Dagboekje 31 • 2021

09/08/2021

Jongens, jongens, wat een week weer! De allereerste week van mijn vakantie en ik had ‘m meteen bomvol gepropt, maar er wel echt van genoten. Kijk mee!

Maandag

Soms vraag ik me écht af waar de tijd blijft. Het is al augustus! Hoe dan ook, in de ochtend rij ik met Jula naar Arnhem. Ik heb een afspraak met mijn leefstijlcoach. Het sporten en gezond eten gaat nog steeds heel goed, wat betekent dat ik nu 9.8 kilo lichter ben. Hoera voor dat (en dus voor mij!). In de middag rijden Jula en ik door naar mijn ouders. We gaan met hen naar een klein parkje in de buurt. Het parkje is overigens niet echt heel klein, maar wel heel leuk!

En dit is het resultaat aan het einde van de dag, haha! Een slapende Jula!

Dinsdag

Jula vindt het fantastisch om samen met Jorn een spelletje te doen op de Xbox. Nu hebben we een Paw Patrol spelletje gekocht en is het nóg leuker!

Niet lang daarna vertrekken we naar het zwembad met Eefje en Yuna. Ik maak daar natuurlijk geen foto’s (of nouja, wel foto’s, maar die deel ik natuurlijk niet), maar het is echt een heel fijn uitje! Jula voelt zich heel vrij in het water en kan er echt van genieten om samen te zwemmen. We blijven er een paar uurtjes en rijden daarna weer terug naar huis.

Als we weer thuis zijn, kan Jula niet wachten om met haar keukentje te gaan spelen. Snap ik wel! Ze kookt de lekkerste soepjes voor me, van een garnalensoepje tot een courgettesoepje. Genieten, hoor!

In de avond ga ik nog een rondje rennen en kijk: de hei begint alweer paars te kleuren! Het rennen gaat heerlijk, ik geniet er echt van om even mijn hoofd leeg te maken en in de natuur te zijn.

Woensdag

Als Jula weer wakker is, gaan we gewoon weer verder waar we gebleven waren: spelen met de keuken! We maken er een klein restaurantje van en mogen samen de kok zijn, al ben ik natuurlijk wel de assistent. Verschil moet er zijn!

Aan het begin van de middag breng ik Jula naar haar andere moeder en rij ik vervolgens door naar mijn psycholoog. We zijn inmiddels een half jaar verder en leren elkaar steeds beter kennen. Dat is fijn, merk ik. Het voelt nog niet zo vertrouwd als bij mijn vorige psycholoog, maar ik denk dat dat ook niet kan. Dit is goed genoeg! Na een uur vertrek ik weer, met een vervolgafspraak voor pas over vier weken. We hebben afgesproken om af te bouwen omdat het zo goed gaat, echt fijn!

Ik eet samen met Jorn en vertrek daarna naar Meppel. Ik ga naar één van mijn liefste vriendinnen toe. Ze nodigde me spontaan uit om mee te gaan naar het Shakespeare theater in Diever en toevallig kon ik, dus dan zeg ik zeker geen nee. De voorstelling is fantastisch! Ik ben verbaasd dat het geen professionele acteurs blijken te zijn en ben écht aan het genieten. Als we weer thuis zijn, kletsen we nog lang bij en blijf ik een nachtje slapen.

Donderdag

In de ochtend rij ik weer naar huis. Fendi heeft me gemist en kan niet wachten om me minstens honderd kopjes te geven! Aan het begin van de middag komen mijn moeder en broer nog even langs, ze maken samen een fietstocht.

In de middag gaan we filmen voor ons Butiflor-festival. Ik ga er niet teveel over vertellen, want misschien leest er wel iemand mee die we gaan uitnodigen en dat is niet leuk. Dan verklap ik alles al! Hoe dan ook: we hebben veel lol samen, gaan als een speer en maken uiteindelijk iets moois.

We eten redelijk op tijd en daarna vertrek ik weer: ik ga met mijn maatje naar de film! Ze wil graag naar the Green Knight en ik vind eigenlijk alles best (behalve horror, dan) en dat heb ik geweten. Het is écht een hele rare film. Zo af en toe deed het me een heel klein beetje denken aan een film van Wes Anderson, zo af en toe deed het me denken aan Lord of the Rings en de rest van de tijd was ik vooral aan het bedenken wat nou eigenlijk de boodschap van deze film was, haha.

Vrijdag

In de ochtend ben ik bij de psychiater. Er is nog steeds een prachtig landschap op het beeldscherm inclusief geruststellende muziek. De afspraak gaat goed en is fijn. We bespreken iets waar ik mee worstel, hij denkt met me mee en troost me en vervolgens praten we over mijn medicatie. Hij geeft me de ruimte om de komende tijd zelf te ‘experimenteren’ met de medicatie die ik slik voor mijn ADHD om zo tot een goede dosering te komen. Dat vertrouwen vind ik heel fijn.

Daarna haal ik Eefje op en gaan we samen een kringlooprondje doen. We bezoeken maar liefst zes kringloopwinkels, wow! Dat is wel echt een record voor mij. De eerste is – eigenlijk – het leukste.

Vroeger had ik nog wel eens de neiging om, als ik een kringloopwinkel was, alles te kopen wat ik mooi vond onder het mom van ‘ach, het kost toch weinig’. Inmiddels ben ik daar een stuk beter in en koop ik eigenlijk alleen dingen die ik óf heel erg mooi vind óf echt nodig heb. Nu koop ik bijvoorbeeld soepkommen, want daar was ik al een tijdje naar op zoek en een glas dat hoort bij een serie die we al in huis hebben. Ook zie ik dit schattige naaikistje en ik ben meteen verliefd! Ik kan alleen écht niet bedenken wat ik er in wil bewaren (behalve dan mijn naaispulletjes, maar daar heb ik er niet echt veel van) en na lang twijfelen besluit ik toch maar om ‘m mee naar huis te nemen. Ik vind er vast wel een bestemming voor!

Aan het einde van de dag maak ik deze foto: dit zijn onderzetters die ik van mijn oma heb gekregen. Of nouja, niet gekregen, maar die we verdeeld hebben na haar overlijden. Ze zijn niet per se heel handig omdat onze glazen er niet in passen, maar ik zou ze nooit wegdoen en verhuis ze telkens weer mee. Ik volg al een tijdje en vrouw op Instagram die sieraden maakt met porselein en bedacht me ineens dat ik het heel mooi (en fijn) zou vinden om een stukje van één van deze onderzetters te laten verwerken in een mooie ring. Ik stuur haar deze foto om te vragen of ze er iets mee kan en dat kan ze, dus ik ben heel benieuwd hoe dat gaat worden!

Zaterdag

Vandaag wonen we precies één jaar in dit huis! De tijd is écht voorbij gevlogen en het is bijzonder hoe snel dit huis al als thuis voelde. Zo fijn! Vandaag ben ik van plan flink te gaan schoonmaken, ga ik een Marktplaats-vondst ophalen én nog even langs de kringloop van gisteren om alsnog een vaas te halen voor een vriendin. In de avond hebben we een feestje!

In de kringloop twijfel ik nog even over welke vaas het precies was, maar als ik teruglees in het appje dat ze de meest donkere bedoelde, weet ik het zeker! Ook rij ik langs een ander dorpje om twee strandstoelen op te halen die we via Marktplaats hebben gekocht.

Tadaa! De vrouw van wie ik ze koop, heeft ze al meer dan vijftig jaar. Fantastisch toch? Ik ben er heel blij mee! We wilden graag een plekje in de tuin om wat relaxter te zitten en twijfelden ook over een (pallet)bankje, maar het voordeel van deze stoelen is dat we ze ook weer gewoon in de schuur kunnen zetten.

Daarna ga ik schoonmaken. Het kost me wat moeite, want ik heb er écht geen zin in en we hebben het ook nog eens iets te lang uitgesteld waardoor het behoorlijk wat werk is, maar ik ga moedig aan de slag. Als ik tussendoor besluit om even te chillen in bed, word ik getrakteerd op deze boze blik van Fendi. Oeps!

In de avond rijden we naar Utrecht: Jorn’s broer organiseert een housewarming en wij zijn uitgenodigd! We hebben een hotel op ongeveer dertig minuten lopen van hun huis geboekt en rijden daar eerst naar toe om in te checken. Het was het hotel dat het meest dichtbij was, maar niet per se het best. Het is een vreemd hotel, niet perse comfortabel en nou ja, gelukkig is het maar één nachtje.

Zondag

Om half zes in de ochtend gaan we slapen, om half elf worden we weer wakker. Oef, dat was wel iets te weinig slaap! Snel kleden we ons aan en rijden we weer naar huis, om daar nog even verder te slapen tot Jula komt.

In de middag en avond doen we niet zoveel bijzonders meer. Ik haal vast een koffer leeg om mee te nemen op vakantie deze week: deze sjaals heb ik al een jaar niet gebruikt, dus die zet ik op een weggeefhoek. We doen wat spelletjes, eten Jula’s lievelingsmaaltijd (bloemkool) en gaan op tijd slapen. Morgen op vakantie!

You Might Also Like

2 reacties

 • Reageer Lisa 10/08/2021 at 13:40

  Tweedehands is zo fijn. Altijd unieke spullen die je kan vinden, maar ook heel verleidelijk inderdaad. En fijn dat je even naar de film ging, ik ga binnenkort ook. Is zoooo lang geleden!

 • Reageer Irene 11/08/2021 at 14:00

  Wat bijzonder dat je een ring gaat laten maken met een stukje van je oma’s onderzetter in. Super goed idee. Ik zou dat ook liever hebben dan een onderzetter die niet gebruikt wordt.
  Zo leuk ook dat naaikoffertje! Ik had als kind eentje op wieltjes. Ik stopte daar al mijn knutselspullen in.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.