik eten bij mijn ouders en vervolgens rij ik naar huis, want Jorn komt eraan :-)!

 

You Might Also Like

2 reacties

 • Reageer Angélica 01/11/2020 at 20:27

  Ziet er weer uit als een fijne week 🙂 Goed bezig met het hardlopen, ik ben ook echt een ramp wanneer het aankomt op klimmetjes. Met gewoon wandelen al!
  En dat transponeren (?) klinkt als een taaie klus, maar gelukkig lukt het 🙂 En heerlijk die Jula haha, ziek zijn maar wel gaan springen op tafel. Jaaaa ja 😉

  • Reageer Anne 05/11/2020 at 13:14

   Oef ja, ik zie nu alweer op tegen zondag heuvels rennen 😮 Haha! Maar het schijnt goed voor je te zijn, dus ik doe het maar gewoon braaf. Dat transponeren was inderdaad pittig, maar ik heb me er doorheen weten te slaan. En nepzieke Jula is nogal goed in toneelstukjes, dat heb ik wel geleerd! Haha

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.