Dagboekje #33

17/08/2020

Maandag

Het is maandag en Jula komt al vroeg bij me. Ik maak heel veel leuke foto’s van haar hoofd, maar die deel ik niet omdat ik Jula niet herkenbaar in beeld laat zien. 😉 We hebben een hele fijne dag. Mijn ouders komen langs, we kopen een nieuwe step voor Jula en mijn vader doet nog een paar klusjes in huis. Dat is superfijn. Als Jula op bed ligt, plof ik op de bank en kijk ik verder naar Dicte (ik ben een beetje verslaafd en heb drie seizoenen in een week gekeken, geloof ik).

Dinsdag

Een groot voordeel van ons nieuwe huis: alle speeltuintjes om de hoek! Dit is er één van. In Arnhem moesten we een stukje fietsen voor een speeltuin, nu kunnen we fijn lopen. We zijn al vroeg op pad, doen een paar boodschappen en zoeken dan weer verkoeling in ons zwembadje in de tuin.

We eten ijsjes en doen spelletjes en hebben een superfijne dag.

Woensdag

Ik heb de oplevering van mijn oude appartement al vroeg in de ochtend. De inspecteur begint een beetje te miepen over kroonsteentjes die ik niet terug geplaatst zou hebben. Het kost me dertig euro, die kan ik nog wel hebben. 😉 Gelukkig is alles verder prima en kan ik de deur met een gerust hart achter me dicht trekken. Dat doe ik ook – mijn psycholoog adviseerde me om dat heel bewust te doen en dus sta ik wel vijf seconden met die deur in mijn hand. In de middag doe ik allemaal nuttige dingen die mislukken, helaas. ’s Avonds ga ik naar Jorn.

Donderdag

Het is alweer donderdag en nog steeds bloedheet. Ik vergeet overdag weer eens om foto’s te maken, maar ga ’s ochtends naar mijn leefstijlcoach en ’s middags komt een vriendin van me kijken naar mijn nieuwe huis. In de avond schrijf ik wat blogjes en omdat het zo donker wordt vanwege het onweer, kan ik mijn nieuwe lamp aan doen: mooi is ie hè?

Vrijdag

Jorn heeft Fendi een nieuwe plek toebedeeld aangezien Fendi graag hoog zit: bovenop de schouw! Fendi gaat er nu ook vanuit zichzelf op zitten en op die manier zijn koninkrijk bekijken ;-).

Mijn schoonouders komen om te helpen met de laatste dingen ophangen in huis en Jula komt ook: ze blijft tweeënhalve week bij mij. Zolang heb ik haar nog niet gehad sinds mijn ex en ik uit elkaar zijn, dus dat is superfijn. Ik heb er heel veel zin in om zoveel tijd met haar samen door te brengen.

Zaterdag

Ik rij samen met Jula naar mijn ouders toe. Daar is Jorn ook en samen met hem rijd ik vervolgens naar een garage voor een proefrit in een nieuwe auto. Omdat mijn dienstverband bij mijn huidige werkgever gaat stoppen, moet ik ook mijn lease-auto inleveren en daarom ga ik vast op zoek naar een nieuwe auto. En die vind ik!

In de middag ga ik met Jula en mijn ouders naar de Anholter Schweiz, een dierenpark net over de grens bij het dorpje waar ik ben opgegroeid. Het park is 56 hectare groot en er zijn onder andere wolven (Jula’s grootste angst en tegelijkertijd kan ze niet wachten om ze te zien), lynxen, muizen en otters te zien. Het is echt een aanrader omdat het er heel mooi is om te wandelen ook. Kijk maar:

 

Op de terugweg valt Jula in de auto in slaap, natuurlijk, maar dat is nu niet weg meer omdat ik voor de deur kan parkeren en haar zo uit de auto kan tillen!

Zondag

Zondagochtend spelen we samen in de speeltuin en met Jula’s nieuwe step (die een grote hit is, superfijn). In de middag gaan we met Jula’s ‘vriendin’ (zo noemt ze haar heel trots :-)) en haar moeder naar een natuurspeeltuin in de buurt. Ze spelen er de hele middag met modder en klei, te fijn en lief!

You Might Also Like

4 reacties

 • Reageer Angélica 17/08/2020 at 12:45

  Het lijkt er op dat jullie al aardig jullie plekje vinden in het nieuwe huis, wat fijn! 🙂 Ik vind die roze muur zo leuk!

 • Reageer Irene 18/08/2020 at 13:56

  Ik ben ook echt echt echt verliefd op je roze muur. Ik heb ‘m getoond aan mijn vriend maar hij vindt de kleur toch wat heftig voor in onze gang :'( Ik zal ergens een ander plekje moeten zoeken denk ik.
  En wat tof en mooi dat Anholter Schweiz park! Hebben jullie dan wolven gezien?

 • Reageer Nikki 18/08/2020 at 19:34

  Dicte! <3 En Duitse dierenparken zijn vaak veel leuker dan Nederlandse, vind ik. En een stuk goedkoper ook 🙂

 • Reageer Evelyne-Gouden Momenten 23/08/2020 at 10:40

  Wat een fijne tijd heb je nu je in je nieuwe huisje woont. Heel leuk! Geniet er van

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.