Dagboekje 34 • 2021

30/08/2021

Het is Jula’s allerlaatste vakantieweek en het lijkt erop dat ik dat nog erger vind dan zij, haha. Ik vond het zó gezellig om haar veel om me heen te hebben en we hebben veel leuke dingen ondernomen. Ik zou er best nog een paar weekjes aan vast willen plakken! In deze laatste dagen voor school weer begint, halen we alles er uit wat er nog in zit, haha. Het zijn fijne dagen!

Maandag

Mijn allerlaatste vakantiedag. Meh! Ook al vind ik mijn werk heel leuk en heb ik een rustige week met weinig afspraken, zie ik er toch een beetje tegenop om weer aan de slag te gaan. Ik denk dat ik vooral kan genieten van het idee van vakantie: vooruitkijken naar een paar weken waarin je vooral kunt doen waar je zin in hebt. Daar zal ik vast niet de enige in zijn!

Op deze ochtend word ik niet al te fit wakker, helaas. Inmiddels ben ik echt klaar met die hele verkoudheidsellende en ook al merk ik wel dat het steeds wat beter gaat, het gaat gewoon zo langzaam. Irritant! Ik ben al redelijk op tijd wakker en besluit er maar gewoon uit te gaan en wat nuttige dingen te gaan doen die ik de afgelopen dagen heb genegeerd. Als ik op Jula’s kamer de was verzamel, glipt Fendi naar binnen en voor ik het weet, ligt hij op haar bed te slapen. Jula’s bed is zijn favoriete plek in huis en eigenlijk mag hij daar niet komen, dus houden we de deur zoveel mogelijk dicht. Maar zodra er een opening is, grijpt hij zijn kans. Ik besluit ‘m nu maar lekker te laten liggen en doe morgen het beddengoed wel in de was.

In de middag rij ik naar Culemborg. Ik heb afgesproken met een vriendin van Jorn die ik gewoon heel leuk vind en waar ik graag eens mee wil kletsen, haha! Dat doen we dan ook (en we eten ook nog een taartje, wat een geluk). Ik ben helemaal verrast door hoe leuk Culemborg is! Heel sfeervol, allemaal leuke winkeltjes die handig zijn om in de buurt te hebben. Ja, leuk!

Aan het einde van de middag rij ik weer naar huis. We eten deze bloemkoolpizza (zonder vlees voor mij, maar wel per ongeluk (ja echt, per ongeluk) met heel veel kaas, haha) en gaan daarna heel burgerlijk in de tuin folders lezen. Zelfs Fendi komt er bij liggen! Na ongeveer vijf minuten word ik helemaal lek geprikt door muggen en ben ik er vervolgens weer klaar mee, maar het was leuk zo lang het duurde.

Dinsdag

Mijn eerste werkdag! Later dan mijn bedoeling is start ik mijn laptop op en check ik welke mailtjes er zijn binnengekomen tijdens mijn vakantie. Alleen maar leuke dingen, hoera! Oké, en ook één berichtje over dat één van mijn leukste collega’s ons gaat verlaten. Dat is dan wel weer jammer. Na ongeveer een kwartier ben ik klaar met het reageren op de mails en daarna weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik nog zou kunnen doen, dus besluit maar gewoon een beetje te chillen. Ik lunch met een broodje met guacamole en een gekookt eitje. Zo lekker! Een half jaar geleden at ik dit bijna iedere dag, maar toen was ik er klaar mee en ging ik over op de tonijnsalade-kaas-tosti, haha.

In de middag voel ik me matig. Ik doe nog steeds rustig aan, bel met een collega en doe zelfs even een dutje. Als ik na een uurtje wakker word, voel ik me eigenlijk slechter dan daarvoor. Meh! Dat is altijd zo zonde! Ik maak een soepje en trek daarna mijn hardloopkleren aan: er gaat gerend worden vanavond!

Ik ren, met de groep, een rondje van vijf kilometer en geloof me, het gaat niet vanzelf. Mijn longen doen toch nog best wel een beetje pijn en de route van vanavond is behoorlijk heuvelachtig. Gelukkig ren ik met een fijne groep en slepen zij me er best wel een beetje doorheen (en stimuleren me ook om gewoon af en toe wat rustiger aan te doen, want dat is toch wel moeilijk) en uiteindelijk voel ik me in de laatste kilometers wel weer iets beter. Gelukkig maar!

Het is niet af te zien aan deze foto’s, maar het is echt behoorlijk druk op de Posbank. Soms moeten we zelfs even stoppen omdat we niet voorbij een groepje wandelaars kunnen vanwege de tegenliggers! Zo druk heb ik het eigenlijk nog nooit gezien. Gelukkig is het op het laatste stuk weer veel rustiger.

Ik zou vanavond eigenlijk ook nog zangles hebben, maar door mijn verkoudheid leek zingen me niet echt een geslaagd plan en dus heb ik de les verzet. Dat betekent dat ik vanavond eens uitgebreid in bad kan! Ik blijf dan ook zo’n anderhalf uur zitten en concludeer dat dit nu al de beste aankoop (of eigenlijk: het beste cadeautje) is van heel 2021.

Woensdag

En ik ben er weer! In de middag pas, hoor. In de ochtend ben ik aan het werk en voel ik me nog steeds een beetje matig, als ik eerlijk ben. Gelukkig kan ik nog steeds rustig aan doen! Mijn sociaal psychiatrisch verpleegkundige appt om te vragen of hij wat eerder kan komen dan we hadden afgesproken en dat komt eigenlijk best goed uit. Samen wandelen we zo’n twee uur en praten over wat me bezighoudt. Dat is gelukkig niets bijzonders, eigenlijk.

De hei is nu toch wel echt op z’n mooist! Of op haar mooist? Geen idee. Ik merk aan m’n longen dat het nog niet helemaal lekker gaat, maar voor m’n spieren is het na het hardlopen van gisteren wel even fijn om het een beetje uit te wandelen.

In de avond ben ik nog eventjes aan het werk. Ik ga naar een locatie toe die ik ook heb gezien toen we met de muziektent een feestje vierden. Vanavond gaan we muziekpaspoorten (kleine boekjes die gaan over muziek en welke rol dat in jouw leven speelt) bespreken en muziek luisteren. Het is een hele gezellige, leuke avond. Ik word zelfs beloond met een optreden van een cliënt die een liedje van Michael Jackson voor me zingt. Fantastisch! Als ik thuis ben, wil ik nog even bloggen, maar na een paar minuten komt Fendi binnen. Hij is kletsnat en voor zover ik weet heeft het niet geregend, dus waarschijnlijk heeft hij een ongelukje gehad in het zwembadje dat nog in de tuin staat. Hij houdt niet op met kopjes geven en knuffelen en gaat uiteindelijk maar pontificaal voor de laptop zitten om het af te dwingen, haha.

Donderdag

Als ik ’s ochtends wakker word, voel ik me voor het eerst weer een beetje oké. Eindelijk! We beginnen de dag met schoonmaken (meh), maar wel altijd fijn als het gedaan is. In de middag komt Jula. Het is het laatste weekend van haar vakantie – die echt voorbij is gevlogen, jemig – en we gaan aan de slag met haar kledingkast. In het afgelopen jaar is ze flink gegroeid en dus moeten we even uitzoeken wat nog wel past en wat te klein is geworden. Zo weten we ook beter wat we nog nodig hebben voor de herfst en winter dit jaar! We doen het op Jula’s manier: alles uit de kast op kleine hoopjes en daarna één voor één weer uitzoeken. Het gaat prima!

Dit is de opbrengst: een grote shopper vol te kleine kleding voor de kringloop, een grote shopper met andere spulletjes voor de kringloop en twee vuilniszakken met oud beddengoed en ander textiel dat we niet naar de kringloop kunnen brengen. Dat gaat naar de kledingbak! We besluiten het meteen maar even weg te brengen.

Natuurlijk kijken we ook even rond (en komen we weer met onnodige dingen thuis, haha, altijd hetzelfde liedje). Maar: we zien ook dit badje! Het is dezelfde als wij hebben, maar dan in het wit en alleen het buisje ontbreekt. Ik stuur de foto door naar een vriendin die in de buurt woont, misschien is zij wel geïnteresseerd.

Vlak voor de vakantie waren Jula en ik in de ijssalon voor een ijsje en zagen we een gezin aan een tafeltje zitten met allemaal een ijscoupe. Jula vond dat, natuurlijk, fantastisch en we maakten de afspraak om dat in onze zomervakantie ook te gaan doen. Gisteravond was het zover! Het was te lekker, haha. Na het ijsje reden we nog even een rondje over de Posbank in de hoop wat wild te spotten, maar helaas liet geen dier zich zien. We hebben ons wel vermaakt met vreemde spelletjes waarbij we elkaar na moesten praten, haha.

Vrijdag

We beginnen de ochtend met het maken van onze eigen bruisballen. Of nou, eigenlijk lieg ik, want we beginnen de ochtend met een half uur wakker worden in bed en daarna filmpje kijken, haha! Daarna beginnen Jula en ik met het maken van bruisballen en maakt Jorn het samen met Jula af. Het lijkt een groot succes!

We doen wat nuttige dingen, halen een boodschapje en ik vertel Jula dat we een beetje moeten opschieten omdat het zo kan gaan regenen. Ineens rent ze als een razende door het huis: ze verruilt haar korte broek voor een legging, trekt haar regenlaarzen aan, doet haar regenjas met capuchon aan én wandelt rond met de paraplu. De hele weg (zo’n vijfhonderd meter) naar de supermarkt is het gewoon droog, maar toch is ze ‘heel bij dat ik mijn paraplu bij me heb hoor, mam’.

We eten snel een broodje, daarna halen we Eefje en Yuna op en rijden we naar de andere kant van Arnhem: we gaan pony rijden! Althans, de meisjes gaan dat doen en wij blijven er gewoon naast wandelen. Jula is meer dan enthousiast, heeft er heel veel zin in en doet best wel stoer over wat ze allemaal al durft.

We gaan een uurtje door het bos en over de hei rijden. Als Jula eenmaal bovenop de pony zit, is ze niet meer zo heel stoer. Sterker nog: ze vindt het heel erg spannend. Ik had gevraagd of het meisje waar de pony’s van zijn met ons mee wilde lopen en daar ben ik nu heel erg blij om: Muk, de pony waar Jula op zit, luistert niet altijd even goed en is een beetje eigenwijs, Jula is behoorlijk gespannen en het is fijn dat er dan iemand is die de pony goed kent en Jula ook een beetje gerust kan stellen. Uiteindelijk gaat het steeds beter, rijdt ze steeds wat meer ontspannen. Achteraf zegt ze dan ook dat ze het, behalve heel spannend, ook echt heel erg leuk vond en dat heb ik ook écht gezien.

Na het ponyrij-avontuur rijden we door naar een speeltuin. Een kleine, maar eigenlijk best een leuke, waar ik een matige kop koffie scoor, maar we wél even fijn in de zon op een bankje zitten terwijl Jula en Yuna zich vermaken. Uiteindelijk gaan we natuurlijk gewoon meespelen en hebben we zelf de grootste lol op de familieschommel. Zo gaan die dingen nou eenmaal!

Na de speeltuin rijden we ook nog door naar McDonalds (jemig, wat een dag, als ik het zo teruglees!) en komt Jorn ons vergezellen. Daarna zetten we Eefje en Yuna weer thuis af, valt Jula bijna in slaap in de auto en mag ze daarna nog even het nieuwe badje én de zelfgemaakte bruisballen uitproberen. Het badje is ook voor haar perfect! Het duurt niet lang voor het vol is, het is voor haar zeker groot genoeg – ook om er in te spelen – en ik hoef niet bang te zijn dat ‘ie omkiepert. Als Jula in bed ligt, ga ik er zelf ook nog eventjes in.

Zaterdag

We hebben een druk programma vandaag! In de ochtend komen mijn ouders. Mijn vader helpt ons graag met de tuin en die is wel weer toe aan een beetje onderhoud. Ondertussen ruimen Jorn, mijn moeder, Jula en ik ons zwembadje op. Dat stond er al echt te lang en we verwachten niet dat het nog zo warm gaat worden dat we er nog in kunnen. We lunchen al vroeg, want om 13.00 uur worden we in de bioscoop verwacht! We gaan naar de Paw Patrol-film (Jula mocht kiezen en het kon natuurlijk niet anders dan dat ze voor deze zou gaan). Ze draagt de hele dag haar kroontje, zo lief. De film is best schattig, ik snap wel dat Jula dit leuk vindt. Ze geniet er écht van, ik zie haar meeleven en het lukt haar inmiddels ook heel goed om gewoon de hele film geconcentreerd te blijven kijken.

Na de film drinken we nog wat in het café daarnaast. We doen wat spelletjes, eten een taartje (wat een leven!) en Jula krijgt een gigantische huilbui omdat ze zich realiseert dat ze de kleurpotloodjes die ze bij de film heeft gekregen, heeft laten liggen. Nu zijn die potloodjes voor haar helemaal niet zo bijzonder, maar gaat het vooral om het idee. Ik twijfel een klein beetje: moeten we terug om te vragen of ze nog een setje hebben? Of zou Jula al kunnen leren dat het belangrijk is om aandacht te hebben voor je spullen? Ik besluit het laatste. Ze is even écht heel verdrietig, maar na een kwartiertje droogt ze haar tranen en is ze het vergeten. Ze zegt: ‘de volgende keer stop ik het gewoon meteen in jouw tas!’. Prima plan, lijkt me.

Vervolgens rijden we door naar vrienden in Nijmegen. Ze zijn net verhuisd en wij hebben helpen klussen in huis: nu organiseren ze een barbecue om ons en een aantal anderen die hebben geholpen, te bedanken. Heel gezellig! Het wordt best laat voor Jula, we zijn allemaal ook echt wel moe na deze dag en dus gaan we, als we weer thuis zijn, meteen naar bed.

Zondag

Ik begin deze dag met een rondje hardlopen. We rennen zo’n 5,5 kilometer en de eerste twee kilometers zijn zwaar. Ik ben nog steeds niet helemaal beter en door het hardlopen word ik extra benauwd, zeker wanneer we klimmen. Ik heb mijn pufje niet meegenomen omdat ik die ochtend al meer dan genoeg pufjes had gehad en dus doe ik mijn best om rustig aan te doen. Niet leuk! Ik besluit om aankomende week toch maar even langs de huisarts te gaan en hem of haar naar mijn longen te laten luisteren.

Daarna gaan we zwemmen! Ik douche heel snel en vervolgens stappen we in de auto. Als verrassing halen we een vriendinnetje van Jula op die ook mee gaat zwemmen. Zo leuk! Het is echt heerlijk: niet te druk, genoeg te doen en gezellig met de twee meisjes. We eten frietjes en hebben daarna nog een half uurtje om te zwemmen voor het zwembad gaat sluiten, maar dan glijdt Jula’s vriendinnetje uit over de rand van het zwembad en komt ongelukkig terecht met haar hoofd op de rand. Het bloedt behoorlijk en de badmeester adviseert ons om naar de huisartsenpost te gaan om er even naar te laten kijken.

We bellen – natuurlijk – de ouders van Jula’s vriendin, halen haar moeder op en ik breng ze daarna naar de spoedeisende hulp. Gelukkig valt het mee: het kan gelijmd worden. Als ik ze weer thuis heb afgezet, voel ik pas hoe moe ik eigenlijk ben en vervolgens stort ik een klein beetje in op de bank. Zo moe! Ik besluit dan ook tegelijkertijd met Jula naar bed te gaan, want morgen is haar eerste schooldag en dan moeten we weer vroeg op!

 

You Might Also Like

10 reacties

 • Reageer Luus 30/08/2021 at 14:02

  Die sprei onder de pizza is leuk! En wat ligt Fendi er weer heerlijk bij.
  En ai, wat vervelend dat Jula’s vriendinnetje in het zwembad is gevallen. Zal wel ff schrikken zijn met al dat bloed. Gelukkig dat het wel gelijmd kon worden!
  En ahww de huilbui om de potloden. Wat super goed dat ze er meteen ook zelf een oplossing voor vind!

  • Reageer Anne 30/08/2021 at 19:43

   Ja hè? Dat is een tafelkleedje dat ik ooit bij Action kocht, maar vind ‘m eigenlijk echt perfect. En ja, die bloederige situatie was inderdaad vervelend en schrikken. 🙁 Ik voelde me ook echt mega-verantwoordelijk, ook al was er echt niets wat ik had kunnen doen om het te voorkomen. En ja, haha, zo’n gigantische huilbui om een setje kleurpotloden.. eigenlijk was het vooral vermoeidheid, denk ik. Gelukkig kwam het weer goed!

 • Reageer Angélica 30/08/2021 at 15:13

  Zo een intensieve week wel! Wat sneu van dat vriendinnetje van Jula zeg 🙁
  En dat ponyrijden, ZO LEUK 😀 Ben echt een beetje jaloers haha. Ik was dit weekend bij mijn ouders en liep een rondje over de hei en zag ook allemaal mensen paardrijden, daar zit de manege waar ik vroeger altijd reed. Moet dat ook echt weer een keer gaan doen.
  En wow die pizza met al die kaas… lekker! Haha, geef maar door 😉

  • Reageer Anne 30/08/2021 at 19:48

   Ja! Ik moest er vandaag ook wel een beetje van bijkomen, van die drukke week. Ik was gisteravond ook al om half acht gaan slapen, haha. En ja, dat ponyrijden was echt leuk! Ook al vond Jula het zo spannend, het was gewoon echt wel weer leuk om te zien hoe ze straalt als ze een pony ziet. 🙂

 • Reageer hemelsgroen 30/08/2021 at 19:42

  Die laatste vakantieweek is goed benut!

  • Reageer Anne 30/08/2021 at 19:48

   Haha ja, hè! Het was wel intensief, hoor. Nu nog even bijkomen 😉

 • Reageer elisemayanne 01/09/2021 at 13:13

  Wat een drukke week! Ik vind trouwend die stoel erg leuk (foto donderdag) Fijne week!

  • Reageer Anne 02/09/2021 at 07:38

   Ja, druk was het zeker! En dankjewel: dat was een kringloopgelukje! Nu is Jula de trotse eigenaresse van de stoel, trouwens. 😉

 • Reageer Irene 03/09/2021 at 18:50

  Super leuk dagboekje om te lezen! ^^ Klinkt echt als een ideale week eigenlijk. Alleen jammer van die val en het bloed, brr. Ik ben een beetje jaloers op je badje maar mijn vriend wil zoiets niet in huis, haha :p (lees: ik gok dat ik nog een maand of drie nodig heb om hem te overtuigen 😉 )

 • Reageer Siroon 12/09/2021 at 14:24

  Wow wat een goed gevulde week! Ik ben jaloers op je badje haha, ik zat toevallig deze week nog te bedenken dat ze inmiddels weer op voorraad zijn (ik weet nog aan het begin van corona dat ze overal uitverkocht waren).. alleen.. Waar laat je zo’n ding als je hem niet gebruikt?

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.