Dagboekje #35

31/08/2020

Maandag

We hebben een tochtje op de Talisman geboekt om zeehondjes te kijken. Het is een beetje onvoorspelbaar weer – helaas – maar we houden het droog!

Jula vindt het niet per se geweldig op de boot, maar als we de zeehondjes zien is ze toch blij!

Ik krijg de hele dag door optredens van kunstjes en dansjes door Jula. Ze beleeft er vooral heel veel plezier aan, dat is zo fijn om te zien :-)!

In de avond wandel ik nog een stukje met mijn moeder over de paarse hei! Zo mooi nu!

Dinsdag

Er staat een ponyritje op de planning. Jula vindt het het eerste kwartier geweldig en daarna is het klaar en wil ze liever naast de pony lopen en het touw vasthouden. Het is een mooi ritje van een half uur door het bos. 

Woensdag

We bedenken een geniaal plan: ik loop met mijn moeder naar een strandtent (dat is ongeveer een half uurtje), mijn vader komt daar met Jula met de auto en dan wisselen we op de terugweg om. Op de heenweg hebben we regen en wind (want het stormt) en als mijn moeder en ik eenmaal lekker warm in de strandtent zitten, blijkt dat mijn vader naar de andere strandtent is gereden met Jula. Oeps. 

Gelukkig rijden ze uiteindelijk naar de goede plek en eten we samen een kopje warme soep. En Jula vermaakt zich met de verrekijker :-)!

In de middag gaan we naar het Hooivak, een soort uit de hand gelopen kinderboerderij met allerlei dieren (Jula mag weer een rondje op dep pony, dus is helemaal gelukkig) en activiteiten om te doen. We zijn er de hele middag druk, superleuk!

Donderdag

Onze laatste vakantiedag is aangebroken. We gaan naar het strand. Daar ontmoet Jula nog een Jula die ongeveer net zo oud is als zij. Ze spelen heel fijn samen terwijl wij chillen in het zand. De storm is gaan liggen en het is best aangenaam weer om op het strand te zijn!

Vrijdag & zaterdag

Deze slechte blogger is helemaal vergeten om foto’s te maken, maar ik deed leuke dingen: ik ging met Fendi en een vriendin van mij naar de dierenarts. Ik was behoorlijk onder de indruk van hoe Fendi zich gedroeg, maar gelukkig was die vriendin erbij en kon ik het daardoor relativeren ;-). Daarna bleef ze nog fijn de hele middag bij ons, maakten we muziek en aten we frietjes. Zaterdag was een drukke dag: Jula werd opgehaald door mijn nichtjes voor een dagje dierentuin en ik racete naar mijn ouders omdat mijn vader mijn auto zou wassen. Ik heb een lease-auto die ik maandag schoon moet inleveren. Samen met mijn moeder ging ik kringlopen en kwamen we in een hele bijzondere kringloop terecht, met allerlei kraampjes. Heel leuk! 

Zondag

Zondagochtend ga ik eerst een rondje hardlopen met een nieuw hardloopgroepje (Jula slaapt bij mijn nichtje, die laat ik niet alleen achter hoor ;-)) en dat is pittig maar fijn. Het gaat best goed en ik kan er ook best wel van genieten. De volgende keer gaan we weer een stukje verder en dat vind ik wel spannend, geen idee of dat me gaat lukken. In de middag haal ik Jula op en als we thuis zijn gaan we cakejes bakken. 

Eén van de schatten die ik vind bij de kringloop is deze Playmobil met paarden: Jula raakt er niet over uitgepraat sinds ze op de pony heeft gereden. We spelen er de rest van de middag mee. ’s Avonds gaan we allebei op tijd naar bed, want morgen is Jula’s eerste schooldag en voor mij een dag bomvol afspraken. 

You Might Also Like

8 reacties

 • Reageer Irene 31/08/2020 at 18:27

  Haha grappig dat je vader aan de andere strandtent stond! Dat hebben wij ook eens gehad met mijn vader :p En zo fijn dat je die Playmobil in de kringloop hebt gevonden, altijd fijn als je zo’n koopje kan doen ^^

  • Reageer Anne 08/09/2020 at 19:20

   Haha ja dat was heel grappig, maar hij vond het beduidend minder leuk 😉 En ja, die Playmobil is echt een gouden vondst, ze is er zó blij mee <3

 • Reageer Nikki 31/08/2020 at 18:46

  Oeh, een paardenmeisje in de dop, daar word ik altijd blij van 😉

  • Reageer Anne 08/09/2020 at 19:21

   Haha leuk!

 • Reageer Hester 31/08/2020 at 22:47

  Eens met Nikki hierboven: zo lief om te zien hoe de paardenliefde zich ontwikkelt bij Jula (of het nou blijvend is of niet)! En fijn dat je een moeder bent die daar gewoon in meegaat, dat is heel wat waard kan ik zeggen uit ervaring als voormalig paardenmeisje, haha.

  • Reageer Anne 08/09/2020 at 19:21

   Ah wat lief! Haha! Ja, ik vind het leuk dat ze zo blij wordt van iets en als dat paardrijden is, dan is dat paardrijden 🙂

 • Reageer Angélica 01/09/2020 at 21:08

  Als oud-paardenmeisje gaat ook mijn hart sneller kloppen van deze foto’s! Ik herbeleef weer helemaal mijn jeugd haha, oh wat vond ik paardrijden geweldig! Ik snap Jula wel 😉 Nou wil ik ook weer paardrijden!
  Ziet er uit als een prettige week 🙂 Je bent al bezig maar toch: succes met je nieuwe baan!

  • Reageer Anne 08/09/2020 at 19:22

   Haha ik vond paardrijden vroeger ook heel erg leuk en mocht het altijd op vakantie 🙂 Heel tof vond ik dat. En lief van je, dankjewel! <3

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.