Dagboekje #32

10/08/2020

Het is de week van het verhuizen en dus staat alles ook in het teken daarvan! Dozen, nog meer dozen en ohja, ook nog wat dozen die ingepakt moeten worden. 😉 Ik kan geen doos meer zien!

Maandag

Het is maandag en ik ga verder met mijn nieuwe hobby: het inpakken van mijn spullen. Gelukkig komt Jorn om me te helpen, als we het samen doen gaat het een stuk sneller én is het veel gezelliger dan in m’n eentje. O en Fendi heeft er inmiddels een lievelingsplek bij: boven op de dozen!

Aan het einde van de dag gebeurt er iets heel leuks: ik ga naar de notaris om te tekenen voor het huis en ik krijg de sleutels! Ah, wat heb ik hier lang naar uitgekeken en ein-de-lijk is het dan zover. Zo fijn! Ik ga daarna samen met mijn ouders en Jorn uit eten om het te vieren.

Dinsdag

Er hoeft niet zoveel te gebeuren aan het huis, er moet alleen wat geschilderd worden en wat schappen gemaakt worden in de kasten. En deze muur moet dus écht wel even aangepakt worden, want de vorige eigenaresse heeft hier allemaal kaarsen gebrand en dat is nogal zwart uitgeslagen, zoals je ziet.

Gelukkig waren we daar op voorbereid! We schilderen de muur over. Ik heb gekozen voor roze op de onderkant, dat leek me nou wel eens een leuke afwisseling en mooi matchen met mijn groene bank. In mijn hoofd werkt dit echt ik ben benieuwd hoe het er in het echt uit gaat zien als mijn meubels er daadwerkelijk staan. Misschien is het wel vreselijk, haha. Maar dan is het ook zo weer over geschilderd.

Jula heeft gekozen voor een paars-met-roze-en-gouden-sterren kamer. Die gouden sterren gaan we er later nog op plakken, maar dit is het eerste resultaat na een dagje verven. Het is minder intens dan ik dacht dat het zou zijn, vooral omdat ik weer gekozen heb voor lambrisering. Ik vind het best leuk!

Woensdag

Woensdag klussen mijn vader en ik verder. Ik rijd even naar de bouwmarkt om verf te halen (we hebben net niet genoeg voor het plafond..) en koop vervolgens ook even een lichtsnoer voor in de tuin. Daarna worden mijn tuinmeubels geleverd! Ik twijfelde of ik een eet-set of een lounge-set zou kopen (ik heb niet genoeg budget voor allebei) en besloot het eerste te doen. Ik vind eten in de tuin nog net iets fijner dan liggen in de tuin, namelijk. Het was nog best wel even een klus om de tafel in elkaar te zetten, maar het is ons gelukt.

Donderdag

Ik zei het toch: lievelingsplekje. Donderdag doe ik een paar leuke dingen: ik haal wat nieuwe spulletjes voor in de tuin, bijvoorbeeld. En ik doe wat nuttige dingen: ik regel de parkeervergunning voor de verhuisbus.

Vrijdag

Het is een drukke dag, dus ik vergeet foto’s te maken, maar we zijn vooral bezig met dingetjes in huis. Ik hang de nieuwe lampionnen op (staat toch altijd gezelliger vind ik) en haal vast lunch voor de verhuizing samen met mijn moeder. We pakken de laatste spullen in in Arnhem en ik pak een tas om twee nachtjes te kunnen overbruggen in het nieuwe huis als ik nog niets uitgepakt heb. Dat blijkt gelukkig niet nodig te zijn ;-).

Zaterdag

Het is zover: de verhuisdag! Ik ben zo druk dat ik vergeet om foto’s te maken, maar het gaat allemaal ontzettend soepel. Ik ben vooral héél erg blij met alle hulp die ik gekregen heb bij het verhuizen, zonder hen was het echt nooit gelukt. We sjouwen wat af (en dat bij vijfendertig graden), maar alles past en vrijwel niets gaat kapot (hoera!) en dus ben ik een gelukkig vrouw.

Zondag

Jorn en ik worden samen wakker in mijn nieuwe huis en dat is héél erg fijn. We hebben gisteren al heel veel uit kunnen pakken samen met de vrienden die me kwamen helpen en dus hoeven we vandaag niet zo heel veel meer te doen. Mijn schoonouders komen om een aantal dingen op te hangen (superfijn, ben blij dat we hadden afgesproken dat ze dat al zo snel kwamen doen want daardoor voelt het nu al echt als een thuis) en na het eten gaat Jorn weg en ben ik voor het eerst alleen in mijn huis. Dat voelt héél raar! Door al mijn spullen voelt het wel als thuis, maar doordat de buurt zo anders is dan mijn vorige plekje is het verschil zo groot dat ik echt moet wennen aan de rust. Maar dat komt wel goed. 😉

 

You Might Also Like

4 reacties

 • Reageer Nikki 10/08/2020 at 10:23

  Ik zag je roze lambrisering al op Instagram en ik vind het echt heel cool! Veel geluk op je nieuwe plek 🙂

  • Reageer Anne 11/08/2020 at 06:38

   Dankjewel en dankjewel!

 • Reageer Angélica 10/08/2020 at 14:24

  Je huis ziet er al zo leuk uit! Ben echt benieuwd, ga je nog meer foto’s delen als het meer ‘af’ is? 🙂

  • Reageer Anne 11/08/2020 at 06:38

   Dankjewel! Ja, ik denk het wel 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.