Dagboekje 32 • 2021

16/08/2021

Wat een heerlijke week hebben we achter de rug! De zon begon eindelijk te schijnen, we konden weer zwemmen, lekker buiten spelen én buiten spelen. Ik hou ervan!

Maandag

Eindelijk is het zover: vandaag gaan we op vakantie! In de ochtend pakken we onze spullen in. Dat is met Jula erbij altijd een heel avontuur! Ze vindt het heel leuk om te helpen, moeilijk om te kiezen welke knuffels er mee moeten en smokkelt er altijd wel een paar extra bij. Aan het einde van de middag komen we aan op onze bestemming: een fijne, ruime tent op een boerderij. Yes! We pakken onze spullen weer uit en genieten van ons uitzicht.

Het is een tent zonder elektriciteit! We koken dus op een kachel (en buiten een barbecue), wat wel enigszins onhandig is. Er zijn dus ook geen lampen, maar wel heel veel lantaarns en kaarsen.

Er zijn heel veel dieren: veel koeien, geiten, paarden, twee honden, drie katten én een nestje kittens (zo lief!). De kat hierboven vind ik echt prachtig en wil ik het liefst mee naar huis nemen, maar ja, dat gaat niet zomaar.

Dinsdag

We besluiten vandaag een dagje bij de tent te blijven. Jula heeft al een vriendin gemaakt (en ze is al zeven!) en vindt het heerlijk om samen te spelen. Ze spelen in de hooiberg, springen op de trampoline en veel bij ons. Vind ik alleen meer gezellig! Gelukkig neemt Jula ook de tijd om even te rusten en wat te lezen, haha.

In de avond eten we met z’n allen (er staan zes tenten, dus dat zijn niet zoveel mensen) burgers. Het is gezellig!

Woensdag

We krijgen van onze buurman de tip om het Maisdoolhof te bezoeken dat op vijf minuutjes rijden van de boerderij ligt. Het is écht heel leuk! Precies lang genoeg voor Jula (al klaagt ze wel af en toe over moe zijn, maar goed, ze kan af en toe wel een beetje zeuren) en met onderweg raadsels en spelletjes.

Het is geïnspireerd op the Wizard of Oz en dus komen we onderweg ook nog een leeuw, een blikken man en een vogelverschrikker tegen.

Als we weer op de boerderij zijn, wordt er weer flink gespeeld. Achter in de schuur bij de koeien ligt een flinke stapel hooibalen en Jula vindt het fantastisch om daar te springen en te klimmen.

Wat een leven! Onder dat zwarte hartje zit een héél gelukkig hoofd, geloof mij. We spelen heel veel met de kinderen van de andere tent en bedenken de gekste spellen: van de olympische boerenspelen tot een toneelspelletje op de trampoline. Gelukkig vindt Jorn dat net zo leuk als ik en moeten we vooral heel veel lachen!

Rond vier uur ’s nachts word ik wakker van een hard geluid. Ik hoor dat de koeien onrustig zijn, ik hoor wat nare geluiden waarvan ik meteen voel dat het stress bij me oproept en kan het niet helemaal plaatsen. De volgende ochtend vertel ik het Jorn en hij hoorde het ook en dacht dat de koeien naar de wei mochten, maar als ik de buurman spreek, vertelt hij dat een aantal koeien naar het slachthuis werden gebracht. Ineens kan ik de nare geluiden en het stressgevoel plaatsen. Op de één of andere manier raakt het me heel erg en denk ik er nog vaak over na.

Donderdag

Het wordt vandaag lekker warm en dus besluiten we om naar de spartelvijver in de buurt te gaan. In de ochtend chillen we nog wat bij de tent en na het brood eten vertrekken we. Het is er echt heerlijk! De vijver ligt midden in een bosgebied en dus is er veel schaduw, er is een plekje waar je ijs en koffie kan komen en er zijn wat speeltoestellen. Jula’s vriendin is er ook en dus is ze optimaal gelukkig.

Vrijdag

Vandaag is het alweer tijd om te vertrekken! We hadden allemaal nog wel wat langer willen blijven. Ik vond het heerlijk om zoveel buiten te zijn, omringd door dieren en kinderen, haha. Ik merkte dat ik van beiden gewoon écht heel erg gelukkig word.

Op de terugreis naar huis – we moeten om half elf ’s ochtends te tent verlaten – maken we een stop bij Dippiedoe, een klein pretpark bij Eindhoven. Het is er best intens! Er komt wat vreemd volk op af (waarmee ik niet wil zeggen dat wij normaal zijn hoor, haha) en vooral het indoor-gedeelte vind ik behoorlijk heftig. Gelukkig is er buiten ook van alles te doen: Jula en Jorn vinden het heerlijk in de zweefmolen, Jula en ik gillen in de achtbaan, Jula speelt fijn in de speeltuin en we eten – natuurlijk – een ijsje. Rond een uurtje of vier rijden we weer verder naar huis.

Als we thuis zijn, pakken we alles uit, zet ik vast een wasje aan én bestellen we pizza. Ik heb niet per se gezond gegeten de afgelopen dagen, dus besluit dat ik het er nog even van mag nemen en daarna weer gewoon ga doen, haha. Maar daar is vakantie ook voor, toch?

Ook merk ik dat het eten van vlees me eigenlijk behoorlijk tegen begint te staan, zeker na wat ik in de nacht op de boerderij heb gehoord. Het voelt gewoon niet goed en dus besluit ik om voortaan geen vlees en vis meer te eten. Ik heb dat al eerder periodes in mijn leven gedaan (om uiteenlopende redenen) en eet eigenlijk al best weinig vlees, maar ik denk dat het goed is om het nu gewoon helemaal niet te doen.

Zaterdag

We doen heel veel nuttige dingen in de ochtend: het zwembadje verschonen, boodschappen bedenken en twee wasjes. Daarna ben ik er helemaal klaar mee, haha! Jorn vertrekt na de lunch naar vrienden en Jula en ik besluiten even te chillen in onze nieuwe strandstoelen.

In de middag zijn mijn oom en tante op bezoek. Gezellig! Als ze weg zijn, kan Jula niet wachten om dit spelletje uit te proberen: Twister! Jorn had het voor filmopnames van een vriend geleend en het lag nog steeds in huis, dus Jula was (natuurlijk) nieuwsgierig. Het is echt héél grappig, zeker ook omdat haar ledematen gewoon vaak te kort zijn voor die afstanden, haha. We moeten er allebei nogal om lachen.

Zondag

Er wordt weer een rondje gerend! Ik had er bewust voor gekozen om m’n hardloopspullen afgelopen week niet mee te nemen op vakantie, dus ben benieuwd hoe het nu dan weer gaat. Ik kies voor acht kilometer en ondanks de hitte én de zware route (lees: veel klimmen) gaat het eigenlijk best oké. Uiteindelijk loop ik nog een klein stukje door en maakt mijn Fitbit er precies 10 kilometer van. Hoppa!

We lunchen met Jorn en vertrekken daarna met z’n tweetjes op de fiets naar het bezoekerscentrum aan de rand van de Posbank. Daar is een korte voorstelling over insecten! We gaan samen met Yuna en Eefje, gezellig. De insecten zijn heel groot en Jula overtuigt zichzelf er meerdere malen van dat het ‘niet echt is’ en ‘er een mens in zit, hoor’. Maar toch kruipt ze helemaal tegen me aan. Logisch ook!

Na de voorstelling doen we nog een korte speurtocht waarbij we op zoek gaan naar insecten. Niet alles gaat even soepel, maar het is eigenlijk wel echt heel leuk om samen te doen. Na anderhalf uur leveren we de spullen weer in en is het tijd om te spelen in de speeltuin!

Die speeltuin is fantastisch en het is lekker rustig. Eefje en ik installeren onszelf op een kleedje in de schaduw en de meiden gaan lekker spelen. Het voelt als vakantie!

You Might Also Like

9 reacties

 • Reageer Audrey 16/08/2021 at 08:14

  Ik zag die foto van die tent en ik dacht: zooo, lekker luxe, en toen las ik dat er geen elektriciteit was 😉 Ach, dat heeft ook wel weer wat! En het is natuurlijk een stuk fijner dan echt zo’n klein tentje waar je amper kunt staan. Fijn dat jullie zo’n lekkere vakantie hebben gehad. Wij waren in juni ook op zo’n heel kleinschalig parkje en dat beviel inderdaad heel erg goed. Wel genoeg faciliteiten zoals zo’n speeltuintje/ligweide, maar geen massaal gedoe.

  Ik ben wel benieuwd hoe je het geen vlees meer eten gaat ervaren, misschien kun je er over een paar maanden nog eens een update over schrijven?

  • Reageer Anne 18/08/2021 at 07:27

   Haha ja, het viel me alles mee hoor, zo zonder elektriciteit! Het was eigenlijk echt wel fijn, sowieso ook omdat je dus veel bewuster met je telefoon omgaat. We konden wel onze powerbank opladen in een gezamenlijke ruimte, maar ik heb dat maar één keer gedaan. Weet niet, was allemaal niet echt nodig. Fijn dat het jullie ook zo goed bevallen is om naar zo’n klein vakantieplekje te gaan! En ja, ik zal zeker een update schrijven. Goed idee!

 • Reageer Robin Schrijvers 16/08/2021 at 20:04

  Hahaha wat een zalige foto van Jula in de hangmat! Een echt madammeke :p En ja, dat je nu geen vlees eet kan ik goed begrijpen hoor.. Ik krijg zelf ook al wat nare gevoelens als ik zo las over toen je de koeien hoorde. Ik denk als ik ook zoiets meemaak ooit, dat bij mij ook de knop omdraait. Alle begrip dus voor je beslissing!

  • Reageer Anne 18/08/2021 at 07:27

   Haha ja hè? Ik stuurde de foto ook naar haar andere moeder met daaronder: ‘wat een diva, hè?’. Haha! We dachten dus hetzelfde 😉 En ja, dat was echt niet fijn en gewoon goed voor mij om weer even te beseffen. Heb er al zo vaak over getwijfeld, ook wel langere periodes geen vlees en vis gegeten en nu is het gewoon weer even klaar. Voelde niet goed!

 • Reageer Wendy 18/08/2021 at 07:24

  Leuke foto’s weer! Ben wel benieuwd naar dat “vreemd volk”, hahaha, en om de Twister-foto moest ik lachen want ik weet nog dat ik de allereerste keer dat ik Twister speelde daar ook nog net iets te klein voor was, en dat is vragen om problemen natuurlijk. XD Zo’n tent zonder elektriciteit lijkt mij trouwens erg leuk voor een weekje. Dat van die koeien die naar het slachthuis moesten is dan weer wat minder, maarja, dat is de harde realiteit, en één van de redenen dat ik van flexitariër steeds verder opschuif naar vegetariër.

  • Reageer Anne 18/08/2021 at 07:29

   Thanks Wendy! Haha, dat vreemde volk kan ik niet echt goed omschrijven zonder dat het per se heel stereotyperend klinkt en dat is dan weer een beetje onaardig, haha. En ja, dat Twister spelen was wel écht heel grappig. Jula vond het wel heel erg leuk om te doen, maar wilde wel de hele tijd dat ik moest draaien en zij mocht spelen 😉 En inderdaad: het is de realiteit, je hebt helemaal gelijk.

 • Reageer Angélica 20/08/2021 at 12:49

  Klinkt als een fijne week 😀
  Heb het van de week gelezen maar geen bericht achtergelaten dus nog even speciaal daarvoor teruggekomen 😉
  Maar moet even snel bedenken wat ik ook alweer wilde zeggen haha. Het klinkt iig als een fijne minivakantie 🙂 En wat schattig van Jula en die grote kevers, snap ik ook wel… zou ze ook eng vinden haha.
  En van die koeien is ook sneu zeg 🙁 Ik eet sinds dit jaar ook echt geen vlees meer (daarvoor al zelden) en merk dat ik me daar erg prettig bij voel!

  • Reageer Anne 23/08/2021 at 09:34

   Ah, zo lief! Het was inderdaad een fijne minivakantie. Duurde alleen net iets te kort, maar goed, ik geloof dat dat altijd is met vakantie! En ja, dat laatste snap ik dus helemaal. Ik vind het soms wel moeilijk, maar dat komt ook vooral omdat ik het niet helemaal gewend ben nog en dus even in mijn hoofd wat aanpassingen moet maken af en toe. Maar het voelt als een goede keuze.

 • Reageer Lesley 24/08/2021 at 14:47

  Wat een heerlijke week! Alles is toch altijd mooier als de zon schijnt hé haha. En die foto van Jula in de hangmat is echt geniaal!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.