Dagboekje #41

12/10/2020

Maandag

Een nieuwe week is weer begonnen! Ik zit nog steeds in een dipje, helaas, dus probeer een mix te maken van rustig aan doen en tegelijkertijd genoeg te doen te hebben. Dat werkt het beste. Ik moet m’n medicatie ophalen (ik heb dat niet handig gepland wan moest deze week drie keer een tripje naar de apotheek maken, de volgende keer moet ik het gewoon samen bestellen) en kijk op de bank Emily in Paris. In de avond komt mijn moeder en dat is superfijn: we maken een wandeling en daarna doen we spelletjes. Later op de avond komt Jorn.

Oh en naast me ligt deze lieverd. Ik maak me de laatste tijd een klein beetje zorgen om Fendi want hij slaapt veel meer en eet niet zo goed. Dus ik hou het even goed in de gaten.

Dinsdag

Dinsdag gaat mijn wekker al vroeg: ik heb de hele dag training via beeldbellen. Intensief. Aan tafel maak ik samen met Jorn een werkstation met het noodpakketje dat ik van mijn werk kreeg (met koekjes, nootjes, sokken en thee) en een grote theepot naast me. Zo kom ik de dag wel door!

Aan het einde van de middag maken we deze foto: ik knuffel met Jorn en Fendi komt er dan altijd bij liggen, haha. Net zoals Jula, die doet dat ook als ze ziet dat wij aan het knuffelen zijn ;-). Ik vond het wel een selfie waard.

In de avond moet ik weer hardlopen. Dertig minuten aan één stuk dit keer. Dat gaat eigenlijk verrassend soepel, ik loop heel lekker en merk dat ik nog voldoende overhoud. Dat is zo’n fijn gevoel tijdens het hardlopen, als je het idee hebt dat je het nog prima een half uur vol zou houden. Dat heb ik deze avond en dat is heerlijk :-).

Woensdag

Woensdagochtend zit ik al vroeg op het station. Ik moet om 10 uur in Amsterdam zijn, ik ga meelopen met een collega die daar werkt.

Ik heb deze jurk aan en dat is eigenlijk wel mijn nieuwe lievelings. Mijn oude lievelings is helaas echt een beetje te kapot aan het gaan en kan ik niet meer dragen zonder het risico te lopen dat hij scheurt. Helaas. :-(. Misschien maak ik er nog wel een blouse of iets van, het is zonde om ‘m weg te doen vind ik.

In Amsterdam is het heel leuk: ik praat drie uur met mijn collega over alle ontwikkelingen en mogelijkheden die we zien en dat is fijn. Mijn nieuwe baan geeft me echt veel energie en ook al kan ik niet alles doen wat ik normaal gesproken zou kunnen doen dankzij Corona, er is toch genoeg te leren en ontdekken en daar ben ik heel blij om.

Als ik thuiskom tref ik een nogal vreemde scène aan: door de gang verspreid ligt een heleboel kattenhaar. Ik denk eerst dat het veertjes zijn en schrik me een ongeluk, want een dode vogel in huis is mijn grootste angst, maar nader onderzoek wijst uit dat het dus gaat om kattenhaartjes. Ik app een vriendin die veel verstand heeft van katten en zij denkt met me mee: waarschijnlijk heeft de buurkat waar Fendi al eerder mot mee heeft gehad, hem gevolgd door het kattenluikje en hebben ze ruzie gehad in de gang. Er liggen zelfs bloedspetters! Fendi lijkt gelukkig niets te mankeren.

Donderdag

Ik heb eigenlijk afgesproken voor een lunch met een vriendin vandaag, maar ik zeg af omdat mijn dagen echt een beetje te vol zitten. In plaats daarvan haal ik weer medicatie op, laat ik mijn boodschappen bezorgen en in de middag brengt mijn ex Jula. Dat is heel fijn, ik heb haar erg gemist. Ze duikt meteen bovenop Fendi, daar is ze gek op en ze knuffelt hem totdat hij enigszins duidelijk laat blijken dat hij het genoeg vindt. 😉

Vrijdag

Ik heb een hele drukke dag vandaag. In de ochtend breng ik Jula naar school, daarna trek ik snel m’n hardloopkleren aan voor een rondje samen met Ariam uit mijn hardloopgroepje. We lopen weer dertig minuten en het gaat heerlijk! Daarna komt Esther, we praten en drinken koffie en dat is fijn.

In de middag brengen mijn ouders Jula uit school. Ze wil zich verkleden als zeemeermin en paradeert zo de rest van de dag rond.

Daarna verbouwt ze het huis. 😉 ’s Avonds doen we rustig aan en als Jula op bed ligt, komt Eefje nog gezellig prosecco drinken!

Zaterdag

Het eerste wat ze doet in de ochtend als Fendi binnenkomt: hem platknuffelen. <3

We fietsen naar het bos met Yuna en Eefje. Jula fietst helemaal zelf, zo knap. 🙂 Als we eenmaal in het bos zijn, wil ze eigenlijk niet meer naar huis. Ze vindt het er altijd zo fijn!

In de middag heeft Jula een kinderfeestje en ga ik met mijn moeder en vader planten uitzoeken voor de voortuin én naar een kraampjesmarkt. Daar koop ik kleine poppetjes voor Jula die meteen een grote hit zijn: ze heeft er de rest van het weekend meegespeeld! In de avond komt Jorn ook, die blijft eten en daarna komen vrienden van ons om T.I.M.E. Stories te spelen,

Zondag

Ik ben al heel vroeg wakker en heb bijna niet geslapen voor mijn gevoel. Ik twijfel of ik zal gaan rennen, heb eigenlijk helemaal geen zin en ben bang dat het me al m’n energie gaat kosten. Maar ik besluit toch te gaan en word beloond met dit mooie uitzicht! Het lopen gaat moeizaam, we lopen weer dertig minuten heuvel op heuvel af en na twintig minuten ben ik daar wel klaar mee.

In de middag ga ik met mijn moeder en Jula wat nieuwe kleding voor Jula kopen. Dat lukt perfect! We komen thuis met een paar tassen vol. Daarna eten Jula en ik samen nog wat en om half zeven gaan we allebei naar bed, helemaal uitgeput van de dag.

You Might Also Like

2 reacties

  • Reageer Ilona Wielinga 12/10/2020 at 10:36

    Klinkt als een fijne week, ondanks je dipje. Wel mooi dat je zoekt naar een balans, toch wel heel belangrijk.

  • Reageer Sas 15/10/2020 at 07:14

    Ja balans vinden is belangrijk en soms zeker wel lastig. Merk ik hier ook.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.