Dagboekje 4 • 2022

01/02/2022

Er is weer een week voorbij gevlogen. Ik wilde dit dagboekje eigenlijk gisteren al publiceren, maar WordPress werkte niet mee en even later vergat ik het en nou goed, weer een dagje later dan gebruikelijk. Misschien ook wel wat saaier dan gebruikelijk omdat ik gewoon heel erg druk was en steeds vergat om foto’s te maken. Toch raad ik aan om even te kijken, want: onze muur heeft een nieuwe kleur en het is fantastisch!

Maandag

Een nieuwe week! Ik zie er om eerlijk te zijn een klein beetje tegenop, want ik ben ontzettend druk en nog niet helemaal fris en fruitig. Ik begin de week met een kringloopfoto, maar daarvoor deed ik een heleboel andere dingen en dat kringloopbezoekje was eigenlijk maar een flitsbezoekje waar ik helemaal geen tijd voor had! Vandaag was eigenlijk een dag waarop ik een beetje rustig aan zou kunnen doen, maar toen ik wakker werd, was ik echt ontzettend moe en besloot ik wat langer te blijven liggen. Dat langer werd iets te lang, waardoor ik erg moest haasten voor een werkafspraak. Daarna moest ik allerlei pakketjes wegbrengen (en spiekte ik dus even vijf minuten hier) om daarna weer heel snel naar huis te gaan en weer te werken. In de avond ga ik lekker lang in bad en op tijd naar bed, prima.

Dinsdag

Ik slaap helaas niet zo heel goed en als de wekker gaat, voelt het alsof het nog middernacht is. Meh! Rond half negen stap ik in de auto en rij ik naar het hoofdkantoor van de organisatie waar ik werk: ik heb de hele dag overleggen gepland staan. Dat gaat wel goed en het is fijn om iedereen weer even te zien. In de middag hebben we een afspraak met deze robot! Er zijn er een aantal van binnen onze organisatie en ze ondersteunen de cliënten. Wij denken mee over hoe we nog meer muziek kunnen toevoegen aan de programma’s van de robot. Supertof! Na mijn werkdag heb ik nog een Marktplaatsafspraak, daarna haal ik een pakketje op en terwijl ik dat doe, belt Jorn om te vragen of ik nog iets anders op wil halen en merk ik dat ik eigenlijk een beetje over mijn grenzen heen ga. Ik ben gewoon heel erg moe en moet naar huis.

In de avond doe ik iets leuks: ik volg een online workshop dichten! Zoals de meesten weten, schrijf ik echt ontzettend graag, maar dichten heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Vooral omdat ik denk dat ik dat niet kan. Ik zag deze workshop voorbij komen en dacht: laat ik het eens proberen! Het is heel tof, want het tempo is hoog (en dat vind ik heel fijn), ik leer heel veel nieuwe dingen en krijg meteen heel veel inspiratie. Nu al zin om te schrijven!

Woensdag

Weer een kringloopwinkel en weer is er een heleboel gebeurd voordat ik deze foto heb gemaakt, haha. Ik zou eigenlijk weer naar het hoofdkantoor moeten, maar één van de collega’s waar ik de dag daarvoor mee ben geweest blijkt Corona te hebben. Heel even denk ik dat ik me ook weer zorgen moet maken om een besmetting, maar ik lees overal dat dat eigenlijk niet zo snel kan. Een test doen heeft weinig nut, want die kan nog tot zes weken na mijn besmetting positief zijn. Hoe dan ook: ik kan dus een ochtend thuiswerken en dat is erg welkom, want ik moet een heleboel doen. Ik ga als een razende aan de slag, haha. Dan breng ik weer wat pakketjes weg, eet ik snel een broodje en rij ik naar Doetinchem om Jula op te halen. Maar, voordat ik dat doe, breng ik nog even een bezoekje aan mijn lievelingswinkel: Dorcas. Ik neem een paar spulletjes mee, bijvoorbeeld een poppenbedje (grote wens van Jula) en een tas. O en een borduurwerkje!

Na mijn kringloopbezoekje haal ik Jula op en bedenk ik me dat ik een perfect cadeautje voor Jula’s vriendin Yuna heb gezien (zij is vrijdag jarig) in de kringloopwinkel. Ik twijfelde er eerst een beetje over, maar we besluiten toch om terug te gaan en het cadeautje te kopen. En, zoals dat dan gaat, vinden we nog heel veel andere leuke spullen, haha.

We bezoeken nog een andere kringloopwinkel en daar zien we dit gigantische hobbelpaard. Jula wil ‘m natuurlijk mee naar huis nemen, maar ik vind ‘m a) een beetje eng en b) een beetje te groot. Omdat Jula en ik laatst heel veel speelgoed hebben uitgezocht en opgeruimd, hebben we wel wat ruimte om weer iets nieuws te kopen. Jula is helemaal verbaasd en gelukkig dat we weer wat dingetjes mee mogen nemen, zo lief.

Jula wil natuurlijk meteen met haar pop en de spulletjes spelen als we thuis zijn. Ik stuur een foto van onze nieuwe poef naar een vriendin en zie pas later dat Fendi ontzettend mooi aan het poseren is voor deze foto, haha!

Donderdag

In de ochtend breng ik Jula naar school. Dan rij ik naar huis en zit ik meteen klaar voor mijn werk. Samen met een collega geef ik een online workshop over muziek. In de voorbereiding heb ik eigenlijk alles op me genomen (wat vaak een soort wisselwerking is: als ik het gevoel heb dat het niet goed gaat komen of merk dat een ander achterover leunt, neem ik alles over) en ook in de presentatie gebeurt hetzelfde. Dat betekent voor mij dan ook weer dat het gewoon echt wel hard werken is en de verdeling scheef is. Na de presentatie hebben we nog even telefonisch contact en is dit ook iets wat we met elkaar bespreken.

Dan kan ik ein-de-lijk mijn pakketje van Vinokilo uitpakken, hoera! Vinokilo is een webshop waar ik graag vintage kleding koop. De kwaliteit is goed, de maten zijn duidelijk en ik ben eigenlijk altijd erg tevreden. Deze keer zitten er twee jurkjes bij die het net-niet zijn en dus besluit ik ze terug te sturen.

Vrijwel direct moet ik door om Jula weer van school te halen. Als we thuis zijn, wil ze meteen weer met haar pop spelen. Fendi wil ook mee doen, geloof ik. We spelen heeeeel lang en dan is het tijd om te koken en samen te eten. Na het eten gaan we nog even in bad en dan breng ik Jula naar bed.

Vrijdag

En er volgt weer een hele drukke dag! In de ochtend breng ik Jula weer naar school en als ik thuis ben, moet ik nog even wat voor mijn werk doen én het gedicht schrijven voor de workshop. Gelukkig zit ik nog steeds vol inspiratie en ram ik binnen twee minuten een gedicht eruit (dit klinkt oneerbiedig, haha, het ging wel iets liever dan dit) en dan ga ik naar vioolles. Het is al even geleden dat ik les heb gehad, want eerst was er kerstvakantie en daarna zaten we in quarantaine. Ik heb – ondanks mijn plan om dit keer écht te gaan oefenen – geen één keer gespeeld, maar ik speel beter dan ik ooit heb gedaan, haha. Ik blijf mezelf verbazen! Naast dat het heel goed gaat, is het vooral echt heel fijn. Ik merk dat muziek maken op dit moment zo belangrijk voor me is en me zoveel brengt en dus besluit ik (voor de duizendste keer) om écht meer te gaan spelen.

Na de vioolles zou ik eigenlijk naar huis rijden, maar daar kan ik maar een kwartiertje zijn en dan moet ik weer weg, dus ik besluit er een kringloopbezoekje tussen te proppen. Die kringloopwinkel is er zo één waar ik erg gelukkig van word (gewoon zo’n troepje) en vlak naast de winkel zit ook nog een winkel met tweedehands kleding. Wat een geluk! Na deze bezoekjes ga ik naar mijn psycholoog en dan rij ik snel naar huis, want mijn ouders brengen Jula. We drinken even samen thee en dan rijden Jula en ik naar de verjaardag van Yuna: ze is zes geworden. We doen een spelletje, eten pannenkoeken en dan is het tijd om naar huis te gaan en te slapen. Voor ons allebei, haha.

Zaterdag

Goedemorgen! Jula en ik staan samen op: iets vroeger dan ik had gewild, want om tien over zes is ze al wakker. Au. We ontbijten samen en na één hap heeft ze er geen zin meer in. Ook het drinken vindt ze niet lekker en dus besluit ik er maar iets leuks van te maken. Ik zet een timer van 30 seconden en we geven allebei met een streepje op de beker aan hoeveel we denken dat ze binnen die halve minuut op kan drinken. Ze zegt wel drie keer ‘maar mama, dit blijft er nu voor altijd opstaan hè?’, haha. Natuurlijk wint Jula dit spelletje want natuurlijk drinkt ze gewoon die beker in één keer leeg en gaat ook haar kwark in een razend tempo naar binnen. Fijn! Oh en: na het zien van deze foto heb ik toch echt mijn nagellak er maar eens afgehaald.

En dan doe ik heel veel dingen, maar vergeet ik daar een foto van te maken. Daar heb ik de hele week al last van! Jula en ik gaan naar zwemles en de moeder van Jula’s vriendin vraagt of we bij hen willen lunchen. Dat doen we! Vervolgens zijn de meiden zo lekker aan het spelen, gaan wij (de zwemles-moeder – haha – en ik) even het centrum in en nemen nog wat lekkers mee. Dan zeg ik minstens drie keer dat we ‘echt zo naar huis gaan’, maar toch blijven we nog een beetje hangen en uiteindelijk eten we ook nog samen frietjes. Thuis maak ik nog een foto van bovenstaande ‘handleiding’ voordat ik ‘m weggooi: ik zag een poppenstoeltje voor op de fiets en die kon ik niet laten liggen.

Zondag

Dit is hoe ik wakker word vandaag! Jula en ik hebben weer bij elkaar geslapen, want Jorn was naar een feestje. We hebben allebei heel goed geslapen! Fendi staat al ongeduldig voor de deur te miauwen en dus laat Jula hem binnen. Even later maakt ze Sophie (de pop) wakker en Fendi en ik kijken toe.

Ik was van plan om in de ochtend te gaan hardlopen, maar ik voel me eigenlijk helemaal niet lekker. Mijn keel doet pijn, mijn holtes voelen vol en ik ben benauwd. Opnieuw testen heeft geen zin, want de kans is groot dat ik nog steeds positief test en nihil dat ik opnieuw besmet ben met Corona, dus ik vermoed dat het gewoon een virusje is. Ik ben er ondertussen wel een beetje klaar mee. Hoe dan ook: we doen dus rustig aan en ik begin aan een nieuw borduurwerkje. Ik word er steeds beter in en vond dit lieve zeemeermin-werkje online en het leek me leuk om dit te maken voor Jula’s kamer. Het is net iets moeilijker dan mijn andere projectje (nog zo’n kussen) en dat is leuk, een beetje uitdaging.

Aan het einde van de ochtend beginnen we aan de grote klus: we gaan de muur in de woonkamer schilderen. Naast dat roze niet per se Jorn’s lievelingskleur is, is de muur ook best wel vlekkerig (kijk maar op de foto hierboven) en zitten er strepen op waarvan ik niet precies weet wat het is. Tijd voor iets anders. Jula heeft er intens veel zin in en kan niet wachten om te beginnen. Eerst schuiven we alle meubels aan de kant, plakken we alles af en dan mag Jula de eerste streep zetten. Hoera!

En dit is het geworden! Echt heel anders, hè? Ik ben echt heel erg blij met het resultaat. We hebben eerst een aantal kleurtesters van Flexa besteld, wat getest en dat bleek het niet te zijn, maar in de tweede ronde bestellingen zat ook dit kleurtje en toen we ‘m op de muur zagen, twijfelden we eigenlijk niet meer.

De rest van de dag doen we rustig aan. Jula wil graag weer met Sophie spelen, we kijken filmpjes, gaan in bad en nou goed, het is gewoon fijn. Na het eten worden we verrast door Jula die met een kaars en kaarsenstandaard een fan-tas-tisch lied voor ons zingt dat ze zelf heeft verzonnen. Niet veel later zit ik achter de piano en begeleid ik haar, haha. Het is heel leuk om te horen dat ze zich steeds zekerder voelt en daardoor meer durft te improviseren. Op zulke momenten ontplof ik denk ik wel van trots!

You Might Also Like

5 reacties

 • Reageer Blog by Linda 01/02/2022 at 16:49

  Inderdaad een drukke week, maar ook met leuke dingen zo te lezen! En je muur is heel leuk geworden, een stuk rustiger zo, maar toch met een kleurtje 🙂

 • Reageer Angélica 01/02/2022 at 20:09

  Wat een hoop kringloopbezoeken, een beetje jaloers wel haha. Ik ga altijd naar dezelfde paar hier in de stad maar dat wordt ook zo snel saai.
  Klinkt als een drukke week weer, en hoop dat je snel een beetje opknapt! Zoveel ziek zijn is echt niet tof.
  Die blauwe muur is mooi, lijkt veel op de kleur die ik op mijn muur heb 😀 Houd er van 😉

 • Reageer Luus 01/02/2022 at 20:35

  Die dicht workshop, wat een leuk idee! Vind het ook wel bij je passen 🙂 Ik verheug me al op de tijd dat ik voor workshops en spontane dingen wat meer ruimte ga hebben.
  Ohhh wat doe je Anne… die VinoKilo website is echt niet goed voor me 😉 Haha nee grapje. Maar wat een leuke! Ik heb hem opgeslagen. Ik moet me nu heel erg gaan inhouden, wat een leuke dingen allemaal!
  Zo leuk dat Jula wat zingt voor jullie. Die trots snap ik heel goed!
  Beterschap, hoop dat je snel van de kwaaltjes af bent!

 • Reageer Nikki 04/02/2022 at 11:16

  Ooh, ik vond dat roze mooi, maar dit staat eigenlijk nóg mooier. Gaaf geworden. En I love het borduurwerkje. Zin om ook weer te borduren.

 • Reageer Lesley 04/02/2022 at 23:28

  Oh dat blauw is leuk! Heel goed gekozen 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.