Dagboekje #36

07/09/2020

Maandag

Geen hele bijzondere maandag, wél een hele drukke: eerst breng ik Jula naar school, daarna komt iemand om mijn leaseauto te keuren en daarna iemand anders om ‘m op te halen. Dat loopt bijna verkeerd omdat de man die ‘m op moet halen er eerder is dan de keurder (en ik denk dan meteen: dit gaat weer mis, hoor), maar uiteindelijk kwam het allemaal toch goed en was er geen stress nodig. Daarna moest ik naar de psychiater. Dat was een fijn gesprek, we hadden het vooral over mijn nieuwe baan. In de avond ben ik moe en kijk ik the Rain op Netflix. Best wel een aanrader én Deens (en daar heb ik een zwak voor).

Dinsdag

Het is tijd voor de eerste werkdag bij mijn nieuwe baan! Ik ben muziekcoach bij een grote zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is voor mij écht een droombaan en ik ben zo blij dat ik deze tegen ben gekomen en aangenomen ben 🙂 En dat ik nu eindelijk ga starten is helemaal fijn! De ontvangst is heel hartelijk: ik krijg een bos bloemen (!) en heb hele leuke collega’s, de sfeer is meteen goed. Ik kan niet wachten om echt te beginnen.

Aan het einde van de dag heb ik nog een hardloopsessie op het programma staan: ik heb me aangesloten bij een hardloopgroepje hier in het dorp en we oefenen twee keer in de week en de derde keer loop je dan nog zelf. Vanavond staat er weer een rondje gepland en het gaat (ondanks frisse tegenzin van mijn zijde) echt heel erg goed. Ik geniet er weer van en dat is het belangrijkste. Al ben ik wel de langzaamste, maar dat vind ik inmiddels niet meer zo erg. 😉

Woensdag

Ik had verwacht woensdag te werken, maar omdat mijn laptop en telefoon er nog niet zijn kan ik vrij weinig doen. Jorn komt overdag bij mij werken (dat is heel gezellig) en ik doe pogingen tot bloggen, maar op de één of andere manier voelt alles een beetje verkeerd om te delen. Ik moet weer even m’n weg vinden in het bloggen, geloof ik. ’s Avonds heb ik voor het eerst weer muziektheater. Van tevoren besluit ik om niet in de parkeergarage te parkeren (ik haat parkeergarages echt uit de grond van mijn hart), maar als ik er langs rijd besluit ik toch dat het wel een goed idee is om mijn angst steeds onder ogen te blijven komen en parkeer ik ‘m ook nog eens in z’n achteruit in de parkeergarage. Vol trots stuur ik Jorn een appje dat ik het gedaan heb, haha 😉

Dan wacht ik op een bankje in de zon, want ik ben zoals altijd veel te vroeg. Te vroeg komen is echt waar ik goed in ben, meestal tien minuten voordat ik er ergens moet zijn ben ik er al. Dat vind ik fijn.

Donderdag

Ik ga naar de psycholoog en als ik terugkom en even relaxed wat vlogs wil kijken, is dit wat ik aantref. Ik krijg ‘m ook echt met geen mogelijkheid er van af, haha. Mijn gesprek bij de psycholoog is heel fijn, ik zie haar nu een stuk minder frequent en onze afspraken lijken steeds op het juiste moment te komen.

In de middag haal ik Jula op van school. Ik ben erg moe dus we doen niet zoveel bijzonders meer.

Vrijdag

Het is vrijdag! Ik breng eerst in de ochtend Jula naar school. Daarna ga ik nog even slapen, ik ben zó moe. Ik loop in de middag een rondje hard. Ik ren twee keer met mijn hardloopgroepje, op zondag en dinsdag, en één keer met mezelf. 😉 Dat is prima, ik ga dan iets langzamer en iets relaxter en kan dan net iets meer genieten van het rennen. Dit keer doe ik een raar rondje zomaar in het dorp, ik raak de weg een beetje kwijt en loop uiteindelijk verder dan mijn bedoeling was. Maar het komt allemaal goed.

De rest van de middag ga ik chillen. Er is een nieuw seizoen van Love Island begonnen (ja sorry, ik hou van slechte televisie) en dat ga ik samen met Fendi kijken. Hij krult zich altijd zo fijn tegen me op als ik op de bank ga zitten <3.

Zaterdag

In de middag komen mijn ouders. Met mijn moeder ga ik een bureautje kopen (alleen mislukt ons plan want het bureau dat ik wil is niet op voorraad, meh) en mijn vader gaat klussen in huis: dit keer maakt hij een kattenluikje in de deur. Het is eindelijk tijd voor Fendi om naar buiten te gaan, het is een echte buitenkat en dat wil ik hem niet ontnemen.. Maar hij moest natuurlijk eerst even wennen aan ons huis.

Hij zit er in! Een klein beetje scheef en een beetje onhandig met het slot, maar dat maakt allemaal niets uit ;-). Hij doet het ook nog eens, superfijn. Ik laat Fendi nog niet naar buiten, want het is al bijna avond en dat zie ik niet zo zitten. Maar morgen gaat het gebeuren..

Zondag

Ik ren eerst een rondje met mijn hardloopgroepje en dan is het zover: de Fennmeister mag naar buiten! 😉 Ik vind het heel erg spannend, ik ben vooral bang dat hij niet terugkomt omdat hij heel erg gewend is om op straat te leven. Misschien vindt hij het daar wel zo fijn dat hij niet meer naar huis komt. Ik open de deur voor ‘m en na een half uur stressen (ja echt) hoor ik het piepje van het kattenluikje en is-ie er weer! Ik ben nog nooit zo blij geweest om hem te zien, haha.

In de middag komt Jorn. We gaan samen wandelen op de Posbank, dat is een kwartiertje lopen vanaf mijn huis. Ik heb hele zware benen van het hardlopen (en slecht slapen) en we kiezen een wandeling uit met teveel klimmen, dus uiteindelijk slaan we linksaf en nemen we de vlakke route naar huis. Beter! Ik zet meer dan genoeg stappen en als we thuis zijn doen we een spelletje.

We zijn er de hele middag en avond mee bezig! Het is heel leuk, weinig gepuzzel en veel verhaal. Daar hou ik wel van. Ondertussen hebben we Fendi weer naar buiten gelaten en is het dus toch weer spannend of hij terug gaat komen. Uiteindelijk.. heb ik geluk en komt hij iets voor negen uur ’s avonds weer aanzetten. Gelukkig! 🙂

 

You Might Also Like

5 reacties

 • Reageer marije 07/09/2020 at 16:59

  Die foto van kat&laptop, geweldig!!

  • Reageer Anne 08/09/2020 at 19:22

   Haha ja, mooi is-ie hè? Hij is er echt voor gaan liggen <3

 • Reageer Angélica 10/09/2020 at 07:21

  Ohh fijne week lijkt het me! Spannend van Fendi, ik zag op Insta dat hij nog niet terug was gekomen. Hopelijk is hij ondertussen er wel weer! Lijkt me ook heel spannend ja 😮

 • Reageer Saskia 12/09/2020 at 12:15

  Wat een fijne foto’s! Lijkt me genieten… Haha en die kat op de laptop <3

 • Reageer Irene 12/09/2020 at 16:34

  Ziet er uit als een fijne week. Leuk om te lezen dat je je al meteen zo fijn voelde op je nieuwe werk, dat zet toch de toon hé 🙂
  Toen wij in ons huis kwamen wonen met de twee poezen, werd ik na een week of twee zo enorm ziek (moest met spoed naar het ziekenhuis) dat allebei de poezen ontsnapt waren door alle commotie. Eentje was al na een dag terug maar de andere bleef weg en net toen we posters hadden gemaakt om op te hangen was ie terug. Was ook mega bezorgd! Uiteindelijk liep die ene altijd terug naar zijn vorige huis (waar de ouders van mijn vriend wonen) dus hebben we hem uiteindelijk daar maar gelaten :p

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.