Dagboekje 4 • 2021

01/02/2021

Maandag

Goedemorgen! Het is maandag, ik sta op tijd op en trek deze nieuwe oude trui aan: ik kocht ‘m vorig jaar aan het einde van de winter en droeg ‘m vervolgens amper. Hij lag helemaal achterin mijn kast, maar ik wist ‘m eruit te vissen 😉 . Ik heb het laatste sollicitatiegesprek van mijn werk en dat gaat allemaal soepel. Daarna beland ik in een soort zwart gat van audities van the Voice en kan ik niet meer ophouden met kijken, haha. Ik blijf het de hele middag en avond doen, ik ben niet te stoppen!

Dinsdag

Ik zet mijn wekker een beetje op tijd zodat ik vroeg kan beginnen met werken. Dat lukt. Tussendoor gaan Jorn en ik kijken in een loods vol vintage spullen voor een nieuw dressoir voor onze televisie. Of nouja: zijn televisie komt in het huis en die is een stuk groter dan de mijne, dus hebben we ook een nieuwe televisiekast nodig. Logisch. De kast is eigenlijk precies waar we naar op zoek zijn, dus dat is fijn!

In de middag zit ik op het station te bibberen. Wat is het koud! Of vooral: een koude wind! Ik heb een afspraak met mijn stagiaire in het bos. We gaan een stuk wandelen samen en praten over het onderzoek dat zij gaat doen binnen de organisatie waar ik werk.

De afspraak gaat heel goed. Het is gezellig en productief tegelijkertijd. We wandelen anderhalf uur door het bos in Ede: heel mooi! Halverwege krijgen we een regenbui over ons heen, dat is even wat minder, maar verder blijft het droog en schijnt de zon zelfs af en toe een beetje.

Aan het einde van de middag komt de man van de vintage winkel met de kast. Superfijn! Hij past precies (maar dat hadden we natuurlijk opgemeten) en geeft straks genoeg ruimte voor Jorn’s grotere televisie en misschien ook nog mijn platenspeler. Daar ben ik echt blij mee!

’s Avonds staat er weer een rondje rennen met mijn groepje op het programma. Ik ren weer eens met iemand waar ik echt fijn mee kan hardlopen, dus all is good. Ik ren niet te snel, niet te langzaam, met een paar versnellingen onderweg en word er wederom heel gelukkig van.

Woensdag

Ik begin de ochtend met werkafspraken: dat gaat allemaal prima. Ik merk wel dat ik het lastig vind om zo verspreid aan het werk te zijn, liever werk ik gewoon twee dagen achter elkaar en dat dat het dan is. Nu werk ik een paar uur op maandag, een volle dag op dinsdag en een paar uur op woensdag: dat werkt niet zo lekker voor m’n hoofd.

In de middag doen Jorn en ik samen wat nuttige dingen: nu we een nieuwe televisiekast hebben, moet de oude naar de schuur en moeten we het één en ander verkopen. Dat doen we, dus deze foto maak ik voor Marktplaats: deze stoeltjes vind ik nog steeds echt wel leuk, maar ze zijn helaas aan de lage kant en daardoor zitten ze niet zo comfortabel. Jammer!

Fendi klimt weer eens op de schouw en dat is, met alles wat daar staat, echt een spannende bezigheid want hij stoot altijd van alles om, hoe voorzichtig hij ook doet. Vervolgens gaat hij even mooi zitten voor de foto 😉 .

Donderdag

Ik begin de dag met vioolles. Het gaat moeizaam: ik heb niet zo heel erg goed geoefend en moet wat moeilijke stukken spelen. Tegelijkertijd zie ik ook dat ik al heel erg vooruit ben gegaan en dat ik inmiddels echt muziek aan het maken ben in plaats van een beetje raggen op een instrument. Dat is een groot verschil.

Daarna komt mijn lievelings. We jagen al onze middagactiviteiten er in een uurtje doorheen: we maken hangers met krimpfolie en we maken tompoucen (die mislukken en resulteren in een huilbui van Jula, jammer maar helaas). Het is wel echt heel fijn weer met z’n tweeën en ik kan m’n geluk niet op dat ze er weer is. Zo ontzettend fijn.

Vrijdag

We mogen vandaag uitslapen tot acht uur. Wat een geluk! Jula kan niet wachten met het inpakken van onze tas voor het weekendje weg. Zo lief. We doen het dus al vroeg in de ochtend en ik laat haar zelf de koffer inpakken. Echt grappig om te zien waar ze dan voor kiest: de halve koffer bestaat uit knuffels. Halverwege de ochtend komt Jorn gezellig langs en moeten we bellen met Jula’s juf. Daarna doe ik weer eens een poging tot een selfie met Fendi, maar hij heeft er – zoals je ziet – niet zoveel zin in.


Daarna beginnen we aan de tocht naar Zandvoort. Ik zet een luisterboek aan voor Jula en rij redelijk stressvrij, al is het wel echt een rotweg. Als we er zijn, pakken we uit en wil ik de auto op de parkeerplaats zetten, maar hij start niet meer. Wat ik ook probeer, er gebeurt niets. Vet balen! Ik bel de wegenwacht en zij zijn er binnen een half uur. Een hele aardige man komt prutsen aan mijn auto en ontdekt dat het contactslot kapot is. Hij maakt een noodreparatie en dat betekent dat ik de auto moet starten door twee kabeltjes tegen elkaar aan te houden. Veel te spannend voor zo iemand als ik, haha.

Zaterdag


Zaterdag! Jula slaapt uit tot acht uur en rond tien uur staan we op het – koude – strand. Mijn ouders hebben een vlieger gekocht en Jula kan haar geluk niet op. Ze rent het hele strand over!

In de middag chillen we in het bubbelbad en de sauna. Superfijn! Het bubbelbad is zo groot dat het voor Jula net een zwembad is. Voor het naar bed gaan leest oma nog een verhaaltje voor. Jula kruipt bijna in het boek!

Zondag

In de ochtend ren ik een rondje met mn moeder. We verdwalen, maar lopen terug over het strand en dat maakt alles goed! Het is wel écht heel erg koud.

In de middag doe ik een minidutje op de bank. Daarna gaan we naar buiten: tijd om een rondje langs het strand te maken. Jula vindt het heerlijk! We wandelen nog een stukje door Zandvoort en lopen dan weer terug naar ons huisje om lekker op te warmen 🙂 .

You Might Also Like

12 reacties

 • Reageer Angélica 01/02/2021 at 09:11

  Ohh dat nieuwe kastje vind ik echt heel leuk 😀 Ik houd ook wel van die retrostijl.
  En echte bikkels hoor, dat jullie zijn gaan hardlopen. Wat was het koud! Ik ga eigenlijk niet onder de 6 graden heb ik besloten haha.
  En wat een avontuur met de auto, poeh!

  • Reageer Anne 02/02/2021 at 12:12

   Thanks, ik ook! En ja, ik ben ook trots op ons, haha. Ik vind het wel lekker om in de kou te lopen en dan van binnen op te warmen, dat doet me altijd goed. En daarna echt heeeeel warm douchen 😉

 • Reageer Audrey 01/02/2021 at 11:24

  Fijn, zo’n weekendje aan het strand! Ik ben deze week ook met een collega gaan wandelen. Erg fijn om zo toch nog eens iemand te zien van mijn werk.

  • Reageer Anne 02/02/2021 at 12:12

   Ja, dat was heerlijk! En hmja, wandelen is een goede manier om toch nog in contact te blijven merk ik.

 • Reageer Irene 01/02/2021 at 16:02

  Ooooh ja die kast is per-fect! Zo wil ik er dus ook graag een vinden maar ik vin het een moeilijke zoektocht. Super leuk dat jullie even aan zee waren (wel jammer van je auto).

  • Reageer Anne 02/02/2021 at 12:13

   Ja hè? Ben er ook heel erg blij mee! Bij ons ging de zoektocht heel snel, daar hebben we echt geluk mee gehad. En ja, aan zee was het echt even heel fijn <3

 • Reageer Siroon 01/02/2021 at 19:11

  Leuke nieuwe kast! Wat fijn dat je dat nog kan vinden in deze gekke tijd. En je weekendje weg ziet er heerlijk uit. Dapper van je auto, maar heb je dat ook weer meegemaakt he 😉

  • Reageer Anne 02/02/2021 at 12:14

   Ja, thanks! En die auto.. ja, dat was wel even een gedoe. Ik had er flink stress van, maar dat is nu allemaal voorbij: hij gaat zo naar de garage voor reparatie 😉

 • Reageer Liesbethblogt 01/02/2021 at 22:07

  O die kast is echt leuk met die roze schouw ernaast! En je kat, wat een fotogenieke is het. Heerlijk zo’n weekendje weg zo fijn dat je dat kon doen en het strand prachtig.

  • Reageer Anne 02/02/2021 at 12:14

   Ja hè! Superfotogeniek <3 En ja, dat weekendje weg was even precies wat ik nodig had. Heb er echt van genoten!

 • Reageer Lesley 02/02/2021 at 20:47

  Wat een leuke mini-vakantie! En oeh ja dat tv-meubel is héél leuk 🙂

  • Reageer Anne 02/02/2021 at 22:04

   Ja, dat was echt heel fijn. Echt een aanrader om even een paar dagen naar zee te gaan als je de mogelijkheden hebt 🙂 En ja, dat vind ik ook! Dankjewel!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.