Dagboekje #43

26/10/2020

Maandag

Het is weer maandag! Ik slaap een beetje uit en begin dat aan een quasi-grote schoonmaak van mijn huis. Erg nodig, al zeg ik het zelf. Daarna komen mijn ouders en Jula en die zie ik vijf minuutjes want dan moet ik door naar mijn leefstijlcoach. Ik weet niet of ik ooit uitgelegd heb wat ik daar precies doe, maar waar het vooral over gaat is gebalanceerd eten en voldoende bewegen. Dat lukt me heel goed de laatste tijd, dat concluderen we allebei, dus dat is fijn.

Als ik weer thuis ben, bewonder ik mijn nieuwe voortuin (mijn vader heeft allerlei plantjes geplant zodat het eindelijk niet meer zo’n lelijk grasveld is) en speel ik met deze kleine. Zo fijn om haar even tussendoor te kunnen zien! Ze is gek op Fendi dus knuffelt nogal veel met hem: op deze foto (en vooral de foto’s hiervoor en hierna, maar die zijn herkenbaar dus deel ik niet) poseert ze samen met Fendi. Te lief <3.

Dinsdag

Haha! Van Jorn kreeg ik voor mijn verjaardag deze deken met mouwen (wie kent nog de snuggie blanket van Tel Sell? ik wel!) en die draag ik de hele dag terwijl we aan het thuiswerken zijn. Heerlijk warm :-).

Daarna maak ik een selfie met Fendi en die realiseert zich ineens dat hij naar een kat zit te kijken, haha. Fendi is nog stééds niet helemaal de oude, hij wil bijvoorbeeld z’n brokjes nog niet opeten en hij durft nog niet echt naar buiten. Hij gaat steeds vijf minuutjes en dan komt-ie weer binnen.

Woensdag

In de ochtend heb ik een belafspraak met een collega. Daarna ga ik een stuk wandelen met een vriendin over de Posbank: het is er zo mooi en fijn, ik word er helemaal blij van.

We komen ook nog een stuk door het bos heen. Ik HOU van het bos. Ik ben een echt herfstmens, misschien omdat ik in oktober geboren ben, maar in de herfst laad ik altijd helemaal op. Ik hou van lange boswandelingen, zelfs als het een klein beetje regent zoals vandaag, en de blaadjes wegschoppen met je voeten.

Als ik thuiskom, is dit mijn beloning: een broodje met guacamole en ei! Dat is echt mijn nieuwe favoriet, ik vind het zó lekker en het past goed in mijn eetschema. Ik kan er letterlijk geen genoeg van krijgen, haha. Zou dit de hele dag door kunnen blijven eten.

Donderdag

Donderdag is een drukke dag. Eerst ga ik naar de psychiater (hij schrijft letterlijk op ‘alles gaat goed’, yes!) en daarna komt een oud-studiegenootje die ik al zeventien jaar niet meer heb gezien bij me langs. Dat is héél gek, omdat we eigenlijk gewoon doorgaan waar we gebleven zijn en dat met een paar nogal grote life events ertussendoor. We wandelen door de Posbank (mijn achtertuin) en praten zeventien jaar bij, haha.

Daarna komt deze kleine bij me. We gaan naar de speeltuin, waar ze allemaal trucjes doet en ik van alles een foto moet maken, haha. ‘Kijk mama, wat ik kahan!’ is de meest gehoorde zin deze middag. Ik vind het zo leuk dat ze zo trots kan zijn op zichzelf! Daar kan ik nog wat van leren ;-).

Vrijdag

We beginnen de ochtend met een familieportret, zoals Jula het noemt. Er zijn ook foto’s die wél lukken, in tegenstelling tot deze, dus nu heb ik een hele bak aan selfies met Jula, Fendi en mijzelf, haha. Vooral Fendi staat er telkens goed op ;-).

Daarna rijden we naar Doetinchem. We gaan een nachtje logeren bij mijn ouders. In de middag gaan we op zoek naar een nieuw bed voor Jula: van mijn ouders krijgt ze voor haar verjaardag een groot bed en Jula heeft haar zinnen gezet op een halfhoogslaper. We zien er maar liefst vier, maar eentje is duidelijk favoriet en die gaat het dan ook worden. Dat is niet deze, overigens, want deze is niet zo stabiel en Jula vond het huisje een beetje voor baby’s, haha.

Daarna gaan we nog even uitwaaien op de Greephorst.

Zaterdag

Ik maak geen foto’s deze dag, maar heb wel een hele fijne dag: in de ochtend zijn we nog bij mijn ouders en in de middag rijden we weer naar huis, want mijn nichtje komt op bezoek. Jula is echt stapelgek op haar en dat is echt heel erg leuk om te zien. We wandelen door het dorp, bakken cupcakes en doen spelletjes. Heel gezellig!

Zondag

Nog iemand op wie Jula stapelgek is: Fendi. Er worden elke dag minstens honderd kusjes en vijftig knuffels gegeven aan de kater in dit huis. En Fendi vindt het allemaal wel prima, die kiest er de laatste tijd juist vaak voor om bij Jula te liggen!

Daarna komt mijn moeder om op te passen zodat ik weer kan hardlopen met mijn groepje. De groepen zijn nu kleiner gemaakt in verband met de maatregelen rondom Corona en daardoor loop ik maar met één ander iemand. We weten allebei de route niet en verdwalen dus ook, haha. Uiteindelijk lopen we wél vijf kilometer en lopen we ook nog eens heel fijn, dus het is helemaal prima.

Als ik weer thuis ben, spelen we samen met mijn moeder een paar potjes kwartet en daarna vertrekken we naar mijn oom en tante. Daar drinken we een kopje thee, doet Jula een dansje voor (heel schattig) en daarna gaan we weer naar huis. Daar chillen we, kijken we oude foto’s terug (Jula’s lievelingsactiviteit tegenwoordig) en gaan allebei op tijd naar bed. Wat een fijne week heb ik gehad, zeg!

You Might Also Like

4 reacties

 • Reageer Heidi 26/10/2020 at 12:36

  • Wat een fijne weekje heb je gehad.

  • Reageer Anne 28/10/2020 at 09:16

   Ja, dat was het zeker!

 • Reageer Angélica 26/10/2020 at 17:25

  Het ziet er ook uit als een fijne, relaxte week 🙂 En wat lief dat Fendi & Jula steeds betere vriendjes worden! 😀

  • Reageer Anne 28/10/2020 at 09:16

   Ja, dat was het precies. Heel fijn, zulke weken tussendoor. En ja! Dat is echt goud waard, zo lief om te zien <3

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.