Dagboekje 38 • 2021

27/09/2021

Maandag

Ik sta op tijd op, ook al ben ik echt intens moe, want: ik heb vioolles! Helaas stuurt mijn vioolleraar drie kwartier voor de les een bericht dat het niet door kan gaan omdat hij ziek is geworden. Meh! Ik ben net helemaal gedoucht en aangekleed en te wakker om nog even te gaan slapen, dus besluit maar wat te gaan werken. Er is nog genoeg te doen!

In de middag komen mijn ouders langs. Mijn vader vindt het leuk om bij ons in de tuin te werken en zorgt ervoor dat het er weer netjes uit ziet. Mijn moeder en ik doen even wat boodschappen: ik koop een boeketje voor mijn leidinggevende namens ons team, vind een nieuw waslijndraad (heel belangrijk) en nog wat meer van die dingen die gewoon even moeten.

Daarna rijden mijn moeder en ik nog even langs een kringloopwinkel waar ik al een hele tijd niet geweest ben. Het is niet zo’n grote, maar het valt ons allebei op dat het er eigenlijk heel mooi en netjes uitziet. Nu hou ik ook wel echt van rommelige kringloopwinkels, maar dit is ook wel leuk voor de verandering! Ik pas een bijzondere jas / vest met gouddraad, maar concludeer dat-ie écht te groot is. Ook spot ik nog dit katje – een soort van lelijke versie van de porseleinen variant die wij hebben – en zie er nog veel meer en twijfel dus eventjes om er eentje mee te nemen, maar besluit dat genoeg wel genoeg is en dat we dat punt bereikt hebben. Haha!

Dinsdag

Mijn dag begint al vroeg: rond half acht stap ik in de auto op weg naar Nigtevecht (bij Amsterdam in de buurt). Daar heb ik vandaag een teamdag! De locatie is heel bijzonder en heel anders dan de standaard vergaderruimtes die ik ken. We worden goed verzorgd, er is goede koffie (ook belangrijk) en het is heel gezellig en fijn om samen te zijn.

En dit is de achtertuin! Het is best lekker weer, dus we lunchen buiten en spelen ook nog een potje voetbal. Mijn collega’s zijn erg onder de indruk van mijn voetbaltalenten, haha. We zijn vandaag veel bezig met teamreflectie en het is leuk om te horen hoe mijn collega’s mij zien. Ik voel me gelukkig met zo veel leuke, creatieve mensen om me heen! Aan het eind van de middag hebben we een borrel met de roadies om het muziektent-project af te sluiten en maken we plannen voor een vervolg voor volgend jaar. Iets later dan mijn bedoeling was, rijd ik naar huis en neem ik de verkeerde afslag. Ik had me aangemeld om te gaan hardlopen, maar zie vervolgens dat er ook nog een flinke file staat en dat het me nooit gaat lukken om om 7 uur klaar te staan met mijn hardloopkleding aan. En dus zeg ik af!

Uiteindelijk lost de file op terwijl ik aan het rijden ben en had ik het allemaal nét kunnen redden, maar ik besluit om niet te gaan haasten. Ik eet rustig een soepje en broodje en ga daarna uitgebreid in bad! Mijn plan is om deze bruisbal te gebruiken, maar uiteindelijk vergeet ik het, haha. Volgende keer dan maar!

Woensdag

Woensdag! In de ochtend ben ik weer aan het werk en concludeer ik dat ik eigenlijk iets teveel gewerkt heb de afgelopen weken. Ik had verwacht dat het na de muziektent wat rustiger zou worden, maar ik heb op teveel dingen ‘ja’ gezegd, waardoor ik nu nog steeds heel druk ben en meer uren werk dan ik eigenlijk zou moeten. Ik neem me voor om dat een beetje anders te gaan doen!

In de middag komt mijn SPV-er bij me. Ik ben eigenlijk heel moe, een beetje klaar met al het gepraat en denk erover om het af te zeggen, maar besluit het vervolgens toch niet te doen. Achteraf ben ik daar blij om. We wandelen zo’n twee uur over de hei (zo mooi nu!), zien een wild zwijntje op twee meter afstand oversteken én een reetje in de verte. We praten over de dingen die nu spelen en veel ruimte in mijn hoofd innemen. Na de wandeling ben ik weer echt inténs moe en besluit ik even te gaan slapen. ’s Avonds kijk ik de documentaire ‘Alleen tegen de staat’ (over de toeslagenaffaire) en jemig, ik ben verontwaardigd en boos. Wat een ellende en wat ontzettend naar en belachelijk dat de mensen die daar verantwoordelijk zijn nog stééds ons land besturen. Ik kan het niet geloven.

Donderdag

Ik sta wéér vroeg op: ik moet in de ochtend naar kantoor om een sollicitatiegesprek te voeren vanwege onze vacature. Ik doe rustig aan, heb het gevoel dat ik alle tijd heb (bestel redelijk impulsief ook nog twee nieuwe jurkjes én een vestje) en ineens realiseer ik me dat ik de tijd compléét verkeerd heb ingeschat en zelfs te laat ga komen. Oh nee! Ik ben eigenlijk altijd te vroeg, dus ik schrik me een ongeluk en ren naar de auto. Mijn teamleider en ik overleggen al bellend nog even terwijl ik aan het rijden ben en ik ben nét op tijd op kantoor. Pfjoe!

Na het gesprek rij ik nog even naar twee kringlopen op de route naar huis. Ze zijn allebei een beetje bijzonder en ik word er niet heel gelukkig van. Ik koop twee theeglazen en twee glazen bakjes én een onderzetter en rij weer naar huis. Ik ben weer helemaal uitgeput, dus val in slaap en als Jorn thuiskomt gaan we nog even een stukje wandelen. Daarna komt Jula, hoera!

Vrijdag

In de ochtend breng ik Jula naar school. Dat gaat goed! Daarna haal ik een stoeltje van Marktplaats op, drink nog even koffie thuis en vervolgens haal ik Eefje op om te gaan kringlopen. Hoera! We doen een rondje Nijmegen – Wijchen en dat bevalt goed. Ik koop twee paar schoenen (die van hierboven), een tuinkussen en een lief retro koffertje. Prima score!

In de middag komt Jula weer uit school, maar ze is erg moe. We doen dus rustig aan! Met mijn moeder doen we nog wat boodschappen, daarna kijken we lekker lang filmpje en als Jula op bed ligt, hangen Jorn en ik nog even op de bank. Met Fendi tussen ons in, zoals altijd, haha. Hij ligt zó lief te slapen, ik smelt helemaal!

Zaterdag

Onze dag begint al om tien voor zes ’s ochtends. Au. Rond zeven uur gaan we maar naar beneden, kijkt Jula een filmpje en schrijf ik even van me af en vorm dat om in een blogpost. Nadat we ons hebben aangekleed en ik mijn nieuwe schoenen aan wil doen, is Jula helemaal onder de indruk van het feit dat ik schoenen met een hak heb. Dat heb ik namelijk echt nooit! Ze vindt het natuurlijk heel interessant en móet er even een rondje op lopen.

In de ochtend vertrekken we naar zwemles. Het is gezellig om weer te kletsen met de moeder van Jula’s vriendin en even rustig een kop koffie met elkaar te kunnen drinken. De zwemles gaat weer goed, Jula heeft het wel echt naar haar zin en is vrolijk als ze onder de douche staat. Daarna is het snel tijd om aan te kleden, want vooral Jula heeft nog een druk middagprogramma voor de boeg: ze gaat met mijn nichtjes naar de dierentuin. Ik rij naar een parkeerplaats waar zij ook komen en dan doen we de wissel!

Als ik weer thuis ben, ben ik eigenlijk echt wel moe. Ik zet een documentaire aan en eet een broodje op de bank, maar ik kan mijn aandacht er niet eens een beetje bij houden. Ik eet snel mijn broodje op en kruip daarna achter de piano om even fijn te zingen en te spelen. Na ongeveer een uurtje spelen, stap ik weer in de auto: voor mijn werk ga ik naar een locatie in de buurt waar een feest georganiseerd is. Ze hebben ook een artiest geboekt die komt zingen. Het is héél erg grappig en goed om even mijn gezicht te laten zien.

Rond half vijf rij ik weer naar huis en komt Jorn ook thuis. Daarna rijden we samen naar mijn oom en tante, waar mijn nichtjes en Jula inmiddels zijn, en eten we samen frietjes. Daarna gaan we naar huis en kruipen Jula en ik tegelijkertijd in bed, haha. Wat een dag!

Zondag

Zondag. Ik had bedacht dat we vast allemaal uit zouden slapen, maar Jula is weer vroeg wakker. Jula mag even een filmpje kijken, ik ga schrijven en Fendi kruipt op de piano om naar buiten te kijken. Ik vind het zó’n mooi plaatje, ik weet niet waarom precies.

Ik sta op het punt te gaan hardlopen en ontmoet dan deze gigantische naaktslak in de voortuin. Mijn god! Hij is echt bijna zo groot als mijn voet, ieuw.

Dan is het tijd om te rennen! We gaan met een flinke groep en de route is prachtig. Onderweg komen we een aantal runderen midden op ons pad tegen en moeten we dus een doorsteekje doen (en een stukje wandelen, wat mijn gemiddelde snelheid niet ten goede komt, maar ach) en ik voel me prima.

Als ik thuis ben, kan ik niet meer ophouden met niezen. Ik heb al een week last van mijn ogen en die jeuken nu intens en alles, maar dan ook echt álles, jeukt. Ik slik al weken cetirizine tegen hooikoorts (en eigenlijk heb ik nooit echt last van hooikoorts, maar nu lijkt het dat toch wel te zijn), maar het doet helaas helemaal niets vandaag. Vervolgens begint ook mijn hoofd nog intense pijn te doen en voel ik me koortsig en ellendig. Ik ga maar even in bed liggen, kom daar nog even uit om te eten en wat samen met Jorn en Jula te kijken om vervolgens weer in bed te kruipen. Hopelijk helpt het om even goed te slapen!

You Might Also Like

10 reacties

 • Reageer Luus 28/09/2021 at 07:50

  Wat leuk om eens in een andere bloemenwinkel te spieken haha. En wat een kringloopvondsten! Als de buit goed is voel ik me altijd alsof ik een schatkist heb gevonden 😀
  Wat rot dat je zo moe was, en dan ook nog ziek de laatste dag! Hoop dat je snel weer opknapt en de rust kunt pakken die je nodig hebt.
  En de foto met Fendi op de piano vind ik ook wel wat hebben. Alsof hij zijn leven daar even aan het overdenken is haha.

  • Reageer Anne 30/09/2021 at 08:55

   Ja, ik dus ook! Blijf het ook echt leuker vinden dan kopen via bijvoorbeeld Vinted, want in een kringloopwinkel moet je toch echt iets beter zoeken. Haha! Ik ben gelukkig weer helemaal opgeknapt, maar ook even langs de huisarts geweest en heb wat extra medicatie tegen hooikoorts. Dus dat is fijn! En ja, zo zag ik het dus ook een beetje 😉

 • Reageer Audrey 28/09/2021 at 08:43

  Ooo, jeuk is zo stom! Hopelijk voel je je snel minder ellendig. Enne: hoeveel kringlopen heb je eigenlijk in een straal van 10 km van je huis? Of is je cirkel gemiddeld genomen wel een stukkie groter? 😉

  • Reageer Anne 30/09/2021 at 08:56

   Hahahaha! Dat is een fantastische vraag! Die cirkel is inderdaad wel een stukje groter 😉 Ik woon tussen Arnhem en Apeldoorn in en bezoek graag die steden, maar doe ook wel eens een uitstapje naar Nijmegen of de achterhoek. Dus ik rij best wel wat voor een goede kringloopsessie 😉

 • Reageer Angélica 29/09/2021 at 09:32

  Wat is dat toch met die communicatie van vioolles? Haha heb het idee dat dat best regelmatig voorkomt, irritant wel 😛
  En ik heb ook zo’n kattenbeeldje! Mijne heeft een lamp op zijn hoofd!
  En ja iew al die naaktslakken de laatste tijd, zo vies. Heb ooit een keer tijdens kamperen, toen ik nog jong was (haha), een schoen aangetrokken waar zo’n viezerik in was geklommen… SMERIG!! /random
  Ik hoop dat je je ondertussen beter voelt, dat klinkt niet fijn!

  • Reageer Anne 30/09/2021 at 08:56

   Haha ja, mijn vioolleraar is een heel leuk mens, maar niet per se goed in communiceren. Maar omdat ik hem zo leuk vind, vergeef ik hem alles, haha. En wauw! Ik wil ook zo’n kattenlamp, fantastisch! En aiaiai, die naaktslak klinkt echt als de hel. Gadverdamme! Ik had wel ooit een aanvaring met een bloedzuiger, vond ik ook echt heel smerig. Haha!

 • Reageer Robin Schrijvers 30/09/2021 at 07:35

  Oh leuke week weer! En haha, die zorgen van de gemiddelde snelheid zijn hier ook heel erg herkenbaar 😅 Als ik voor een rood licht sta… Oeioeioei!!! Gelukkig pauzeert Strava dan (als ie goed meewerkt :p )

  • Reageer Anne 30/09/2021 at 08:57

   Haha! Ja, herkenbaar! Hier moesten we dus een stuk wandelen en dan denkt mijn Fitbit dat ik mijn tempo gewoon verlaag. Meh!

 • Reageer Irene 01/10/2021 at 20:23

  Oh die schoenen die je hebt gekocht, zo tof! Het lijkt me overigens best een vermoeiende week met al dat vroege opstaan :p

 • Reageer Lesley 05/10/2021 at 12:57

  Haha dat heb ik ook vaak, dat ik in bad ga met een bruisbal en ‘m dan uiteindelijk vergeet. Dan kan ik zo balen want ik wil die dingen ook alleen gebruiken als ik weet dat ik een uitgebreid bad neem hahaha.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.