Dagboekje 40 • 2021

11/10/2021

Ik was van plan om deze week iets rustiger aan te doen, maar nu ik mijn dagboekje bekijk, realiseer ik me dat dat niet echt gelukt is. Sterker nog: ik heb er nog een extra keer sporten doorheen gegooid, waardoor ik eigenlijk zelfs nog wat drukker was. Het ging me allemaal redelijk af, al ben ik wel nog steeds erg moe en niet helemaal fit. Ik ga niet schrijven dat ik komende week écht een beetje rustiger aan zal doen, want ik geloof niet dat me dat gaat lukken. Ik ga wel proberen om goed voor mezelf te blijven zorgen. Dat moet toch goed komen!

Maandag

We worden wakker op deze fijne plek: hotel Bitter en Zoet in Veenhuizen. Op veel huizen in het dorp prijken bordjes op de gevel met bijzondere teksten. Wij sliepen deze nacht in het huis met daarop ‘Plichtgevoel’, waar vroeger de apotheker en zijn vrouw sliepen. Echt een bijzondere plek, kan het iedereen aanraden om eens te bezoeken! Jorn heeft vandaag een training voor zijn nieuwe werk en dus moeten we al op tijd uitchecken en naar huis rijden. Als we eenmaal daar zijn, voel ik me echt intens, maar dan ook echt intens, moe. Ik besluit om meteen maar in bed te kruipen.

In de middag komt Jorn weer thuis. Ondertussen heb ik een wasje gedraaid, een beetje opgeruimd én een jas opgehaald die ik op een weggeefhoek had gevonden. Hij zag er prachtig vintage uit op de foto, maar bleek in het echt vooral viezig en heel erg stinkend naar rook. Jammer! Ik geloof niet dat goed laten reinigen gaat helpen, dus besluit ‘m maar naar een kledingbak te brengen. Vandaag is overigens ook echt een bijzondere dag, want mijn liefste kleine vriend is jarig: hij is vier geworden! Omdat de eerste jaren van zijn leven nogal raar zijn verlopen en we geen idee hebben waar hij vandaan komt en hoe oud hij precies is (ergens rond de vier, dat weten we wel) hebben we besloten zijn verjaardag op dierendag te vieren. Hij krijgt wat extra’s te eten, een cadeautje (nieuwe speeltjes) en ik speel voor hem op vrijwel elk instrument dat ik kan bespelen een verjaardagsliedje. Wat een feest, haha!

’s Avonds kijken we weer naar Squid Game. Het is zo raar, soms ook zo lelijk gefilmd en overdreven geacteerd, maar op de een of andere manier wil ik het wel blijven kijken.

Dinsdag

Vier jaar en een dag, je zou ’t hem niet geven hè? Hij maakt ons iets te vroeg wakker omdat het kattenluikje niet meer helemaal lijkt te werken. Daarna slapen we gelukkig nog even verder, fixen het luikje (hopelijk!) en storten ons op één van mijn minst favoriete klussen: boodschappen doen. Ik raak al sinds eeuwig overprikkeld in supermarkten. Die lichten, al die spullen, al die mensen en dan ook nog het gevoel hebben dat ik op moet schieten.. daar word ik erg ongelukkig en gespannen van. Toen ik naar dit huis verhuisde, besloot ik dan ook dat ik mezelf dat niet meer aan zou doen en gewoon boodschappen zou gaan laten bezorgen. Maar, we ontdekken nu dat dat eigenlijk ook best duur is. Als experiment gaan we dus maar eens proberen of we het een maandje zelf kunnen doen en dan wat besparen.

Na de boodschappen ga ik nog een beetje aan het werk. Morgen geef ik zangcoaching aan twee cliënten en ik wil ze wat oefeningen geven die ze kunnen doen voor ze gaan zingen. Het doel is vooral om ze een zeker gevoel te geven als ze (voor het eerst ooit!) mogen optreden. Ik heb een paar jaar geleden logopedie gehad in verband met stemband-issues door een operatie en heb daar de lax vox-methode geleerd. Dit wil ik morgen ook met de meiden gaan doen! Ik schrijf even kort op een briefje hoe het ook alweer precies zat.

Aan het einde van de middag ga ik rennen met de groep. Nu het weer wat vroeger donker is, kunnen we niet meer om zeven uur door het bos rennen en daarom is er ook de mogelijkheid om al om vijf uur te gaan. Dat doe ik! Het regent ontzettend hard, maar ik heb er eigenlijk best zin in. Helaas word mijn motivatie niet beloond met een soepel rondje: het is écht een hele pittige route, jemig.

Vooral de eerste heuvel die we moeten beklimmen is erg intens. Ik ben iets te fanatiek en wil als enige de heuvel op rennen. Als ik boven ben, realiseer ik me dat dat niet mijn allerbeste idee ooit was: mijn longen doen behoorlijk pijn. Meh! Ik dacht dat ik daar vanaf was, zeker nu ik de medicatie weer gebruik, maar het is nog niet over (en als ik dat typ hoor ik Marco Borsato in mijn hoofd, haha). De rest van de kilometers zijn dus gewoon pijnlijk en niet leuk, al zien we wel paarden en een ree. Af en toe regent het, maar aan het einde van de run klaart het een beetje op.

Woensdag

In de ochtend doe ik rustig aan, want in de middag en avond ben ik aan het werk. Rond half twaalf vertrek ik naar Amsterdam en als je me een jaar geleden had verteld dat ik zelf, in mijn eentje dus, vrijwillig naar Amsterdam had gereden, dan had ik je heel hard in je gezicht uitgelachen. Maar nu deed ik het dus gewoon, zonder stress, en alles ging goed! In Amsterdam geef ik zangcoaching aan twee dames die binnenkort moeten optreden. Vet leuk! We hebben twee uur de tijd en werken vooral aan de opbouw van het lied. Ze doen het fantastisch.

Op de terugweg haal ik nog even een nieuwe jas op (ik ben op zoek naar de perfecte winterjas, maar heb ‘m geloof ik nu gevonden!) en rij daarna naar huis. We eten samen en vervolgens vertrek ik naar de repetitieruimte van een muziekvereniging. Daar is een slagwerkgroep opgericht voor cliënten, in samenwerking met de organisatie waar ik voor werk, en ik kom een keertje kijken. Het is zó leuk. Echt! Er zijn best wel wat cliënten die ik ken, ik was vergeten hoe leuk het is om djembé te spelen, maar vooral: het is zó tof om te zien hoe muziek mensen samen kan brengen.

En als ik weer thuis ben, doen we dit: we kijken Squid Game verder. Het is best een beetje verslavend, ook omdat het zo raar is en toch ook wel een beetje onvoorspelbaar. Het enige wat me een beetje tegenstaat is dat het écht heel erg gewelddadig is en voor mijn idee dat ook wel een beetje normaliseert. Dat lijkt me niet gezond. Anderzijds kan ik me voorstellen dat het, omdat het zo ontzettend plastisch is, het een tegenovergestelde werking heeft. Nouja, ik weet het niet. Ga er nog maar eens over nadenken ;).

Donderdag

In de ochtend breng ik pakketjes naar het postpunt, met winterjassen die ik niet wil. Fendi keurt de doos goed! En oprecht, mijn hart smelt van deze foto: ik vind Fendi hier zo klein lijken en hij kijkt zo lief. Jee! Rond de middag heb ik nog een overleg via Zoom, maar het is er zo eentje die alle energie uit mij zuigt. Soms is dat zo!

In de middag komt mijn favoriete kleine meisje weer. We zijn zó blij om elkaar weer te zien! We gaan op pad om een cadeautje te kopen voor één van haar vriendinnen, want ze heeft maar liefst twee kinderfeestjes dit weekend. Eenmaal in de auto besluiten we al snel dat we ook voor andere dingen gaan shoppen, haha. We vinden dat allebei zó gezellig en leuk en komen met twee tassen vol thuis, maar: ook dingen die we nodig hadden, zoals nieuwe maillots voor Jula én een mooie outfit voor haar verjaardag.

Aan het begin van de avond gebeurt dit, haha! Jula had haar pop Sophie (die hier bij Jorn op schoot ligt, schrik niet, we hebben niet ineens een echte baby) mee naar beneden genomen en ik zet het mutsje bij Fendi op en hij laat ‘m zowaar zitten. Geen idee waarom, maar hij zit zeker wel tien minuten met dat mutsje op. We moeten er zó hard om lachen, vooral omdat hij er zo chagrijnig bij kijkt, haha.

Daarna zoek ik nog wat spullen uit: Jula’s andere moeder had nog een doos met schoenen en wat camera-spullen meegenomen die nog in het oude huis lagen. Deze prachtige glitterschoenen doe ik helaas weg, want ze zitten echt vre-se-lijk.

Vrijdag

Mijn allerlievelingsochtendtafereel. Fendi die bij Jula in bed springt, Jula die meer dan vrolijk is en knuffelt met al die knuffels in haar bed, haha. Ik word daar zó gelukkig van!

Nadat ik Jula naar school heb gebracht, rij ik naar mijn ouders. Ik ga een rondje hardlopen met mijn moeder! Dat is lang geleden: vanwege een blessure moest zij weer opnieuw opbouwen, maar dat is gelukt en nu kunnen we weer samen rennen. Het is wat mistig, maar ziet er écht mooi uit. We rennen een relaxed rondje van zo’n 4 kilometer.

Na het hardlopen, rijden mijn moeder en ik naar twee (hele leuke!) kringloopwinkels in de buurt. Ik slaag eigenlijk heel goed: ik koop een vestje, een mooi paar bruine laarsjes (alweer, ja), een jurk en nog wat kleine dingetjes voor Jula. Daarna rijden we door naar Winterswijk, wat volgens mijn moeder echt wel een leuke stad is om even te winkelen. Daar blijkt ze helemaal gelijk in te hebben! We lunchen in een gezellig cafétje (en daar eet ik deze hele lekkere mosterd-preisoep) en daarna gaan we weer winkelen. Daar zijn wij samen écht ontzettend goed in, haha. Ik krijg van mijn moeder een fantastische vintage feestjurk, met gouden en bronzen details. Nu al zin om die te dragen!

Rond kwart over zes haal ik Jula op (ze had na schooltijd nog een kinderfeestje) en rijden we weer terug naar huis. Daar laat ik al mijn aankopen zien, waaronder dit fantastisch schattige fotolijstje waar precies een fenomenale pasfoto van Jula in past van toen ze nog een baby was, haha. Het ziet er echt hilarisch uit, ik moet telkens lachen als ik het zie.

Zaterdag

Ook vandaag staat ons weer een drukke dag te wachten, want Jula heeft wederom een kinderfeestje. In de ochtend pakken we de cadeautjes in die ze zelf heeft uitgezocht.

Na het inpakken, wil Jula graag verder met de lijst van alle dingen die ze mooi vindt en mee wil spelen op internet. Haha! Na een tijdje bemoeit ook Fendi zich ermee, al moet hij nog wat werken aan zijn pincetgreep.

En dan is het weer tijd voor zwemles! Jorn gaat voor het eerst mee, omdat we daarna nog samen wat gaan ondernemen. We drinken koffie terwijl Jula aan het zwemmen is en kletsen met de moeder van Jula’s vriendin, altijd gezellig. Na de zwemles rijden we door naar mijn ouders: daar gaan we even lunchen!

Dan brengen we snel Jula naar het kinderfeestje en rijden wij door naar het filmhuis. We gaan naar de film Druk, met Mads Mikkelsen. Ik maak tijdens de voorstukjes een foto, dus dit is zeker geen still uit de film, haha. Het is een hele mooie film, ik ben zwaar onder de indruk van het verhaal, maar ook van het acteerwerk. Wauw! Na de film wandelen we nog even door de stad, drinken nog wat op een terrasje en halen dan Jula weer op. Die is – natuurlijk – helemaal gesloopt, wat een programma!

Zondag

Tijd om te rennen! De derde keer deze week. We vertrekken vanaf een naastgelegen dorpje en ik meen me te herinneren deze route al eens eerder te hebben gelopen. Het is écht ontzettend prachtig! Het is een beetje mistig, de zon komt door en alles ziet er zo mooi uit. Echt genieten!

Het hardlopen gaat nog wat matig. Niet slecht, maar ook niet zoals het ging: ik voel mijn longen toch nog best wel en heb veel last van de hooikoorts. Niet fijn! Het kost me gewoon wat meer moeite om te rennen en dat is balen. Ik besluit om deze week toch maar weer eens de huisarts te bellen, want de medicatie die ik heb gekregen lijkt nog niet voldoende te doen.

We hebben verder geen plannen vandaag, echt een dagje om even bij te komen. Jula wil graag skeeleren, dus we gaan met z’n drieën een rondje door het dorp richting de pumptrack (ik wist niet van deze benaming trouwens, maar leerde dit toen we er waren, haha). We hadden het alleen nog gezien toen ze het aan het maken waren, dus geen voorstelling van hoe het er uit zou zien: het is best intens en nog niet echt iets voor onze lieve, kleine vijfjarige. Toch blijven we er even hangen, kijken naar de stoere, rondskatende jongens en na een tijdje wil Jula dan toch ook even met Jorn naar boven om te kijken hoe het er uit ziet.

Als we weer thuis zijn, gaan we gewoon weer verder met chillen. Ik kook, we eten samen en na het eten wil Jula graag nog dansen op Kinderen voor Kinderen. Daarna is het tijd om te slapen en doe ik ook niet zo heel veel meer, haha. Ik ben echt best wel aan het niesen en voel me niet helemaal fris en fruitig, met morgen een lange dag voor de boeg: op tijd naar bed dus!

You Might Also Like

14 reacties

 • Reageer Angélica 11/10/2021 at 07:05

  Zoveel Fendi content 😀 Gefeliciteerd kleine man!
  Wat ik zelf vooral heftig vond aan Squid Game was het emotionele aspect, het geweld was ook gruwelijk maar ik denk ook wel nodig om er wat meer spanning in aan te brengen? Als in dat je zo echt meeleeft met de spelers?
  Wel jammer dat het hardlopen niet zo lekker ging, hopelijk snel wat beter!

  • Reageer Anne 12/10/2021 at 08:14

   Haha ja oeps, ik zie het zelf ook. Veel Fendi. Haha! En ah ja, ik zie dat in de laatste afleveringen die we hebben gekeken inderdaad ook, dus begrijp wel wat je bedoelt. Het is misschien de combinatie? Soort van harteloos, kil geweld en tegelijkertijd emotionele banden. Dat is wel een grote tegenstelling!

 • Reageer Charlotte 11/10/2021 at 08:00

  Ahh wat is Fendi lief zeg! En ik heb dus al zoveel gehoord over Squid Game, maar zelf nog niet gekeken. Misschien moet ik het ook maar een kans geven, maar ik hoor er wel heel veel gemixte reviews over. En als het zo gewelddadig is, weet niet of ik dat echt heel leuk vind.
  Wat jammer dat het rennen nog niet super ging! Hopelijk kan de huisarts je verder helpen met wat betere medicatie.

  • Reageer Anne 12/10/2021 at 08:15

   Ja! Hij is echt geweldig lief. 🙂 En ja, ik zou eens een aflevering (of eigenlijk dan beter twee) kijken, dan weet je of het past. En ja, ik hoop ook dat de huisarts nog wat voor me heeft, haha.

 • Reageer Audrey 11/10/2021 at 08:41

  Fijn dat Missie Winterjas uiteindelijk toch geslaagd lijkt! Enne: met boodschappen doen merk je wel dat het op sommige tijdstippen echt veeeeel rustiger is dan op andere momenten, dus hopelijk helpt dat wel al tegen de prikkels. Zelf vind ik boodschappen doen op een of andere manier dus heel leuk. Vooral als ik iets lekkers/handigs met korting vind. Het is net tweedehands winkelen wat dat betreft 😉 Voor mij dan, haha.

  • Reageer Anne 12/10/2021 at 08:16

   Ja! Kreeg al heel veel complimenten over m’n nieuwe jas, hoera! En je hebt gelijk, dat is zeker zo. Vaak gaat het me ook wel redelijk goed af (althans tegenwoordig, vroeger kon ik echt soort van stilvallen midden in een supermarkt en niet meer weten wat ik moet doen), maar het kost me wel altijd heel veel. Moet daarna altijd bijkomen! Hoe dan ook, misschien moet ik jouw strategie proberen en vind ik het dan ook leuk 😉

 • Reageer Rachel 11/10/2021 at 10:34

  Wat een heerlijk overzicht heb je gedeeld zeg, ziet er allemaal super uit
  ik ben nieuw op je website en je schrijft erg leuk, dus ik ga je in de gaten houden 🙂
  Fijne week verder

  • Reageer Anne 12/10/2021 at 08:16

   Dankjewel Rachel! Je hebt al wel eens eerder hier gereageerd, maar ik vermoed dat je dat vergeten bent. Hoe dan ook: welkom!

 • Reageer Irene 11/10/2021 at 12:11

  HAHA die Fendi met dat mutsje op, geniaal! 😀 Ik ben ook benieuwd naar Squid Game maar ik kan niet zo goed tegen expliciet geweld of heel gewelddadige dingen dus ik weet niet, ik ga nog wat wachten denk ik :p
  Ik begrijp je gevoel bij boodschappen doen maar gek genoeg vind ik het zelf echt super leuk.

  • Reageer Anne 12/10/2021 at 08:17

   Haha ja! Ik zag dat ze bij Hema zo’n strikje verkopen, die wil ik echt voor ‘m aanschaffen, haha. En Squid Game is wel écht vol expliciet, gruwelijk geweld, dus misschien maar beter overslaan inderdaad 😉

 • Reageer hemelsgroen 11/10/2021 at 16:53

  Aaah, als Fendi ooit eens uit logeren wil: altijd welkom hier. Zo lief 🙂

  • Reageer Anne 12/10/2021 at 08:17

   Zo lief. Ik zal ’t hem zeggen 😉 Haha!

 • Reageer Luus 15/10/2021 at 20:36

  Wauw die glitter schoenen zo gaaf! En Fendi staat ook alles he, zelfs een mutsje 😉
  Wij zijn deze week ook aan Squid Game begonnen en ik heb hetzelfde zoals jij, wel erg gewelddadig maar tegelijk ook weer op een lichte manier en is dat wel goed?! Nu pas 1 aflevering gezien maar ik snap dat verslavend wel ja, ik wil ook verder kijken en weten wat er nog voor geks komt.

 • Reageer Blog by Linda 17/10/2021 at 10:39

  Wat een schattige kat! Ik vind boodschappen doen juist leuk, een van mijn favoriete huishoudelijke dingen. Als het druk is vind ik er niets aan, maar op een rustig moment geniet ik er echt van om alle verschillende opties in de supermarkt te bekijken en nieuwe dingen te proberen 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.