Dagboekje #42

19/10/2020

Maandag

Het is weer een nieuwe week! Ik heb een héle drukke dag: ik breng eerst Jula naar school en daarna heb ik vioolles. Dat gaat eigenlijk best wel goed. Sinds een paar weken ben ik overgestapt in één keer per twee weken een uur les in plaats van iedere week een half uur en dat is een stuk fijner. Ik kom meer aan spelen toe en kan prima thuis oefenen en heb het gevoel dat ik veel meer leer tijdens deze lessen.

In de middag komt mijn SPV-er en daarna heb ik een beeldbelafspraak met een consultant van het reïntegratiebureau. Tussendoor heb ik precies genoeg tijd voor een kort dutje. Gelukkig, want ook al ben ik de avond ervoor al om zeven uur naar bed gegaan, ik ben nog steeds moe. In de avond wandel ik een stuk met Eefje en dat is superfijn! Ik maakte deze foto omdat de lucht heel mooi was, maar op de foto zie ik daar echt niets van terug?

Dinsdag

Op dinsdag gaat mijn wekker al vroeg: ik loop een dagje mee met een collega van me. Zij is muziektherapeut en dat heb ik gestudeerd, dus dat is eigenlijk vooral heel erg leuk. Erik Scherder heeft een filmpje opgenomen over de methodiek die wij gebruiken en die kijken we samen: hij legt heel begrijpelijk uit wat voor effect muziek heeft op de hersenen. Heel tof!

Als ik thuiskom, trek ik mijn hardloopkleren aan en ren ik een rondje van vijfendertig minuten. Ik heb eigenlijk vanavond om zeven uur pas met mijn hardloopgroepje afgesproken, maar heel veel mensen hebben afgezegd en alleen de snelle lopers zijn overgebleven: dan bungel ik er zo achteraan, daar heb ik geen zin in. Daarom ren ik dus alvast in mijn eentje. Het gaat niet heel erg lekker, ik heb wat last van mijn kuiten en dus gaat het moeizaam. Helaas.

Woensdag

Ik ga lunchen bij Laura, een vriendin van me die in Nijmegen woont. Ik realiseer me helemaal niet hoe lelijk deze foto eigenlijk is totdat ik ‘m hier weer terugzie, haha. Sorry! De volgende keer zal ik iets meer interessant fotograferen ;-).

Mijn woensdag is verder niet zo heel spannend: ik heb een gesprek met mijn oude werkgever over de afhandeling van mijn contract en in de avond heb ik muziektheater. Dat gaat heel slecht, helaas. Ik had heel erg goed geoefend maar op de één of andere manier werd ik ineens zenuwachtig tijdens het zingen en dat werkte natuurlijk voor geen meter.

Donderdag

Ik begin de ochtend met een rondje hardlopen. Dat gaat heel lekker! Beter dan afgelopen dinsdag in ieder geval. Daarna heb ik een muziek-uurtje. Ik speel op vrijwel ieder instrument dat ik heb en verlies mezelf een beetje in de tijd, dat is zo heerlijk. Ik heb geen idee meer hoe laat het is totdat ik tot mijn grote schrik zie dat ik Jula al op moet halen van school.

Als ik Jula opgehaald heb uit school doen we allebei onze ‘chillkleren’ aan.  Daarna mogen we hapjes eten voor de televisie omdat ik bijna jarig ben, hoera! Voor Jula is hapjes eten altijd één groot feest omdat ze dan ook een filmpje mag kijken en omdat ze verzot is op het eten zelf.

De rest van de avond – die niet zo lang meer duurt – brengen we zo door: Fendi op mijn schoot en Jula al knuffelend er bovenop. Met Fendi gaat het niet zo goed. Hij heeft vorige week gevochten en is sindsdien erg mat, wil alleen maar slapen en niet meer eten. Ik maak me best wel wat zorgen om ‘m. Gelukkig eet hij wel het natvoer dat we voor hem hebben meegebracht.

Vrijdag

Het is mijn verjaardag! Jula kan ’s ochtends niet wachten om de slingers op te hangen, zo lief. Ze brengt me ook de cadeautjes op bed. Ik krijg van haar twee schilderijen die ze zelf heeft gemaakt en twee kaarsjes die ze zelf heeft uitgekozen. Ik ben er natuurlijk heel blij mee!

Aan het einde van de ochtend komen mijn ouders, zij blijven tot de lunch. Daarna komt ook Jorn en doen we de rest van de middag spelletjes met z’n drieën, heel gemoedelijk en dus precies waar ik behoefte aan had. ’s Avonds zijn Jorn en ik nog van plan om de spelletjes te doen die hij me heeft gegeven, maar uiteindelijk chillen we op de bank en zijn we allebei te moe. Ook prima. 😉

Fendi heeft er ook zin in, haha.

Zaterdag

Ik ben bij Marije, daar blijf ik een nachtje slapen. Zij is één van de vriendinnen die ik al het langste ken en waar ik me dus ook het meest thuis bij voel. Het is zo fijn om weer bij haar te zijn :-).

We maken heerlijke Tom Ka Kai soep en nemen als toetje een glaasje port, haha. Ik voel me écht een oud vrouwtje (maar ik ben ook al drieëndertig natuurlijk ;-)).

Zondag

In de ochtend wandelen we een uurtje door Meppel. Lekker ontspannen, ik hou ervan. We hebben genoeg om over te praten, dus dat blijven we doen.

Daarna eten we een stuk cheesecake die Marije zelf gemaakt heeft voor mijn verjaardag! Superlekker! We prutsen nog een beetje met WordPress en aan het einde van de middag rij ik weer naar huis. Thuis heb ik nog een rustige avond, ik moet eigenlijk opruimen maar besluit dat maandagochtend te doen en nestel mezelf heerlijk met een dekentje en Wie is de Mol? op de bank.

You Might Also Like

11 reacties

 • Reageer K. 19/10/2020 at 11:28

  Is Fendi gecastreerd? Hij gaat minder vechten als hij is gecastreerd en zo verminder je ook aanzienlijk zijn kans op kattenaids en leukemie. Heb zelf een poes gehad die er is aan overleden. Zijn zijn andere vaccinaties in orde? Veel succes ermee!

  • Reageer Anne 19/10/2020 at 12:02

   Dankjewel voor het meedenken! Fendi is gelukkig gecastreerd, het lijkt erop alsof de andere kater vooral het uit heeft gelokt (die loopt ook nog steeds rond ons huis en Fendi blijft vooral binnen..).

   Hij heeft geen inentingen gehad bij zijn vorige eigenaar (die zorgde heel slecht voor ‘m), maar dat heb ik nu wel geregeld met de dierenarts.

   Hij voelt zich nu gelukkig een stuk beter, ik hoop dat dat zo doorzet 🙂

 • Reageer K. 19/10/2020 at 12:36

  Arme Fendi! Het zal even duren en hopelijk wordt de buurkat minder dominant. Die is natuurlijk niet blij dat hij zijn gebied moet delen 😉

  • Reageer Anne 19/10/2020 at 12:59

   Ja, ik heb ook echt met Fendi te doen! Hij durft nu amper nog naar buiten. Hopelijk verandert dat weer, hij vindt het volgens mij ook zo leuk om buiten te zijn!

 • Reageer Audrey 20/10/2020 at 07:56

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Die foto van Jula met de slingers is echt prachtig, vind ik! Ik hoop dat het snel beter gaat met Fendi.

  • Reageer Anne 20/10/2020 at 15:50

   Dankjewel Audrey! Ik hoop het ook 🙂

 • Reageer Angélica 21/10/2020 at 08:08

  Ah arme Fendi, hopelijk voelt hij zich snel beter! Dat feestmutsje staat hem wel heel goed haha.

  Gefeliciteerd nog! Ziet er uit als een fijne week 🙂 En ik krijg spontaan zin in cheesecake, ahh!

  • Reageer Anne 21/10/2020 at 09:36

   Ja, dat hoop ik ook. Het is echt sneu om te zien! Hij vindt het zo leuk buiten maar lijkt echt niet meer te durven.

   En dankjewel! Het was ook een fijne week 🙂 En die cheesecake was goddelijk!

 • Reageer Irene 21/10/2020 at 10:28

  Oooh nog gefeliciteerd met je verjaardag Anne!! Ziet er uit alsof je een fijne dag had 🙂 Ik vind je interieur zo tof trouwens!

  • Reageer Anne 21/10/2020 at 10:47

   Dankjewel! Én dankjewel 🙂 Ik had een hele fijne dag, heel rustig en dat was prima!

 • Reageer Alyssa 23/10/2020 at 12:34

  Klinkt alsof je een fijne verjaardag hebt gehad! En goed dat je naast de wat moeizame run ook een goede hebt gehad, dan is het vervelende hardlooprondje volgens mij snel weer vergeten. 🙂 Oh, en je huisje ziet er zo gezellig uit!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.